Diskusní fórum
kančík s afrikou???
¨chtěl bych se zeptat jestli se dá dát kančík citronovej k africkým cichlidám jako je yelow,pseudotropheus apodobně????děkuji
Založil: trek
» více k tématu (počet reakcí 4)
Určí někdo příčinu úmrtí?
Je to tu zas. Už jsem se před cca měsícem ptal, proč mi hynou mladí Dimidiochromis compressiceps. Zase byly v poho od Vánoc, stáří tedy cca 6 týdnů, počet 80 (nyní 1-2 denně hynou), velikost nádrže 250l, vodu měním částečně jednou týdně, krmím artemií (jak odskořápkovanou sušenou tak živou), cca 1 týdně měli mražené buchanky (samozřejmě rozmražené, navíc zakápnuté "fishtaminem"), teď když povyrostli dostali hrubší mražené (red plankton, artemii a perloočky)-zase pouze jako doplněk. Můžou být překrmovaný? Dávám jim pouze dvakrát denně, nicméně ty živý artemie než vysbíraj na takové ploše, zabere jim to minimálně 3 hodiny... Nyní jsem na čerstvých úhynech našel oranžové skvrnky na břiše - je to nějaký druh vnitřního parazita? Viz foto. Díky za rady
Založil: Pepa Rybář
» více k tématu (počet reakcí 9)

bily zakal je fuc
Podelim se s vama o svou zkusenost. Asi 4 mesice me v akva trapil bily zakal. Byl tam porat, at se menila voda po jakekoliv dobe. Zkousel jsem vselijakou "zarucenou" chemii, ale stale nic, zakal byl stale ..... jednou jsem brouzdal na netu a nasel jsem to co vsichni urcite znate a pouzivate "zeolit" Zakoupil jsem 10L prirodni horniny vulkanickeho puvodu z prvohor. Podle navodu jsem na 1000L dal 1L zeolitu do externiho filtru (100L filtr v nem 70L filtracni hmoty) a za dva dny bylo po zakalu. Je to jednoduche a ucinne. Joo a stalo me 10L cca 800Kc
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 7)
Takový malý vědomostní kvíz...
Dokážete někdo určit tuto rybu?
Založil: RITCHI
» více k tématu (počet reakcí 13)

altolamprologus calvus black a neolamprologus leleupi
prosim mate nekdo z vas tyhle rybky?jake maji potravinove naroky a jak je to presne s trenim?vytrou se i bez snecich ulit? predem dekuji za odpovedi.....mam pro ne 300l nadrz....
Založil: novacek
» více k tématu (počet reakcí 2)
Hodný kluci...
Chtěl bych se zeptat, jaké jsou jedny z nejméně agresivních tlamovců? Díky za odpověď.
Založil: Ravenek
Znate nekdo tuhle firmu ?
Dainichi . Vyrabi zradlo pro ryby a pry se po tom takhle vybarvujou . http://www.dainichi.com/cichlid_food_ColorFX_multi.html
Založil: Tom

predám mladé tlamky
Metriaclima estherae /zebra tangarine blue/ majú 3-4 cm, 6 samcov, 10 samíc, cca 20Kč/ks, prípadne vymením. Som z Prahy 1.
Založil: fajerr
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pěna na hladině.
Mám týden založené AQ, vzduchuji a vývod z filtru mám tak, že se mi voda rozráží o hladinu.Problém je v tom, že mi zůstávají bublinky na hladině a tvoří to pěnu, vůbec to nevypadá hezky, ikdyž jí seberu, tak do druhého dne je tam znova.Nevíte, co to může být?
Založil: Jaromír
» více k tématu (počet reakcí 17)
TLAMOVCI SE BOJI SVETLA
Dobry den, chtela jsem se poradit, moji tlamovci nemeli nejakou dobu rozsviceno z duvodu vadneho svetla a kdyz se tento problem vylepsil okamzite odlpluli se schvoat, kdyz je tma, tak mam akvarko plne rybicek v pripade ze roznnu, neni tam ani jedna...napiste mi svuj nazor jak je pomalu zas navyknout na svetlo..dekuju Matylda
Založil: Matylda
» více k tématu (počet reakcí 5)
barva pseudotropheus zebra red red
Proč jsou některé mladé ryby oranžového a některé zase růžového sbarvení ????
Založil: jirka4
» více k tématu (počet reakcí 2)
Nemoc, kančík a bílá bulka na prsní ploutvi
mam malého kančíka příčnopruhého a má bulku na ploutvi a nevím co to je typuju že nemoc nebo parazit prosím jestli někdo neví jak na to
Založil: Kodas
» více k tématu (počet reakcí 10)
VELIKOST AKVÁRIA
kolik doporučujete chovat kusu ve 130l akvarium,akvarko na okrasu a jake druhy tlamovcu,děkuju za radu
Založil: preceptor
chov tercovcu
prosím o radu.Mám 15ks tervcovcu ve vel.5cm a chci začít z chovem.Zajímá mě pouze zda je mám dát do 300l nádrže nebo je lepší je dát do 150-200l?kvuli růstu
Založil: radek herold
» více k tématu (počet reakcí 3)
Pseudotropheus daktari
Nevíte náho dou nějaké informace o tomto tlamovci ????
Založil: jirka4

