Diskusní fórum
Výroba akvárií Jižní Čechy
Ahoj všem potřeboval bych doporučit nějakého výrobce akvárií na Jihu Čech. Firma která, mě zhotovila veškeré mé nádrže,po zjištění již neexistuje,a teď jsem na rozpacích kde si akvária nechat zhotovit. Poraďte kdo je odborníkem na akvária v okrese. Děkuji za příspěvky do této diskuze.
Založil: OndraT.
» více k tématu (počet reakcí 7)
Odchov ze společné nádrže
Prosím o názor zkušených chovatelů Malawistů, jak to vlastně je. Nějak se mi nechce stotožnit s názorem Toma, který tvrdí, toto o rybkách, které vyrostou společně s rodiči ve společném AQ: "Uz tady o tom byla diskuse,ze pry takto prezivsi jsou ty nejlepsi a nejsilnejsi ryby, ja tvrdim ze to jsou ty nejchytrejsi (nenechaly se sezrat ) ale zato spatne zivene vychrtliny.Pokud jsou takto v mladi spatne zivene ,uz z nich silna plnevzrostla ryba nevyroste a pokud, tak za dlouho." Nechci tím říct, jestli je to tak nebo ne, jen bych rád znal názor více chovatelů, kteří mají s odchovem zkušenosti.
Založil: roland.mynar
» více k tématu (počet reakcí 8)
Přísavka thajská a tlamovci
Mohu také potvrdit že kombinace tlamovců a Přísavky thajské je ideální řešení. Oba druhy jsou dominantní ale navzájem se respektují. Vřele doporučuji.
Založil: milan...
» více k tématu (počet reakcí 1)
Nemocné Zebry
Zdravim,koukal jsem ted na mladé zebry a všechny mají tmavě šedou až černou oblast na břiše. Přijde mi to jako kdyby prosvítal černý žaludek,zkoušel jsem to nafotit,ale nejde mi to. Nevíte co by to mohlo být?? Může to být tím nálevníkem?? Díky
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 15)
Valouny okolo Plzně?
Ahoj nevíte někdo ,kde jsou pěkné valouny z řeky okolo Plzně??Plánuju nový akvárium.A druhá otázka se tíče písku... Líbí se mi tmavší.U tlamovců mám klasický bílý křemičití písek frakce 0,8 mm.ale neni to ono.Máte někdo tip kde by se dal sehnat.Díky za reakce
Založil: RUMburak123
» více k tématu (počet reakcí 12)
Rada k filtru
Zdravím všechny sehnal jsem venkovní filtr FLUVAL 403 který má 3 koše.Potřebuju radu jak je sestavit.Ve dvou z nich je nějaká keramika,v jednom větší a v druhém drobnější a v tom třetim je molitan a na něm pak vata.Mám to tak nechat nebo nějak upravit?Díky za rady.
Založil: kocicak73
» více k tématu (počet reakcí 5)
pěna na pozadí
chlapi, jaká pěna je ideální použít na výrobu pozadí, mám 120x50 a chci to taky zkusit, přemýšlím o polystirénu a na skalní výstupky z něj použít tu pěnu, co vy na to ? díky ( mám jen tapetu a když vidím ty vaše krásné výtvory )
Založil: jirkariman
vliv obsahu železa ve vodě na ryby
Ahoj všem, nedávno jsem byl u toho když se spolu bavili dva maníci co maj rostlinný nádrže a oba prý dávaj do filtru hřrbíky, aby zvýšili hodnoty FE ve vodě. Prý po tom maj rostliny krásný masivní a velký listy. Mě by zajímalo jestli by takhle zvýšený železo nemělo nějaký vliv na ryby, v mym případě na Duboisky a Frontosy a taky by mě zajímalo co si o tom myslíte vůbec, nejsem botanik a přírodopis ze školy si moc nepamatuju, někdy teba ani pravpis :-)) a tak nevim jaký vliv má u rostlin železo na stavbu listů. Díky Jenda
Založil: jenda
» více k tématu (počet reakcí 3)
Pseudotropheus Saulosi
Rád bych se zeptal místních chovatelů Saulosek. Jak rychle roste potěr a kdy má takové rozměry, aby se nemusel schovávat? Mám všechny štěrbiny v akvárku plné mrňat od šesti saulosek, které jakoby se dohodly a vyplivly mladé během dvou dní. Bojím se odkalovat abych je zvonem nevycucnul a pořád koukám, jestli je Elektry uloví nebo ne, ony na ně nejvíce číhají. Jak velké musí být rybičky, aby jim nehrozilo, že je sbaští?
Založil: roland.mynar
» více k tématu (počet reakcí 6)
J sem v tom až po uši.
Ahoj všem.Chtěl jsem synovy udělat radost tak jsem pořídil menší akvárium s LABIDOCHROMIS CAERUELLUS YELLOW .Po dokončení jsem z hrůzou zjistil jak je to nebezpečné vpustit rybky do čerstvé vody.Použil jsem akvaregulator,ale nevím jestli je to dostačující.Prosím o radu co dál a jestli pomohou nitrifikační chem. předem dík
Založil: monticek
» více k tématu (počet reakcí 14)
Ještě k tý Tanganice :-)
Sakryš úplně sem zapomně přidat fotku tak teda fčil. Jen teda omluvte tu kvalitu mam málo světelný objektivy a v sednici málo světla, takže vycházej hrozně dlouhý časy nebo temnota, todle je kompromis :-)

