Diskusní fórum
Haplochromis ch44
Dobrý den dá se u mladých haplo. ch44 velikost 4-5cm podle něčeho rozeznat samci od samic?děkuji
Založil: dejf
» více k tématu (počet reakcí 5)
divná nemoc Socolofi
nelíbí se mi socolofi ,jsou špatně vybarvený otíraj se kroutí se jako by je něco žralo ,jedna samička je strašně hubená má propadlé břicho ,ostatní rybky jsou OK přitom tam mám mnohem náročnější rybky nevíte co by to mohlo být?
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 4)
Kolik tlamovců do 54 litrového akva???
Ahoj mám 54 litrová akva a mám v něm 6 tlamovců.Rád bych si ještě nějaký přikoupil ale nevím jestli jich tam nebude moc??!!Dík za odpověd...
Založil: Řehna
» více k tématu (počet reakcí 6)
Zakládání nového akvária 300l - vybavení
Ahoj všicni Chci si v létě pořídit větší akvárium než mám teď, a po sběru informací a zohlednění místa v novém bytě jsem se rozhodla pro akva 120x50x50 cm (tzn. 300 l), ryby Tanganika (Laprologusi, Paracyprichromisi, Ancitrusi, celkem kolem 30 ks), filtr TetraTecEx 1200. Ve starém akva mám štěrk, v novém uvažuji o písku. Jakou byste mi doporučili frakci? Je písek náročnější na čištění? Stačí jen odsát znečištěné místa, nebo musím vše rozebírat? Máte nějaký dobrý typ na skalky? Nechci tam dávat moc kamenů, ale uvažovala jsem nad skalkou uplácanou z "betonu" (cement, štěrk...), nemusela by být moc těžká, když tam bude dost otvorů a jeskyní. Pozadí - asi jen tapeta. Děkuji všem za rady, zkušenosti, nové typy Příjemný den
Založil: Piskot
» více k tématu (počet reakcí 7)
snesou se???
snesou se remizerky s nejakym jinym druhe tlamocu prosim napiste.
Založil: Franta2
Jde to?? Kokosový ořech?
DObrý den,ctěl jsem se zeptat jestli Do akvarija mužu dát vydlabaný a vyvařeny Kokos? Můj kamarad říkal ,že by to mohlo jít ,ale raději jsem se zeptal .Děkuji za odpověd a přeji Krásny den.
Založil: Franta2
rostliná strava
jakou rostlinou stravu pro tlamovce?může být čínský zelí?
Založil: dejf
Prosím o identifikaci
Chlapci a děvčata mám tady import z afriky a rád bych věděl co je to za kousky. Kdo ví a poradí, předem děkuji
Založil: Martin66
» více k tématu (počet reakcí 9)

Jak odhlučnit vzduchovací motorek
zdravím,mohl by mi někdo poradit jak odhlučnit vzduchovací motorek?
Založil: prcek
» více k tématu (počet reakcí 30)
jaké rostliny
zdravim všechny chtěl bych se zeptat jaký rostliny dát k tlamovcům který nezbaštěj.díky
Založil: skodik
» více k tématu (počet reakcí 8)
Prosím o identifikaci
Při zakoupení prodavačem použita zdrobnělina Rozička
Založil: Lavenic
» více k tématu (počet reakcí 7)

Prosim - nevite kde se da sehnat jinej druh než je Perlovka Červená ??
A hodily by se ruzne druhy Perlovek k sobě - Jsem z Plzně Měl bych zajem o Perlovku Modrou a Perlovku Rudou . Poradte kde sehnat .
Založil: Lukas
» více k tématu (počet reakcí 13)
Prosím o identifikaci
Tohoto sumce jsem koupil s péřovci a nevím s kým mám tu čest. Tak kdo ví ať mi prosím napíše. Díky moc(lepší foto fakt nešlo pořídit)
Založil: Martin66

