Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 ............... 288

O jaký druh se jedná???

Zdravím,mohu Vás zkušené chovatele poprosit o identifikaci tohoto druhu?? Myslím že jde o Pseudotropheus Zebra red-red,ale nejsem si jistý. Díky

Založil: marty » více k tématu (počet reakcí 4)

O jaký druh se jedná???

Nemoci tlamovcu

Tlamovcům mi vypadávaj oči nejprve jim zpuchnou a pak jako by se jim pod okem něco tlačilo ven.Vypadá to jako by to byl vřet.Nevíte proč to je a jak tomu předejít??

Založil: Kropi » více k tématu (počet reakcí 14)

poraďte s pseudotropheus demasoni.Snad málo vzduchu?

mám pseu.demasoni a začali se poslední dobou chovat divně,jako jediné ryby v akva při nezapnutém vzuchování jsou těsně pod hladinou a jakoby lapají po vzduch, dokonce anisnad nejedí, ostatní ryby (zebry,aulonocary, labidochromisy, marmelade cat) se zdají být v pořádku.S vodou by mělo být vše v pořádku, jen mě znepokojuje, že nemám a nemůžu mít stále zapnuté vzduchování, jen když svítím cca 14 hodin, mám jen dvě rostliny, tak nevím.Jeden demasoni už umřel.Prosím poraďte pokud jsem podal dost info.

Založil: Daniel » více k tématu (počet reakcí 18)

Obyvatelé Malawi

Dočetl jsem se, že v malawi žijí např i Péřovci http://www.catfish.cz/popisy/mochok/mochok.htm, je to pravda?

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 11)

Škůdci v akváriu

Zdravím všechny, asi před dvěma dny (cca 2 dny po výměně 40% vody)se mi vytvořili na skle nějaký bílý drobný jakoby "nitěnky"- velikost je tak max.do 4mm, kteří lezou v hejnu po skle. Poradí mi prosím někdo co je to a jak to případně zlikvidovat. Moc děkuji. PETR

Založil: Pity » více k tématu (počet reakcí 8)

Můžu přidat borleye?

Chtěla bych se zeptat zda je vhodné přidat do akvária copadichromis borley. Mám akvárium 150x50x40 a v něm 18 tlamovců. druhy auratusy, zebry, maingala, ceruleusy, saulosky a dvě aulonocary. Děkuji.

Založil: Denisa » více k tématu (počet reakcí 10)

zářivky pro Malawi

Chtěl bych se zeptat,jaké zářivky bych měl použít pro Malawi.Mám nové akva a osvětlení-zatím bez zářivek.Dobře se mi osvědčily zářivky aqua-glo od firmy Resun,ale ve velikosti jakou potřebuju-145cm se nevyrábějí.Znáte někdo nějaké podobné zářivky,podobných parametrů?

Založil: Had » více k tématu (počet reakcí 8)

epoxidová pryskyřice 1200

Chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s epoxidovou priskyřicí 1200 .Já dělám pozadí jiným způsobem .Ale dnes jsem ji zakoupil a chci vyzkoušet udělat povrch epoxidem .Ale co mě znepokojuje ,je návod na epoxidu a přímo uvedená jedovatost pro veškeré vodní živočichy .Napište své zkušenosti s epoxidem ,také jste tam měli uvedenou tu jedovatost pro vodní živočichy?

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 6)

Skříňka pod akvárium

Máte tu někdo nějaký zajímavý tip na pěkný stolek nebo skříňku pod akvárium? Sháním něco modernějšího, probral jsem řadu firem a jejich nabídek, ale nic moc...

Založil: Adam » více k tématu (počet reakcí 29)

Aky piesok do Malawi

Mam problem .Neviem zohnat jemny biely piesok do aq Malawi. Predavaju len piesok 2-3 mm velke zrniecka bude to druhu tlamovcov Labidochromis Caerules-yellow vyhovovat . DAKUJEM ZA RADY.

Založil: Juro127 » více k tématu (počet reakcí 9)

Aky piesok do Malawi

nerozeznam pohlaví

Dostala jsem jednoho tlamovce, druhého jsem si koupila sama, ale nevím jakého jsou pohlaví. Oba jsou užlutí s černými proužky na ploutvích, krom toho mi sežrali vše živé v akváriu a nahromadily se řasy.Co mám dělat? Koupila jsem novou rostlinu a plastový květináč jsem tam nechala jako ukrýt. Nebude to škodit?

Založil: Valentina » více k tématu (počet reakcí 2)

je to tlamovec ale jakej

prosím znate nekdo tu rybu? vim ze to je tlamovec ale nevim jak presne potrebuji to abych o rybe vedela vice.. moc dik kdys neco napisnete

Založil: l3nka » více k tématu (počet reakcí 4)

je to tlamovec ale jakej

Poznáte co je to za rybu?

