Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ............... 288

lávový písek lávová drt

chtěl bych se zeptat nemohu nikde sehnat černý lávový písek a nebo červenou lávovou drtˇ,nemůže mi někdo poradit koupil bych to i na dobírku děkuji

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 1)

Prosím o identifikaci

Prosím o radu jednáli se o tlamovce. Klasickým rysem je rozpláclý čumák. Fotka nic moc ale lepší se mi nepovedla

Založil: Mart » více k tématu (počet reakcí 6)

Prosím o identifikaci

Bichirek uhořovitý

Ahoj a dobré poledne všem, Jen jsem se chtěl zeptat, zda má někdo z vás nějakou zkušenost s touto zajímavou rybou. Díky všem Jenda

Založil: Jenda » více k tématu (počet reakcí 6)

Co je to za druh?

Poradte co je to za tlamovce..řek bych že z Malawi není, mohla by to být nějaká astatolápia sme se shodli s Wladysem, ale oba jsme ji před tím newiděli..diky za rady

Založil: Stück » více k tématu (počet reakcí 9)

Co je to za druh?

Nejlevnější výroba nádrže

Ahoj všem, poraďte prosím, kde si nechat nejlevněji slepit nádrž cca 600-800l. Díky Jenda

Založil: Jenda » více k tématu (počet reakcí 20)

Zase ty pařezy

Zdravim chtěl jsem sezeptat. Někde jsem slyšel že když si chci dát do akva pařez z rašeleniště je dobré ho postříkat savem a pak ho umít. Co vy na to?

Založil: Jarous » více k tématu (počet reakcí 3)

Poškrábané sklo

Mezi sklo a magnetickou stěrku se mi dostalo zrnko písku a poškrábalo sklo. Cca tři rýhy 10 cm dlouhé. Poraďte, jak je možno odstranit, pokud vůbec možnost existuje. Nejlépe bez vypouštění vody.Jde o 500 l akva a rýhy jsou u dna. Moc děkuji. Iris.

Založil: Iris » více k tématu (počet reakcí 11)

vůbec tomu nerozumim

poraď te mi jak to děláte,že vám rybky krásně plavou po akvárku a moje jsou pořád zalezlí a vylejzaj jen když maj hlad nevim čim to je ubral jsem skrýše a oni si mršky udělaly svoje pod lávou přikoupil jsem z akvaristiky ryby který jsou zvyklý na ruch a ty se začly taky schovávat míň krmim a vůbec nic nepomáhá

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 13)

Ps.zebra red red

Odlovil jsem vytřenou zebru do samostatné nádrže se vzduchováním a topením.Asi za týden všechno 25 kusů jiker vyflusla.Má to nějaké vysvětlení od zkušenějších.Dík

Založil: radar » více k tématu (počet reakcí 2)

Hnědé kameny

Dala jsem do AQ nové kameny /myslím, že je to pískovec/. Odrhla jsem je kartáčem v horké vodě, byly obroušeny bruskou a vyvařeny ve vodě, a teď se mi pěkně obalily hnědou "řasou", včetně skel v AQ. Tak jsem sklo vyčistila a kameny otřela jak se dalo, a už to tam zase leze. Co dělám asi špatně? Dík za rady.

Založil: ava » více k tématu (počet reakcí 6)

Tlamovci versus ancitrus

Máte prosím někdo zkušenost co se stane, když dám takovýdleho krasavce k mladým tlamovcům? Nepůjdou mu po ploutvích? Nerada bych to riskovala. Teď má asi 6-7cm a měl by ještě dost vyrůst. Dík.

Založil: Janinka » více k tématu (počet reakcí 17)

Tlamovci versus ancitrus

Vysoká kh,nízká gh,je to problém?

Uhličitanová tvrdost mi vychází 19-20,celková 4-5,ph přes 8 zvýšeno sodou,protože normálně mi teče 6,5. Může ohledně tý tvrdosti nastat problém,přestože ryby se tváří spokojeně?

Založil: Karl » více k tématu (počet reakcí 7)

Váš názor na akva

má340 l filtr fluval 405 je tam 32 rybek pozadí z polistyrenu posypané lávovou drtí

Založil: Petr Vokaty » více k tématu (počet reakcí 21)

Váš názor na akva

Alunocary obecně

Chtěl bych poprosit ty kteří mají s tímto druhem ryb zkušenosti o několik rad. Agresivita , krmení , atp. Rozhoduji se totiž jestli jakožto dravce Friery nebo Alunocary o kterých sem se dočetl že jsou také dravé. Předem díky za odpovědi.

Založil: Otazník » více k tématu (počet reakcí 13)

Přísavka thajská

Kdo mi poradí kde se dá koupit Přísavka thajská (Gyrinocheilus aymonieri)? Jsem od Olomouce.

Založil: Motl » více k tématu (počet reakcí 8)

uhlí v akvárku

chtěl jsem se zeptat na použití uhlí v akvárku třeba na dekoraci neublíží to rybkám

Založil: Hříšník » více k tématu (počet reakcí 2)

barva pozadí

poradte mi jak mám udělat černou barvu pozadí ,mám na mysli vnitřní profilované pozadí,aby to neškodilo rybkám

Založil: jezdec » více k tématu (počet reakcí 10)

Video z Malawi

Par zaberu z jezera http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 2)

čím to může být

nevim čím to je,ale mám v akvárku pořád takový slabý zákal může to být třeba tim,že mám vhorní časti akvárka slnější proud,ale asi ne tak silný páč s čerstvě vytřenýma rybkama to nic nedělá mám tam modrý molitan a čerpací hlavu atman 202který je na 400l až 600l akva a já mam 240l

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 13)

čím to může být

Změny na fóru

Na fóru budou mazány všechny příspěvky, které se netýkají nebo nějak nesouvisí s chovem tlamovců nebo s akvaristikou obecně. Pokud máte připomínky k webu nebo čemukoliv co se netýká chovu ryb, pište prosím do sekce názorů a připomínek.

Založil: admin » více k tématu (počet reakcí 5)

+ - 350kg .......

chtěl bych se optat jestli je dobrej nápad udělat pod 240l akva. + písek a kameny tudíž asi 350kg stolek jenom z dřevotřískovejch desek

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 9)

poradíte prosím jací tlamovci jsou nejméně rvaví

Mám 130l akvárium, 80cm délka. Momentálně jsou v něm 4 pestřenci, kterými nové akva zabíhám. Ráda bych si pořídíla nějaké tlamovce, třeba Yellow a pak jestě nějaký jiný mírnější druh. poradíte mi jaký? Pestřenci jsou zatím pěkně živí, myslíte že se snesou? Děkuji za radu.

Založil: lisa » více k tématu (počet reakcí 4)

Chci se omluvit:)

Hrozne se vsem omlouvam ze tu pisu chyby cesti na mi fakt moc nejde ja sem si chtel usetrit cteni a jen sem se zeptal vsem se moc omlouvam..

Založil: akvarkom » více k tématu (počet reakcí 1)

Tropheus moorii

Najde se v okolí Olomouce někdo, kdo chová, nebo odkáže na chovatele Tropheusů. Děkuji

Založil: Fish » více k tématu (počet reakcí 8)

mladé demasonky

mám obědnané mladé demasonky ,tak 4 cm ale neustále tady čtu jak problémové ryby to jsou ,to se mi budou rvát i takhle mladé rybky ,myslím ,že bude stačit přidat nějaký ten šutr a bude to v pohodě

Založil: alena » více k tématu (počet reakcí 10)