Diskusní fórum
Výroba akvária
Chtěl bych se zeptat jastli je možné vyrobyt akvárium 40x25x25 ze starých oken tloušťka skla je 3mm.
Založil: luke6
» více k tématu (počet reakcí 4)
Jde o nekróza?
Ahoj, mám takový problém. Jedná se o samečka Pseudotropheus crabro. Měl otevřenou ránu u řiti (asi tak 0,5 cm v průměru a to nejen na povrchu). Myslel sem si že se s někým porval nebo nějak odřel(natrh), tak sem si myslel že se mu to časem zatáhne ale to se nějak nedařilo. Rána se zvětšovala (asi ho kámoši ožírali). Tak sem mu udělal karanténu a dal ho malého akvaria. A tady mám ten problém, rána se mu pořád zvětšuje. Je to nějaká choroba nebo kde je problém? posílám foto
Založil: Caitroon
» více k tématu (počet reakcí 7)

kryt na akvarium
ahoj, nevíte někdo o vyrobci krytu na atipické akvarium? díky
Založil: rybka
» více k tématu (počet reakcí 3)
Úhyn Demasoni v akváriu
Ahoj všichni,zvláště Pietro,včera mi umřela už druhá Demasonka za poslední týden,hodnoty vody v normě,krmím Sera granugreen,SAK spirulina,občas NUTRAFIN basix.Obě stály v rohu nahoře ve sloupci,nepřijímali potravu,a druhý den padly. Mám ji otevřít a vložit foto? Nevím co dělám špatně. Na těle nejsou vidět žádné známky nafouknutí nebo něčeho neobvyklého. Poraďte prosím,díky.
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 28)
3d polystyrénové pozadí a technika
ahoj všem. ihned na úvod -jsem skoro začátečník, pár let mám společenské akva cca.80 litrů- 20 rybek všehochuť- bezproblémové s běžnou týdenní údržbou. toto fórum jsem si vybral, protože mám pocit, že lidé tady ví o čem mluví, což je pro mě důležité. pořídil jsem další akvarium š.110/hl.40/v.50.( s 3d pozadím počítám cca.150 litrů)zatím prázdné. vím, že tlamovci nejsou ideální pro začátečníka, ale prostě jsou neodolatelní)chtěl bych alespoň jednu malou skupinku. už nějaký týden projíždím večer co večer internet a pročítám rady zkušených a zkušenějších a hlavu mám jak pátrací balon. má představa: externí filtr,topení,vzduchování a polystyrénové 3d pozadí. atím 3d jsem si zavařil. chci si ho vyrobit sám(věřím si, že na to mám :-)). jde mi hlavně o to jak správně umístnit techniku v akvariu? kam dát průchudku pozadím od sání a vývodu vody z externího filtru. nahoru? dolu? každé na jinou stranu akva? (názorů je plno) vyrobit v rohu technickou komoru a tam dát i topení? na co dalšího si dát ještě pozor? na co jsem zatím nemyslel a neměl bych zapomenout? mám počítat s případným zabudování vnitřního čerpadla? Předem děkuji za rady. raději chci začít se zkušenostmi jiných, než se učit vlastními chybami.děkuji všem za čas a ochotu mi pomoci. Pavel
Založil: pavel 200
» více k tématu (počet reakcí 2)
Zebra Heros Notátus
Nakladly mi Zebry na kamen jikry a pořád je hlídaj.Za jak dlouho se vylíhnou malý?Je je pak třeba hned odlovit?
Založil: Beroš
» více k tématu (počet reakcí 1)
Labidochromis yellow-přesné info jak chovat tuto rybku a na co si dávat bacha
Ja jsem je dostal tyto rybky, ale potřebuji více informací. Vím, že jsou citlivé na změnu(teploty, kvalitu vody, atd) Děkuji moc předem
Založil: kodas
» více k tématu (počet reakcí 1)
sak 55, mate někdo zkušenosti stímto krmením pro potěr?
