Diskusní fórum
Jak zařídit trojúhelníkové akvárium?
Máte někdo foto. pro inspiraci, jak zajímavě zařídit akvárko trojúhelníkového tvaru cca 400L pro tlamovce. Díky Jirka Dr.
Založil: Jirka Dr.
» více k tématu (počet reakcí 41)
Metriaclima Lombardoi
Zdravím, potřebuji poradit, zda mám přidat dvě samice Metriaclima Lombardoi a udělat jedinému samci tohoto druhu společnost ve 200L akva., nebo se samce spíš zbavit. Jákou máte zkušenost s povahou samic tohoto druhu?? Děkuji za názory, Hans
Založil: Hans
» více k tématu (počet reakcí 5)
potadavek o vase akva.
cuvec já sbíram akvarijní fotky pro inspiraci tak mi prosim tu vasi nej poslete diky moc
Založil: janek
Cvičené závojnatky
Já vím, že to sem mezi tlamovce zrovna nepatří. Ale snad se pobavíte jako já :o))) Jen doufám že to zkouknete, zasmějete se a nevznikne taková divoká debata jako v sekci "luxusní akvária".
Založil: RITCHI
» více k tématu (počet reakcí 3)
zase ta výměna vody
včera se mi dostalo do ruky cd o cichlidách a jejich chovu atd. a tam jsem se dočetl,takovou věc o výměně vody a to,že je lepší měnit 5% vody každý den než jednou týdně 30% a prý v tomto případě není zapotřebý ani filtrace stačí prej jenom vzduchování kvůli pohybu vody co myslíte je to blbost nebo to má nějakej smysl
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 6)
onemocneni plisni
muze mi nekdo poradit jak na plisen nevim jak na ni moc dik piste na EMAIL dik
Založil: janek
» více k tématu (počet reakcí 4)
prosim o urceni
Je tohle Pseudotropheus demasoni?
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 7)
Jaké zvolit ryby do 220l akvária??
Zdravím všechny akvaristy. Jsem začínající akvarista a právě jsem si pořídil nové akvárium 100x50x50 mírně vypouklé. Nevím ovšem jaké rybky si pořídit, protože ty o kterých jsem uvažoval asi nejsou nejvhodnější. Nevím,ale vyčetl jsem to z ruzných diskuzí. Chtěl jsem původně Cichlidy papouščí, ale prý když se třou tak mě rozryjí celé akvárko a zničí kytky. Pak mě známý může sehnat Terčovce od chovatele. To bych mohl asi max 4 jak jsem pochopil, ale nevím jestli to zvladnu když jejich chov je tak náročný jak všude píší. Také se mě líbí afrika, další cichlidy, tlamovci, ale prý když se třou tak tak mě také celé akvárko rozryjou. Nechci malinké rybičky, spíš neco tak kolem 10cm a víc a aby byli hezké. Líbí se mě na Papouškách jak jsou živé a přátelské a komunikují s majitelem když jsou na něj již zvyklé. Můžete mě nějakou sestavu doporučit? Moc děkuji Michal
Založil: Fajmi
» více k tématu (počet reakcí 12)
Požírání tlamovců
V poslední době se nám začaly tlamovci požírat.Původně jsme měly 4, zbyly 2. Přikoupily jsme proto další 4 a stejně nám zas jednu požraly.Krmení mají pravidelné a dostatečné. Čím to je? děkuji za odpověď.
Založil: Jana
» více k tématu (počet reakcí 9)
prosím o radu nevím název
mohli by ste mi prosím poradit názvy těchto dvou rybek?DÍKY
Založil: Milhaus
předělaný akva 170 l.
tak jsem kvůli vaší kritice překopal akva. vyhodil jse láhev a mušli a přidal hafo šutrů.Je to už lepší?
Tlamovci společně s jinými cichlidami
zajímali by mě zkušenosti chovatelů se soužitím tlamovců s jihoameriskými cichlidami,popřípadě s tetrami kongo.DÍK.
Založil: Jimm
» více k tématu (počet reakcí 2)
Luxusní akvária
Tak tohle určitě stojí za skouknutí... :o) http://www.aquariumdesigngroup.com/
Založil: RITCHI
» více k tématu (počet reakcí 25)
Mám problém s odchovem tlamovců
poradíte mi?zkřížili se mi tlamovci cynotilapia afra/samec/s trawavasae,jikry má v tlamě,odlovil jsem samici,udělal jsem dobře nebo jsem je měl nechat ve společném akváriu?
Založil: Radinek
» více k tématu (počet reakcí 8)
Odchov tlamovců Trawavasae
Mám čerstvě vylíhlý potěr těchto tlamovců v odchovném akva (asi 60l)a chtěl bych se dozvědět něco o krmení potěru,teplotě,atp.Zároveň jsou v akva jikry od jiné samice volně ležící na dně(sklo),jak je uchovat v bezpečí?
Založil: Špeta
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pokrytí dna, polystyren, rostliny
Dobrý den, mám několik kontrolních otázek, tak pokud mi někdo může poradit nebo předat zkušenosti, budu velice vděčný. 1. Na dno pro tlamovce - písek nebo štěrk ? ( zatím u mne vítězí bílý písek, hrubost 1,3 mm) 2. Je zapotřebí nějak ošetřit polystyren použitý na podložení větších kamenů na dně ? 3. Dokáží přežít některé druhy tuholistých rostlin, aby je tlamovci nezlikvidovali ? Děkuji předem za Vaše názory, na pravděpodobně triviální otázky pro zkušené chovatele.
Založil: Taras
rašelinový výluh
nevíte někdo prosím kde se dá sehnat dobrá rašelina na úpravu vody na výtěr ryb?děkuji
Založil: h+l
LÁVOVÉ KAMENY
Prosim vás kde se dají sehnat lávové kameny
Založil: chovatel
» více k tématu (počet reakcí 12)
ZAPOMĚL JSEM VLOŽIT FOTKU
Na podruhý to už snad vyšlo-Tak se do mě puste
Takmi prosím zkrityzujte i tohle?
Tady je to nejmenší akva. s nejmenšíma ASTATOTILAPIA LATIFASCIATA ale je to jen přechodný
pozadí do akvária
dnes se pochlubím svými výrobky pár ,akvaristů mě poslalo fotky ,ty pozadí jsem dělal já ,tak to zkomentujte
Založil: akvarista
» více k tématu (počet reakcí 2)
pozadí do akvária
dnes se pochlubím svými výrobky pár ,akvaristů mě poslalo fotky ,ty pozadí jsem dělal já ,tak to zkomentujte
Založil: akvarista
» více k tématu (počet reakcí 10)
calvus a frontosa
zajímalo by mě jak velkou rybu jsou schopný frontosy sežrat páč mám docela obavu o samice calvusů jsou přece jenom o dost menší než samci spousta lidí tudle kombinaci doporučuje,ale přece jenom 30cm je 30cm a samice calvuse má nějakých 6 až 8cm tak mě zajímá jestli mám mít oně do budoucna strach nevim jestli pomůže to,že spolu budou od mala páč frontosy maj zatm 6cm a až budu kupovat calvusi tak ty budou mít něco okolo 5cm tak by si mohli zvyknout co myslíte díky za odpovědi
Založil: Ivan
prcci akva 170 l.
todle jsou odchovanci těch velkých potvor co vi na to?
Moje Malawi akva 200 l.
Ahoj lidičky prosím ohodnoťe moje tři akvárka od dospělích po prcky
» více k tématu (počet reakcí 10)