Diskusní fórum
rak s tlamovcem Lombard.
Potřebuju poradit jestli můžu dát raka akvarijního dohromady s tlamovcem. Zatím je mám u skalár a 2 chcíply. Tlamovci jsou v 100L akvárku s keříčkovcema.Děkuju za odpověď.
Založil: Jan Mareček
» více k tématu (počet reakcí 9)
Vodní sklo a parezy
Zdravim nemate nahodou nedo skousenosti s Vodnim sklem tata rika ze kdybich s tim nadrel pares tak by se to do nej natahlo a zabranovalo to barveni vody a tak. Co vy na to?
Založil: metalic :-)
» více k tématu (počet reakcí 6)
socolofi demasoni
sháním demasonky a socolofi jsem z Karlovarského kraje konkrétně z Toužimi ale často jezdím i do Plzně akvaristé ozvěte se
Založil: Petr.P
» více k tématu (počet reakcí 4)
Potěr a ancistrus
Zdravím :) Může být ancistrus společně v akva s potěrem? Děkuji
Založil: Radovan
» více k tématu (počet reakcí 10)
krmení ocelátů
muj známej má oceláty o velikosti cca 15 až 20cm a už neví čim je krmit aby se nažrali a nebylo to moc drahý tak jim teď už druhej měsíc dává friskís pro kočky mužete mu někdo poradit čim krmit co je vhodný pro tyhle macíky protože podle mě krmení pro kočky nebude to pravý ořechový i když neprotestujou
Založil: Ivan
Krmivo pro podporu barvy
Existuje nějaké krmivo na podporu modré barvy? Na červenou jsou, ale potřeboval bych zdůraznit modre prvky u geophágů a nic podobného jsem nenašel.
Založil: frodo034
Vnější filtrace
Dobrý den, chtěl se se optat zda máte někdo zkušenosti s nasáváním akvarijní vody do vnějšího filtru. Mám na mysli konkrétní případ, kdy budu mít 50 litrový vnější filtr pod akvariem. Mám v plánu jako "nasávací mechanismus" zvolit trubku o průměru 2,5 cm, než půjde z akvaria nebo i mimo něj ji přechodkami chci zvýšit na průměr minimálně 5 cm. Slibuji si od toho zvýšení "podtlaku" v místě nasávání. Ten vnější filtr bude totiž uzavřený. Takže voda, která půjde tlustší trubkou dolu potáhne za sebou vodu ze slabší trubky. Doufám, že jsem to popsal k pochopení. Díky za postřehy.
Založil: Rorejs
» více k tématu (počet reakcí 9)
Nelámaná břidlice
Zdravím všechny, scháním nelámanou břidlici nebo podobný kámen vhodný k 3D pozadí z břidlice. Děkuji za radu
Založil: micrak
Úprava vody při částečné výměně ??
Ahoj všem, poraďte mi prosím, zda je opravdu nutné upravovat vodu kterou dopouštím při částečné výměně. Část vody měním tak jednou týdně při odsávání bobků, asi tak kolem 60 l z 400 l nádrže. Doposavaď jsem používal na úpravu čerstvé vody přípravek aquasave, ale jen proto, že mi u nás ve zverimexu řekli, že je to hodně podstatný néli nezbytný. Zajímalo by mne jestli je opravdu tak důležitý čerstvou vodu upravovat, nebo jestli je to jen jejich chytrý tah?? Díky Jenda
Založil: jenda
Prosím o radu
Jakou tloušťku skla,musím použít pro slepení akvárka 200x60x60cm-720 l ? děkuji za odpověď _
Založil: Ivan Špeta
» více k tématu (počet reakcí 8)
krmení pro tlamovce v mé nepřítomnosti
Potřeboval bych radu...Na 4 dny v týdnu musím být mimo domov...A jelikož jsem sám, nevím jak vyřešit krmení...asi 30 ks tlamovců... nechci je nechat hladovět až do mého příjezdu, jsou nějáké krmítka ??? Asi nic moc, že.
Založil: ondrej
Stačí mi Fluval 3 plus?