Mám sak 55 pro potěr a vytváří mi jakoby sliz na hladině. Proto jestli nevíte nějakou radu jak se toho zbavit. Nekrmil jsem je hodně, tak by to tím nemělo být
Založil: kodas
» více k tématu (počet reakcí 5)
Poraďte kam s odchovem
Ahoj,nemáte zkušenosti s odprodejem ryb. Mám nějaké Cynotilapia afra a Labidochromis hongi a nechci je pouštět do kanálu, když už jsem je odchoval. Vůbec netušim kam s nimi zajít a jak se ktomu postavit. Dal bych je klidně i zdarma. Nemáte kontakt na nějakou dobrou akvaristiku v Praze v místě kde bydlím jí má nějaký vietnamec a s tím se nedá moc domluvit. Díky za info
Založil: Barty
» více k tématu (počet reakcí 7)
Aulonocary-budou se křížit?
Ahoj, nejsem zkušený malawář :o) proto by mě zajímalo jestli, když dám do jednoho akva 2 ruzné druhy aulonocar, jestli se mi budou křížit mezi sebou navzajám.Jednalo by se o Firefish a Rubin Red.Já osobně si myslím, že by se křížili, ale raději bych slyšel váš názor.
Založil: ToGi84
» více k tématu (počet reakcí 10)
Poraďte prosím
Jeden ze samečků zebry má nafouklé břicho a plave stále u hladiny jako by lapal vzduch.Dá se nějak zachránit,nebo ho raději dát pryč .
Založil: kocicak73
» více k tématu (počet reakcí 9)
PH a Vápenec
Mám problém se vstupní vodou tak jsem sehnal vápencovou drť a potřebuji radu jestli jí dát jen tak volně na dno nebo do některého z košú filtru a jestli ten vápenec nemůže zvedat PH moc.Akva mám 240 l a vstupní voda má PH 6,6-6,8.Díky za vaše rady.
Založil: Petr p
bezpečný odchov
zdravím, Malawi máme teprve necelé dva měsíce ale nejspíš se jim daří natolik dobře že už nám dvě samičky nosí v tlamičkách miminka, a teď nevíme jestli matky nějakým způsobem (a jakým) oddělit od ostatních ryb nebo ne,máme strach že je ostatní zbaští.
Založil: standa
Vnitřní či vnější filtr?
Zdravím. Nemůžu se rozhodnout zda zvolit vnitřní, či vnější filtr. Z estetického hlediska by byl lepší asi vnější, ale nemám s nimi žádné zkušenosti. Co myslíte vy? Díky za odpověď.
Založil: Ravenek
» více k tématu (počet reakcí 18)
Moje první Malawi.
Zravím.Prosím vás o ohodnocení mého 1. akvaria s tlamovci.Filtrace: filtr FLUVAL 303 , vzduchovaní: vzduchovaci motorek Elite 800(2 vzduch. kameny), topítko 200W.Objem AQ 360L(120délka x 60hloubka x 50výška, cm). Poradí jsem se pokoušel domací výroby, tak posud´te sami, akorád co jsem po.... je ten bílý silikon že?:-/Rostliny: Anubias, Echinodorus, Valisnerie...tak uvidíme, jak dlouho vydrží:-), ryby:Mel. auratus(10ks), Pseud. zebra Red + Red(10ks), Přísavka thajská(5ks)....a tady bych chtěl poprosit zkušené chovatele, co by mi doporučili k nim za další druhy, předpokládám 1, 2 víc ne. Rád si nechám s čím koliv poradit, za každou chybu i přednost budu rád.
Založil: Jaromír
» více k tématu (počet reakcí 12)
spatna voda, zakal
Zdravim odborniky, Mam Malawi 200L dva roky, ale uz delsi dobu nemuzu dosahnout toho aby byla cista voda. Fluval 304. Menim 1x tydne 1/3 - 1/2 vody, trochu soli. jinak vodu neupravuju. ted uz se mi zacaly i zhorsovat dusitany a kleslo PH. Nic jsem v akva nemenil, jen jsem vyhodil lavu a dal tam 3 novy kameny. Akva zarusta zelenou a hnedou rasou, ale je u okna, takze to je asi jasny. Ryby tam jsou 4x yellow, 5x Hongi, 4x Johanii, 4x Haplo zebra, a 2 x melanochr estre. Teplota 24. Svitim rano a vecer tak 4 hodiny, 1x 38W. Co je v akva spatne? Nestiha, protoze ryby vyrostly a je jich tam uz moc? Za rady diky, nemam ted z akva zadnou radost, potreboval bych prijit na to, co s nim je.