Omlouvám se za nekvalitní foto, ale zkuste prosím určit o jakou rybu se jedná.. Určitý tip o kerou jde už mám a tak bych si ho rád potvrdil. Děkuji

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 5)

Poznáte co je to za rybu?

nemocné labeo

Čao hoši, mám problém u labea.Je čilé dobře žere,ale ma pravé oko extrémně vypoulené.Nevíte co s tím. Dík za každou radu.

Založil: krtek77 » více k tématu (počet reakcí 1)

trofik ikola

Hledám někoho z JIHOMORAVSKÉHO kraje především z Brna, kdo nabízí tropheusy IKOLA . Zakládám nové AQ a mám zájem asi o 25 kusů. Nabídněte prosím!! tel.: 776 711 358

Založil: adatom » více k tématu (počet reakcí 1)

poter krunyrovce

Chtel jsem mimo tlamovce zkusit rozmnozit i jine druhy ryb vybral jsem si tedy krunyrovce mam tet asi tydeni poter a docetl jsem ze se 1 snuska by mela vykousat za den 2 velke listy saltu az k zebrum zkousim jim podavat salt ukotveny na dne nadrze ale nevsimaji si ho zatim zadne umrti a tak mam otazku proc nezerou salat a co tam teda zerou kdyz dostavaji pouze salat ?

Založil: johny » více k tématu (počet reakcí 9)

Aulonocara Calico, Placidochromis Electra, Labidochromis sp. Yellow + co?

Zdravím a zároveň žádám o radu všechny zdejší znalce. Mám výše uvedené druhy Tlamovců a chci se zeptat, který druh by se k nim hodil? Mám na mysli nějaký klidný (jsou to všichni hrozní kliďasové) a pěkně vybarvený. Děkuji předem mnohokrát za moudrá slova.

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 4)

literatura o tanganice

Ahoj lidičky, prosím poraˇdte, kde bych sehnala nějaké knížky, cd nebo dvd o Tanganice v českém jazyce. Vánoce se blíží!!!! Díky moc .

Založil: jany » více k tématu (počet reakcí 8)

Jaké ryby použít?

Zdravím všechny. Budu zakládat nové aqua (cca 200l), ale mám trochu problém s osazenstvem - mám tam připravené dospělé kusy Pseudotropheus zebra red-red a Labidochromis yellow. Poradí někdo, jestli s nimi přežijí nově zakoupení mladí jedinci, nebo se mám raději poohlédnout po dospělejších kusech? Přidali byste k nim ještě nějaké druhy, aby byl celkový vzhled kontrastnější, případně jaké? Díky za rady.

Založil: Adam » více k tématu (počet reakcí 33)

Rozdíl mezi Tropheus Moori a Tropheus Dubois ( chování, strava, nároky )

Dobrý den všem, možná je to úplně blbá otázka a v tom případě mi jí promiňte, ale celkem by mne zajímalo jestli jsou u tropheusů nějaké rozdíly v životě, stravě, nebo čemkoli jiném mezi Moorijkami a Duboiskami? Dík Jenda

Založil: jenda » více k tématu (počet reakcí 2)

m.auratus agresivni samice

Přidal jsem do akva.k samici samce a samice se mu okamzite zacala dvorit a vypadala pripravena ke treni ovsem samec byl z presunu trochu mimo a nereagoval ,takze na nej samice zacala byt agresivni a uplne ho zahnala do koutku.Co s tim?

Založil: vvvojta » více k tématu (počet reakcí 6)

žrádlo pro rybky

Zkusil jsem vyrobit žrádlo ,dal jsem do toho jeden celý špenát hrášek celá pečená kuřecí prsa ,pak jsem to nadrobno nasekal dal jsem do toho jedno syrové vejce a strouhanku a udělal jsem těsto .To jsem pak semlel na mlejnku na maso a udělal granulky ,pak jsem to usušil na topení .Vypadá to dobře jak z krámu a ryby to žerou jak pominutý.Ale mám strach ,aby jim to něco neudělalo co vy na to?

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 10)

Pseudotropheus socolofi - Nemoc

Prosím poraďte: Mám už asi 1 měsíc nemocného mazlíka. Dělají se mu po celém těle pořád nové a nové narůžovělé boláky.Je samozřejmě v karanténě, vodu solím a zkoušel jsem hypermangan ale stále nic.

Založil: Vinc » více k tématu (počet reakcí 3)

Pseudotropheus socolofi - Nemoc

Piskořka věžovitá

Prosím o radu kde by šla sehnat jsem z Dobříše

Založil: Lavenic » více k tématu (počet reakcí 1)

tvorba pozadí

Zdravím všechny. Chystám se na výrobu nového pozadí do akva a rád bych se zeptal, zda někdo máte zkušenosti s použitím epoxydového laku 1300. Je s ním lepší práce, ale nevím jestli se dá do akva použít. Díky za info.

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 4)