Diskusní fórum
Hurá hurá hurá - první mimča
Jdu se tady jen pochlubit. Mám Malawi přes 3 měsíce a už mám malinké Saulosky. Tady je malinké videjko, jak se furt snaží schovávat. Doufám, že nějaké přežijou. http://www.youtube.com/watch?v=VMuj79zbDvQ
Založil: roland.mynar
» více k tématu (počet reakcí 4)
kanibalismus?
Ahoj všem. Jsem začátečník. Zdědili jsme rodinku Labidochromis hongi a po třech vrzích?? (vždy cca 5 ks), jsme dnes zpozorovali, že cca 4 měsíce stará ryba sežrala(dlouho nemohla spolknout ocas) svého cca 4 týdny starého příbuzného. Stává se to běžně? Díky za odpověď.
Založil: eman
Maingano-ano či ne
Zdravim,mam 320l akva(to už asi víte,otravuju pořád :D), v něm Labidochromis Yellow,Metriaclima Estherae,a ještě Afry které chci dát pryč. Myslíte,že bych místo nich mohl dát Maingana?? Nebo budou dělat velký rozruch?? Zatím jsem slyšel,že spíše ne,ale moc se mi líbí. Díky
Založil: Marty 99
» více k tématu (počet reakcí 6)
Venkovní chov tlamovců
Dobry den, chtel bych se zeptat, zda ma nekdo zkusenosti s venkovnim chovem tlamovcu - ja se ted chystam zbudovat vetsi jezirko ve stylu jezere Tanganika, kde budu celorocne udrzovat teplotu cca 26 stupnu - mam prebytky tepla z tepelneho cerpadla a solarnich kolektoru. Proto bych rad vedel, jestli s tim ma uz nekdo zkusenosti. Dekuji.
Založil: Rewaxx
» více k tématu (počet reakcí 5)
Prosím o identifikaci rybek,Děkuji.
Předem všem děkuji, nakoupil jsem je u nějakého velkochovatele a měl hodně práce tak mě ani neřekl co je která zač "o(
Založil: Daniel
» více k tématu (počet reakcí 13)

poradte s poctem ryb
dobry den nevim si rady s poctem tlamovcu a poctem urciteho pohlavi vice jak 10 let pestuji terce a s timto druhem ryb nemam zkusenosti mam 350 l akva prosim napiste me nejake druhy a kolik od jakeho samcu a samic pro toto akva chtel bych vyrazneji berevne dekuji
Založil: Tomas Frinta
» více k tématu (počet reakcí 3)
Identifikace ryby
Zdravim,nejsem si jistý jestli je to Lombardoi,tak Vás prosím o identifikaci,omlouvám se za kvalitu fotky. Díky
» více k tématu (počet reakcí 23)

Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba
Dobrý den. Mám jen takový dotaz ohledně Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba. Jen se chci optat, kdy se má zbarvit, když už jí jen 6cm a má na sobě akorát hnědé pruhy. Možná se ptám asi stejně jako maty, tak se předem omlouvám, ale nevím jestli jsem to správně pochopil. Ten co mi jí posílal, tak mi trvrdil, že je to ona, ale nějak si asi tou cestou vlakem zapoměla barvu a nebo ji zapoměli nabarvit, když se líhla, protože mě když přišla, tak byla bílá s hnědýma pruhama. Ten co mi je poslal, tak si za ně řekl 130Kč za jednu a jedna mi přišla už skoro mrtvá a potom chcípla. Tak bych byl rád, kdyby jste mi jen řekli zda se ještě zbarví nebo jsem se tedy nechal napálit jak tady maty. Děkuji moc a ještě jednou se omlouvám za to, že sem zřejmě píšu stejný dotaz.
Založil: Štěpán Černý
» více k tématu (počet reakcí 10)
zebra r+r pohlaví
ahoj mam zebry r+r velké 5-6cm.rozpoznam u nich pohlaví?a jak?díky
Založil: maty
nemodraj mi moby????
ahoj koupil jsem si před asi 4 měsíci blue zaire moba a nemodraj samec upe zběleli jako burundi a nechtěj být modré a když jsem je koupil tak byli a při převozu zesvětlali a tak už zůstali???????poradtě proč nemodraj
Založil: trek
Můžete mi prosím také poradit, páni doktoři?
