Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ............... 288

m.auratus agresivni samice

Přidal jsem do akva.k samici samce a samice se mu okamzite zacala dvorit a vypadala pripravena ke treni ovsem samec byl z presunu trochu mimo a nereagoval ,takze na nej samice zacala byt agresivni a uplne ho zahnala do koutku.Co s tim?

Založil: vvvojta » více k tématu (počet reakcí 6)

žrádlo pro rybky

Zkusil jsem vyrobit žrádlo ,dal jsem do toho jeden celý špenát hrášek celá pečená kuřecí prsa ,pak jsem to nadrobno nasekal dal jsem do toho jedno syrové vejce a strouhanku a udělal jsem těsto .To jsem pak semlel na mlejnku na maso a udělal granulky ,pak jsem to usušil na topení .Vypadá to dobře jak z krámu a ryby to žerou jak pominutý.Ale mám strach ,aby jim to něco neudělalo co vy na to?

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 10)

Pseudotropheus socolofi - Nemoc

Prosím poraďte: Mám už asi 1 měsíc nemocného mazlíka. Dělají se mu po celém těle pořád nové a nové narůžovělé boláky.Je samozřejmě v karanténě, vodu solím a zkoušel jsem hypermangan ale stále nic.

Založil: Vinc » více k tématu (počet reakcí 3)

Pseudotropheus socolofi - Nemoc

Piskořka věžovitá

Prosím o radu kde by šla sehnat jsem z Dobříše

Založil: Lavenic » více k tématu (počet reakcí 1)

tvorba pozadí

Zdravím všechny. Chystám se na výrobu nového pozadí do akva a rád bych se zeptal, zda někdo máte zkušenosti s použitím epoxydového laku 1300. Je s ním lepší práce, ale nevím jestli se dá do akva použít. Díky za info.

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 4)

Ohodnoťte prosím mé akvárium pro tlamovce

Dobrý den. Opět bych vás chtěl poprosit o ohodnocení mého akvária pro tlamovce. Zatím je bez rybek, protože se zabíhá. Objem je něco okolo 250 litrů. Snažil jsem se ponaučit z minulých chyb, které jste mi poradili. Štěrk, je možná o něco hrubší, ale jemnější jsem nesehnal. Hrubost štěrku je 2-3,5mm. Pozadí jsme dělali s mamkou. Rostliny jsou tam anubias(anubyas) a ještě jedna další, ale nevím jak se jmenuje, ale je tvrdolistá a tlamky mi jí neokusují. Kameny jsou z řeky. Filtr je venkouvní Eheim. A to je snad vše. Těším se na vaše připomínky. Děkuji moc a na shledanou.

Založil: Štěpán Černý » více k tématu (počet reakcí 10)

Ohodnoťte prosím mé akvárium pro tlamovce

Poznate tuto rybu ?

Muzete tipovat jeji nazev. Upozornuju ze to neni tak jednoduche jak to vypada... :-)

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 11)

Poznate tuto rybu ?

Jedlá soda a její složení

Mám dotaz ohledně jedlé sody. Na internetu jsem se dočetl, že soda je ideální do akva, protože zvedne pH vody maximálně na 8,2. Já jsem tedy koupil jedlou sodu v Kauflandu v sáčku pod značkou Stilla Dolce a na ní je napsáno, že může obsahovat "stopy mléka, sóji, pšenice, lískových a vlašských ořechů." Je to normální? Dškuji všem za radu.

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 16)

Měřidlo pH vody

Poraďte mi prosím, co používáte na měření pH vody. Mám kapky, které jsou prošlé a měření probíhá po zbarvení odhadem, ale budu kupovat nový, tak mi poraďte, čím měříte a jak přesně? (taky jak levně nebo draze?) Všem předem děkuji

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 7)

Bílá voda po okurce?

