Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 ............... 288

Problem se sauloskama

Saulosi mi začali polehávat po dně,ostatní rybky (Yelow,Pulpican) jsou v pohodě.Akva je dva měsíce v provozu.

Založil: Petr p » více k tématu (počet reakcí 8)

Hledám drobné chovatelé z Pardubicka nebo Hradecka

Jistě sem chodí i drobní chovatelé z mého okolí. Jsem z Holic. Občas bych potřeboval doplnit, nebo se zbavit nějakých rybek, rád bych, kdybych věděl, že je mohu někomu poskytnout. Ozve se mi někdo. Vím pouze o Pepovi od Heřmaňáku a chovatele z Pardubic ze Závodu Míru. Díky za odpověď.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 4)

melanochromis auratus

poradte prosim mozem mat melanochromis v 67L akva s rozmermy 90.25.30 a pocet dik.

Založil: sapikxxx » více k tématu (počet reakcí 4)

Kameny z Ejpovic

Ahoj,máte někdo zkušenosti s kameny z lomu v Ejpovicích u Plzně??Těžila se tam žel. ruda,tak nevím jestli je to dobré dát do akva.Díky za rady

Založil: Marty 99 » více k tématu (počet reakcí 6)

Kde sehnat živé artemie?

Psal jsem tady o úhynu mladých Dimidiochromis compressiceps, z 27 mi zbyl poslední kus, jeden z názorů zde byl, že mi chcípou hlady. Nyní vyplivla druhá samice mladé, je jich tutově přes padesát a nechci udělat stejnou chybu (krmil jsem suchým a mraženým krmivem - cyclops i artemie). Mladé mi vyvedla v akvárku 550 litrů, tak jsem odlovil zbytek osazenstva do jiných nádrží - kromě dvou samic P.lombardi, které taky nosily. Vypadá to, že si navzájem nevadí, jedna P.l. už vyplivla cca 10 mladých a asi jí to bylo málo, protože si ukradla před mýma očima jednu malou Dimidiochromis compressiceps a hlídá si ji v hejnku se svýma. Jen ta poslední se nemá zatím k tomu, že by mladý pustila, co s nima dál? Mám odlovit ty dvě samice co už mladý vyplivly a doufat, že potěr ta poslední nezlikviduje? Nebo mám zkoušet odlovit mladý do menšího akvária? A kde koupím na Pardubicku živé artemie, příp. jejich vajíčka, a jak se artemie nechají vylíhnout? jsem zelenáč, díky za každý názor.

Založil: Pepa Rybář » více k tématu (počet reakcí 6)

Pro každého milovníka tlamiček

Včera se mi něco podařilo. Máte-li minutku, mrkněte. http://www.videopohlednice.cz/p/tnn1bs0j3l80vidn/ Všechno nejlepší a hodně chovatelských úspěchů do roku 2008 přeji. Komár

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 1)

Volba pozadí

Poradí mi někdo jaké prostředky jsou nejlepší na výrobu pozadi??Něco jsem zaslechl o polystyrenu a o pryskyřici.....

Založil: Jaromír » více k tématu (počet reakcí 2)

Epoxydová pryskyřice Epoxy 1200

Prosím, má někdo zkušenost s epoxydovou pryskyřicí (Epoxy 1200) ? Jedná se mi o to, jestli je to samé, co se používá na laminátové lodě, či je to něco úplně jiného. Pryskyřici na loď kupuji v PET lahvích. Nevím tudíž název. Je to takové husté do modra a přidává se tvrdidlo. Chci to na výrobu pozadí. Děkuji za odpověď.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 4)

Rozlišení samič a samečka

Chci se zeptat, jestli je možné rozeznat samičku od samečka tlamovce žlutého, když ještě nejsou dospělí a jake to jsou znaky.Předem Vam moc děkuji za rady.

Založil: Jaromir » více k tématu (počet reakcí 12)

tlamovci v akvariu

chci se jen zeptat kolik může bit ryb v akva 300 l mam l.yellow,p.zebra,m.maingano predem dik

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 4)

Písek do akvária s Malawi

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s používáním bílého písku hrubosti 1 mm pro akvária Malawi. Dosud jsem používal hrubozrnný říční písek, teď uvažuji o změně. Jaká je optimální vrstva, jak je to s čištěním, zda se nezanáší do filtru, jestli časem nemění barvu (např. růst řasy) a kde ho v Praze sehnat za rozumnou cenu. Viděl jsem v akvaristice 70,- Kč/3 kg, což se mi zdá dost. Díky moc za odpovědi.

Založil: xseal » více k tématu (počet reakcí 26)

samec auratusů

neustále sháním ke svým obřím samičkám samce .Koupil jsem menšího samce ,který se jich bojí ale nechávají ho na pokoji .Ted jsem však koupil nádherného samce snad největšího z té skupiny ryb v akvaristice který tam byl.Je tak velikostí na úrovni největší samice v mém akvárku .Bohužel je to neskutečný zbabělec .Bojí se dominantní samičky, která na něj neustále útočí,takže je neustále zalezlý a jak vystrčí nos okamžitě je napaden .Chtěl bych samičku odlovit nechat jí vyhladovět a tak po 14 dnech jí vrátit do akvárka kde si již samec vytvoří svou velikostí dominanci .Co vy na to?

