Diskusní fórum
Sera 1300 VS Fluval 4
Jaký filtr je podle vás lepší??
Založil: EmCom
» více k tématu (počet reakcí 1)
Zebra red/red nemoc
Ahoj,poraďte mi prosím někdo co mám dělat.Koupil jsem chovnou skupinu zeber red/red,po 14 se na dvouch začali dělat bílé skvrny na těle,bílý povlak na oku okousané ploutve u jedné.A třetí je bez skvrn,ale začala plavat hlavou dolu,pořád se motá o vše se otírá a nežere. Poraďte mi někdo prosím,díky.
Založil: Jarda zebra red/red
» více k tématu (počet reakcí 4)
Fluval 205 x Tetra TEC EX 700
Ahoj.Rozhoduji se mezi dvěma filtry Fluval 205 a Tetra TEC EX 700.Cena je přibližně stejná,takže mě zajímají vaše poznatky o těchto výrobcích.Mám to do akva 200 litrů.Díky za odpovědi.
Založil: setrvák
Filety Pangase jedná se opravdu o sumečka žraločího ??
Ahoj všem, mám jen takovej asi opravdu blbej dotaz. Pangas, který se prodává jako chlazený nebo mražený, jedná se opravdu o žraločího sumečka?? Díky a hezké vánoce všem, i když jste třeba v práci jako já :-))
Založil: jenda
Prvá vymena vody
30.11.2006 som zalozil 160L. akvarium nechal som ho bezat bez osadky do 19.12 kedy som nameral NO2-0,1mg/L. Tak som sa rozhodol ze je cas kupit rybky aby mi to uz na vianoce pekne bezalo. Dnes som spozoroval cudne spravanie niektorych rybiciek tak som premeral NO2-0,25mg/L. Chcem sa spytat kolko vody by som mal vymenit a ako dlho ju mam nechad odstat? Voda je chlorovana NO2-0, Filter FLUVAL 205, Osadka: Melanochromis interruptus-8ks-4cm, Labidochromis sp.blue/white-5ks-5cm dakujem za kazdu pomoc...
Založil: stefano
» více k tématu (počet reakcí 2)
Asi problem :(
Zčal jsem krmit krmením SAK green no rybam se bříška zarovnala, ale teť jsem postřehl že velcí samci Ps acei mají bříška už mírně propadlá . Bohužel nemohu vyfotit, protože jsem utopil foťák na rybách :(
Založil: Otazník
Pěkné Vánoce
Přeju všem co chodí na tento web hezké Vánoce, hodně radostí z ryb a míň osobních útoků.
Založil: Rocky
» více k tématu (počet reakcí 6)
Kde v Cechach koupit krmivo NLS?
Nevite, kde se da v Cechach koupit krmivo NLS(New Life Spectrum)? Diky David
Založil: Dawwwid
» více k tématu (počet reakcí 11)
kombinace ryb
jaký by jste mi doporučili rybky k brichardám přemýšlel jsem o šnekáčích co vi na to je to dobrá kombinace
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 5)
Poraďte prosím - Krupička u tlamovců
Ahoj,chtěl bych poradit s problémem krupičky na mých tlamovcích.Během jedné noci se na nich objevyli jakési malinké bílé pupínky, vypadající jako krupice.Čím se to léčí?Je to stejné jako u jiných ryb (zeleň).Díky moc
Založil: supervht
» více k tématu (počet reakcí 7)
jaký písek do akvária Malawi
Mám dilema jakou barvu o¨písku.Viděl jsem hodně hezkých akvárií,ale zdá se mi,že světlý písek se do Malawi nehodí.Po shlédnutí fotografií dna jezera jsem na rozpacích,protože všude je dno tmavé.Je ale pravdou,že bílý písek ve vašich nádržích vypadá moc hezky.Jak je to ale s autentičností prostředí!To samé je s lávovými kameny,které v jezeru opravdu nejsou.Nechci být za nějakého šťourala,ale rád bych znal Váš názor.Jinak musím konstatovat,že 98% vašich akvárií je vynikajících,když sám vím co je stím za práci.Díky za názory Radim
Založil: Radim
Objednavky cichlid
Vsechny Vas zdravim-potreboval bych poradit nejakou stranku na netu kde se daji objednat cichlidy a tlamovci(s dovozem) Diky moc
Založil: Lukáš Hoferek
» více k tématu (počet reakcí 19)
Jak šikovně vykoumat odkalování ??
