Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 ............... 288

problém, nemoc???

Ahoj, mohl by mi tady někdo poradit?Mám cichlidy (red red, labido chromis, lombardoi,...)A všechny mi teď začaly vylučovat takové dlouhé zeleno hnědé špagáty.Slyšela jsem, že když jsou bílé nebo průhledné, tak je to nějaká nemoc se zažíváním. Normální to asi není.Od mala je krmím tetraminem, tetra rubinem a tetra phyllem na střídačku.Mám změnit stravu, nebo jak jim pomoct?díky

Založil: muf » více k tématu (počet reakcí 1)

Rozmnožení tlamovců

ahoj ja bych se chtel zeptat jak samice odsouhlasi samcovi ze se chce trita.A jeste neco jak mam rozmnozit labidochromis yelow dik

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 23)

kolik ryb do 300l

mám 300l nádrž .Mám tam 24tlamovců chtěl bych tam dát ještě 2 labidochromis yelou a 4 demasoni.Můžu si to dovolit ?Mám tam ještě nějaký ancitrusi

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 5)

problem s Ps. demasoni

Mám takový problém s rozhodnutim se o druhu Ps demasoni. Mám akva asi 600L + - a v něm plave 4 x Lc. yelow , 4 X Ps. zebra r/r a 4x S. friery . Chtel bych asi tak 15 ks demasonek, ale nevim jestli by to nebylo moc na tohle akva a malo na tento druh co myslíte?

Založil: johny » více k tématu (počet reakcí 17)

Čerpadlo, nebo čerpací hlava?

Potřeboval bych poradit od někoho, kdo má zkušenosti s uvedenými výrobky. Mám možnost vybrat si jako dárek do své miniafriky (120 l) buď čerpadlo Eheim Compact 300, nebo čerpací hlavu Atman 201. Chtěl bych vyrobit vnější filtr (mám už slepenou nádržku, kterou umístím za akvárko), jen nevím jestli bude vhodnější ta hlava, nebo ponořené čerpadlo. Mám sice jakousi představu, ale rád dám na radu zkušenějších. Poradíte?

Založil: RITCHI » více k tématu (počet reakcí 6)

průtok vody biofiltrem

dnes jsem čistil nádrž a dal jsem si práci s tím ,že jsem změřil jakou rychlostí mě voda protéká biofiltrem. A dělá to 120l za hodinu mám 300l nádrž neni to málo?To čerpadlo by mělo dávat 300l za hodinu ,ale nedává

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 15)

Vnější filtr ATMAN 3336

dobry den, mam problem s vnejsim filtrem.......posledni dobou se mi zda, ze voda z nej vyteka uplne pomalym proudem....myslel jsem ze to bude tim ze uz jsem dlouho necistil hadice a bude tam hodne mazu, ale i po vycisteni a proplachnuti naplne filtru bez vysledku....nevite cim by to jeste mohlo byt? dekuji za kazdou radu....

Založil: dawe.z » více k tématu (počet reakcí 14)

Co myslíte...?

Vaše názory??Akva běží cca 9 měsíců,všechny ryby od mladých,nyní skoro dospělé.

Založil: pidanek » více k tématu (počet reakcí 4)

Co myslíte...?

Zacatecnicka otazka. Musim mit v akvariu samce?

Bez ohledu na velikost akvaria. Musim mit v akvariu s tlamovci samce? Nemuzou to byt jen samicky ruzneho druhu dejme tomu po 4 kouscich v paru? Nebo mit v akavriu 1 samce a 3 samice stejneho druhu a ostatni druhy jen samice? Dekuji za odpoved. S tlamovci zacinam ,tak mejte pochopeni :)

Založil: Reblik » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Nez zacnu hledat , nepoznate nekdo tuhle krasavici? Byla v sekci Malawi, coz se mi moc nezda , taky barevne podani nemusi byt uplne presne.Velikost odhaduji na 10-12 cm.

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 13)

Pomůžete mi určit druh ryby?

Dotaz na Nitrifikaci

Mám jen takový dotaz. Měl tady někdo špatné zkušenosti s tou Nitrifikací? Já jenom, že jsem to nikdy nedělal a rybám se zatím nic nestalo, ale rád bych věděl i vaše názory, protože si teď zakládám nové (větší) akvárko a nerad bych něco zvoral. Děkuju za odpovědi.

Založil: Štěpán Černý » více k tématu (počet reakcí 1)

ohodnoťte předělaná tanganika

Zdravím všechny na tomto fóru chci vám ukázat redělané akva rozměry 130 70 55 cca 450l.Osádka 10 leleup,3 calvusy,4 tretocephaly,1 marlieri,2 dospělé a cca 20 malích brichardi.Chtěl jsem tam dát leptosomy ale nějak se jich bojím kůli výměně vody já tam leju normální kohoutkovou vodu a to by jim vadilo kůli chlóru, ale k věci akva jsem předělal dal jsem tam víc kamenů což je pro srovnání fotö a víc písku i když ryby si udělali svý a celý to shrnuli tam kam potřebovali.Ještě mám dotas ohledně ryb když jsem je měl v 250l tak to bylo ok ale teď se rvou jako koně vím že je to u těhle ryb normální ale zajímá mě jak je to možný když tady maji mnohem víc prostoru zvláště calvusi jsou tam 3 stoho asi 2 samci mají 3 mušle každá na jiné straně a pořád jsou v sobě poraďte a ohodnoťte děkuji.

Založil: Rybička » více k tématu (počet reakcí 10)

ohodnoťte předělaná tanganika

Co na to říkáte?!

Pozadí jsem nakonec vynechal.Co se týče rybek tak ty pouze zajíždí akva :o)

Založil: D.P. » více k tématu (počet reakcí 4)

Co na to říkáte?!

