Diskusní fórum
lávový písek lávová drt
chtěl bych se zeptat nemohu nikde sehnat černý lávový písek a nebo červenou lávovou drtˇ,nemůže mi někdo poradit koupil bych to i na dobírku děkuji
Založil: Hříšník
» více k tématu (počet reakcí 1)
Prosím o identifikaci
Prosím o radu jednáli se o tlamovce. Klasickým rysem je rozpláclý čumák. Fotka nic moc ale lepší se mi nepovedla
Založil: Mart
» více k tématu (počet reakcí 6)

Bichirek uhořovitý
Ahoj a dobré poledne všem, Jen jsem se chtěl zeptat, zda má někdo z vás nějakou zkušenost s touto zajímavou rybou. Díky všem Jenda
Založil: Jenda
Co je to za druh?
Poradte co je to za tlamovce..řek bych že z Malawi není, mohla by to být nějaká astatolápia sme se shodli s Wladysem, ale oba jsme ji před tím newiděli..diky za rady
Založil: Stück
» více k tématu (počet reakcí 9)

Nejlevnější výroba nádrže
Ahoj všem, poraďte prosím, kde si nechat nejlevněji slepit nádrž cca 600-800l. Díky Jenda
Založil: Jenda
» více k tématu (počet reakcí 20)
Zase ty pařezy
Zdravim chtěl jsem sezeptat. Někde jsem slyšel že když si chci dát do akva pařez z rašeleniště je dobré ho postříkat savem a pak ho umít. Co vy na to?
Založil: Jarous
» více k tématu (počet reakcí 3)
Poškrábané sklo
Mezi sklo a magnetickou stěrku se mi dostalo zrnko písku a poškrábalo sklo. Cca tři rýhy 10 cm dlouhé. Poraďte, jak je možno odstranit, pokud vůbec možnost existuje. Nejlépe bez vypouštění vody.Jde o 500 l akva a rýhy jsou u dna. Moc děkuji. Iris.
Založil: Iris
» více k tématu (počet reakcí 11)
vůbec tomu nerozumim
poraď te mi jak to děláte,že vám rybky krásně plavou po akvárku a moje jsou pořád zalezlí a vylejzaj jen když maj hlad nevim čim to je ubral jsem skrýše a oni si mršky udělaly svoje pod lávou přikoupil jsem z akvaristiky ryby který jsou zvyklý na ruch a ty se začly taky schovávat míň krmim a vůbec nic nepomáhá
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 13)
Ps.zebra red red
Odlovil jsem vytřenou zebru do samostatné nádrže se vzduchováním a topením.Asi za týden všechno 25 kusů jiker vyflusla.Má to nějaké vysvětlení od zkušenějších.Dík
Založil: radar
» více k tématu (počet reakcí 2)
Hnědé kameny
Dala jsem do AQ nové kameny /myslím, že je to pískovec/. Odrhla jsem je kartáčem v horké vodě, byly obroušeny bruskou a vyvařeny ve vodě, a teď se mi pěkně obalily hnědou "řasou", včetně skel v AQ. Tak jsem sklo vyčistila a kameny otřela jak se dalo, a už to tam zase leze. Co dělám asi špatně? Dík za rady.
Založil: ava
Tlamovci versus ancitrus
Máte prosím někdo zkušenost co se stane, když dám takovýdleho krasavce k mladým tlamovcům? Nepůjdou mu po ploutvích? Nerada bych to riskovala. Teď má asi 6-7cm a měl by ještě dost vyrůst. Dík.
Založil: Janinka
» více k tématu (počet reakcí 17)

Vysoká kh,nízká gh,je to problém?
Uhličitanová tvrdost mi vychází 19-20,celková 4-5,ph přes 8 zvýšeno sodou,protože normálně mi teče 6,5. Může ohledně tý tvrdosti nastat problém,přestože ryby se tváří spokojeně?
Založil: Karl
» více k tématu (počet reakcí 7)
Váš názor na akva
má340 l filtr fluval 405 je tam 32 rybek pozadí z polistyrenu posypané lávovou drtí
Založil: Petr Vokaty
» více k tématu (počet reakcí 21)

Alunocary obecně
Chtěl bych poprosit ty kteří mají s tímto druhem ryb zkušenosti o několik rad. Agresivita , krmení , atp. Rozhoduji se totiž jestli jakožto dravce Friery nebo Alunocary o kterých sem se dočetl že jsou také dravé. Předem díky za odpovědi.
Založil: Otazník
Přísavka thajská
Kdo mi poradí kde se dá koupit Přísavka thajská (Gyrinocheilus aymonieri)? Jsem od Olomouce.
Založil: Motl
» více k tématu (počet reakcí 8)
uhlí v akvárku
chtěl jsem se zeptat na použití uhlí v akvárku třeba na dekoraci neublíží to rybkám
Založil: Hříšník
barva pozadí
poradte mi jak mám udělat černou barvu pozadí ,mám na mysli vnitřní profilované pozadí,aby to neškodilo rybkám
Založil: jezdec
» více k tématu (počet reakcí 10)
Video z Malawi
Par zaberu z jezera http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks
Založil: Tom
čím to může být
nevim čím to je,ale mám v akvárku pořád takový slabý zákal může to být třeba tim,že mám vhorní časti akvárka slnější proud,ale asi ne tak silný páč s čerstvě vytřenýma rybkama to nic nedělá mám tam modrý molitan a čerpací hlavu atman 202který je na 400l až 600l akva a já mam 240l

Změny na fóru
Na fóru budou mazány všechny příspěvky, které se netýkají nebo nějak nesouvisí s chovem tlamovců nebo s akvaristikou obecně. Pokud máte připomínky k webu nebo čemukoliv co se netýká chovu ryb, pište prosím do sekce názorů a připomínek.
Založil: admin
» více k tématu (počet reakcí 5)
+ - 350kg .......
chtěl bych se optat jestli je dobrej nápad udělat pod 240l akva. + písek a kameny tudíž asi 350kg stolek jenom z dřevotřískovejch desek
» více k tématu (počet reakcí 9)
poradíte prosím jací tlamovci jsou nejméně rvaví
Mám 130l akvárium, 80cm délka. Momentálně jsou v něm 4 pestřenci, kterými nové akva zabíhám. Ráda bych si pořídíla nějaké tlamovce, třeba Yellow a pak jestě nějaký jiný mírnější druh. poradíte mi jaký? Pestřenci jsou zatím pěkně živí, myslíte že se snesou? Děkuji za radu.
Založil: lisa
» více k tématu (počet reakcí 4)
Chci se omluvit:)
Hrozne se vsem omlouvam ze tu pisu chyby cesti na mi fakt moc nejde ja sem si chtel usetrit cteni a jen sem se zeptal vsem se moc omlouvam..
Založil: akvarkom
» více k tématu (počet reakcí 1)
Tropheus moorii
Najde se v okolí Olomouce někdo, kdo chová, nebo odkáže na chovatele Tropheusů. Děkuji
Založil: Fish
» více k tématu (počet reakcí 8)
mladé demasonky
mám obědnané mladé demasonky ,tak 4 cm ale neustále tady čtu jak problémové ryby to jsou ,to se mi budou rvát i takhle mladé rybky ,myslím ,že bude stačit přidat nějaký ten šutr a bude to v pohodě
Založil: alena
» více k tématu (počet reakcí 10)