Založil: Petr. P » více k tématu (počet reakcí 2)

Mladé demasoni

Běžná praxe u demasonek je prodávání samců a ponechávání si samiček .Vím to od kamaráda .U mladejch rybek se dá pohlaví těžko poznat ale zkušený chovatel to dokáže .Jenže chudák člověk ,který si pak v akvaristice koupí v dobré víře demasonky a má samé samce .Pak se mu rvou a v akvárku je vidět poze jeden dominantní samec.

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 24)

Úhyn zdravě vypadajících demasoni

Před měsícem jsem přivezl 20 demasoni , ale už jich mám pouze 17 . Ryby se třou a všechny žerou , akva ma 600 L , další ryby v akva S. friery , Ps. acei , Ps. zebra Lc yelow to vše po 4 ks. Ph 7,5 , krmení SAK green , mrkev , špenát, salát . Ten SAK vždy před krmením namáčím .Ryby ktere ještě večer žerou rano leží na dně tudíž není poznat ktera to bude příště . Další informace mě v této chvíli nenapadají, tak se kdyžtak ptejte . Budu vám vděčný když mi místo spousty nadávek někdo poradí.Díky

Založil: Johny » více k tématu (počet reakcí 23)

Moje akva 200l, zatim bez tlamek

vice najdete zde. http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=2832

Založil: Reblik » více k tématu (počet reakcí 7)

Moje akva 200l, zatim bez tlamek

Přežijí mladí tlamovci z jiker?

Ahoj všichni, obracím se na vás s prosbou o radu. Mám akvárko s tlamovcema 500 litrů. Chci se zeptat jaká je pravděpodobnost, že přežijí mladé rybky co se vylíhnou. Zatím je má samice v tlamce. Mám tak cca 20 ryb celkem.

Založil: Neználek » více k tématu (počet reakcí 8)

Prosím o radu,děkuji

Zdravim,akva 320l (160*40*50),Metriaclima Estherae 2+6,cynotilapia afra 2+6,Labidochromis C. Yellow 2+6 a ještě bych chtěl něco k tomu,poradíte mi??

Založil: marty » více k tématu (počet reakcí 17)

přežijou mi ancitrusy

Mám akvárko plné téměř dospělých tlamovců a mám tam také asi 5 ancitrusů .Tlamovci se mi nemnožej, zato jsem včera zjistil ,že mám po akvárku všude plno malých asi 1cm velkých ancitrusů . Nejdříve jsem myslel, že to jsou pijavice a že jsem si je dotáhl z akvaristiky .Kupoval jsem tam totiš samce auratusů .Úplně mě zamrazilo ,ale pak jsem měl radost, že aspon nějaké ryby se mi namnožili.Chtěl jsem se zeptat ,jestli přežijou ,jejich odlov je prakticky nemožný

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 14)

krmení tlamovců

ahoj mam jeden dotaz možná "blbý" ale přece jenom se zeptam :D mam ryby:zebry r+r,pseudotropheus cargo,atalatopia CH44 a co skusit jim dát ňáké maso?třeba kousek vepřového?nejsem skušený akvarista takže prosim bez urážek.díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 8)

Začínám s chovem tlamovců

Chtěl bych se zeptat zda by mi někdo neporadil s jakými druhy tlamovců bych měl začít....napište mi prosím názvy druhů tlamovců s kterýma máte dobré zkušenosti a mohl bych s nimi začít je chovat...díky za radu:)

Založil: markyjov » více k tématu (počet reakcí 9)

Hledá chovatele z Děčínska

Měl bych zájem o Pseudotropheus saulosi,Labidochromis yellou,Cynotilapia pulpican.

Založil: kocicak73 » více k tématu (počet reakcí 1)

V jakem pomeru sul do noveho akva 200l (cisty objem cca 160)

Ahoj.Po dlouhe odmlce jsem zase tady:) Konecne jsem dodelal akva...Ale nevim(vim ale radeji si to overim) v jakem pomeru dat do akva sul(sodu?). Musim vychazet z namerenych hodnot a pak tam podle toho dat sul?Nebo je to ted jedno? Jsem z Brna, takze mam i brnenskou vodu.Takze bych byl rad za radu od nekoho z brnenska:)Prikladam i foto.

Založil: Reblik » více k tématu (počet reakcí 12)

V jakem pomeru sul do noveho akva 200l (cisty objem cca 160)

Prosba- chemismus vody

Chtěl bych vás poprosit jestli byste mi mohli napsat nějakou stránku, kde se dočtu podrobně chemismus vody v jezerech Malawi a Tanganyika. Vím, že už to tu jednou bylo, ale nedaří se mi to najít. Potřebuju to použít do své seminární práce. Moc děkuji!

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 9)

Použití silikonu

Mohu použít na pozadí sanitární silikon?O látkách tu píšou jen obsah celkového organického uhlíku-TOC 0,27125 kg/kg obsah netěkavých látek 70%

Založil: kocicak73 » více k tématu (počet reakcí 12)

Hezké vánoce a bezva nový rok

Vše nejlepší všem na tomto fóru a hodně kvalitních příspěvků v novém roce.

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 5)

Hezké vánoce a bezva nový rok