Diskusní fórum
nemoc tlamovců
Mám 200l akva a v něm pár tlamovců, ancistrusy a pancéříčky a všichni tlamovci najednou začali být "stažení",divně plavou a jakoby se vlní. Někteří se vlní v rohu u hladiny jiní zase leží mezi kameny.
Založil: mickrtn
» více k tématu (počet reakcí 6)
vrubozubec paví
Zdravím, mám jeden takový dotaz. Kolik ocelatů můžu mít v akvárium o rozměrech 160x55x60? cca 528 l.Chtěl bych aspoň dva red tiger a dva red oskar.Ryby by tam byly samy bez jiných druhů. Děkuji.
Založil: sertini
» více k tématu (počet reakcí 8)
Velké akvárium 900 litrů
posílám ještě jedno foto celého akvária. Rád bych uvítal nějakou radu od někoho kdo má dlouhodobé zkušenosti s tlamovci,čeho se vyvarovat atd.
Založil: RYKYCV
» více k tématu (počet reakcí 28)

akvárium 900 litrů
Toto akvárium nebylo původně pro tlamovce,ale moc se nám zalíbily.Zatím nemám zkušenosti s tlamovci,tak snad se jim bude dařit.Naši miláčci jsou krunýřovci.
Založil: RYKYCV
» více k tématu (počet reakcí 2)

rozmnožení tlamovců
prosim co to znamena když samec samici namlouva a pak do ni kousne a ona odplave a jeste pred tim si lehne na bok dik
Založil: sasa
» více k tématu (počet reakcí 5)
poradte prosím
Mám párek cichlid papouščích a pořád mají jikry ale pokaždé z nich nic není. Já nevím co mám udělat aby se mi podařilo je rozmnožit. Po vyvedení jiker jsou druhý den sežrány ale když sem zkusil dát samečka pryč tak tam také nebyly. Poraďte mi někdo.
Založil: AnDr
» více k tématu (počet reakcí 1)
e-shop nebo kammenný obchod?
dobry den, chtel bych se zeptat, kde nakupujete akvaria a techniku......jde mi hlavne o penize.....kde je nejlevnejsi zbozi a ferove podminky???napiste sve zkusenosti prosim.....diky
Založil: dawe.z
koupím akvarium
Zdravim,nemate někdo přebytečné akva cca 200l??? Díky
Založil: marty
» více k tématu (počet reakcí 7)
KANCIK RUDOHRDÝ
Zdravim,může mi někdo poradit jak nejlépe vypiplat potěr tohoto druhu???Nejsem na množení připravený.Teplota vody,krmení atd. Díky
Založil: marty
» více k tématu (počet reakcí 4)
Nemoc tlamovců, vypouklé oko
Ahoj, už jednou se tu probíral problém vypouklého oka. Údajně se jedná o mechanické poškození. To ale vylučuji. Stejný problém se mi objevil už u druhé ryby. Vždy jde jen o jedno oko. Kolem oka se objeví bílý lem, který se rozšiřuje a dochází k vypadávání masa v okolí oka. Na hlavě ryby jsou drobné propadliny. Nemáte někdo zkušenost s touto chorobou? Díky za radu.
Založil: xseal
» více k tématu (počet reakcí 40)
výměna vody...
ahoj chci se zeptat kolik dáváte soli a sody do vyměněné vody?včera jsem vyměnil tak 300l a dal jsem 4 polívkové žíce soly a 1,5sody.díky
Založil: maty
» více k tématu (počet reakcí 9)
Astatotilapia sp. 44
ahoj mám v akva 1samce a tři samice Astatotilapia sp. 44.už mam od nich 3odchovy(od každé samice jeden odchov)pokaždé to dopadlo dobře bylo jich dokonce většinou okolo 40ks.ale teď jse my stalo už dvakrát za sebou že samice když jsem jí dal do odchovného akva tak vypustila jikry z tlamy.z hlavní nádrže jsem je odlovoval tak po3-4dnech co jsem si všiml že nosí.hlavní akva má 500l a jsou tam snima eště zebry r+r.a odchovné akva má 60l.je možné že samec je neplodný?díky
Založil: maty
» více k tématu (počet reakcí 3)
útoky na nosící samičky
chtěl bych se zeptat v poslední době mě rybky ve společné nádrži útočí na nosící samičky ,nejvíc to dělají zebry jednu samičku mi okousali tak , že jsem jí musel odlovit .Ted mi nosí zase jedna veliká úplně zdravá samička zeber a opakuje se to všechny zebry na ní útočí a už je tak zesláblá,že jí budu muset odlovit.Před tím mě také samičky nosili a nic se nedělo.Tak, vy co jste mi radili, at si nechám ty dva samce zeber,ted řekněte svůj názor
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 15)
dvd 3,5 GB a jeste jeden bulletin cichlid 85MB
http://www.fulldls.com/search-all-torrents/?qa=cichlid
Založil: Reblik
Adresa Frontoza
Napište mi pls adresu Frontozy v Ostravě. Nikde jsem to nemohl najít. dík
Založil: marek131
» více k tématu (počet reakcí 2)
Dnes mam pro vas neco lepsiho. Katalog Aqualex pdf-85 stran :)
opet je to torrent. Je to katalog !!! tady je link http://www.isohunt.com/torrents/?ihq=aqualex 75 MB Tak doufam, ze to nalezite ocenite :)
» více k tématu (počet reakcí 21)

