Diskusní fórum
Tlamovci společně s jinými cichlidami
zajímali by mě,zkušenosti chovatelů se soužitím tlamovců(malawi) s ostatními rybami,zvláště s jihoamerickými cichlidami
Založil: Jim
» více k tématu (počet reakcí 4)
Výroba akvárií na Litoměřicku,Severní čechy
Mohl by mi někdo poradit, kde by mi slepily akvárko těchto rozměrů 130x50x50cm v okolí Litoměřic?děkuji za odpovědi
Založil: prcek
» více k tématu (počet reakcí 14)
yellow - bez černého pruhu
Před pár dny jsem koupila pět lap.yellow. jsou asi 3-4 cm velké ale ani jedna z nich nemá černý proužek. je to v této velikosti normální a ještě jim dorostou? jak jsou ted asi staré a za kolik měsíců dospějí? Často se píše, že nesmějí červi. Chci je ale krmit mraženým,čím? Našla jsem si, že se dají krmit Brine Shrimp, nevíte jak se to řekne česky? Dále jim scháním kamarády pseudotropheus socofoli. poradíte kde je v okolí kolína koupit, nebo je někdo máte? děkuji za odpovědi.
Založil: lisa
» více k tématu (počet reakcí 10)
frontosa blue
nemá někdo na prodej tak 2 samice a 1 samce ciphotylapia frontosa blue zaire moba jestli jo tak mi prosím naoište adrasu nebo mi prosím řekněte ve které zverexu je často mívaj děkuji moc...
Založil: haro
» více k tématu (počet reakcí 3)
ŘASA?????????¨
ahoj lidi potřebuju pomoc tvoří se mi často řasa hnědá a zelená každý týdem 2 čistim filtr otíram každý den sklo ale ta řasa je mrcha nevíte co proti tý bestyji existuje????dekuji
» více k tématu (počet reakcí 5)
Literatura či odkazy
Zdravím vážené kolegy. Hledám informace o jednotlivých druzích tlamovců a zatím jsem toho moc nenašel. Poraďte, prosím, zdroje.
Založil: Kamil
» více k tématu (počet reakcí 1)
Vnitří, skleněný, přepážkový filtr a jeho výroba
Ahoj všem, máte někdo zkušenost se skleněným, přepážkovým filtrem, který by fungoval 1. jako mechanický a 2. jako biologický ? Vyráběl jste si někdy někdo takovoudle potvoru a jaký zvolit průtok vzhledem k velikosti nádrže? Děkuju všem Jenda.
Založil: jenda
» více k tématu (počet reakcí 8)
Akvarium 160l výběr ryb + osvětlení ??
Ahoj chtěl bych si založit akvárium s tlamovci chci vás moc poprosit o radu jaké tlamoce chovat kolik kusů do tohoto akvária a jaké použít světlo do: Kryt akvarijní Glo-Lite 2x30W, 100x40cm Děkuju moc za radu :o)
Založil: Miras
» více k tématu (počet reakcí 4)
Cim zvýšit tvrdost vody kdyz ne soli?
Dočetl jsem se že Bloat je způsoben solí , tak čím jiným upravit vodu když ne solí. Dále tam také stojí že je lepší nahradit artemie ráčkama , jak to mam pochopit? Jací ráčci?
Založil: Otazník
» více k tématu (počet reakcí 8)
nemoc????pomoc???
přebuji pomoc ci je nejlepší na krupičku????děkuji
Nemoc tlamovcu?
Mam jednoho ps. demasoni, ktery vypada nemocne - ma propadene bricho a stazene ploutve ale zere a pohybuje se normalne. Nevim co by to mohlo byt. Na sobe nema zadne dalsi priznaky. Je pravda ze pred casem mi takto odesel jeden lab.yellow - uplne vychudnul. Mate nekdo povedomost co to je?
Založil: jopa
» více k tématu (počet reakcí 6)
** samorost **
Ahojky jak mam upravit drevo (samorost) abych si nezanesl do akvaria nejakou nemoc. Je to koren asi tak rok stary. Nebyl pod vodou nevadi to? Musim ho vyvyrit? Jake drevo by se hodilo nejlip?
Založil: Bob28
» více k tématu (počet reakcí 2)
jen pro podívání
je tu nějak mrtvo, tak jeden pěkný obrázek (bohužel ne můj)
Založil: marek
» více k tématu (počet reakcí 9)
Někdy poněkud zvláštní a zbytečné dotazy
Mám pocit, že některé dotazy jsou zbytečné. Na co je asi internet. Na něm člověk najde spoustu informací ohledně chovu. Nároky na chov u tlamovců jsou v podstatě stejné, tak co chcete slyšet? Nebo třeba návod na výrobu pozadí...Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě...