Ahoj Malawisti, mám takový dotaz. Dneska jsem dal rybám okousat okurku http://www.youtube.com/watch?v=igSQtRRXqeE , ale teďka jsem si všiml, že je voda trošku jako mlíko doběla. Může to být po té okurce?

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 2)

Filtrace, proudění a čistota vody

Ahoj všem, chtěl bych vás poprosit o radu, v nádrži 150*45*60 cca 400l, mám asi následující osádku : 4 ks CYPHOTYLAPIA FRONTOSA, 1 pár TROPHEUS DUBOISI, 1 pár LABIDOCHROMIS HONGI, 1pár PSEUDOTROPHEUS ZEBRA RED-RED, 2 páry TROPHEUS MOORI ORANGE, 1 pár Labidochromis caeruellus yellow, 2 páry Melanochromis chipokae, 2 páry Neolamprologus leleupi leleupi, asi 10 ancistrusů a jednoho bichirka. dohromady asi 24 tlamovců plus ty ancící a bichir. Vím že ta skladba není ideální, ale oni se mezi sebou prostě vyselektovali na takovýdle množství. Co se týče těch frontos, tak vím že to tak nebude moct zůstat, zatím to jsou asi rok a půl starý dorostenci, tak je to v pohodě, ale časem bude nádrž asi jenom jejich. Moje první otázka na vás je: Jestli nemám nádrž přerybněnou ?? K filtraci jsem doposud používal vnější filtr Tetra 1200, bohužel, i když jsem měl sací koš až u dna, zůstávaly mi na písku místa kde se usazoval dentrit a ke koši prostě nedoputoval a protože ho je relativně dost, tak z toho i pramení moje obava, abych neměl moc ryb v nádrži. Protože se mi ale zdálo, že je ten filtr nějak hlasitej, tak jsem ho vyndal a poslal na reklamaci a do akva prozatimě pořídil hlavici o výkonu 2000 l/min, která dokáže celé dno krásně dočista vyluxovat, ale zase si myslím že biologická čistota není nic moc. Až se mi vrátí opravená nebo vyměněná ta tetra, tak plánuji, že pustím oba filtry najednou. Sání obou filtrů na jedné straně nádrže a výtlak na druhé směrem k sání, abych dosáhl dobrého proudění k odvodu dentritu směrem k sání filtrů. No atady pramení můj druhej dotaz: nebude v nádrži na ryby moc velké proudění?? Jde mi o to aby si tam nepřipadali jako lososi :-) A teď poslední problém: Plánuju celkovou rekonstrukci nádrže, výměna normálních kamenů za lávové, výměna nejjemnějšího písku za hrubší kamínky, zmiňovaná instalace filtrů atd, atd, prostě celková rekonstrukce. Problém ale je, kam s rybama??? Jak to řešíte vy ? A jak a čím je možné maximálně zkrátit dobů zabíhání nádrže než tam umístim ryby? Vypadá to totiž tak, že je budu muset provizorně nastěhovat do vany :-) Díky všem Jenda

Založil: Jenda » více k tématu (počet reakcí 13)

terčovci jsou taky pěkný ne?

Doufam že mě s tím nevyhodí ,když to nejsou tlamovci, to jen tak pro inspiraci .To akvárko neni moje ,dělal jsem pouze pozadí.Doufam ,že se chovatel nebude zlobit ,že jsem ho sem dal .Akvárko neni hotové ,jsou tam pouze rybky ,je asi týden napuštěné.

Založil: Petr.P » více k tématu (počet reakcí 17)

terčovci jsou taky pěkný ne?

Líbí se vám moje akvárium?

AQ je založené 1.5. 2007, běží tedy něco přes půl roku. Osádka: 10 ks Cyprichromis leptosoma utinta fluorescens 4 ks Cyphotilapia frontosa "Burundi" 4 ks Xenotilapia spilopterus Kachese 6 ks Altolamprologus compressiceps Chaitika 4 ks Neolamprologus leleupi "orange" 2 ks Altolamprologus calvus "black" 2 ks Erethmodus cyanostictus Makombe 7 ks Tropheus sp. black Bulu Point 1 ks Synodontis multipunctatus

Založil: Jonathane » více k tématu (počet reakcí 24)

Líbí se vám moje akvárium?