Založil: CTN
» více k tématu (počet reakcí 11)

Yellow - divna samice?
Ahoj, prikladam fotku mlade samice (cca 8 mesicu), celou dobu si myslim, ze jde o samce, tmavejsi nez ostatni, cerne prsni ploutve, je nejvetsi z mladat, dneska k memu udivu vystrcila kladelko a tre se. Tipl byste nekdo samici?
Založil: Troph3us

krmivo pro demasoni
Pred nekolika dny jsem si koupil Ps. demasoni a mam s nimi problem, protoze neprijimaji potravu, jakou davam ostatnim rybam . Po zeptani, cim je krmily v obchode, bylo mi zdeleno, ze jen klasickymi vlockami .Oddelil jsem je od ostatnich a nechal je 2 dny vyhladovet, ale porad zadne granule nebo artemie neprijimaji az zase na vlockach se nakrmily, nejsem zadny novacek co se tyce nejen tlamovcu, ale s timto problemem si jaksi nevim rady, jestli se Vam to take nekdy stalo a vite jak na ne budu jen rad, kdyz mi date vedet . Jinak Vas vsechny zdravim a mejte se fajn michael alias melanochromis
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 4)
Dotaz filtraci
Dobrý den,mám akta 300ldo něj bych zakoupit tyto dva komponenty, http://www.akva-tera.myeshop.cz/cs/kategorie100330/detail32312.html, http://www.akva-tera.myeshop.cz/cs/kategorie100141/detail32288.html, v akva mám 30 ilang tak jsem se chtěl poradit zda tyto obě věci budou stačit a nebo nechat vyrobit jiný rozměr Biofiltru(zdá se ně i dost jemný)a jestli někdo poradíte rozměr a hrubost.Děkuji
Založil: Rybaryk
Kde sehnat ulity pro Tanganiku
kde sehnat ulity dostatecne velke pro Alto. calvus a aby se libily i leleupkam???
Založil: Dawe.
» více k tématu (počet reakcí 22)
spolužití tlamovců
Prosím, help me. Zakládám si nové akvárko, má 200 l, vím, že je to pro tyto rybičky málo, ale fakt nedokážu odolat. Ani po týdnu hledání na netu jsem ale nenašla, které druhy se dobře spolu snášejí a taky nedorostou do obludných rozměrů. Měla jsem představu o Labidochromis yellow a Pseudotropheus demasoni. Zajímalo by mě, jestli je to možné a taky jestli někdo nemáte zkušenost se zásilkami pana Josefa Svobody z Týna nad Vltavou. Jsem z Opavy a v okolí jsem kromě Hornbachu žádného prodejce taky nenašla. S odpověďmi opatrně,jsem blondýna...
Založil: Adéla
» více k tématu (počet reakcí 10)
agresivní samice
Zdravím všechny.Přátelé , je možné, aby se samice sulosi mezi sebou rvaly víc než samci.Jsou to 7mi měsíční ryby a barevně se změnily jen 2 a 8 zustalo krásně čistě oranžových, tak doufém, že to jsou samice, jedná se o saulosi red cor.Jak to vidíte.Dík .
Založil: krtek77
» více k tématu (počet reakcí 3)
Aulonocara firefish
Tak včera jsem si jich přivazl hejníčko z Německa a už se chystají ke tření:o)Jsou fakt moc krásný.
Založil: Ondra
» více k tématu (počet reakcí 8)
Prosím o radu,děkuji
Mám malý a nevím co to je,jestli to není skřížený,prosím o radu,děkuji
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 8)

pseudotropheus sp. rd top ndumbi X melanochromis johanni
Mohu dát samici melanochromis johanni k 5 cm pseudotropheus sp. red top ndumbi ?
Založil: Jirka Havlický