Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 ............... 288

jak silné sklo na akvárko 240l

Viděla jsem 24Ol akvárko s tloušťkou skla 5mm není to málo? Kolik byste doporučily vy?

Založil: háňa » více k tématu (počet reakcí 4)

Řasy na rostlinách a poznat samce a samici

Mám hnědý hnus na rostlinách, ryby mi je nežerou ale postupně se rozpadají, jak poznám samce a samici u Melanochromis chipokae, Metriaclima estheare red-red, a u Melanochromis maingano, dika

Založil: Dadin » více k tématu (počet reakcí 1)

zebra red-red

ahoj mam 10ks zeber red-red a jedna je uplně bílá je možný že je to nákí albín nebo tak něco?díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 18)

tlamovec vs. kancik

Zdravim,mam ve společném akva pseudotropheus zebra a kančíka rudohrdeho,je to dobrý nápad???Tlamovci začínají být hodně agresivní.

Založil: nemo » více k tématu (počet reakcí 1)

Nebuďte líní

Už se prosímvás neptejte na otázky tipu: jak dlouho nosí tlamovci, proč v akva s tlamovci nerostou rostliny, nebo jak velké akva. Vše potřebné najdete v příspěvcích minimálně 10X a především v RADÁCH A ZKUŠENOSECH: ZÁKLADY CHOVU TLAMOVCŮ a ODCHOV POTOMSTVA Díky

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 1)

frontosy VELIKOST

chtěl bych se zeptat mam 5 frontos v 450l akva,do jake velikosti by mohly vyrust jsou asi 20cm.mam je asi rok a pul.děkuji

Založil: Miki » více k tématu (počet reakcí 9)

První vypuštění potěru

chtěl bych se zeptat , za jak dlouho po vitření samice poprvé vypustí potěr z tlami? dekuji za odpovědi.

Založil: Dratek » více k tématu (počet reakcí 2)

Přelovování samice

Může samice při přelovování sežrat část poťeru , protože když jsem ji přelovil do vitíračky , tak se mi zdá že je rybiček míň ale nevím jestli se mi to jen zdá nebo se to doopravdy stát mže. Díky

Založil: Petter » více k tématu (počet reakcí 2)

Akva-Tera Ostrava

Co říkáte na letošní výstavu Akva-Tera v Ostravě (28.-31.9.)?

Založil: Piskot » více k tématu (počet reakcí 4)

Upevnění 3D pozadí do akvária

Moc prosím o rady. Mám koupený akvarijní set, který mimo jiné obsahoval i 3D tapetu ze silného černého plastu. Nevypadá sice špatně (rozhodně lépe jak obyč.tapeta), ale mám problém, že tato tapeta je vlastně plastická z obou stran. Co je na čelní straně vypouklé ven je na zadní straně zase naopak propadlé dovnitř a obráceně. Již jsem ji zkoušel 3x lepit silikonem na akvária, ale pokaždé bezúspěšně.Silikon držel pouze na skle, ale nikoliv na plastové tapetě. Nerad bych se tapety zbavoval. Poradí mi někdo, čím by bylo možné tuto tapetu přichytit k zadní stěně akvária. Moc děkuji za případné rady a postřehy. PETR

Založil: Bárt » více k tématu (počet reakcí 3)

Podmínky pro Pseudotroheus saulosi

Náhodou, a neplánovaně jsem získal dva jedince tohoto druhu. Potřebuji vědět, kolik litrů je pro ně dostačující ( jsou ve společence asi 160 l), nakolik jsou konflitní atd. dále by mě zajímalo, kdy získává samec své typické zbarvení ( zatím jsou obě ryby zlaté tedy var. red, aspoň doufám) a jestli je pro ně lepší shánět další samici stejného druhu, a jak ji vlastně poznám - jde o tvar ploutví, ale kterých? Díky

Založil: skeeve » více k tématu (počet reakcí 9)

Problem s ubytkem rostlin

Ahoj všem, potřebuji radu. Přestože jsem většinou kupoval Anubiasy, rostliny stejně postupně mizí. Jak docílit toho, aby tlamovci rostliny postupně nelikvidovali?

