Diskusní fórum
PERLOVKA ČERVENA
Prosím,muže mi někdo poradit,kde bych sehnal tento druh ryb?Jedna se o PERLOVKU ČERVENOU. Zlinsky kraj,POPŘÍPADĚ I DAL,DĚKUJI
Založil: Demazon
» více k tématu (počet reakcí 1)
Krmeni tlamovcu
Poradte jak spravne krmit tlamovce,kolikrat denne.Mam ps.zebra.
Založil: Vita1
» více k tématu (počet reakcí 9)
kolik ryb můžu dat do akvarka
kolik ryb(tlamovců)můžu dát do 95l akvarka
Založil: Petr akva
» více k tématu (počet reakcí 8)
pozadí a beton
Na stránkách www.THE CICHLID.com jsem si přečet o stavbě pozadí z polystirenu a jako nátěr tam je použitej beton ale už tam nejni napsáno jaký druh jestli je to nějaká ta betonová stěrka nebo co jestli o tomto tipu pozadí něco víte tak mi poraďte jestli je to dobrý nápad nebo ne a jaký je ten beton děkuju
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 6)
Plyn v břišní dutině
Je někdo schopen odpovědět na dotaz 1391?? Setkal se někdo s něčím podobným?
Založil: grispin
Vnitřní filtr
Poradíte mi někdo? Budu zřizovat akva o hrubém objemu 284,5 l. Z bezpečnostních důvodů a pudu sebezáchovy před rodiči:)jsem se rozhodla pro vnitřní filtr. Nevím však o jakém průtoku. V literatuře jsem četla o 2-3x výměně objemu za hodinu pro cichlidy, navíc fakt že přírodní biotop jsou stojaté vody. A rozhodně nechci mít přerybněnou nádrž. Poradíte někdo jak silný by měl filtr být? Děkuji
Založil: Šárka
Množení anubiasů
Jak se množí anubias ? Tvoří odnože nebo se řízkuje?
Založil: Otazník
» více k tématu (počet reakcí 2)
Cyatopharynx
Máte někdo zkušenosti s tímto druhem ryb?
Založil: Piskot
Otírání o dno
Ahoj,prosím o radu?Některé rybky se mi občas otírají o dno,je to nějaký problém,je nějaké vysvětlení. Díky za rady. luboš
Založil: LUBOŠ-BLATA
» více k tématu (počet reakcí 3)
Nátěr pozadí
Chtěl jsem se zeptat,jestli je nutné natřít vnitřní pozadí taky ze zadní strany,třeba kvůli řasám atd.Nikde jsem to nenašel.Díky.
Založil: P.V.
Jak se Vám líbí.
Jak se Vám líbí? Tak už mám konečně rybky, 7 L. yellow.
Založil: Radovan
Vlastní pařezy
U nás v lese jsou převážně bažiny a mokřiky tak jsem se tam dnes vypravil a pár pěkných jsem tam našel. Mají už nádhernou struktůru pařezů který se dávají do akva a jsou docela i tešky ale ty to jařezi část která vyla v zemi jsou nádherně tvrdá a část která byla venku je taková měka. Šel by dát so akva poradte prosím jak ho mám spracovat. Děkuj
Založil: Jarouš
pseudotropheus zebra red-red jako diktátor
Ahoj všem, mám takovej celkem kuriózní problém, mám samce pseudotropheus zebra red-red kterej je starej asi tak 1-1,5 roku. Vždycky když najde v akva rybu pouze stejného druhu (pseudotropheus zebra red-red) tak ji chvilku (asi 4 mesice) toleruje a poté ji vždy sežere. Měl jsem tam samici pro doplnění páru, se kterou měl mladé, ale následně je během 6 měsíců zase všechny požral takže je tam teď opět sám a lítá po celém okva non-stop ve dne v noci a hledá rybu svého druhu. Mám obavu mu tam tam dát další pseudotropheus zebra red-red, aby je znovu nepožral. Zvláštní na tom všem je že útočí pouze na svůj druh, mám tam další dva druhy a je zvláštní , že na ně neútočí. Je tohle chování normální nebo mám v nádrži diktátora. S pozdravem Lukáš
Založil: Lukáš
» více k tématu (počet reakcí 7)
agresivita rodu ryb demasoni
chtěl jsem si pořídit demasoni ale pomalu na to strácím odvahu prý jsou velmi agresivní ,mám rybky zebra red red labidochromis yelow a socolofi snesou se s nima ty demasoni poradte mi chtěl bych tak 4 kousky mám 130l akvárko
Založil: rampelnik
Cryptocoryne a Vodní mor
Zdravím chtěl bych se zeptat jestli se snese Cryptocoryne s Vodním morem v jednom akva dik.