Pánové, čtu si tady ty Vaše vzkazy a rady a moc se bavím. Je to úžané, když chlapi baví něco smysluplnějšího než jen hospoda, televize a jiné krávoviny. Moc Vám to přeji, protože závidět mě rodiče nenaučili. Dívám se tady na Vaše poznatky, protože také sháním radu.Mám tlamovce Cyphotilapia frontoza - už když jsem ji před 4 roky koupila byla nejmenší z 5 kusů-velikost asi 12 cm. Nejdříve měla problém s tím,že šla stále k hladině. Jakoby jí vzduch táhl nahoru a to ocáskem a dalo jí dost práce se udržet ve vodě.To nějak překonala.Teď už asi 3 neděle má takové jakoby okousané ploutvičky a ostatní rybky jí stále prohání po akváriu.Asi 3-krát jsem jí vyndala a prostě opláchla pod vodou.Byla taková olezlá. Vždy po umytí jsem měla pocit, že se jí na zbytečku ocasní ploutve objevili krůpějky krve. Usoudila jsem, že to pomůže.Prostě jako beďar, když ho vymačkáváte musíte pořádně dokud nezačne téct krev. PS. jsem z oboru kosmetika. Myslíte, že byste mi mohli poradit? Zatím to nemá žádná jiná ryba.A ještě jeden dotaz: jak dlouho žijí akvarijní rybky? Záleží na druhu, péči a krmení? Tak 3 přání jsem už vyčerpala, takže děkuji předem a těším se na odpovědi zlatí rybáři.
Založil: Patrys
Perlinka v akváriu.
Prosím o radu, chtěl jsem použít perlinku, jako síťku v pozadí u sání k filtrům. Dočetl jsem se však, že jsou to skelná vlákna natužená speciální látkou)alkalicky odolnou) obsahuje mimo jiné čpavek chemické stabilizátory a jiné chemické přísady, aby to neměnilo výrazně chemismus vody (jsou to slova Simíra, který pracuje ve Vertexu - kde se perlinka vyrábí. Může mi někdo poradit své zkušenosti, případně, co tam dát. Moje možnosti jsou ještě nerezové drobné pletivo, nebo mám zelenou plastovou síťku, co se dává do země třeba na položené kabely. Jen se obávám, že ta plastová časem ztvrdne a poláme se. Děkuji všem předem za rady.
Založil: Komar033
» více k tématu (počet reakcí 14)
Parazit?..doktore pomoc
prosím o pomoc přátelé.přikládám obrázek redky na které se mi ukázaly před třemi dny tyto černé tečky..nevim o co jde tak mi prosim napište,co s tím.Teplota vody je stabilně 27-28,svícení v ciklu 12den 12 noc,vzduchování 12 a 12 klid..ph vody na osm.Filtrace v pořádku pravidelně odkaluji každou neděli a s tím i výměna zhruba dvaceti procent vody.Ostatní ryby zatím v pořádku a žádné změny v chování jsem nezaznamenal,akorát já jsem z toho nervozní.jestli jsem něco zapomněl napsat,rád udaje doplním..děkuji Vám
Založil: Damien
» více k tématu (počet reakcí 10)

Po zimě přijde léto a pak...
Zdravím všechny. Ne, že by mě to zrovna teď trápilo, ale raději se zeptám na radu ostatních dříve, než pozdě. Jde mi o to zjistit, jak řešíte snižování teploty vody ve dnech "tropických veder", které čas od času v létě přijdou i do našeho Kocourkova. Mám s tím jednu dost tragickou zkušenost: vloni v létě jsem nechal akvárko 2 dny bez dozoru (nakrmil jsem a vypínání osvětlení mám automatické) a když se vrátil, byly jednoleté, do té doby v pohodě žijící rybky, břichama vzhůru. Nerad bych letos zažil něco podobného... Díky.
Založil: Bartas229
» více k tématu (počet reakcí 9)
Kontrola ryb
Zdravim,je to 14 dní co běží akva a zítra je v Plzni burza,tak chci dokoupit ryby. Akva 160 x 40 x 50,co říkáte na tyto druhy?? Cynotilapia Afra 8-10ks,Metriaclima Estherae 8-10ks,Labeotropheus Trewavasae 8 -10ks, a Labidochromis C. Yellow 8-10ks. Dík za kritiku.
Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba
Jaké máte zkušenosti s Cyphotilapia frontoza blue Zaire Moba ?? Hroznš se mi libí tak abych neudělal kravinu:-).....
Založil: Jaromír
» více k tématu (počet reakcí 8)
Jak si doma udělat pěstírnu s pomocí 3 akva na cichlidy později na tlamouny
Chci si udělat pěstírnu s pomocí 3 akva. První má tak 35 litrů Druhé má 60 litrů Třetí má 175 litrů A chci si udělat takovou malou pěstírnu neporadíte někdo? S rozmnožovánímuž mám trochu zkušenosti a ještě co jsem nevěděl tak jsem se zeptal tady na foru Díky moc
Založil: Kodas
Co je tohle za druh?
Prosím co je tohle za druh? A jaký má název?
Založil: Dan
» více k tématu (počet reakcí 1)

Rostliny a tlamovci
Ahoj, když jsem se díval na fota, tak hodně akvárií s tlamovci je osazeno rostlinami. Chtěl bych se zeptat, jak se toho dá dosáhnout. Ti mojí rvou i umělé rostliny zarostlé řasou. Další problém mám s krunýřovci, ti mi ojeli rostlinu, která má tlamovcům odolat. Zkoušel jsem tablety, které údajně nekalí vodu. Pokud jich hodím málo, tak nemají šanci dopadnout na dno a k tomu ještě kalí vodu... a stejně pak přijdou na řadu rostliny.
Založil: Stewe
» více k tématu (počet reakcí 2)
Krmivo pro terčovce
Ahoj, mám doma terčovce, pro které jsem koupil granulove krmivo Sera discus granulat, jenomže jsou tak rozmazlení, že nic jinšího než jakkékoliv mražené krmivo nechtějí, takže mi ty granule pro ne jsou k ničemu. Ted mám zařízené nové malawi, do kterého planuji aulonocary, myslíte mohu toto krmení dávat občas aulonocarám, at ho nemusím zbytečne vyhodit? Na obalu je sice napsano, že krmení je vhodné pro terčovce a nekteré malé a střední druhy cichlid, ale z jižní a střední ameriky.
Založil: ToGi84
» více k tématu (počet reakcí 2)
Pár otázek o krmení.
Prosím o radu,krmím granulkama Hikari-Cichlid golg,granule rychle padají ke dnu,je to v pořádku,nebo raději krmit pomalu,aby to ryby pozbíraly než to poadá ? Poto se chci zeptat,zda je dobré když dávám mražené patentky ve zmraženém stavu ? A poslední otázka je dobré dávat syrové rybí filé ? A hodně bych byl vděčný za další druhy krmení,kterým bych tlamkám zpestřil jídelníček Děkuji.
Založil: HOFA
» více k tématu (počet reakcí 9)
Jak udělat modré pozadí
Mám dotaz, jak udělat modré pozadí, folíí kterou dám za sklo nebo do vnitř akvaria nebo něčím natřít? Děkuji
Založil: Dan
» více k tématu (počet reakcí 14)
DOTAZ NA ChOVATELE
Mám jen dotaz na chovatele,kteří expedují ryby i do zahraničí,nebo s tím mají nějakou zkušenost. Ozval se mi jeden výkupce,který chce dodávat ryby do Anglie,ale já s tím nemám žádnou zkušenost a nedávno jsem někde četl,že je jeden takový výkupce,který ryby vykoupí,ale nezaplatí. Má s tím někdo nějakou zkušenost?
Založil: CHOVATEL
» více k tématu (počet reakcí 7)
Jak rozdělit akva
Chtěl bych rozdělit akva a nevím jak na to a čím to mam rozdělit jestli plexiskklo sklo nebo nějaký plast?Pokud možno něco k sehnání všude
Založil: Kodas
» více k tématu (počet reakcí 1)
jak davkaovat Entizol ?
sehnal jsem cisty Entizol kolik g na kolik L?
Založil: Johny
» více k tématu (počet reakcí 7)