Skoro nová Tanganika
Ahoj všem, před nějakým časem jsem tu od vás doloval nějaké rady, když jsem se chystal předělat nádrž, měl jsem tam Tanganiku a Malawi dohromady, špatné proudění vody, chtěl jsem měnit křemičitý písek za hrubší, kameny za lávu a různý takovýdle krávoviny :-) Teď to mám konečně hotový, spoustu věcí jste mi rozmluvili a tak se vám chci pochlubit a poděkovat, protože jsem z výsledku nadšenej. bílej, jemnej písek jsem nechal, starý už pěkně zelený šutry taky, akorát jsem je přeskládal do jedný hromady, udělal jsem rozvod vody z vnitřního filtru (2000 l/min) na druhou stanu nádrže kde proudí směrem k svýmu sání i k sání externí Tetry 1200, krásně to funguje a všechny hovňáci jsou odváváni do filtrů a na dně prakticky nic nezůstává. Dřív jsem v nádrži žádný rostliny neměl, ale teď jsem je zařídil a kolem toho vnitřního filtru vysázel pěkný valisnérie. Nejpodstatnější změna však proběhla v osádce. Teď už je to jen čistokrevná Tanganika a jsou tam 4 Frontosy, 10 Duboisů a zatím 4 ale snad ještě 4 přibudou Moori, jo a abych nezapomněl tak jeden Bichir. Je pravda že dost z vás tady mě od takovýdle skladby zrazovala, já sem to ale rysknul a musím říct že jsem rád, protože ty frontozy nikdy v takovýdle kondici jako jsou teď s Duboiskama tak nebyly a o žrádlo se dokážou pěkně porvat :-) Jinak nádrž má asi 420l.
» více k tématu (počet reakcí 2)
tlamovci a kančíci???
Chci se zeptat jestli je vhodné chovat tlamovce(malawi) společně s kančíkem perleťovým ( s jedním párem) podle mého má každý trochu jiné nároky na potravu. Máte s tímto někdo zkušenosti??? Děkuju za odpovědi.
Založil: bull
» více k tématu (počet reakcí 2)
Zakalené akva
Zdravim,tak jsou to 3 dny,co uplynuly od pohromy v mém akva,a vypadá to že se blýská na lepší časy. Ryby zatím všechny žijí,a až na ten hlad co musí mít,tak vypadají dobře.Dnes už je vidět "dokonce" na pozadí,uvidíme co udělá čas.
» více k tématu (počet reakcí 4)
Křemičitý písek
Poradíte mě jakou zrnitost písku bych měl použít pro akva typu Malawi.
Založil: OndraT.
Pseudotropheus Saulosi Coral red.........
Po dlouhé době mám i já otázku. Je to na fotce samec od Saulosi coral red? Celkem mě dost klame to hodně tmavé zbarvení.Fotka je nekvalitní....je to foceno na rychlo kamerou.
Založil: memeo

Filtr do akva 200l
Ahoj vsem,potreboval bych doporucit filtr do akvaria cca 200l,ktery bude spolehlivy s dobrym pomerem cena/kvalita.Zkratka neco,co nemusim dvakrat tydne rozebrat a vycistit jako to delam ted.Predem diky za pripadne tipy.
Založil: Myška a méďa
jak opravit akvárium??
dobrý den, prosím o radu jak postupovat při opravě akvária. Mám akvárium 200l které je trochu starší. Je lepené silikonem a v jednom rohu se začínají dělat bublinky. Je možné ho přelepit znovu silikonem a jakým nebo je lepší dát ho ke sklenáři? Chci ho darovat mladému chlapci, ale bojím se, aby mu neprasklo. Jinak je úplně bez závady. Děkuji za odpověď.
Založil: bull
» více k tématu (počet reakcí 3)
3 x 1 x 1 potrebuji radu
dobry den mam prozbu potreboval bych poradit s akva mam akva 3 m x 1 m x 1m potrebuji radu jake bych mel volit kameny a priblizny pocet ryb predem dik
Založil: Tomas Frinta
» více k tématu (počet reakcí 4)
Určení pohlaví
Zdravím, jak poznám pohlaví u druhu Tropheus moorii Golden Kazumba?
Založil: Sváťa
» více k tématu (počet reakcí 14)
Pochvala pro Hříšníka
I když nám to tady spestřuje a jeho rady a názory jsou někdy dosti pikantní,klobouk dolů,pozadí umí dobře.Asi po roce ladu jsem použil pozadí,které mi dělal ten náš Hříšník a myslím,že se to povedlo....Co říkáte?
Založil: pidanek

měření spotřeby
ahoj chtěl bych se zeptat i když se akvarista nepta na takové věci skoušel někdo z vás měřit spotřebu elektřiny ve svém akvariu????
Založil: erik
» více k tématu (počet reakcí 5)
vrubozubec paví a pseudotropheus demasoni
chci chovat vrubozoubce pavího a pseudotropheus demasoni. je to možné???? prosím odpovedet na mail. dekuji
Založil: propr
» více k tématu (počet reakcí 9)
Zakalená voda v akváriu
Ahoj,měl jsem cca před 3 týdny po napuštění bílý zákal v akva,ale po cca 2 týdnech zmizel. Včera jsem koupil ryby a dal je tam a ráno byla voda zakalená jako kr... Co s tím?? Četl jsem o tom,ale nevím co s tímhle případem,nemám kam dát ryby,poradte prosím.
» více k tématu (počet reakcí 21)
Hongáči - dejte moudra & rozumy, prosím
Zdědili jsme Labidochromis hongi od kamarádky, která tomu vůbec nerozumí, my taky ne. Udělal jsem jim hodně úkrytů, sypu jim LON, máme v 100l akva 2 filtry, které vždy v sobotu peru a vyměňuji asi 1/6 vody. Za půl roku jsme měli 3 vrhy po 5 ks. Prosím jakou teplotu mají mít, čím je krmit? Akvárko dostanou větší, ale ne dřív jak za půl roku, za všechny rady díky.
Založil: eman