Diskusní fórum
Kančíci a potěr
potřebuju pomoc mam 2měsíční potěr a skoro měsíční potěr mohu je dát k sobě?
Založil: Kodas
» více k tématu (počet reakcí 3)
Moje první Malawi
Zdravím, tak jsem si vzal poučení od spousty z Vás a takto to dopadlo. Sice je tam ještě asi trochu nálevníka, ale už to začíná být koukatelné. Jak to vidíte vy? Upřímně. Děkuji všem za inspiraci a za názor. Vím, přesný biotop to není - ty rostliny... Jinak takto to vypadalo ještě před nedávnem: http://wds.cz/tlamovci/forum_reagovat.php?id=17218
Založil: Komar033
» více k tématu (počet reakcí 13)

Chovatelé z jižních Čech okres Písek
Nachazí se tu nějaký chovatel tlamek z okresu Písek?Pokud ano, zanechte vzkaz.Moc dík.
Založil: Jaromír
» více k tématu (počet reakcí 2)
Všichni samci chtějí jen jednu samici
Mám samce maylandia estherae red top a samice red red, red top, blue blue . Zajímalo by mě proč si všímá pouze samice red top a ostatních samic ne . Samička red top nedávno nosila jikry ale sežrala a ostatní samice jsou plné jiker . Ostatních samic si všímá jen subdominantní samec red top .
Založil: jirka4
» více k tématu (počet reakcí 27)
rada na nové akva a chov cichlid
potřebuji poradit doposud jsem chovala jen živorodky ale ted jsem si kopila dvě akva jedno na 300l a druhé na 200l a chtěla bych začít chovat cichlidy jak mám dostatečně vybavit akva filtrama a kolik asi do těchto rozměrů pořídit rybek líbý se mi ps. zebra prosím poradte mi někdo jsem z rakovníka jo a jaký druh kamenů je nejvhodnější děkuji všem
Založil: slunecnice.velka
koupim cichlidy
shanim nake cichlidy nemate nekdo prosim specha dekuji
Založil: cyphotilapia frontosa
Potvrďte mi neblahé tušení... Že jsem si koupil dva samce zebry?
Sorry za blbej dotaz - objevil jsem v akvaristice ryby, co mi trošku připomínaly samice Pseudotropheus Lombardii... Nesmějte se, mám je teprv 7 - 8 cm dlouhé a domníval jsem se, že mohou časem ztmavnout - a protože mám divočáka samce (12 cm), kterej šéfuje celýmu akva, chtěl jsem mu udělat radost. Jenže jak jsem je dal do společného akva, začali se o nově příchozí zajímat červený Zebry a najednou jsem si všiml, že jim jsou dóst podobný... Rozštípněte to někdo, díky! (A navíc mám určitě dva samce, co?)
Založil: Pepa Rybář
» více k tématu (počet reakcí 14)

Množení Ancistrusů
Chtěla bych vědět jak poznám,že ancistrus bude mít mladé.A jak ty jikry poznám,jestli jsou nějak zabarvené.
Založil: Jana
» více k tématu (počet reakcí 6)
plíseň na CH.44
ahoj mam akva 500l a na astalatopiích ch.44 se objevil bílí povlak na ploutvých,jeden den jsem přidal 200g soli druhý den jsem vyměnil 1/3 vody a přidal zase 200g soli,dneska když jsem ráno rzsvítil tak jedna samice CH.44 byla nahoře u hladiny(jako kdyby nemohla dýchat).odpoledne když jsem krmil tak ta samice vůbec neměla zájem.a všechny ch.44 se otárají o písek.poradíte?díky
Založil: maty
» více k tématu (počet reakcí 8)
Mini Malawai 112 litrů, malá velikost
ZEBRY (3) + MAINGANO (2) + LABIDOCHROMIS (3) a jedna nedefinovaná modrá tlamka pravděpodobně vybledlej samec zebra počítam že rozšiřovat ryby už nebudu spíš Labidochromis pujdou pryč spolu s vybledlou zebrou samec a jak se vám líbí AQ jako takové ? http://im.lide.cz/photo/big/42/52/3848759-26214252.jpg http://im.lide.cz/photo/big/40/04/3848759-26214004.jpg http://im.lide.cz/photo/big/43/25/3848759-26214325.jpg
Založil: Flery
» více k tématu (počet reakcí 49)

Moje akvarium
Ahoj,prosím Vás o jakoukoli kritiku a radu na případnou změnu. Díky
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 14)

Metriaclima Msobo
Ahoj.Nemáte někdo tyto ryby na prodej.Nemohu je za boha sehnat.Přečetl jsem si z informací,že by měly být snad 4 formy těchto krásných ryb.Nemáte někdo fota pro srovnáňí?
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 7)
MALAWI - vaše názory
Chtěl bych se zeptat, jaký je Váš názor na moje akvárko. Více fotek mám na http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=2929 Pokud máte registraci i na těchto stránkách, tak klidně pište tam. Jsem rád za každý názor. Díky a ať se daří.
Založil: martin4ever

Poznej rybišku
Ahoj všichni, potřeboval bych rozřešit co vlastně mám v akvárku resp. zjistit druhové jméno a pohlaví. Všechny druhy co mám se mi krásně množí jen tito ne, tak nevím jestli mám shánět samce nebo samice a jaké vlastně :-) Díky za info
Založil: Barty
» více k tématu (počet reakcí 12)