Založil: Ondra
Pomůžete určit ?
Prosím o identifikaci druhu. Předem děkuji.
Založil: Iris
» více k tématu (počet reakcí 2)
Materiál na výrobu dekorací a 3d pozadí
Tak jsem tu opět s dalším dotazem....Zajímalo by mě, zda je možné použít na výrobu dekorací kermackou hlínu. Glazovat nebo neglazovat? Mám obavy, aby se z vypálených věcí nevylučovalo nějaké svinstvo, které by uškodilo rybkám. A pak mě zajímá, jestli je možné si po domácku vyrobit 3D pozadí a hlavně, z čeho???Díky moc za odpovědi...s akva teprve začínám a ne všechno jde najít v literatuře
Založil: RM
kančík příčnopruhý
Dobré odpoledne přeji, před 2 dny se mi vytřeli kančíci, samice dala oplozené jikry na květináč, který máme v akvárku v rohu. Bohužel několikrát denně se za květináčem objeví vodní šnek (máme jich tam celkem dost - velikosti 3-4cm). Chci se zeptat, zda hrozí nějaké nebezpečí, že by šnek sežral jikry?Mám ho raději vylovit? Díky za radu,RM
Založil: RM
Dnes jsem zpozoroval v akváriu s dospělými tlamovci jednoho potomka o velikosti asi 1,5cm-přežije?, jak ji krmit
Dnes jsem ke svému překva paní uviděl v akváriu malého potomka (asi 1,5cm) Pseudotropheus Zebra red red. Vhtěl bych vědět, jestli tato rybka má šanci přežít v tomto akváriu mezi dospělými jedinci svého druhu a dalšími druhy tlamovců? Všiml jsem si že si našla úkryt v rohu akvária ve škvíře u pozadí, odkud se trošku osměluje sem tam vyplout. Zajímalo by mě jak ji krmit, pořípadě jestli jí zatím stačí např. řasy které rostou v akváriu? Děkuji za odpověď.
Založil: Luděk Hromek
Červené nafouklé žábry, vyboulené oči
Před týdnem jsem našel jednu rybu jak plave u dna vzhůru a zjevně těžce dýchala.Po zhruba dalších sedmi dnech jsem ráno našel pseudotrophese jak leží na dně má nafouklé a zčervenalé žábry a opět vyboulené oční důlky. Ryby mají spodní vnější filtr(250l), chovám je už pět let a tohle se mi ještě nestalo. Krmím je pravidelně značkovým německým žrádlem(většinou vločky)a vodu měním pořád stejně a pravidelně. Začíná mi to dělat starosti protože jsou to pěkné kousky a nerad bych o ně přišel...
Založil: Martin66
» více k tématu (počet reakcí 34)
Nalepit ci nenalepit?
Mám takový malý problém, už vytvářím pozadí do akva a stale nemuzu vykoumat jak to udělat aby mi voda za pozadím nezahnívala a aby se tam nedostaly ryby, tudíž mně napadlo pozadí vlepit . Vlepením získám vodotěsnost , ale zas bude problém kdybych někdy chtěl pozadí odendat. Jak to máte ve vašich nádržích? Díky za odpovědi.
Založil: Otazník
lávový písek lávová drt
chtěl bych se zeptat nemohu nikde sehnat černý lávový písek a nebo červenou lávovou drtˇ,nemůže mi někdo poradit koupil bych to i na dobírku děkuji
Založil: Hříšník
Prosím o identifikaci
Prosím o radu jednáli se o tlamovce. Klasickým rysem je rozpláclý čumák. Fotka nic moc ale lepší se mi nepovedla
Založil: Mart
Bichirek uhořovitý
Ahoj a dobré poledne všem, Jen jsem se chtěl zeptat, zda má někdo z vás nějakou zkušenost s touto zajímavou rybou. Díky všem Jenda
Založil: Jenda
Co je to za druh?
Poradte co je to za tlamovce..řek bych že z Malawi není, mohla by to být nějaká astatolápia sme se shodli s Wladysem, ale oba jsme ji před tím newiděli..diky za rady
Založil: Stück
» více k tématu (počet reakcí 9)
Nejlevnější výroba nádrže
Ahoj všem, poraďte prosím, kde si nechat nejlevněji slepit nádrž cca 600-800l. Díky Jenda
Založil: Jenda
» více k tématu (počet reakcí 20)