Diskusní fórum
Černý tlamovec s puntíky
Viděl jsem v akvaristice černého tlamovce, posetého jakoby kapkami perel, to asi těžko tady najdu.
Založil: mladys
» více k tématu (počet reakcí 24)
Nové akva 400 l - ryby
Ahojky Zřejmě se to nebude přesně týkat obsahu Vašich stránek, ale přesto děkuji za rady Plánuji si pořídit akvárium okolo 400 l, rozměry: 50*50*1500 cm, či 50*40*2000 cm (výška*šířka*délka) s rybím osazenstvem především z Tanganiky. Chci tam mít cca kolem 8 ks Lamprologus Brichardi (1 pár + mladé), 8 ks Lamprologus sp. Daffodil (1 pár + mladé), 8 ks Paracyprichromis Brieni, několik ancitrusů, asi pár Neolamprologus ocellatus a pár Pseudotropheus elongatus. Vím že jsou to převážně pestřenci a ti poslední tlamovci k tomu asi moc nejdou a že na těchto strámkách velmi podobný dotaz již byl. Přesto budu ráda, když mi navrhnete, co byste si tam dali vy za ryby a jaká technika by byla asi nejlepší. Děkuji
Založil: Piskot
» více k tématu (počet reakcí 8)
Dotaz na druh
Ahoj,koupil jsem si tlamovce a nemůžu najít nikde na netu jejich rodové jméno.Vypadají jak ,,maskáče,,..poradíte?? Dík
Založil: mladys
» více k tématu (počet reakcí 25)
Altolamprologus compressiceps
Dobrý den všem, zajímalo by mne jestli máte někdo s touto rybou nějaké zkušenosti, nebo jestli o ní aspoň něco víte, povahu, velikost, stravu atd. Já zatím našel jenom jeden obrázek tady v galerii a moc se mi líbila ale jinak jsem o ní nenašel nic moc. Děkuju moc Jenda
Založil: Jenda
» více k tématu (počet reakcí 3)
filmový dokument
nevíte prosím vás někdo kde bych mohl stáhnout dokumentární film o těch našich milovaných jezerech ?????
Založil: ondra15
» více k tématu (počet reakcí 4)
Pseudotropeus zebra red-red
zajímalo by mne jakou barvu mají mít tyto ryby ,viděl jsem na netu úplně jasně žluté ryby , a ted jsem koupil od jednoho akvaristy tyto rybky a jsou úplně oranžové ,pravda jsou to ještě dorostenci, zbarví se v dospělosti do žluta ,nebo se jedná o nějakou barevnou mutaci, mimochodem jsou taky krásné.
Založil: akvarista
» více k tématu (počet reakcí 1)
pseudotropheus demasi
Dobrý den, potřeboval bych vědět parametry vody a nároky pro tuto rybu-pseudotropheus demasi-nevím zda patří do řádu tlamovců nebo cichlid-kdyztak mi napiste na můj e-mail:hop.lukasenko@centrum.cz-Děkuji(koupil sem si totiž dvě a jedna mě zahynula)
Založil: Lukáš Hoferek
Nové akvárium
Tak jsme konecne napustily jedno z novych 1000L akvarii. Po dlouhem premysleni jsme se rozhodli, ze z tohodle bude amazonka a z druheho, cca za 2 mesice, bude tanganika. Jeste v nem neni zadne rostlinstvo, budeme sazet tak za 14 dni. Je mi jasne ze to sem vlastne ani nepatri ........ presto vas prosim o kritiku.
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 14)
jak se starat o malé perlovky
mám konečně jikry a je vše ok mají očička a vše směřuje k tomu že bude konečně první odchov skoro komplet, ale nevím čím krmit poté malé rybičky. žádám o radu pokud sami nevíte neplýtvejte písmenkami . za norm. odpovědi děkuji moc
Založil: smastr
» více k tématu (počet reakcí 2)
Jak má vypadat ryba ve správné kondici
Zdavím , mám takový dotaz : Nedávno jsem začal krmit krmením SAK green a příjde mi dosti jemný a ryby už nejsou tolik ´´vypasené´´ a mně by zajímalo jak hodně má vlastně ryba mít propadlé nebo naopak vyboulené břicho . Ocenním když priložíte foto . Předem děkuji.