Zakalená voda
Ahojte všichni. Mám 12 dní napuštěné 300 l akvarko a stále ho mám zakalené i přesto, že vodu filtruji a vzduchuji přidal jsem i menší vnitřní filtr. Ve vodě jsem vymáchal i houbu ze zajetého filtru z mého druhého rostlinného akvárka u kterého jsem nikdy žádný problém neměl. Ryby tam mám pouze 2 ancitruse a 4 přísavky, které nekrmím a zatim jsou vpohodě. Mám ještě počkat nebo vyměnit část vody? Dík za vaše rady a poznatky.
Založil: RadekT
» více k tématu (počet reakcí 4)
jak moc jsou agresivní
Zdravím a mám dotaz jestli má někdozkušenosti s ps. elongatus popř. el. mpanga a mohl by mi poradit jak moc jsou tyto ryby agresivní a nesnášenlivé.Na zahraničních www jsem četl, že hodně.Chtěl bych je k zebrám, trewawase,johani, acei.Takže zvažuji jestli elogatusy nebo 15 demasoni.Mám akva 440l.Díky moc za každou radu, protože v sobotu jedu pro ryby.Co říkáte na toto osazenstvo, nechat to tak nebo něco změnit.Díky čao.
Založil: krtek77
odlov samice
Po jaké době mám přendat nosící samici zebry z společného do "porodničky" ???
Založil: jirka4
» více k tématu (počet reakcí 4)
Osádka nádrže
Zdravím,dnes jsem jel kolem jednoho chovatele,tak jsem se stavěl pro ryby. Původně jsem jel pro Demasonky,ale nakonec jsem si vzal již ty zmiňovaná Maingana. Takže teď mám: M. Estherae 2+6 (4-5cm) M. Maingano 2+8 (na 80%) (6-7cm) P. Demasoni 10 ( pohlaví nelze určit,dle velikosti asi 3+7) (5cm) L.C. Yellow 10 (3-4cm) Někdo z Vás bude jistě namítat na ty M. Maingana,ale uvidíme,snad to bude fungovat.
Samec zebry red
Mám ještě takovýto poznatek,poslední týden se samec Zeber red,nějak divně chová,vytváří doslova tunel pod velikým kamenem a drobné kamínky vynáší vyskoko skoro až k hladině a pak se pouští na dno,dělá u toho docela velkej kravál jak ty drobný kamínky přesunuje,no jen se se chtěl zeptat protože už mám ty Zebry asi půl roku a tohle ještě nedělaly.
Založil: HOFA
» více k tématu (počet reakcí 1)
Nejsem si jistý se samicema.
Nevím zda to pújde z tohoto dosti nevydařeného vida zjistit,ale jen potřebuji vědět zda ty žluté zebry Samičky,když tak udělám lepší video. http://www.youtube.com/watch?v=--HRy0dL_Qk
Založil: HOFA
» více k tématu (počet reakcí 12)
pozadí z umělého pískovce
zdravím všechny ctěl bych se zeptat jaeszli není umělý pískovec určený k obkladu zdí nějak závadný když ho nalepím na zadní stěnu jako pozadí dík za odpovědi.
Založil: honza1347
Něco plave ve vodě
Zdravim dost sem si tu přečet ale raději se optam co vy na to. moje akvárium je v provozu pouze 5 týden ale ryby jsou tam už 2 týden chápu že mi řeknete že sem měl počkat ale dal sem perfektně vypraný písek menší zrnitosti tak 2-3 mm lavové kameny a z nich skalu čištěním sem strávil opravdu dost hodin kytky pouze uměle napustil vodu z vodovodu + sůl 2 lžičky a zapnul 2 filtry filtrace celkem 1000L/h voda byla od začátku ok po 3 týdnech sem vyndal jeden filtr a pustil ryby nyní pracuje jen filtr 600L/hod ryb je 9 kusu ZEBRY (3) + MAINGANO (3) + LABIDOCHROMIS (3) (doufam že ty názvy pochopíte) no a po 3 dnech s rybami něco plave v akvárku vypadající jako bílej zákal čehosi ale je vidět že sou to částečky ne kal jako takový. Tak sem přidal vzduchování ale (kal) je pořád. Koukal sem na případ Marty 99 ale u mě to přetrvává byť sem žádnej jetej filtr do akva nevyždímal.velikost tohoto akvária je pouze 112L - plánuju větší ale musí to pochopit i ta moje :-) ryby mi nejsou moc cizí celkem řadu let sem je choval a nikdy neměl problém teď sem po čase v malém bytě začal alespoň tím prckem(byl to dárek) to jen aby ste mi hned neříkaly že vše je špatně.prostě tohle ve vodě neznam nikdy sem s vodou problémy neměl.Mimochodem rybám se daří zatím dobře až na 1 ks LABIDOCHROMIS ta je nějaká divná tak mam použít nějakou chemii nebo schánět jetej filtr nebo eště zkusit čekat je to tam už přes týden
Založil: Flery
» více k tématu (počet reakcí 23)
prosim o radu co k temto rybam
dobry den chtel bych se optat zda nevite co k temto rybam neco barevneho mam to pro brachu
Založil: Tomas Frinta
» více k tématu (počet reakcí 7)

BÍLÝ ZÁKAL JE PRYČ
Chci jen všem kteří mi radili se zákalem poděkovat. Zákal je pryč a naštěstí to neodnesla ani žádná ryba :)
» více k tématu (počet reakcí 9)
odchov jiker mimo samičí tlamku
Zdravím vás páni kolegové. I já potřebuji znát váš názor na mou situaci.Včera se mi vytřeli Auráti a samice to po 4 hodinách vyplivovala,honil jí neustále samec a důsledkem stresu to tak dopadlo .Odlovil jsem jikry a umněle je odchovávam máte stím nějakou skušenost,myslím tím odchov mimo samici.Všechny podmínky jsem vytvořil,nedělám to poprvé,už jsem vytřel spousty ryb umněle ale jen v laboratořích,ale tlamovce nikdy.Díky za všechny vaše názory a komentáře.
Založil: pietro
» více k tématu (počet reakcí 19)