Diskusní fórum
tloušťka skla
chci se optat jestli mi bude stačit tloušťka skla 10mm na akvárium s rozměrama 150x80x50cm dxšxv nebo by bylo lepší dát 12mm
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 20)
Odlupování šupin
Ahoj,můžete mi prosím někdo poradit,co chybí našim rybkám? Nádrž má 375l,stálé osazenstvo 1,5roku,žádná nová rybka kromě mladých nepřibyla.Vodu měním 1x za 3týdny a to 2/3. Měla jsem v nádrži 5xCyrtocara Moori,teď už mám jen tři. Nedávno mi umřel největší samec.Projevuje se to tím,že se mu začnou odlupovat šupiny.Teď když to spatřím,tak okamžitě vyměním vodu a dám sůl 1x pol.lž.na 10l vody.Ryby se hned zotaví a za 15dní se to začne zase objevovat.Ostatní rybky jsou zdrvé.Nevíte jak rybkám pomoci? Díky za odpověď
Založil: Kachna
» více k tématu (počet reakcí 6)
dotazy začinajiciho
dobry den chci se zeptat jestli mam koupit raději vnějši či vnitřni filtr momentalně mam vzduchovaci hlavu přečerpa 650l a mam akvarko velikosti 250l,chci se zeptat take zaroven jestli ancitrusy nijak nevadi tlamovcum jestli nejsou ancitrusove napadavány
Založil: enemy-FOR-enemy
» více k tématu (počet reakcí 3)
Jak velke akva pro par Neolamprologus tretocephalus?
15 mesicu mame ve spolecnem 500 l Tanganyika akvarku 5 Neol. tretocephalus. Pred ctyrmi dny se z nich zacal tvorit par a asi zacina problem. Prehrabali si okoli jedne jeskyne a nikoho do jeji blizkosti nechteji pustit. Samec casto zurive prozene ostatni Tretiky a dnes uz zacal prohanet i jine ryby. Je s nimi 27 Tropheusu Duboisi, par Leleupi, par Julidochromis, par Eretmodus cyanostictus, par Neol. Brichardi a narozene ryby. V poslednich dnech jsme si vsimli, ze se nejak ztraci mlade rybky a dnes jsme videli toho samce, jak sezral mladou Marlieri, ktera merila uz asi 3 cm. Takze nechat je tam dal v zadnem pripade nehodlame. Resime ted problem, jestli je mame dat pryc nebo jim dat na tlamky kosiky :-) a nebo si je nechat na chov. Nevime ale, jak "male" akvarko by bylo jeste OK pro ten jeden par a taky jestli by treba nebylo lepsi dat tam vsech 5, aby nebyla pripadna agresivita jen na tu jednu samicku. Vypada to, ze ty zbyvajici 3 jsou taky samicky, jsou o dost mensi nez ten samec. Mate nekdo zkusenost? Cetli jsme o nich dost, a tak trochu jsme s tim pocitali, ale ted to prislo docela rychle.
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 11)

krásné demasonky
nevím co všichni máte s demasonkama strašili jste mě až jsem měl strach si je pořídit ,že do měsíce mi všechny pojdou ,že jsou to nejnáročnější tlamovci co se týká vody ,stejně jsem neodolal a 4 jsem si pořídil a už je mám ve 150l akvárku 2 měsíce a jsou naprosto v pohodě ,auratusi jsou ostřejší
Založil: Hříšník
nové akvárko
tak mám konečně nové akvárko 360l ale ted na co ho postavit musí to unést půl tuny na čem je máte postavené vy?
Založil: akvarista
opravdu samice
Tak jste měli pravdu, opravdu je to samice.Dneska jsem jí našel s jikrama v tlamě.Ale to je nějaký divný, samce od zebry v akva určitě nemám, v akva pak už jsou jenom cynotilapia afra.Myslíte že je možný aby se vytřela s afrou???Nebo se vytřela prostě sama.
Založil: Baty
» více k tématu (počet reakcí 16)

Nemocná socolofi ???
Jedna z 5 Ps. socolofi, co mám v akváriu se mi moc dezdá. Je o poznání drobnější, než ostatní. Má zájem o krmení, ale zdá se mi, že ho vždycky nakonec vyplivne. Zdá se mi, že jedinou potravu co pozře jsou řasy, co okusuje z kamenů. Taky se mi zdá, že se od ostatních ryb straní. Rybka se mi zdá taková jakoby "naježená". Netušíte někdo, co by to mohlo být?
Založil: honza77
» více k tématu (počet reakcí 1)
Pseudotropheus demasoni
Je reálné pořídit si do 120 litrů 20 mladých Pseudotropheus demasoni a vytřídit je časem na 10 - 15 členou chovnou skupinu?
Založil: jancb
» více k tématu (počet reakcí 17)
Pseudotropheus demasoni
Je reálné pořídit si do 120 litrů 20 mladých Pseudotropheus demasoni a vytřídit je časem na 10 - 15 členou chovnou skupinu?
Založil: jancb
lepeni akvariji v ostrave
Prosim o radu kde v Ostrave si muzu nechat slepit akvarko 450L ?dekuju
Založil: earl
» více k tématu (počet reakcí 4)
Identifikace Ps. socolofi
Poznate nekdo, jestli se opravdu jedna o samce Socolofi? Ma totiz dost vyrazne pruhy. Je asi 8 cm a zatim je v karantennim akva. Do odpovedi prikladam jeste jednu fotku.
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 7)

