Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ............... 288

Tropheus Duboisi Maswa úhyn tlamovců

nevim proč a z jakého duvodu mi umírají Duboisi, už se mi to stalo dříve ale moc jsem potom nepátral,myslel jsem že to k začátkum patří.Mám akva200l tanganiku osazení je takové 6ks Bemba, 6ks Duboisi,6ks Red Rainbow,6ks Altolamprologus, 1kspřísavka thaj. 2ks Ancistrus.Akva mám 8 měsícu jsem začínající akvarista jinak zbytek rybek v pohodě.Všimnul jsem si že začínají rychleji dýchat a strácejí barvu a huř se pohybují.Když je vyndám mají vždy jeden bílý flek na břiše mužou být ubité druhýma,muže mi někdo poradit děkuju předem

Založil: lachtan » více k tématu (počet reakcí 27)

prosim vas poradte mi co mam delat

chci se jen zeptat kolik samic muze bejt v samostatne nadrzi kde jsou samice s jikrami v tlame prosim je akutni odepiste

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 7)

Chovatel z okolí Plzně

Zdravim,najde se někdo z okolí Plzně,který by prodal několik kusů Metriaclima Estherae a Labidochromis C. Yellow??? Předem díky

Založil: marty » více k tématu (počet reakcí 6)

zvýšení ph v 500l

ahoj včera jsem vyměnil 1/3vody v 500l akva přidal 4žíce soly a 15g sody.dneska jsem udělal test na ph a ukázalo my to jenom 6,8ph,což je asi dost málo nevíte čim to zvednout?víc sody?díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 13)

Zařizuji nové akva

Zařizuji nové akva pro tlamovce 120*50*40 jaké druhy a po kolika kusech mám sehnat.Chtěl bych Pseudotropheus saulosi red a Labidochromis caeruleus yelow a co by šlo dát k nim?

Založil: kocicak73 » více k tématu (počet reakcí 3)

Hledám chovatele.

Najde se tu někdo z okolí Rumburka kdo poradí,popřípadě i prodá nějaké tlamovce?

Založil: kocicak73 » více k tématu (počet reakcí 2)

Jak na obezitu?

Poradí mi prosím někdo, co dělat s Bohouškem (Bohuškou)? Ten kdo tvrdí, že tyto ryby baští pouze u dna a za soumraku se plete. Jakmile nakrmím tlamovky, hned je u hladiny a všechny kuličky Hikary Baby do sebe sune nevídanou rychlostí. Nejlepší je to, co se pěkně vyrovná a nalepí u skla. Má to hezky v řadě a jenom projede a vyluxuje. Kdyby baštil zbytky, čert ho vem. Ale takto mají ostatní co dělat, aby na ně něco zbylo. Mám ve stejné nádrži ještě jednoho( jednu) ale ta je v pohodě, k hladině moc nejezní a břicho má normální. Tento bachor je u tototo druhu normální? Nebo s tím musím něco dělat? Bojím se, abych brzy nebyl bez Bohouše. Poznáte někdo z fotky pohlaví? Děkuji za každou informaci.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 3)

Jak na obezitu?

Mall of America

Možná někdo znáte jedno z největších obchodních center na světě...Mall of America. Já jsem se o něm náhodou dozvěděl v hodině angličtiny při konverzačním tématu ,,shopping,,. Je tam akvárium..tedy vlastně Akvárium, které má objem neuvěřitelných 1,2 miliónů gallonů, což je asi 4,5 miliónů litrů. Pro představu přikládám odkaz na toto video: http://www.youtube.com/watch?v=bsE_YnBFvGE&NR=1

Založil: papayaaa » více k tématu (počet reakcí 3)

Můžou být spolu??

Prosím o radu. Mám zhruba 3 měsíce mladé zebry a asi o 14 dní mladší odchov auratusů. Je možné je dát k sobě do jednoho akvária?? Mladý odchov je ve 120 litrech.

Založil: Déňa » více k tématu (počet reakcí 2)

Co je toto za tlamovce?

Vím, že je tento druh celkem běžný, nicméně - jak se přesně jmenuje? A je běžné, že mi jejich potěr postupně hyne (za měsíc z cca 30 ks jich je 22). Krmím špenátem, tetraminem i mraženou artemií, buchankami a žraly i koretry... A jedná se o přirozený odchov, na fotce nyní nosí druhá samice.

Založil: Pepa Rybář » více k tématu (počet reakcí 4)

Co je toto za tlamovce?

samec auratusů

Jak jsem si přivezl toho samce auratusů .Tak mě oproti jiným rybám trochu jinak plave jako trochu mu pořád spadává ocas podle mě je ta rybka nastydlá .Dá se to uzdravit a nebo už bude takhle plavat napořád neni to nic hezkého

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 5)

muzou byt spolu ?

muzou bzt spolu Tlamovec pseudotropheus socolofi , Tlamovec labidochromis caeruleus a Cichlidka Borelliho dekuji predem za odpoved

Založil: Karel » více k tématu (počet reakcí 1)

Piskořka věžovitá

Jsem z Frýdku-Místku. Nevíte, kde bych na Ostravsku tyto "šnečky" sehnal? Poraďte prosím.