Hříšník vs. wds.cz/tlamovci
Hříšníku ty kluku ušatá,projíždím tady už nějaký čas forum,a je fakt,že na tebe často narážím..skoro častěji než na znalce..viz.pietro,dawe,maty,wladys,memeo,hofa a mnoho dalších.je tu spoustu těch co se snaží ostatním pomoci, pokecat o problemech,podělit se o zkušenosti..ale ty si zarejvák jak bič a divíš se,že tě pak odstřelej..vsadim se že sedíš u kompu a dobře se bavíš,jak ti ta popularita roste. Jinak díky výše jmenovaným to tu má úroveň a já za to díky..Aniž by o tom věděli,postavili mi 400 a 200 malawi,kde se prohánějí moje tlamky.Jinak se do těchto diskusí moc nezapojuji,protože je prostě pravda,že drtivá většina problémů s chovem těchto famozních rybek už zde byla popsána,takže stačí jen hledat.Díky za tyto stránky a díky za ten relax který si užívám v křesle u kávy,když pozoruju tu nádheru,kterou jste mi tu pomohli vytvořit.A jak už tu někdo řekl...AŤ VÁM PLAVOU...přátelé!!
Založil: Damien
Jak upravujete interier akvaria pro malawi ?
Bez rostlin to je opravdu jak si neprirodni a kameny poskladat no opravdu nevim jak na to. Pokazde to vypada, ze do toho sahl clovek, ale ja bych si pral opravdu mit neco kus od prirody. Vite jak to myslim... Mnoho z Vas takovy problem nema, spis naopak, ale co se zda pro nekoho velmi jednoduche je pro nekoho jako jsem ja opravdu velka slamastika.. Jestli mate nejaky popis jak na to, tak bych byl moc rad.
Založil: melanochromis
» více k tématu (počet reakcí 12)
Kniha o Cichlids v pdf. 3400 stran. Fotky a popisky. Je v ANG. stahujte.
Jedna se o torrent. tady je adresa. http://torrentreactor.net/view.php?id=542582 Velikost pdf 86MB
» více k tématu (počet reakcí 12)
motolice oční
Chtěl bych vědět jestli ryba nakažená motolicí může nakazit další rybu? V mém akva jsem měl několik tlamovců, ancistrusi a pancéříček skvr. a postihlo to pouze tlamovce. Zbělali jim oči, myslel jsem že je to plíseń, tak jsem začal léčit přípravky proti plísním ale nic. Aplikoval jsem přípravek proti vnitřním parazitům a je to pořád stejné. Ty rybky postižené nejvíce jsem vyhodil. Jak se do ryb ta motolice dostane? Je to asi ve vodě, protože jsem na zkoušku přidal zdravého tlamovce a do rána to měl taky. Poraďte někdo co s tím. Díky za každou radu.
rozmnožení mic tlamovcu
ahoj ja se chci jenom zeptat co znamená když samec samičce namlouvá a samice si přitom lehne na bok dik
Založil: sasa
Pomůžete mi určit druh ryby?
Prosím o jaký druh se přesně jedná. Díky

Ancistrus vs. přísavka thaj.
Mi kdysi poradili do akva na řasy ancistrusy. No nic moc pro toho který má abnormálně mnoho řas. Sice mi na ně tlamovci neutočili ale řasy se sále množili. Potom jsem někde četl o Přísavce thajské. A je to poznát sežerou mnohem více řas než ancistrus, a jsou hezčí. Jejich apetít je neskrotný :D
Založil: marek131
» více k tématu (počet reakcí 5)
Teplota pro tlamovce ?
Dobrý den,más stabilní teplotu v akváriu 25" myslíte že je to pro tlamovce dostačující,nebo bych měl zapojit termost,tělísko a zvýšovat o ty 2" na 27" ?
Založil: HOFA
» více k tématu (počet reakcí 20)
jaky kryt na 200L(100x40x50) akvarium? zarivky 4x30W nebo bohate staci 2x30
Resim problem jaky kryt..Bud koupim se dvema zarivkama 2x30 od ZEKIA nebo hlinovy se 4x30W od ALEX http://zoo.lexia.cz/kryty/hlinikovy-kryt-100-x-40/ Jde o to, ze je to dost velka investice tak to musim promyslet. Jestli nahodou to 4x30W neni moc velka divocina na takove kavarium a 2x30 bude bohate stacit. Dekuji.
» více k tématu (počet reakcí 10)