Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 ............... 288

jak se starat o malé perlovky

mám konečně jikry a je vše ok mají očička a vše směřuje k tomu že bude konečně první odchov skoro komplet, ale nevím čím krmit poté malé rybičky. žádám o radu pokud sami nevíte neplýtvejte písmenkami . za norm. odpovědi děkuji moc

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 2)

Jak má vypadat ryba ve správné kondici

Zdavím , mám takový dotaz : Nedávno jsem začal krmit krmením SAK green a příjde mi dosti jemný a ryby už nejsou tolik ´´vypasené´´ a mně by zajímalo jak hodně má vlastně ryba mít propadlé nebo naopak vyboulené břicho . Ocenním když priložíte foto . Předem děkuji.

Založil: Otazník » více k tématu (počet reakcí 5)

Eterní filtr EHEIM

Ahojky. Mám dotaz. Čtu si tu a pomalu nevěřím svým očím. Koupil jsem si externí filtr Eheim 2224 a jak tak čtu,asi jsem udělal hloupost. Mám ho v akva 270 litrů. Čtu tady o velikostech filtračních náplní a čerpání takového množství vody, že je to snad nemožné. Co je tedy pravda? Výrobce píše že ten filtr je vhodný pro akva 250 litrů a dává 750l vody za hodninu. Filtrační náplň je asi 2 litry. Co je tedy pravda? Kolik čerpat a kolik to má mít náplně? Moc Díky za informace. Jura

Založil: Jura » více k tématu (počet reakcí 1)

Opthalmotilapia

Chováte někdo tyto ryby? Jaké s nimi máte zkušenosti

Založil: frodo034 » více k tématu (počet reakcí 7)

Předělávka akvária

Tak jsem to překopal změnil a až na to topení a filtr to je mnohem lepší než to předchozí aspoň mě se líbí co mi poradíte na zlepšení díky

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 18)

Předělávka akvária

předělání akvária

Mám malý dotaz když si chci předělat kameny v akváriu nebo spíš vyměnit za jiný nebude to moc stresovat ryby a jestli je lepší při tom vyměnit část vody nebo tam nechat tu co tam je měnil jsem ji předevčírem děkuju za odpovědi

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 7)

externi filtr

tak uz zase tu rozpoutam debatu o externim filtru, tentokrat by me zajimalo slozeni naplni, udelal sem 4 komorovy filtr celkovy objem 100L. Tak co tam mam dat?

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 4)

křížení tlamovců

je těžké dosáhnout křížení tlamovců třeba mezi yelow zebra red red nebo demasoni atd...

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 3)

Březí samička Zebra red red

Zdravím! Chci se zeptat, cca 4 měsíce mám tlamovce, po krušných začátcích se mi vytřeli zebry. Mám teď v akváriu jednu s plnou tlamkou (vytřená cca týden). Ostatní jí dost terorizovali, tak jsem jí vymezil kousek akvarka pouze pro ni (cca 40 l) aby byla v klidu a nebyla stresovaná. Teplota vody v akva 26 stupnu, dobrá filtrace. Mám několik dotazů: 1) za jak dlouho se začne kulit potěr? 2) mám tu samici nechat s potěrem dokud ho nevypustí a přestane se o něj starat? 3) nepožere poté vlastní potěr 4) kdy mohu dát malé k ostatním, aby se ubránili? 5) co a jak dál, krmení malých, péče o ně apod...? Nenapadají mě další dotazy, určitě budu rád, když se se mnou podělíte o své zkušenosti. Jsem začátečník, a vím prd.

Založil: Matos » více k tématu (počet reakcí 30)

Co zlepšit a změnit

Poraďte mi co zlepšit na mém akvárku aby se v něm rybky cítily dobře je to sice jenom na max.rok než bude 500l akvárko abych potom neudělal chybu díky moc

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 12)

Co zlepšit a změnit

Placidochromis phenochilus

Jaké zkusenosti máte s touto rybou? Je to dravec, nebo jak jinak by se mohla živit masem? Nevite kde by se dala sehnat klidně i kontakty kdo posílá vlakem. Diky

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 2)

Čištění dna u tlamovců v akváriu

Ahoj kolegové,založil jsem nové akvárium pro tlamovce,momentálně tam mám cca.11 ryb(ancistus,sturizom,krunýřovec,atd).Na dně mám světlej písek.Akvárko neni plný a už tam mám poměrně hodně výkalů.Filt mám pod akvárkem-u hladiny mám přepad,který samospádem pouští vodu do čistících komor a čerpadlo mi pak žene s poslední komory vodu zpět na horu.Fitr funguje perfektně.Přijde mi každý den odkalovat,trochu moc a na dno když dám nějaké čerpadlo,tak mi ten jemný písek bude jen výřit.Máte někdo pro mě nějakou radu,nebo zkušenost.Moc Vám děkuji za cokoli. Luboš

Založil: LUBOŠ-BLATA » více k tématu (počet reakcí 27)

dobrý obchod

Ahoj lidi. Neznáte některý obchod v Praze a okolí, kde by se dalo dobře vybrat rostliny a kořeny? díky moc

Založil: Drcz » více k tématu (počet reakcí 4)