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 31)

Nádrž s Arowanou

Ahoj všem, vim že to sem moc nepatří a už vůbec se neptam že bych to chtěl :-), ale už jste někdo viděl tudle potvoru v nějaký odpovídající nádrži, kde by jenom nepřežívala? Do jaký velikosti může v akva dorůst? Jenda

Založil: jenda » více k tématu (počet reakcí 4)

Tvorba Malawi z běžného akvária.

Tak se snažím přejít na Malawi. Mám jen problém, mám tam pár ryb, které nemám kam dát. Namíchal jsem je mezi tlamovce. Zkusím je nechat dožít. Myslíte, že mají šanci? Jedná se o parmu žraločí, labeo, a siamská parmička. Jinak zdem mám nové ryby: P.socolofi 4x, Scia.fryeri 3x, L. trewavasae 4x, P. electra 3x, astat. Ch 44 bohužel 1x (2x úhyn při transportu), N.leleupi 4x (vím Tanganika - ale jsou krásné), P. Acei 5x, M. auratus 4x, L. caemleus 5x. K tomu tam mám již vzrostlé Synodontis euplerus 2x a přísavku Gyrinocheilus aymonieri. Jaké mi dáváte šance? Dno jsem zatím nechal původní, hrubší kameny, až seženu hrubší písek, vyměním. Rostliny "kryptokoryny" zatím celkem odolávají. Přidal jsem Anubias. Poradím mi někdo, co by dělal na mém místě s tímto vybavením? Díky za názor.

Založil: Komar033 » více k tématu (počet reakcí 13)

Tvorba Malawi z běžného akvária.

Nafouklá Saulosi

Ahoj chovatelé. Prosím vás koukněte na ty fotky a rád bych váš názor. Může mít ve váčku jikry? Nejsou ještě nakrmené, takže jídlo to nebude a furt přežvykuje jako kanadský hokejista .-D

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 21)

180 litru akvarko

Kolik se vejde rybiček do 180 litrového akvária.Kolik se počitá na 1 rybu litrů dík za odpověd

Založil: Hranol » více k tématu (počet reakcí 9)

Poznáte tuto rybku???

Nepoznam tuto rybu nevíte někdo co to je?

Založil: Kodas » více k tématu (počet reakcí 15)

Poznáte tuto rybku???

Ukryté topení

Ahoj všem Stavim 500litrů a jsem ve fázi lepení pozadí.Akva už doma mám,ale jen pro vlastní potěšení.Tohle bude v obýváku a proto bych ho rád udělal co nejlépe.Chci se zeptat jak řešíte topení aby nebylo vidět.Mám vnitřní fitr v pozadí.. takže musí být v akvárku.Když ho schovám za stěnu,myslím,že tam bude malá cirkulace vody a že mi ho termostat bude vypínat dřív,než bych potřeboval.Za vnitřní filtr mne nelinčujte..nemám jinou možnost :-) díky předem..a moc prosim

Založil: Damien » více k tématu (počet reakcí 20)

UV lampy a ozonizátory

Máte někdo zkušenost s UV lampami, ozonizátory a podobnými zařízeními pro likvidaci parazitů, apod.? Budu potřebovat nový filtr, tak jsem se díval na "Aquael Uni filter 750 UV pro akvárium 200-300l, 750l/h se zabudovanou UV lampou". Zajímalo by mě, zda to má viditelné účinky, nebo je to jen marketingový trik. Díky za rady.

Založil: Adam » více k tématu (počet reakcí 10)

Kanciky zelenooky poter

me se vytreli kancici se mi vytreli poter uz ma i oci a ted nwm co dal poradte mi ekdo prosim

Založil: Kodas » více k tématu (počet reakcí 2)

čím odstranit řasu

prosím o radu čím dostat z akvária řasu,která je světle zelená a placatá. Vypadá to jako když na sklo někdo nastříká zvýrazňovač ze vnitř. Zkusila jsem magnet, hrubou gázu a nakonec čistou houbičku na nádobí tou hrubou stranou ale nijak zvlášť to nejde.Četla jsem, že to jde žiletkou, ale bojím se aby se sklo nepoškrábalo.

Založil: Déňa » více k tématu (počet reakcí 13)

Co je to za druh?

Zdravím všechny. Prošel jsem dotazy na fóru i fotogalerii, ale nic jsem nenašel. Poradíte mi prosím, co je to za druh? Pravidelně se mi množí, takže vím, že jsou to určitě tlamovci. Vlevo je samec a vpravo samice.

Založil: Milan Košťál » více k tématu (počet reakcí 4)

Co je to za druh?

Kolik ryb mohu mít??

Zdravim,zabíham 320 l (160*40*50)akva,mám skupinku Metriaclima Estherae 2+4 a u nich 1+2ks cichlasoma Meeki,co byste mi poradili k nim.Jsou to půlroční ryby krom Kančíků.A ještě jsem se chtěl zeptat na návod k výrobě 3D pozadí. Díky za rady.

Založil: marty » více k tématu (počet reakcí 8)

Ahoj chovatelé

Chtěl bych si založit cca 200 l akva s tlamovci .Jaké typy ryb jsou vhodné na začátek ?

Založil: Tork » více k tématu (počet reakcí 10)