Založil: Mxpx4 » více k tématu (počet reakcí 20)

PROSIM O RADU NA TLAMOVCE

ahoj všichni, chci si zřidit cca.400l.akva. a mam žulove kameny různychtvarů a barev lze je použit jako dekoraci? pro TLAMOVCE

Založil: rudik » více k tématu (počet reakcí 5)

jikry v tlamě

chtěl bych se zeptat, jestli tahle samice má v tlamě jikry nebo ne, protože vůbec nežere a má pod tlamou takovej hrbol.

Založil: Dratek » více k tématu (počet reakcí 13)

jikry v tlamě

Úprava lávových kamenů

Zdravím, potřeboval bych poradit, zakládám nové akvárko a poupil jsem si tmavé lávové kameny. Chtěl bych poradit, zda potřebují nějak speciálně ošetřit než se dají do akvárka např. vyvařit ve vodě nebo stačí pouze pořádně oprat a můžou se vyskládat do akva. Díky moc za rady. PETR

Založil: Pity » více k tématu (počet reakcí 3)

venkovní filtr

ahoj mam akva 500litrů mam venkovní kýblový filtr s UV lampou nejdřív jsem v něm měl jenom hrubý molitany a nákí filtrační písek a voda byla strašně zakalená...asi před týdnem jsem přidal jemný molitany a keramický kroužky 250g voda už je o hodně čistější ale furt tam nákí zákal je...nevíte co tam eště přidat?myslel jsem třeba filtrační vatu ale moc se vtom nevyznám tak si radši necham poradit.díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 8)

proč mi rybky nedonosí mladé

pořád zkoumám proč mi každá samička po týdnu nebo ještě dříve spolkne jikry ,nemůže to být nízkou teplotou vody ? Teplotu zrovna nedodržuji, bydlím v panelákovém bytě ,tak by se teplota měla pohybovat okolo 22-24 stupnů

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 10)

Bílé šupinky kolem tlamky

Samec zebry red/red má kolem tlamky bílé šupinky, lupy nebo lišej či jak to nazvat.S osádkou v akva nebojuje, aspoň co mohu pozorovat. Potravu přijímá s apetitem, jiné abnormální útvary na těle nebo v chování nemá.Víte někdo co to je a hlavně jak se toho zbavit?? Děkuji

Založil: Hans » více k tématu (počet reakcí 2)

lávové kameny

Chtěla jsem se zeptat, jaké máte zkušenosti s lávovými kameny, nemění pH vody?

Založil: petra » více k tématu (počet reakcí 10)

tlamovci a ancistrus

ahoj mam malou vytíračku 60l zatim tam mam 40ks Astatotilapia sp. 44...můžu knim dát tak 3-4 ancistrusi?mam strach aby my ten potěr nesežrali.díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 1)

fluval 305 - potíže

Vždy, když pořebuji vyčistit filtr a odpojím ho od hadic po jeho opětovné instalaci se mi nedaří znovu systém napustit vodou, samonasávání vůbec nefunguje, mám ho zhruba 9 měsíců, a v začátku to šlo normálně, jak uvádějí v návodu,ale dneska už jsem musel celý rozebrat a pořád to nejde, už fakt nevím, zatím mám záložní filtr, ale dlouho to nevydří...díky moc za radu...

Založil: josefff » více k tématu (počet reakcí 3)

za jak dlouho se líhnou tlamovci

zajímalo by mne ,po jaké době se v tlamce líhnou z jiker malé rybky ,je normální,aby po týdnu nošení měla samička v tlamce ještě jikry?

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 6)

mladé v tlamě tlamovce

mam samici pseudotropheus zebra ve vítěrce a ma tak 4cm zda se mi ze jich ma moc a jsou už dost velcí co mam dělat

Založil: sasa » více k tématu (počet reakcí 4)

zakalená voda

ahoj mam akva 500l mam venkovní filtr 20l s UV lampou a mam furt kalnou vodu akva je zaběhlé cca 4týdny...ve filtru je jenom obyčejný křemičitý písek a 4molitany 15x15x5 tedko chci eště přidávat keramický trubičky ale nevim esi to pomůže?uv lampa běží asi 4hod deně a má 9w.díky

Založil: maty » více k tématu (počet reakcí 4)

aulonocary samci

Ahoj, když dám do akva víc druhu Aulonocar, vybarví se dominantní samec od každého druhu, nebo jen nejdominantnější ze všech? Nebo se zbarví všichni? Děkuji.

Založil: Hanz69 » více k tématu (počet reakcí 7)