Založil: Ribís
Nevíte někdo???
Prosím není tu někdo z Ústeckého kraje nebo Litoměric potřěboval bych poradit jesti tu někde k okolí nenajdu rašeliniště děkuji.
Založil: Jarouš
Co davate pod kameny
Nekde jsem videl, ze pod velke kameny se dava nejaka podlozka. Mam doma par peknych ale hodne velkych kousku, tak premyslim ze bych je taky radeji necim podlozil, at nelezi primo na skle. Muzete se vyjadrit.
Založil: Buri
Černý tlamovec s puntíky
Viděl jsem v akvaristice černého tlamovce, posetého jakoby kapkami perel, to asi těžko tady najdu.
Založil: mladys
» více k tématu (počet reakcí 24)
Nové akva 400 l - ryby
Ahojky Zřejmě se to nebude přesně týkat obsahu Vašich stránek, ale přesto děkuji za rady Plánuji si pořídit akvárium okolo 400 l, rozměry: 50*50*1500 cm, či 50*40*2000 cm (výška*šířka*délka) s rybím osazenstvem především z Tanganiky. Chci tam mít cca kolem 8 ks Lamprologus Brichardi (1 pár + mladé), 8 ks Lamprologus sp. Daffodil (1 pár + mladé), 8 ks Paracyprichromis Brieni, několik ancitrusů, asi pár Neolamprologus ocellatus a pár Pseudotropheus elongatus. Vím že jsou to převážně pestřenci a ti poslední tlamovci k tomu asi moc nejdou a že na těchto strámkách velmi podobný dotaz již byl. Přesto budu ráda, když mi navrhnete, co byste si tam dali vy za ryby a jaká technika by byla asi nejlepší. Děkuji
Založil: Piskot
Dotaz na druh
Ahoj,koupil jsem si tlamovce a nemůžu najít nikde na netu jejich rodové jméno.Vypadají jak ,,maskáče,,..poradíte?? Dík
Založil: mladys
» více k tématu (počet reakcí 25)
Altolamprologus compressiceps
Dobrý den všem, zajímalo by mne jestli máte někdo s touto rybou nějaké zkušenosti, nebo jestli o ní aspoň něco víte, povahu, velikost, stravu atd. Já zatím našel jenom jeden obrázek tady v galerii a moc se mi líbila ale jinak jsem o ní nenašel nic moc. Děkuju moc Jenda
Založil: Jenda
filmový dokument
nevíte prosím vás někdo kde bych mohl stáhnout dokumentární film o těch našich milovaných jezerech ?????
Založil: ondra15
» více k tématu (počet reakcí 4)
Pseudotropeus zebra red-red
zajímalo by mne jakou barvu mají mít tyto ryby ,viděl jsem na netu úplně jasně žluté ryby , a ted jsem koupil od jednoho akvaristy tyto rybky a jsou úplně oranžové ,pravda jsou to ještě dorostenci, zbarví se v dospělosti do žluta ,nebo se jedná o nějakou barevnou mutaci, mimochodem jsou taky krásné.
Založil: akvarista

pseudotropheus demasi
Dobrý den, potřeboval bych vědět parametry vody a nároky pro tuto rybu-pseudotropheus demasi-nevím zda patří do řádu tlamovců nebo cichlid-kdyztak mi napiste na můj e-mail:hop.lukasenko@centrum.cz-Děkuji(koupil sem si totiž dvě a jedna mě zahynula)
Založil: Lukáš Hoferek
» více k tématu (počet reakcí 4)
Nové akvárium
Tak jsme konecne napustily jedno z novych 1000L akvarii. Po dlouhem premysleni jsme se rozhodli, ze z tohodle bude amazonka a z druheho, cca za 2 mesice, bude tanganika. Jeste v nem neni zadne rostlinstvo, budeme sazet tak za 14 dni. Je mi jasne ze to sem vlastne ani nepatri ........ presto vas prosim o kritiku.
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 14)