Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 ............... 288

Jak vyčistit akva když tam mam 1cm čudly a kolik vody tam mam mít

Jak vyčistit akva když tam mam 1cm čudly, které jsou od kančíka zelenookého(potěr) akva má přibližně 50 litrů a jestli musím mít málo voda třeba 10cm od dna k hladině Díky moc

Založil: Kodas » více k tématu (počet reakcí 2)

Zkušenosti s biolog. přípravkem Oxi Akvária

Prosím, máte někdo zkušenosti s tímto přípravkem? Prý značně podporuje rozklad zbytků potravy a organického odpadu,absorbuje nepříjemně zapáchající tuky a škodlívý amoniak.Také podporuje biologickou rovnováhu nádrže.Je to dobrá věc do Malawi, nebo zpíše do Amazonky? Děkuji předem za odpověď.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 9)

Zkušenosti s biolog. přípravkem Oxi Akvária

Kryt na akva

Zdravim,udělal jsem si kryt na aq z obyčejného lamina,myslíte že je třeba dát tam malý větráček nebo stačí udělat vzadu větrací otvory?? Mám strach,že to dlouho nevydrží. Díky

Založil: Marty 99 » více k tématu (počet reakcí 2)

Žerou vám tohle krmení? Pelety Nutrafin?

Má někdo stejnou zkušenost s tímto krmením na fotce? Totiž, taky vám to nežerou ani hltavý zebry? Normální vločkové krmivo hltají, pelety od Tetraminu jakbysmet, ale tohle nechávaj bez povšimnutí...

Založil: Pepa Rybář » více k tématu (počet reakcí 9)

Žerou vám tohle krmení? Pelety Nutrafin?

UV sterilizátor

Mám velký problém se zeleným zákalem v mém 5OOl akváriu s tropheusy.Přemýšlím o pořízení UV sterilizátoru.Můžete mi někdo poradit,případně se podělit se svými zkušenostmi.Děkuji

Založil: mg67 » více k tématu (počet reakcí 1)

použití filtru

chci se zeptat jestli můžu použít filtr fluval 305 na akva, 140 x 48 x 60 pro tlamovce díky

Založil: honza1347 » více k tématu (počet reakcí 8)

jaké ryby do akvaria 100x50x50

Poraďte jaky tlamovce mam koupit,chtěl bych aby rybky nebyli na sebe agresivní a snesli by i jiné druhy a nesežrali by kytky.

Založil: rocca » více k tématu (počet reakcí 3)

Noční světlo

Může noční světlo LED diody přivést ryby ke stresu, když na něj nebyly doposud zvyklé?Moc dík.

Založil: Jaromír » více k tématu (počet reakcí 12)

Jak správně nainstalovat 3D pozadí z polystyrenu

Zdravím vás všechny.Mám k vám prosbu.Dal jsen se do výroby pozadí s polystyrénu š 10 cm.Protože mám velké akva 150 -60-60 ,musím slepit několik polystyrénových desek k sobě.V místech spoju se mi při vytvrzování pistolí všechny tvary znetvoří., stejně tak u nalepených výstupku na pozadí.Máte k tomu nějakou radu.Pročetl jse už hodně vašich postupu, ale na tento problém jsem ještě nenarazil.Dík za každou radu a vše dobré do nového roku.

Založil: krtek77 » více k tématu (počet reakcí 25)

jaký filtr pro 500l akva?

ahoj mam akva 500l momentálně tam mam filtr eheim ecco 2235 je ale určený pouze do 350l a nestíhá moc akva filtrovat a má malý objem...rozmejšlim se esi koupit fluval fx5 a nebo si nechat slepit přepážkový celoskleněný filtr o objemu tak 100litrů(jelikož jsem akva kupoval starší tak tam je přepad ze skla 15x15cm)poradíte?díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 9)

Další úhyn Demasoni

vcera vecer jsem pozoroval jednu rybu podle me samec ktery uz asi tyden nezral ale vcera mel uplne narvane pricho ktere mel predtim uplne normalne rovne ani propadle ani vyboulene a vcera vypadal jeste pred krmenim uplne prezrane ryba byla naprosto apaticka nevsimal si niceho a dneska jsem prisel ze skoly a koukam lezi prave tahle ryba na dne . chystam se na pitvu a jeste se chci zeptam jestli by pomohlo urcit diagnozu kdybych to nafotil .