Nákup vajíček žábronožky

Dobrý den, chtěl bych zjistit, kde se dají koupit vajíčka žábronožky.Nejsem pěstitel jen pro soukromé použití - litrová balení jsou pro mne velká. Díky za tipy.

Založil: Rorejs » více k tématu (počet reakcí 10)

Tlamovci naoupení v Hornbachu

Tak navazuji na svůj příspěvek z minulosti,kde jsem se zmiňoval,že se chystám do nově otevřeného Hornbachu v Olomouci na nákup Tlamovcú a bylo mi to hodně rozmlouváno. No nakonec jsem se přeci jen rozhodl Tlamky v Hornbachu koupit a to proto,že nemám obzvláště veliké akvárium a tak se jednalo zhruba o 7 kusú zatím. Tak po zhruba měsíci jsem se rozhodl vás informovat jak si rybky vedou. Myslím,že jsou v naprostém pořádku,živé a barvy zatím taky v pořádku,dokonce si myslím ,že 2 ty pruhované Aurutus se dokonce třely,u dna se divoce točili v takovým klubíčku dokola.

Založil: HOFA » více k tématu (počet reakcí 22)

Tlamovci naoupení v Hornbachu

malawi + tanganyika

Uz dlouho chovam malawi a jak si my prirostla, ne tak Tanganyika, ale ryby rodu Tropheus . Vim, ze neni vhodne kombinovat nebo spis michat ryby jinnych lokalit, ale Tanganyika neni az tak daleko od Malawi, porad je to afrika. Tim nechci ze sebe delat chytryho, (uz slysim ty narazky) ale nasel by se nejaky zpusob jak je skloubit dohromady ? Nadrz mam kolem 560 L Ph 8.2 Kh 18-20, akvarium je zabehle 2.5 roku. V nadrzi mam 6ks maingana, 13ks demasoni 6ks flavus a 4 elongatus chewere .Jestli mi chcete nadavat, tak nepiste, ale jestli mi chcete poradit jak na to budu jen rad, dalsi akva uz nechci zarizovat. Jinak doufam, ze me pochopite, ze tropheusy jsou nadherny ryby a je tezko jim odolavat, ale jestli je to proti vsem zasadam chovu afriky, tak se toho zdam, ale budu jaksi nasranej .

Založil: melanochromis » více k tématu (počet reakcí 20)

tlamovci v akvariu - tření

ahoj vytřou se každému chovateli tlamovci dík mě se to nějak nedaří

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 8)

Nasilnickej Ps. tropheos chilumba

Zdravim mam problem se samcem Ps. tropheos ch, asi pred rokem ubil sve samice a ted terorizuje zbytek akvaria, nadrzi 150*50*50 zabira dobre 2/3 prave tenhle jedák, ve zbytku se mirumilovne mackaj ostatni ryby. Nevite jak by se dala ta jeho agresivita umirnit? Premejslel sem ze koupim par vetsich samic, von si zam... a bude klid, ale mam strach, aby je zas nezmasil, navic je nemuzu sehnat :-(. dik za rady.

Založil: Zelii » více k tématu (počet reakcí 5)

Příděly krmiv pro tlamovce

Ahoj lidi, potřeboval bych od vás inspiraci, ke krmení tlamek. Mám samé mladinké, ale jsou mezi nima Pseudotropheus Crabro, a když krmím, zeleným (okurka, salát, špenát, apod...), tak ty crabra se cpou jak zjednané do té míry, že mají pupky jak pivní mozoly a ostatní na ně jen koukají. Jak to mám udělat, aby se najedly všechny a Crabra neumřely na přejezení ze zeleniny? Jiné krmivo jim tak nejede, ale to zelené je hrůza.