2.cast Kolikrat za hodinu by se mel precerpat obsah vody v akvariu?
Ted k tem odpovedim: Chci zustat tak nejak na neutralni pude, nevyzdvihovat Americany a jejich zbozi a nechci ponizovat zbozi nabizene v Cesku a naopak nepovrhovat vsim americkym. Fandim vsem, kteri si dokazou sami vyrobit prepadovej filtr se vsema filtrovacima komorama, poshanet do neho vsechny filtrovaci naplne a je to super, kdyz to pak funguje, jak ma. Ten nazev "moderni" filtracni media, jak je nazyva fred3764 mne vubec nesedi a amici tento nazev nepouzivaji. Skoro se ani moc nedivim, ze se pak na ty amiky nekdo namichne a reaguje jako Kurr a jini. I kdyz porad nevim, co fred3764 temi "modernimi" Seachem Matrix, Purigen a Eheim EhfiSubstrat vlastne myslel, protoze Matrix je carbon - uhlik, uplne bezny, Purigen je takovy o dva kroky vylepseny carbon, ktery dokaze do sebe absorbovat vice skodlivin a trva dele nez se nasyti a musi se vymenit a Eheim Ehfisubstrat, ty sklenene porovite kaminky, ktere se nasypou do filtru, nemaji zadny jiny smysl nez by mely obycejne kaminky a nebo porovita lava v te velikosti. Nekdo si jen radej koupi tohle nez by sel nekam na kaminky, cistil je a vyvaroval pred tim nez je muze pouzit. Ale zase na druhe strane BIO-Balls - ty jezci koule, v prepadovych filtrech proste zatim nemaj konkurenci! Vyvoj jde dopredu a porad se neco modernizuje a vylepsuje. Rozdil je ten, ze v USA se da vsechno to "moderni" uplne bezne koupit. Proc by si amici meli sami delat treba prepadovej filtr, trapit se s tim nekolik dni, kdyz si muzou zajet do kseftu a koupit ho i se vsim vsudy za (jak kdo a podle velikosti filtru) treba min nez jeden den jeho regulerni prace? V Cesku tak hodne prodavane Fluvaly se tam taky prodavaji, jsou povazovany za dobre, ale ne za spickove. Proste jsou i lepsi. Pro Cechy jsou ale asi nejdostupnejsi. A fred3764 ma zjevne moznost koupit i jiny a proto se pta, jestli z lidi na foru nema nekdo zkusenost. Je dobre, ze Cesi odolavaji - zatim uspesne - jak pise Kurr, vselijakym nesmyslnym vyrobkum ze zapadu. Mam na mysli napriklad ty ruzne kycovite a priserne dekorace do akvarii, ktere si tam kupuji prevazne decka. Spousta vyrobku je vsak dobrych a usnadnuji praci kolem udrzby akvarii. A tomu by se branit nemeli, prestoze mnohe jde nahradit, treba bio-molitanem - tim myslim ty jezci koule, o kterych se zminuji v odpovedi na prispevek 1688. Ja jim proste fandim, protoze maji smysl. Rozhodne nahradit jdou, ale ne v takovem rozsahu a navic s nimi neni prakticky zadna prace s neustalym cistenim. Zkusim prilozit obrazek, kdyby nekdo nevedel o cem je rec. Z akvaristiky se stal business (jako, bohuzel, i z mnoha jineho) a nekdy neni lehke se v te zaplave vyrobku vyznat. Jenze pokud je budou lidi kupovat, budou se i nabizet. Musime si z nich umet vybrat a umet rozlisit dobre minenou radu od reklamy. Casto pomuze zamysleni a selsky rozum.
Založil: A+I
» více k tématu (počet reakcí 1)

Nemoc? (Pseudotropheus zebra)
Jedná se mi o samce red/red. Už asi čtvrtý den má ploutve za žábrami (konkrétně jejich začátek) krvavě červené. Zdá se že žere normálně ale při plavání dělá prudké pohyby a chvílmi se jakoby třese. Můžete mi prosím někdo poradit, pokud víte o co jde?
Založil: Michal.P
» více k tématu (počet reakcí 2)
Rozdíl mezi malawi a tanganika???
Ahoj jaky je rozdíl mezi malawi a tanganikou?Je hodně velkej rozdíl mezi malawi akvem a tanganika???V čem?Pro které ryby se hodí malawi a pro které tanganyika??Dík za odpověd!
jak mám zjistit skutečnou kvalitu vody
chtěl jsem se zeptat čím a jak měříte PH tvrdost ,kyselost a hlavně dusičnany ve vodě ,hodně jsem o tom četl ,ale nevím jak to změřit taky by mne zajímalo jakou mám kvalitu vody v nádrži
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 3)
Prosím o určení pohlaví
Chtěl bych se zeptat jestli je to samec nemo samice, doufám že samec.V akva mám tři myslim že už dospělé samice a pořád nic, tak nevim na čem sem.Moc děkuju
Založil: Baty
» více k tématu (počet reakcí 19)

A pak že se anubiasům u tlamovců nevede :D
Týden jsem čekal na květ a tady je
Založil: Otazník
» více k tématu (počet reakcí 15)

pohlavní zralost
chtěl bych se zeptat v jaké velikosti a v jakém stáří se začínají třít aulonocary red rubin?díky
Založil: skodik
akvárium360l
chtěl bych slyšet váš názor na cenu akvárka 360l s přepážkou na 60l přepadový biofiltr vše z 10skla za 3800kč
Založil: akvarista
jak zvíšit PH a tvrdost
Ahoj chci se zeptat zda se dá nějak zvednou PH a tvrdost vody aniž bych musel používat různe ty kapky.předem děkuji za odpověďi
Založil: KOJ
Krupička odhalena
Potřebuji poradit,ještě nikdy jsem takoví problém neřešil.Něco jsem se zde na foru a na jiných vebech dočetl,ale né ve všem navzájem souhlasíte.Dnes jsem na krunýřovcích objevil začínající krupičku.Zadíval jsem se i pozorně na Tlamovce a ti mají už taky slabí náběh bílých teček.Kupoval jsem před týdnem nové ancistrusy,ale neměli na sobě nic.Jaká je inkubační doba této nemoci?? Koupil jsem od Sery Oodinopur a přidal do vody sůl,tak jak jsem se dočetl.Soli jsem dal polévkovou lžíci na 50 L vody a zvíšil teplotu kolem 30 °C.Ale ted nevím jestli mám po celou dobu léčby vypnout filtr,tak jak se někde uvádí nebo ne.Zdá se mi to bez filtru dost drastické.??Myslím si,že jsem to podchytil na začátku,tak snad se mi podaří tento boj vyhrát.Prosím poradte Vaše skušenosti a jak to teda je stím filtrem.Díkes
Založil: pidanek
Vrtání díry do skla
Ahoj chci se zeptat potřeboval bych vyvrtat do skla díru ale nevim čím.nemá stím někdo zkušenosti????
Založil: KOJ
Identifikace
Všem děkuji za pomoc....nechovám totiž tlamovce moc dlouho a tak se moc nevyznám.........