Založil: Johny » více k tématu (počet reakcí 21)

počet tlamovců

chci letos založit akvárko o rozměrech 130x45x60 d x h x v a potřebuju poradit kolik tlamovců a jestli můžu zkombinovat více druhů třebeda 3 druhy po 6 kusech případně kterých. dík za radu

Založil: honza1347 » více k tématu (počet reakcí 7)

bílé tečky na rybkách

máme asi 14 dní akvárium.na rybičkách se nám udělali bílé tečky a rybky hynou.co to prosím je a jak se toho zbavit.děkuji

Založil: Lea » více k tématu (počet reakcí 8)

Prosímo o radu jakými tlamovci a přísavkami zarybnit akvárko 520 l

Ahoj prosím poraďte co mám koupit za Tlamovce a přísavky. Mám toto akvárko: 145 x 55 x 65 = 518L - Vím že to není moc velké na tlamovce ale vetší už se mi nevešlo :/ Světlo - 2x T5 bílé a modré spektrum - neplánuju žádny rostliny tak proto takový barvy Filtr - Eheim - 1000L / 1 hodina Topení 300W + čerpadlo maxík který mi bude honit vodu směrem k nasáváni filtru Tak doufám že to bude aspoň trochu dostačující a tlamovcům se tam bude líbit. Co mám pořídit za tlamovce aby to bylo barevné živé akvárko a nemasakrovali se mi tam moc... hlavně v jakém počtu co dát .. aby jsem to nepřerybnil .. raději dám méně kusů než více.. A za další jakou přísavku ? Potřeboval by jsem tam dát něco co si poradí se všemy typy řas ,, pokud se nějaké vyskytnou ... a je jasné že se asi vyskytnou :((( ach jo.. zv ažoval jsem krunýřovce modrého ,, ale špatně se shání a nevím jestli není přísavka thajská třeba v počtu 5 ks lepší ,, díky za každou odpověď. Času je celkem dost ,, dnes budu akvárko napouštět ,, a dávat bakterie takže tak 1- 2 měsíce ho nechám v klidu běhat aby se zaběhlo a bylo pro ryby ok Mám tam jen lávu ... celkem dost spousty ukrytů a jeskyní - časem přidám foto

Založil: Karrotka » více k tématu (počet reakcí 12)

Potěr, jak na vítěr ve velkém

Potřeboval bych vědět jak vytřít kančíky a aby potěr ve velkém počtu třeba 100-250

Založil: Kodas » více k tématu (počet reakcí 8)

Akvárium bez písku a bez kamení

Odešel mi filtr a rybky hynou.Dal jsem je do jiné nádrže ale do čisté vody (nezajeté akva)Vydrží tam nějaký čas než dám dokupi to staré?Jsou bez písku bez kamenů.Holé akva s topením a filtrem mám měnit denně vodu?Díky za každou radu

Založil: zdenda » více k tématu (počet reakcí 22)

pozadído akvárka

Jelikož chodím na toto forum a jak většina chovatelů ví vyrábím pozadí do akvárek .Pokud se neurazíte pochlubím se novými výtvory.Tak bohužel vejde se sem akorát jeden obrázek

Založil: Petr. P » více k tématu (počet reakcí 15)

pozadído akvárka

zebra red-red chrání potěr

Stalo se mi, že můj samec zebry red-red odchoval malé v tlamce a teď je hlídá. Vím že se někdy stává že samci berou do tlamky jikry, ale že by je i hlídal, myslel jsem, že je po vypuštění z tlamky nechají tak ale on je hlídá. Je to normální?

Založil: marek131 » více k tématu (počet reakcí 17)

Bílé skvrny na řitní ploutvy

Dnes jsem objevil, že moji tlamovci mají na řitníploutvy bílé skvrny, nevím co to je mohl by mi někdo poradit, děkuji.

Založil: Jakub » více k tématu (počet reakcí 5)

Názor a doporučení

http://www.tanganika.cz/potreby/Bioakvacit/ Jaký máte názor,doporučená hrubost a kde sehnat za rozumnou cenu.Děkuji

Založil: Rybaryk » více k tématu (počet reakcí 6)

kolik tlamovců a jakých mohu dát do 112l akva?

Mám 112l akvárium a chtěl bych tam tlamovce tak mi prosím poradte jakyá druh tam mohu dát diky

Založil: flew » více k tématu (počet reakcí 15)

velikost nadrze na poter

prosim vas, mohl by mi nekdo rict jak by mela byt velka nadrz na poter??

Založil: taborak » více k tématu (počet reakcí 4)

Start nového akva

Sehnal jsem dost špinavou filtrační vatu z již dva roky fungujícího akva.Za jak dlouho můžu bez problémů vpustit tlamky?Vatu mám zatím hozenou v novém akva stačí to?

Založil: zdenda » více k tématu (počet reakcí 3)

vysoká hladina NO3

Ahoj, prosím poraďte mi jak se zbavit vysoké koncentrace NO3.Co je nejhlavnější příčinou vysoké koncentrace NO3? díky.

Založil: virgy » více k tématu (počet reakcí 12)

krmivo pro tlamovce

dobry den, poradite mi prosim co vsechno muzu davat tlamovcum a jestli nekdo nevite cim to muze byt ze mi voda v akvariu porad zloutne pred 14 dny jsem vycistil cele akvarium i s piskem a dnes je to opet stejne a koreny tam nemam predem diky za odpoved

Založil: taborak » více k tématu (počet reakcí 12)

krmivo pro tlamovce