Rada pro začínajicího akvaristu

zdarvim vsechny,po dlouhe dobe,co jsem opustila prostory obchodu chovatelskych potreb a akvaristiky jsem se rozhodla,ze si zaridim akvarko s tlamovci.radu veci jsem uz zapomela,tak prosim o nejakou tu radu.jaci tlamovci by byli pro zacatek nejlepsi?mam akvarko jiz pripravene,ale potykam se jeste s tim problemem,ze jsem tam umistila koren a barvi mi vodu.nevim co s tim a ryby se tam bojim umistit.poradte,prosim...

Založil: Klára » více k tématu (počet reakcí 38)

Rozměry akvárka

Chtěl bych se zeptat, jaké jsou nejvhodnější rozměry na akvárko pro tlamovce. Chtěl bych si pořídit 300 litrové akvárko a nevím jak by mělo být velké.Takže budu vděčný za každou odpověď. Děkuji moc.

Založil: Štěpán Černý » více k tématu (počet reakcí 5)

Kdo máte demasonky

bral bych ještě tak 4 demasonky ,kamarádi nabídněte .Mám 4 kousky.To co se o nich povídá je přehnané ,ale jsou to hajzlíci honí se a dost se rvou mezi sebou .Zabít se nezabijou jak se tu psalo ,ale mít větší počet možná bude opravdu rozumější .Ta agresivita se rozloží .Tak se ozvěte Bydlím u K. Varů

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 22)

přepad v 500l

ahoj mam v akva skleněný přepad 15x15cm a každý den my tam do toho padaj nákí ryby.nevíte kde sehnat takovou tu mřížku nebo takovej ten hřeben který se přidělá na to sklo?díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 10)

složení akva

Chtěl bych se zeptat Vas zkusenejsich akvaristu na maly pocet ryb od druhu v akva. Mam 200l akva, ktere jsem konecne minuly ctvrtek napusti. Koupil jsem do nej nejake ancistrusi, ale nevim jak dlouho cekat s nakupem tlamovcu. V planu mam 4+1 lapidochromis yellow, 4+1 maingano a 3+2 pseudotropheus saulosi. K temhle tlamovcum bych chtel kvuli okrase 2ks Cynotilapia pulpican nebo jinou rybku do bila, ale nevim jestli je to vhodne. Taky jestli by nebylo jednodussi misto maingan napriklad elogantuse nebo jiny druh, ktery je do modra? Jsem zacatecnik a za radu moc dekuju.

Založil: giorgo » více k tématu (počet reakcí 7)

Ohodnoťte prosím mé akvárium

Prosím o ohodnocení mé nádrže pro Tlamovce. Rád bych totiž zlepšil podmínky pro tlamovce, takže každá reakce je výtána. Mám v něm filtr Eheim a má pouhých 120 litrů. Vím, že je to málo, ale časem si pořídím větší. Děkuji moc

Založil: Štěpán Černý 1 » více k tématu (počet reakcí 18)

Ohodnoťte prosím mé akvárium

barva u frontos

nazdárek lidičky koupil jsem si frontosy blue zair moba ale nák mi vybledla ta modrá sou asi okolo 10 cm velké nevíte kdy zase budou mít tu modrou s černými proužky děkuju předem

Založil: trek » více k tématu (počet reakcí 3)

Máte malé akvárium?

Jestli mate male akvarium ,tak nezoufejte a kouknete se , jak lze po americku zku*vit 1470 litrovou nadrz.

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 49)

Máte malé akvárium?

RE: Zvláštní chování a úhyn demasoni

Tak tedy. Ryby jsou v akva 600L teplota 25 ph neměnné voda studnová ryb tam je celkem dost a žádný jiný druh problémy nemá. Nebylo to jen 5ks demasoni jak se domníval Míla a krmím granulema pro cichlidy a blechama z mrazáku.. Sem tam špěnát nebo gamurus. Patentky vůbec nepoužívám. Takže otázka zní stále stejně. Proč ten úhyn.

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 7)

dva samci zeber

Mám 8 zeber red red z toho dva samce každý 11cm jsou stejně velcí a každý má zabráno tak třetinu akvárka ,mezi sebou se tolerují ,ale dávají hodně zabrat ostatním samičkám, a je to čím dál tím horší jak rostou.Ted mi úplně okousali jednu nosící samičku ,musel jsem jí odlovit jinak by jí zabili.Pčemýšlím o tom jestli nemám jednoho dát pryč.Co si o tom myslíte mám ho dát pryč.

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 8)

Hnojivo PMMD

Ahoj nevíte kterou z těchto složek vynechat u hnojiva PMMD aby se netvořil řasy??15 g - Tenso cocktail 33 g - MgSO4 14 g - K2SO4 Díky za pomoc

Založil: Rapid » více k tématu (počet reakcí 3)

zvláštní chování a úhyn demasoni

Zdravím všechny. Potřeboval bych poradit. Zakoupil jsem 5ks demasoni a po druhém až třetím týdnu se jeden kus začal stranít ostatním. někde se zašil a zůstal o samotě, krmení si nevšímal. Po 2 týdnech úhyn. Ostatní ryby v pořádku. Bezprostředně po úhynu jednoho ks demasoni se začal stranit další zas jen jeden a zase stejný průběh a úhyn. Po úhynu se scénář opakoval. Vždy jen jeden kus. už mám jen jednoho a taky se začal stranit. Počítám, že uhyne do 1 týdne. Všechny ostatní ryby v akva v poho a na demasoni není vyditelná žádná choroba. Vůbec nevím příčinu úhynu a jak říkám, všechny ostatní ryby ok. Zajímavost. Vždy se straní pouze jeden kus a ostatní ze skupiny v pořádku.

Založil: Whitelion » více k tématu (počet reakcí 12)