Talmovci a písek

Někde jsem četl, že Tlamovci potřebují písečné dno, ne kameny. Údajně jim to pomáhá trávit. Co je na tom pravdy? Včera jsem tady v okolí navštívil všechny možné prodejny a stavebniny, ale žádný bílý písek jsem nesehnal. Mám dno z kamínků, taková ta klasická velikost. Kde jste sehnali ten písek co vidím na fotkách? Díky za odpovědi. Jura

Založil: Jura » více k tématu (počet reakcí 7)

prodám aquarium 100l 80x36x40 by oko

prodám aqua 80x40x40 by oko přidám světlo obyč a strojek obyč jsem z havířova popř jsem na seznam lidé nebo icq 274-300-386

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 2)

Tropheus bemba a Julidochromis marlieri

Jen se chci zeptat. Tropheus bemba a Julidochromis marlieri ve 370 litrech, půjde to dohromady? Tropheus bemba asi 20 ks Julidochromis marlieri max. 6ks. Díky za odpověď. Jura

Založil: Jura » více k tématu (počet reakcí 6)

Jak upravujete vodu?

Z mého vodovodu teče, uhličitanová trdost 4dh a celková 6dh (všechno v něm. stupních), ph 8,0. Mám ji nějak upravit? Jak? Sůl přidávat nebudu a ph zvyšovat nebudu. Můžu ph snížit citrónem? Už jsem to zkoušel v lavoru a jde to. Mám možnost Sera sůl nebo Dajana kh+. Je možné tyto dva výrobky kombinovat? Pokud přidám Sera sůl na zkoušku do lavoru, dle návodu zvýšení tvrdosti o 1.5 stupně, voda se zakalí, je to normální? Máte s těmito výrobky nějakou zkušenost? DĚKUJI :)

Založil: anymous » více k tématu (počet reakcí 16)

tlamovci a světlo

Zajímalo by mě jakou maj tlamovci rádi osvětlenou nádrž jestli víc světla nebo spíš příšeří a co podporuje růst řas nerad bych měl zelené akvárko poraďte mi díky zatim svítim lampou k pc stolu která má silný světlo

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 9)

Automatické krmítko

Máte někdo zkušenosti s aut.krmítkem na takganiku a jaké by jste doporučili.(plís internetový odkaz)

Založil: Rybaryk » více k tématu (počet reakcí 1)

POPRVÉ MLADÉ, CO MÁM DĚLAT PŘÍŠTĚ

ahojteee, prosim vás chovám tlamovce hoodně dlouho, ale nikdy sem nepředpokládala, že budu mít maléé!! no a dneska sem čistila akva a dyž sem zvedla jeden kámen, tak z tama vyplaval malinkatý tlamoveček, měl takový 4mm! no a tak sem zjistila, že malý můžou míít:) ale oni ho schramstly! nevím ani od kterého páru to bylo:( ale dyž měli mladé, tak přece budou mít i dalšíí!! tak bych se chtěla zeptat co s tím, ted je budu mooooc pozorovat abych zjistila kdyby něco! tak jak to mám udělat kdyby se o5 schylovaloo??? díky mooc

Založil: mišel=) » více k tématu (počet reakcí 8)

pro BATY o potěru perlovek

já je nechával ty jikry u rodičů ale oni je do tří dnů sežraly tak to ted zkouším odebrat

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 1)

jak se starat o potěr perlovek červených

mám jikry perlovky dal jsem je hned první den do jiného aqua o objemu cca100l výřím na ně proud vody a přidal jsem do vody preventýn a anti temin nebo tak něco proti bakteriím jak dlouho bude trvat než mi ve vodě něco poplave a jak se mám o to starat?

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 1)

Vnější filtr, přepad

Dobrý večer všem tady. Hledám radu, pomoc, zkušenosti.Zamiloval jsem se do tlamovců. Mám nádrž cca 295 litrů. Firma, která mi tuto nádrž nechala zhotovit mi doporučila externí skleněný filtr o objemu cca 70 litrů. Ve dně akvária je otvor o průměru 50 mm. Vše jsem sestavil, ovšem voda která přes tento přepad přetéká vydává neskutečné zvuky. S tím se fakt nedá bydlet. Nemáte někdo zkušenost, jak toto vyřešit? Původně mi firma měla vše zhotovit na klíč, ale nějak jsme se nemohli shodnout na ceně. jen za nádrž (295 litrů) si účtovali 7000,-Kč. Moc díky za každou radu.

Založil: marek » více k tématu (počet reakcí 22)

otazka na pohlaví tlamovci atd

např u pseudotropeus demasoni nebo perlovka červená-hemichromis bimaculatus a nebo melanochromis chipokae ta je žlutá a pak mám jetě to samé ale modré ty nevím jaké mají jméno

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 3)

Fotografování ryb v akváriu. Odlesk při focení

Vždy,když fotím rybky digitálním foťákem,tak se mi udělá odlesk viz foto zajímalo by mě co mám dělat aby tam odlesk nebyl.DĚKUJI ZA VŠECHNY ODPOVĚDI

Založil: ondra15 » více k tématu (počet reakcí 21)