Diskusní fórum
Kolik tlamovců do akvária 100 litrů?
prosím Vás odpověděl by mi tu někdo kolik mám mít Tlamovců afra do 100litrového akvaria a kolik samiček a kolik samců. Děkuji za odpověd!
Založil: Lucie
» více k tématu (počet reakcí 24)
Drsný demasonák
Vím,že je to tady pořád,ale chci se ujistit.Mám v 240L akva 4x demasonáky,5x L.Yellow,3x P.zebra red red,3x L.trewavasae a 3x M.auratus.Myslím že jich je až dost,že?Je to dobrá skladba? Všechny druhy jsou v poho.Snášejí se a nebojují mezi sebou,až na jednoho samce z demasonáků.Pořád pronásleduje druhého samce z P.demasony.Je to dost dominantní samec a přitom jsou všichni stejně velcí.Je znich ale nejhezčí zbarvením.Ten pronásledovaný samec má dost potrhanou ocasní ploutev.Doroste to časem?
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 13)
Jaký světelný výkon do 500L akva ?
Jak sillné a kolik zářivek do 500L akva s plochou hladiny 93 dm2 a výškou hladiny 55cm .
Založil: Otazník
» více k tématu (počet reakcí 3)
mám přerybněné akvárko nebo ne?
mám ve 150l akvárku 8 zebra red 6 socolofi 4yelou 4 demasoni 4melanochromisi všechno dorost 5-6 cm daří se jim perfektně jsou ve skvělé formě
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 11)
Melanochromis auratus
mám 4 auratusi jsou jim tak 4 měsíce mají okolo 6-7 cm ,zatím absolutně nedokážu poznat jestli některej bude samec , jsou stejně zbarvení do žluto černé jako samice a dva tam jsou dominantnější,jak dlouho mám ještě čekat mám jim sehnat pořádnýho samce nebo mám ještě počkat
Založil: akvarista
» více k tématu (počet reakcí 51)
Tanganika poradte
Chtěl jsem se zeptat na chov těchto ryb - Lamprologus Calvus,lamprologus brichardi,leleupi děkuji
Založil: Rybana
» více k tématu (počet reakcí 4)
JAKÉ RYBY DO 200L
AHOJ MÁM AKVA 200L A V NĚM KANČÍKY ČERVENOHRDLÉ A AKARY HNĚDÉ.CHTĚL BYCH KNIM JEŠTĚ NĚJÁKÉ CICHLIDY ALE NEVÍM JAKÉ PROTOŽE VĚTŠINA CHCHLID JE AGRESIVNÍ.ZA VAŠE RADY DĚKUJI
Založil: chovatel
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jaké osvětlení použít do akva...
Prosím, poradíte jaké je nejvhodnější osvětlení do akvarka? Aby se dařilo rybám i rostlinám...
Založil: Jakub
scháním piskořky
je tu někdo z okolí Č.Budějovic a má piskořky a mohl by jich pár postrádat nebo kdo by mi je poslal třeba poštou jestli to jde díky
Založil: Ivan
můžu to tak zkombinovat
mám 2 akvária 240l 100x60x40cm dxšxv a 150l 95x35x45 v tom větším akváriu mám momentálně 7 frontos 5cm velkých a 5 brichard 2cm velký a v menším akvárku mám 4 zebry 3 aurátusi 3 johany a 3 yellou všechny mají tak 7cm což je při tak malém oběmu nevyhovující počet a proto přemejšlim který druh bych moh dát mezi frontosy aby to bylo v poho samozřejmě je to jen na čas než pořídím větší akva pro frontosy počítám tak rok a půl a bude tak 600 nebo700l pak to všechno přehážu takže by mě taky zajímalo jestli to ten rok a půl ty frontosy v tom 240l akva vydrží bez toho aby se nějak trápily díky za rady
Díky moc je to ta leveretti
Jinak jsem si to našel na akvaristovi a je to sumeček, aspoň to tam píšou, díky moc za pomoc...Jinak s tím lepším obrázkem nemůžu sloužit, šance vyfotit ho znova je nula. Je skoro pořád někde zalezlý... http://www.akvarista.cz/web/galerie/index.php?page=view&id=1246
Založil: Martin66
Prosím o identifikaci
Chlapi můžete mi identifikovat tohoto pravděpodobně sumce? Nevím jakou záhadou se mi to dostalo do akvárka k alonacarám, ale je tam a nevím co to je za druh...díky moc za pomoc
Založil: Martin66
» více k tématu (počet reakcí 7)