Rostliny do akva tanganjika
Zakládám nové akvarium tanganjika.Před 10 lety jsem již měl toto akvarium ,ale bez rostlin.Jak se tak dívám na vaše nádrže vidím že tam rostlinky máte jak se k nim chovají ryby? A jaké rostliny jsou nejvhodnější?Dík.
Založil: rakso
» více k tématu (počet reakcí 3)
Výměna vody v akváriu
Hoši, dal jsem si do akvárka čtyři kousky Rock Kribensis, pokaždé jak udělám výměnu vody je to po deseti dnech 30 procent, tak tyhle ryby strašně trpí - dýchání zrychlené, nežerou tak celý den sotva se hýbou a jsou vybledlé. Ostatní ryby jsou v akvárku naprosto v pohodě. Výměnu přitom vždy osolím dám trošku jedlé sody a akva regulátor na čerstvou vodu. Zkrátka vše jako obvykle. Proč ostatní ryby jsou spokojené a Rock Kribensis se tak trápí...nikde nic zvláštního na úpravu vody jsem se nedozvěděl.Po tomto dni trápení je zase vše zase v pořádku...Díky za rady
Založil: Martin66
» více k tématu (počet reakcí 2)
Bilý povlak a zakalená voda v novém akváriu
Ahoj prosim o radu mám 300 l akvarium s bilím jemným pískem a pozadím z polystyrénu posypané pískem a vnějším filtrem Eheim na 350l. Po napuštěni se druhý den voda zakalila a na stěnách akvaria se začala dělat jakoby bilá slizká řasa ktera jde rukou sundat .Po očistěni se druhý den vytvoři řasa znovu. Koupil jsem připravek sera nitrivec a topim na 25 stupnu a nesvitim. Ve filtru je uplne zalepená vrchní jemna vata. Nevim jestli mám filtr čistit nebo nechat být aby se mohli tvořit bakterie.Na foru jsem se dočetl že zákal je normalní a že časem zmizí ale o bilé slizké řase jsem se nic nedozveděl a nevím jestli ji mám odstraňovat a nebo zmizí sama. Předtim jsem měl akvárium 160 l a nikdy se mi nic podobného nestalo. Akvarium jsem napouštel před 4 dny. Díky za radu.
Založil: bizon1
Scieanochromis Fryeri vs. Ahli
Ahoj.Vysvětlíte mi někdo prosím rozdíl mezy Scieanochromis Fryeri a Scieanochromis Ahli.Jestli máte někdo fota pro porovnání.Díky
Založil: Scieanochromis
rozplavání rybek
Čau lidi, poraďte jak uchopit rybku a jak mam celkově postupovat,když chci vytřepat rybce mladé z pusy.(pseudotropheus zebra)Díky
Založil: Petrrr
Jak poznat pohlaví kančíka červenohrdlého
Mám dva kančíky červenohrdlé. Každý obývá jinou stranu akvaria. K sobě se nepřibližují a když dojde ke kontaktu tak větší menšího napadá. Zakoupila jsem je jako pár.
Založil: Jitka
» více k tématu (počet reakcí 31)
Za jak dlouho budu mít vyhráno nad syndromem nového akva?
Po jaké době od vpuštění rybyček do akva si už můžu konečně oddychnout a přestat mít strach, že mi rybičky umřou kvuli čpavku a dusitanům. Nechá se nějak zjistit, že už fungují nitrifikační bakterie? Třeba nějakým testem? Díky za radu.
Založil: Pítrs
prosim o identifikaci
pomuze mi nekdo urcit tuto rybku? diky moc
Založil: sokol

Barevna skladba
Co rikate na tuto skladbu, co se tyce barevnosti, popripade napiste kterej druh vymenit za co. Pseudotropheus elongatus Melanochromis johannii X melanochromis auratus labidochromis yellow Labeotropheus trewavasae
Založil: Buri
» více k tématu (počet reakcí 7)
Tanganyika 540l by Mila
I já sem zvědav na vaše názory... Jinak rozměry: 150x60x60
Založil: Míla
» více k tématu (počet reakcí 18)

Zhodnocení Malawi
Konečně jsem si pořídil digitál,tak vkládám foto na zhodnocení.Moje akvárko 120x40x50.
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 13)

Mám nechat s matkou
Mam potěr perlovky červené , mam ho odlovit s matkou nebo bez
Založil: Lukas
Nemocná Aulonocara
Zapomněla jsem přiložit foto.
Založil: Zdena
» více k tématu (počet reakcí 24)