Diskusní fórum
Skutečný vykon vnejsiho filtru Tetratec 1200
Neměřili jste nekdy nahodou skutečny vykon vašeho filtru tetratec 1200?Po velmi jednoduchem zmeřeni,kdy jsem do 10l kbeliku za pomoci stopek čerpal vodu z filtru,jsem došel k zavěru,že můj filtr který ma čerpat 1200l/h mě čerpá sotva polovinu.10l kbelik za 60vteřin a to ještě bez fitračnich médii.Zkoušeli jste to někdo?Poradte prosim v čem by mohl být problém!Děkuji
Založil: Rambousek
» více k tématu (počet reakcí 4)
Pomůže zeolit
Zajíždím akvarko cca 4 týdny a pořád tam mám zákal.Filtrace přes uhlí nepomáhá, tak se chci zeptat vás zkušenějších jestli pomůže zeolit.Pozadí jsem dělal podle návodu, kameny mám z potoka vše jsem dobře vydrhl. Je možné, že se to kalí třeba z těch kamenů? Nebo je normální, že je to zakalené tak dloho. Dík za odpovědi.
Založil: RomanZ
» více k tématu (počet reakcí 12)
Rozjíždění nového akvária
Četl jsem o syndromu nového akvária, ale nedočetl jsem se tam, jestli během té nitrifikace má běžet filtr?Můžete mi prosím poradit.Díky Lukáš
Založil: Ryneš Lukáš
» více k tématu (počet reakcí 22)
poradte prosim
jaky je nejlepši filtr pro vrubozubce??prosim typ.mam 5ks v 400l akvariunm a voda je stale kalna.krmim granulemi a hověz.srdcem.
Založil: martin peška
» více k tématu (počet reakcí 4)
tlamky do akva 140x60x60
Ahoj skušenější kolegové na jaře se chystám na tlamovce a udělal jsem si malej seznámek ryb.Po vás skušenějších bych chtěl námitky a připomínky u druhů kde je jich více se zatím nemůžu rozhodnout: Cynotilapia afra Ikombe, Cobwe a Nkhata Bay Cynotilapia pulpican Labeotropheus trawavasae Zimbawe, Mpanga Labidochromis caeruleus Lion´s Cove I´ Labidochromis sp. Hongi, sp.Mbamba Melanochromis maingano Pseudotropheus saulosi, socolofi, sp.polit Sciaenochromis fryeri Možná ale bude asi 8 druhů moc
Založil: Drahos1
» více k tématu (počet reakcí 18)
co je to za rybu
puvodně vypadal jako lombardak ale co je z něj ted už je asi 8-9cm velkej a jako samec lombardaka nevipadá poradte.
Založil: hinterfisch
» více k tématu (počet reakcí 15)

Co bylo s prisvkama?
Akva mi zarusta zelenou rasou kvuli dennimu svetlu, tak jsem poridil prisavky. prvni varka mi vydrzela asi 3 minuty, osazenstvo akva si myslelo ze jsem jim nasypal krmeni... Potom jsem sehnal vetsi, ty vydrzely cca 3 mesice, krasne akva luxovaly, ale vcera najednou jedna mrtva u filtru a druha byla spatna, behem dne se to zhorsolalo az uz to bylo trapeni, tak jsem ho ukoncil. Objevily se na ni cervene fleky, ktere se pres den hodne zhorsovaly, mela apotrhany ploutve - viz foto. Do ty doby je tlamovci nechavali na pokoji, nijak je nehonily.. Co jim bylo??? 200L, 18 ryb - hongi, yellow, haplohromis, yohani.. DIky ondrej
Založil: ctnn
» více k tématu (počet reakcí 3)