Jak docílit nárust řasy
Zdravím všechny.Potřeboval bych poradit.Koupil jsem polystyrenové pozadí, po 4 měsících provozu se začlo loupat.Abych nemusel celé akva předělávat , potřeboval bych ,aby pozadí zarostlo řasou, jenže se mi zatím žádná netvoří.Poradí mi někdo čím podpořit rust zelené řasy a myslíte , že je to vhodné řešení.Díky všem a hodně štěstí.
Založil: krtek77
společný chov
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je možné v přítomnosti tlamovce pestrobarevného (pseudocrenilabrus multicolor) a tlamovce šedozeleného (haplochromis bloyeti) chovat pancéřníčky? Konkrétně pancéřníček skvrnitý, zelený, panda a kropenatý? Četl jsem, že tyto druhy tlamovců jsou celkem mírumilovní. Díky za odpověď
Založil: Ravenek
Akvárium Tanganika 570 litrů
Dobry den, vcera jsem si privezl domu starsi akva 570 litru a planuji Tanganiku.behem nekolika mesicu si z nej pokusim udelat svou prvni biotopni tanganiku....proto budu potrebovat plno rad, i kdyz nejake ty zkusenosti mam!mam v planu v akvariu nejprve vytrit silikonem abych se ujistil! pak musim nejak vymyslet filtr, protoze akva je v zadnim rohu predeleno sklem na filtr(nafotim to a zeptam se na postup, protoze jsem to jeste nikdy nedelal)pak podle Wladysovych postupu udelam 3D pozadi, sezenu pisek a kameny a vse zapojim a sasmozrejme necham bezet mesic i kdyz urcite properu pak zajetejch filtru!tohle planuju na tak 2-3mesice, protoze akvarku ted nemuzu venovat tolik casu protoze tento rok maturuju!ale co pak z rybama, myslite ze do akva o delce 160cm bych mohl dat 5,6 frontos?hledal jsem sice jen chvili ale nenasel jsem akvarium kde by byly frontosy s tropheusema(mate to tak nekdo?, nebo jaky mate na tohle nazor), pak bych planoval nejke Neo.Leupei,4x cyprichromis, 4x altolamprologus,4x petrochromis,nejaky gibiceps a pak tety mozna tu kombinaci tropiku a frontiku :D!vim ze akva je male, proto premyslim ze tak max 10 tropiku a 5 frontiku.......tak chci proste vsechny pripominky, nazory, napady a hlavne poradnou kritiku pokud je neco spatne! moc mi to vse pomuze!budu casem informovat...zatim dekuji Dawe P.S.: k akvariu jsem dostal i 3 sladkovodni zraloky, pokud by mel nekdo zajem je levne odkoupit tak se ozvete na mail....jsem z ostravska....vim ze to tu nepatri..pardon...ale doma to nechci!!!!!!!
Založil: Dawe.
» více k tématu (počet reakcí 21)
pseudotropeus lanisticola
len taky maly dotaz čitam tieto stranky asi 6 mesiacov a spravil som asi všetky chyby čo tu boli povedane od 60l akva som sa dopracoval až 250l akva.No proste sa chcem spytať či samička ked no sí ikry ma takú napuchnutu tlamku
Založil: labajk
Krmení potěru
Mám už 2 měsíční potěr a dávám jim žrádlo které jim namixuji je to dobré? Dávám jim vločky pro cichlidy(nadrcené)+sak 55+jiný druh vloček, to celé namixuji a rozemelu a dam jim to a oni se po tom mohou utlouct
» více k tématu (počet reakcí 10)
výška nádrže
nebude rybkám vadit když bude nádrž vysoká 60cm? rozmery jsou 140x48x60 400l
Založil: honza1347
Moje první Malawi 250 l.
Jaký je Váš názor? Osazení:Aulonocara jacobfreibergi 5 ks Aulonocara maleri 4 ks Labidochromis Yellow 4 ks Melanochromis Maingano 5 ks Labeotropheus Trewavasae 3 ks Ancistrus 4 ks Nešetřete mě, rád se poučím díky
Založil: tomes

potřebuju upravit toto akva, poradte
Chci udělat toto akva nově tak mi prosím poradte co bych měl změnit a atd.
» více k tématu (počet reakcí 6)

treseni rybek na miste
Zdravim, nevite prosim vas poradit.. U tlamovce zabra, dela prudke pohyby na miste ze strany na stranu akoby se tresl. Nebo se zacne tocit koolola ako kdyz pes honi svuj ocasek. A pak chvili prudce plave nakloneny na jednu stranu. Je to nejaka normalni vec, nobo je to neceho priznak. Dakujem za odpovede
Založil: Ilavsky
» více k tématu (počet reakcí 3)
víte někdo druh tlamovce
Zdravím všechny akvaristy,mam prozbu nevíte někdo přesní název toho tlamouna na fotce velký je 25cm. A dostane se koupit v akvaristice.
Založil: petrik
» více k tématu (počet reakcí 5)