Dobrý večer všem, chtěl bych se s vámi poradit o odkalování nádrže, respektive né o odkalování ale jen o odsávání výkalů. Jelikož mám na dně ten nejjemnější bílej písek, tak je na něm vidět opravdu každé hovno, tak abych byl spokojený odsávám je zhruba 2-3x do týdne, problém je v tom že než se mi je podaří opravdu všechny odstranit, vyteče mi tak 1/3 celé nádrže. Jak asi sami uznáte vypouštět zbytečně takové množství zdravé vody je hloupost. Chtěl jsem se vás proto zeptat, jestli nemáte udělané nějaké fikané zařízení s čerpadýlkem a filtrem, ze kterého by se čistá přefiltrovaná voda vracela zpět do nádrže. Myslím si že by to neměl být až takový problém. Děkuju všem Jenda
Akvarko v paneláku
Jak velké akvárium byste doporučovali do panelového domu (z hlediska jeho váhy a tak, ve vyšším podlaží)? Respektive jaké akvárium máte v paneláku a je to bez problémů. Děkuji
Založil: Piskot
Ideální velikost akvárka v litrech, na jednu rybu velikosti dospělého oceláta
Zajímalo by mne jestli někdo víte kolik litrů by mělo připadat na jednoho dospělého vrubozubce, nebo rybu obdobné velikosti ?? Dekuju všem Jenda
» více k tématu (počet reakcí 9)
pěkná amerika
Lákalo by mne, udělat pěknou nádrž s amerikou a tak se vás chci zeptat na vaše názory nebo tipy. Předpoklad je tak 500-600 l a osazenstvo tak 4 kousky ocelátů, 4 kančíků citronových a tak 2 Pterygoplichthys pardalis. Myslíte že by spolu tydle ryby mohli fungovat? Hlavně se samozřejmě jedná o to jestli se spolu snesou ty kančíci a oceláti, obojí to jsou pěkné bestie, ale dorůstají asi zhruba stejné velikosti a když by se tam dali stejně velcí, tak si myslím že by to snad šlo ??? Další věc je, že bych se asi snažil udělat tu nádrž spíš nížší a s větší plochou dna, myslíte si, že by jim mohlo na výšku stačit tak kolem 45 cm ??? Díky moc všem Jenda
Mohu chovat kančíky s tlamovci?
Prosim kteři kančici mohou byt s tlamovci dekuji za rady..
Založil: akvarkom
» více k tématu (počet reakcí 21)
Jak se zbavit prebytecnych samcu ps. red red
Mam delikatni problem kdy se mi v nadrzi vyrostli samci ps. red red a zacinaji se silne prohanet. Nemam dalsi nadrze na umisteni ale mate nekdo nejaky napad jak se jich zbavit?
Založil: jopa
» více k tématu (počet reakcí 8)
Astatotilapia Lati Fasciata
Prosim poradte mi stimto druhem kolik dorusta a je to vubec tlamovec chtelbych si ho koupit do 300l prosim poradte mi stim!!!!!:)
Založil: akvarkom
» více k tématu (počet reakcí 44)

výroba 300l akvária
Chtěl bych si sám udělat 300litrové akvárium 120x50x50 s přepadovým 20litrovým biofiltrem .Dělal jsem již dvě menší akvárka, ale nikdy se mi je nepodařilo tak profesionálně slepit jako to vidím v prodejně , skla se mi po lepidle pohybují ,tím se mi to rozmaže ,nemohl by mě někdo poradit kdo s tím má zkušenosti. na netu jsem taky nic nenašel .Taky jaké sklo tam mám dát 10 nebo už 12mm
Založil: Hříšník
Vnější filtr
Chtěl bych se zeptat,jestli může být vývod z vnějšího filtru na stejné straně s nasáváním (nad sebou).Ve všech instalacích jsou naproti sobě.Jestli to není možné tak budu muset překopat celou stěnu.Díky.
Založil: Petr.V
Jaké topítko???
Ahoj.Potřeboval bych poradit s výběrem topítka.Od jaké firmy a také jak silné.Předem děkuju za rady.
Založil: Tomáš Zrůst
» více k tématu (počet reakcí 8)
Co by jste udělali vy?
Mám problém , asi 50 skoro 2cm ryb v 60 L kde nechavam mladé dorůst do této velikosti a pak pudutí do 200L , kde jsou zatím ještě dospěláci , protože teprve buduji velké akva. A můj dotaz je, jestli můžu dát těch 50 ryb bez problemu k dospělákum , nebo ne . První varianta je výhodnější protože takto velké ryby už navykám na SAK green , ale trochu mám strach že by mi je požrali , nebo že bych akva uplně přerybnil. Pls poraďte
beton v akváriu
chtěla jsem se zeptat na možnost použití betonu v akváriu třeba na dekorace nebo pozadí nebude to škodit rybám?
Založil: alena
Je to normální?
Kamarád má čerstvě odnošené Ps zebra rr a když mi mladé ukazoval , všiml jsem si , že asi 3 z 30ti ryb jsou tmavě hnědé až černé . Moje zebry takhle nevypadaj , může to být následek křížení rr s rb ? Slyšel jsem že samci v mladi u formy rb jsou tmavě šedí až černí . Ale v akva má jenom zebry rr , a acei .