Založil: roland.mynar » více k tématu (počet reakcí 8)

Náhlý úhyn Pulpican - Kingsizei

Ahoj, prosím Vás, lidi, o radu. Včera mi uhynulo 7 těchto rybiček.. Ted, když jsem si tady přečetl diskuzi, uz vim, ze to bylo pravděpodobně kůli zvýšení NO2 ve vodě.. Kdybych si to tady načet dřív a zasolil, tak by k tomu třeba nedošlo. Stejně se Vás ale chci zeptat, kde jsem udělal chybu. V akvárku jsem totiž minulý týden udělal několik změn a teď nevím, čím to vlastně bylo. Jednak jsem snížil teplotu o 3 stupně z 26 na 23 z důvodu otcových narážek, že topení neustále topí. Také byl asi 3 dny vypnutý vnější filtr, vnitřni normálně šel. Voda v něm po těch třech dnech dost zapáchala, celý filtr jsem vyčistil a znovu zpovoznil. Také jsem začal krmit komáříma larvama. Aby toho nebylo málo, vyměnil jsem, jako každý týden, třetinu vody v akvárku, tentokrát, protože jsem ale spěchal, nenechal jsem vodu odstát přes noc, ale po 2 hodinách jsem nalil do akvárka. Ryby byly strnule, jedna měla na tlamce bilou skvrnu asi tak 2mm,měly na sobě různá poranění, samy se totiž napadaly.. Prosím, poraďte mi, nechtěl bych už v budoucnu podobnou chybu nikdy udělat. Díky moc, A.

Založil: Ales03 » více k tématu (počet reakcí 25)

Osádka nádrže

Je podle vašeho mínění možné "osadit" 240litrovou nádrž skupinkou tlamovců Pseudotropheus saulosi ( má představa je 1-2 samci na 5- 7 samic), 1-2 bichirky kalabarskými a 2 peřovci kukaččími? Předesílám, že je to návrh, ne konečné řešení. Nádrž je orientována především na délku, počítám s jemným pískem, úkryty z opuky, pár rostlin atd. Díky

Založil: skeeve » více k tématu (počet reakcí 1)

tření tlamovců

ahoj je to normalni ze se mi samice a samec pseudotropheus zebra toci kolem sebe v prostrednim patre akvaria a trou se o sebe dik rychle piste dik

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 1)

skladba ryb do nov. akvaria

Zdravím, mám akva na 300l 14 dní zajíždím a mam v plánu tyto ryby.4 skupiny po 8 ks.saulosi cor. yelow, socolofi, maingano a 2 ancitrusy.Co natuhle skladbu říkáte, popř. co byste prohodili. Dík za každý názor.

Založil: krtek77 » více k tématu (počet reakcí 7)

Nevim proč mi ryby umíraj

Ahoj.Mám taky rybičky a každej den mi 2zahynou.Nevim co s tim.Vodu měnim jednou za 14dní.Vždycky když se ráo vzbudim tak je najdu dole.Nejsou na hladině bříškama nahoru.Ale někde dole leží jakoby nazádech.Nevim co s tim.Co dělám špatně.Včera jsem koupila topítko.Prosím poradte mi někdo.Moje stránky jsou www.monvas.webgarden.cz Děkuju

Založil: Monka » více k tématu (počet reakcí 2)

Vhodná bazva na nátěr 3D pozadí.

Měl bych takový dotaz, jakou barvu mám zvolit jako podklad nebo co případně nasipat do toho dvousložkového epoxidu 1200. Já jsem totiž na internetu našel hodně článků, ale každý psal něco jiného. někdo tvrdil, že mám do epoxidu nasypat drcené uhlí, jiný zase, že tam mám dát balakryl, atd. Tak bych se chtěl zeptat jestli nevíte co tam přidat, aby to nevadilo tlamovcům. Děkuji moc za odpovědi.

Založil: Štěpán Černý » více k tématu (počet reakcí 12)