Potřeboval bych vědět,jestli filtr Fluval 3 plus je vhodný pro 200 l Malawi s asi 20 rybkama.díky
Založil: Ivan Špeta
DOTAZ o "tření
Dobrý den začínam s tlamovci a chtěl bych vědět po jaké době se začnou nejdřív třít.jestli hned tak po čtyřech měsících a v v kolika je to centimetrech.bay oko. děkuji za odpověď.
Založil: KOJ
lávové kameny
Můžu dát do AQ lávové kameny, které se používají do sauny /takové šedé/?
Založil: ava
» více k tématu (počet reakcí 2)
Kde dobře koupit
Zatím zabíhám nové akva.Potřeboval bych radu,kde v Ostravě a okolí je pěkný výběr Tlamovců.Jen Malawi.
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 3)
Co je to za druh ?
Znáte někdo tento druh v akvaristice měli název "TLAMOVEC NÁDHERNÝ"
Založil: petr
Vnitřní filtr stále v chodu nebo i vypnout
Začínám s Tlamovci a pořídil jsem si Malawi,zdá se mi pestřejší než Tanganika.Mám akva 240L.Nic moc,vím,ale je jen na začátek.Mám v něm vitřní filtr u kterého bohužel nejde štelovat síla proudění.Má víkon 1000L/h.Mám ho na noc vypínat nebo rybám nevadí stálé proudění a má běžet neustále 24 hodin denně?.Není moc silné,ale rostlinky se pořád hýbou.Dík za rady.
Založil: pidanek
» více k tématu (počet reakcí 5)
zase frontosy
chci se zeptat jak dlouho můžu mít 7 frontos v 240l akvárku teď mají 5cm chci si pořizovat větší 150x70x60cm dxšxv,ale bohužel to bude trvat tak cca 1 rok snad dřív uvidíme stačí jim teď těch 240l a na jak dlouho a potom těch 630l děkuji za odpovědi
Založil: Ivan
Njakou rostlinu k perlovkam červeným - poradte
Njakou rostlinu k perlovkam červeným - poradte , vsechno přehrabaly a zničily , nemoh bych tam koupit Cryptokorinu ( rostlina )
Založil: Lukas
» více k tématu (počet reakcí 7)
Prosim odpovezte !!!!
Jakého by jste my doporučily žrouta řas k Perlovkám Červeným s potěrem ,Dospělé Perlovky Červené - velikost samec 7 cm a samice 5cm ( pár s potěrem ) , jinak ještě 2 samce 5-6 cm a samici 4-5 cm . Potěr 50 + ( počet ) velikost potěru 0,5 cm .Nádrž 250 l , úkryty 3x kokos . Díky , ja vím že to sem dávám podruhé ale odpověd možná krunyřovci mi nestačí ,
Založil: Lukas
» více k tématu (počet reakcí 11)
Nevíte kde se dá v Plzni koupit žábronožka
Mne všude nabízejí mraženou ale já chci na líhnutí
Založil: pepa 42
Ozirani ploutvi
Mam samici ps. rede ktera donasi poter a ted jsem zjistil ze ma ozranou ocasni ploutev - i castecne hrbetni - muze to prezit nebo je treba ji utratit? Vite nekdo cim to muze byt? Mam 8 kusu a z toho 3 samce ve 300 litrech.
Založil: jopa12
» více k tématu (počet reakcí 1)
Tropheus - kontakt
Sháním kontakty na Tropheusáře z okolí Liberce. Ozve se někdo?
Založil: drsonek252
koupila jsem si dalsi bettu a neni zrovna v moc dobrem stavu
pred tydnem jsem si koupila dalsi bettu, ale vubec nezere, suche zradlo, ani mrazeny potvory. Jedine co zere jsouu moje p. oka. Porad jen lezi ne dne, ale zije..Tak poradte co s ni
Založil: Verča
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jak se rika: proti gustu...
Nepripada vam nase diskuse loni jestli rostlinky do Malawi ano nebo ne tak trochu malicherna ? Pri pohledu na tohle akva...
Založil: Tomm
» více k tématu (počet reakcí 10)