Penový / molitanový filter
Dobrý deň, môžete mi prosím poradiť firmu, najlepšie v ČR, ktorá by mi bola schopná vyrezať penový kváder ( 40x30x10 s kruhovým otvorom 2 idúcim do 3/4, alebo skrz ). Ďakujem za pomoc. Roman
Založil: Blesk12
poradte pls?????
jakej je lepší filtr přepadový nebo vnější normální jestli nirmální vnější poradte pls jakej mam aq 240L.díkes
Založil: ,,začátečník´´
» více k tématu (počet reakcí 5)
cichlida a tlamky
ahoj muzu chovat ramirezky s tlamkama moc se mi libi prosim piste rychle
Založil: sasa1212
» více k tématu (počet reakcí 8)
Akvarium s řasou
Ahoj chlapi,všichni asi víte,že mám akva cca 2 měsíce zajeté,z rybami,vše klape jak má,ale začíná se mi tvořit na skle řasa. Je to dobré,ale ne pro akva v obýváku. Může to být tím,že moc svítím?? Díky.
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 7)
mrkev jako potrava pro tlamovce
Může se dát tlamovcům mrkev ?? Jestli ano tak jakým způsobem .
Založil: Jirka Havlický
» více k tématu (počet reakcí 1)
krmení pro tlamovce
ahoj mam ps.cabro,ps zebra r/r,astalatopia ch.44 jsou tyto ryby bíložravé?momentálně krmim krmivem pro býložravé ryby sera granugreen a SAK 55 mam timto krmit pořát nebo změnit značku krmiva?díky
Založil: maty
» více k tématu (počet reakcí 5)
Narazil jsem na zlodeje
Pri serfovani po netu jsem narazil na komercni stranku zabyvajici se velkoprodejem ryb a v jejich fotogalerii je skoro kompletne vykradena zdejsi fotogalerie.Na uvodni strance maji ale napsano ze vsechny jejich fotky jsou chraneny copyrightem a jsou vyhradne jejich. Dale pak jsem se docetl ze :jsou s laskavým svolením použity fotografie z publikace "bede ATLAS - Sladkovodní akvarijní ryby". Hlavní poděkování za to patří F.K...." Takze kdo jste prispeli k rozvoji tohoto webu svymi vlastnimi fotkami a chcete tomu sprostemu corkarovi napsat par krasnych vet od plic ozvete se na muj mejl ,poslu vam odkaz. Nechci ho davat sem ,abych smejdovi nedelal jeste reklamu (a o to prosim i ostatni jimz odkaz dam). Zdejsi admin s tim nema nic spolecneho,jiz jsem si snim psal.
Založil: Tom
Filtr Fluval, Tetra, SERA ?? nevim který
Měl bych takovej dotaz proč nekupovat filtr SERAFIL 1300 a koupit Fluval nebo TETRA o jine firmy my ted nejde spis bych chtel ten SERA ale pokud existuje duvod proc ne rad si ho přečtu díky
Založil: Flery
» více k tématu (počet reakcí 8)
Piskořka věřovitá
Ahoj přátelé akvaristi, nenajde se tady kolega z Olomouce, nebo okolí, který by mě prodal,nebo daroval tyto velké pomocníky.Mám problém z odkalováním mého akva,tak bych potřeboval trošku pomoct.Díky za odpovědi.Přikládám fotku akva kdyby se někdo chtěl podívat.
Založil: Drahos1
» více k tématu (počet reakcí 30)

zářivky na akva 150*60*60
ahoj mam v akva 3xpředřadníky na 120cm zářivky a jeden předřadník na 60cm zářivku,zatim tam mam Power glo 1x120 a 1x60cm Narva oceanic,což je na 60cm vodního sloupce málo...mam eště nějaké zářivky dokoupit nebo tyto vyměnit za jiné?díky
Založil: maty
» více k tématu (počet reakcí 1)
samec nebo samice????
prosíím jak poznám samce a samici u socolofi????
Založil: začátečník
» více k tématu (počet reakcí 6)
červená ryba???
chlapcí já bych se potřeboval zeptat na nákou červenou tlamku asi jako je na tý fotce borlei ve fotogalerii ale nevím jakou a mam aulonocary náký tak něco k nim???děkuji.
» více k tématu (počet reakcí 2)
Poraďte mi jaký druh
kopila jsem tyto ryby lab.-yellow ps. auratus mel. maingano ps. saulosi a ps. demasoni zatím je mám každý druh zvlášt ale nevím jestli se snesou a jestli jsou masožravé a nebo bíložravé poradte mi prosím děkuji za odpovědi
Založil: slunecnice.velka
» více k tématu (počet reakcí 24)
identifkace??
ahoj lidi potřeboval bych se zeptat co je toto za druh a jak moc je náročná nebo jak velké AQ minimálně potřebuje a kolika cm se dorůstá děkuji
» více k tématu (počet reakcí 19)

Sciaenochromis jacksoni, Sciaenochromis ahli - znáte je nebo je máte?
Nazdárek všichni, mám ve svém malawi rybku, kterou nemohu stále najít mezi českými akvaristy. Když jsem si ho kupoval, chovatel mi řekl že to je Sciaenochromis jacksoni. Po dlouhém hledání na netu jsem zjistil, že to může být "ahli". Máte někdo tlamky jménem Sciaenochromis jacksoni nebo Sciaenochromis ahli? Pokud ano, přidejte i foto. Na netu jsou popsáni zde: http://www.cichlid-forum.com/articles/s_ahli.php http://www.aquariumlife.net/profiles/african-cichlids-malawi/blue-ahli/100021.asp
Založil: xmann
» více k tématu (počet reakcí 13)

Zelená řasa na kamenech
Zdravím,mam v akvarku zelenou řasu,nevíte jak se jí zbavit.V akvarku byly bílé kameny a teď jsou nechutně porostlé.nejhorší je ,že ancitrusy si jí ani nevšimnou. předem děkuji za radu za radu.
Založil: Tomo
» více k tématu (počet reakcí 34)
Vícekomorová filtrace v akváriu
chci si vyrobit vícekomorovou filtraci pod akvárium s přepadem jak velký objem by mělo mít toto zařízení a jaký výkon čerpadla (450l akv tlamovci)popř. značku čer.Děkuji
Založil: dejvid
» více k tématu (počet reakcí 22)
nerostou a nerostou???
ahoj lidi mam dotaz mam asi 2 roky starý yelowky od narození a mají 3 cm je to normální a celkově mi nák nerostou ostatní ryby nevíte čim to???
Založil: DEJVIS
» více k tématu (počet reakcí 11)