Nemocný Bichirek. Poraďte
Ahoj všem, Dnes ráno jsem si všimnul, že se můj bichirek uhořovitý, kterého mám v nádrži společně s afrikou chová nějak divně. Pohyby má hodně nekoordinovaný, chová se zmateně a chvilkama se přestává hýbat třeba ve vertikální poloze a je jako chcíplej, stačí do něj ale jen strčit, on se kousek někam odplazí a scepení zas. Když jsem si ho prohlídnul zblízka, tak je jako šedivě chlupatej, po celym těle má jemný kraťoučký , bílý, průsvitný chloupky, který se mi zdá pohybujou. Nevíte někdo co by to mohlo být??? Ty chloupky mi připadaj jako nějaký paraziti a fakt se bojim, aby se mi to nerozneslo na celou nádrž, tak nevim jestli ho mám rovnou chytit a zlikvidovat, nebo počkat do zítra poradit se ve zverimexu a zkusit to nějak léčit. Proto vás prosim, jestli jste někdo na foru zkuste poradit. Děkuju jenda
Založil: jenda
» více k tématu (počet reakcí 1)
Menší změna ?
Zdravim dnes me akva prodelalo menší změnu jak se vám líbí?
Založil: metalic :-)
kde seženu plankton
CHci se zeptat kde seženu plankton.prodávají ho i v akvaristice?jsem začátečník.
Založil: KOJ
nepřijímají potravu
Asi pred měsícem jsem si koupil osm kusů tercovců cca 7 cm,čtyři znich se těsí dobré kondici ,ale zbylé čtyři kusi apsolutně nepřijímají potravu at jim předkládám cokoli,jsou znacně plaché, čim to může být,prosím poradte.Předem děkujitokrejci@seznam.cz
Založil: tomuna
pozadí z polystyrenu
dobrý den dnes jsem dotvořil pozadí a tohle z toho vzešlo,poraďte jaké ryby dát do akva 130x50x50cm.
Založil: prcek
» více k tématu (počet reakcí 8)

Melanochromis auratus
Prosim vás chtěl bych se zeptat jestly by šlo krmit malé jedince sušeným žloutkem děkuji moc a prosil bych odpověd na e-mail
Založil: mrkni
Hynek Dařbuján
Zdravím, chci se zeptat, nevíte někdo, jestli se dá podívat o víkendu, konkrétně v neděli v Čáslavi do pěstírny k Hynkovi Dařbujánovi?
Založil: Matos1
Optimální náplně do filtru FLUVAL 205 ???
Rád bych, kdyby mi mohl někdo poradit na základě svých zkušeností, jaké druhy filtračních náplní a konkrétně do kterých košů je optimální použít ve filtru FLUVAL 205 - nebo prostě stačí používat základní náplně, které jsou součástí nového filtru? Nádrž 200l, obsah tlamovci, přísavka thajská, bez živých rostlin. Díky
Založil: Vlasta
Xenotilapia nigroglabiata red princess
Co na to říkáte? Tohle je absolutní novinka.
Založil: js

Nevite kde sehnat ?
Nevíte kde sehnat Piskořky ( šneci ) plzen
Založil: Lukas
» více k tématu (počet reakcí 5)
kontakt na cirkusáka
prosím cirkusáka ,až se zde objěví, at mi dá na sebe kontakt a nebo, at mě kontaktuje na můj mail.chtěl bych vidět ty citronově žlutý zebra red blue. co tvrdíš, že je máš
Založil: akvarista
» více k tématu (počet reakcí 12)
Pseudotropheus demasoni
Ahoj mam dotaz,jak se dá poznat sameček a samčka u Pseudotropheus demasoni a v jakém stáří se mohou začít tak třít nebo popřípadě v kolika je to tak centimetrech(odhadem).díky za odpovědi.
Založil: KOJ
rozměr akvária
jaký rozměr akvária je vhodný pro hejno tropheusů čítajících 20 kusů stačilo by 150x60x45 dxšxv
» více k tématu (počet reakcí 13)