Založil: Otazník
» více k tématu (počet reakcí 5)
Eterní filtr EHEIM
Ahojky. Mám dotaz. Čtu si tu a pomalu nevěřím svým očím. Koupil jsem si externí filtr Eheim 2224 a jak tak čtu,asi jsem udělal hloupost. Mám ho v akva 270 litrů. Čtu tady o velikostech filtračních náplní a čerpání takového množství vody, že je to snad nemožné. Co je tedy pravda? Výrobce píše že ten filtr je vhodný pro akva 250 litrů a dává 750l vody za hodninu. Filtrační náplň je asi 2 litry. Co je tedy pravda? Kolik čerpat a kolik to má mít náplně? Moc Díky za informace. Jura
Založil: Jura
» více k tématu (počet reakcí 1)
Opthalmotilapia
Chováte někdo tyto ryby? Jaké s nimi máte zkušenosti
Založil: frodo034
» více k tématu (počet reakcí 7)
Předělávka akvária
Tak jsem to překopal změnil a až na to topení a filtr to je mnohem lepší než to předchozí aspoň mě se líbí co mi poradíte na zlepšení díky
Založil: Ivan
» více k tématu (počet reakcí 18)
předělání akvária
Mám malý dotaz když si chci předělat kameny v akváriu nebo spíš vyměnit za jiný nebude to moc stresovat ryby a jestli je lepší při tom vyměnit část vody nebo tam nechat tu co tam je měnil jsem ji předevčírem děkuju za odpovědi
externi filtr
tak uz zase tu rozpoutam debatu o externim filtru, tentokrat by me zajimalo slozeni naplni, udelal sem 4 komorovy filtr celkovy objem 100L. Tak co tam mam dat?
Založil: jarda
křížení tlamovců
je těžké dosáhnout křížení tlamovců třeba mezi yelow zebra red red nebo demasoni atd...
» více k tématu (počet reakcí 3)
Březí samička Zebra red red
Zdravím! Chci se zeptat, cca 4 měsíce mám tlamovce, po krušných začátcích se mi vytřeli zebry. Mám teď v akváriu jednu s plnou tlamkou (vytřená cca týden). Ostatní jí dost terorizovali, tak jsem jí vymezil kousek akvarka pouze pro ni (cca 40 l) aby byla v klidu a nebyla stresovaná. Teplota vody v akva 26 stupnu, dobrá filtrace. Mám několik dotazů: 1) za jak dlouho se začne kulit potěr? 2) mám tu samici nechat s potěrem dokud ho nevypustí a přestane se o něj starat? 3) nepožere poté vlastní potěr 4) kdy mohu dát malé k ostatním, aby se ubránili? 5) co a jak dál, krmení malých, péče o ně apod...? Nenapadají mě další dotazy, určitě budu rád, když se se mnou podělíte o své zkušenosti. Jsem začátečník, a vím prd.
Založil: Matos
» více k tématu (počet reakcí 30)
Co zlepšit a změnit
Poraďte mi co zlepšit na mém akvárku aby se v něm rybky cítily dobře je to sice jenom na max.rok než bude 500l akvárko abych potom neudělal chybu díky moc
» více k tématu (počet reakcí 12)
Placidochromis phenochilus
Jaké zkusenosti máte s touto rybou? Je to dravec, nebo jak jinak by se mohla živit masem? Nevite kde by se dala sehnat klidně i kontakty kdo posílá vlakem. Diky
Založil: Chmila
Čištění dna u tlamovců v akváriu
Ahoj kolegové,založil jsem nové akvárium pro tlamovce,momentálně tam mám cca.11 ryb(ancistus,sturizom,krunýřovec,atd).Na dně mám světlej písek.Akvárko neni plný a už tam mám poměrně hodně výkalů.Filt mám pod akvárkem-u hladiny mám přepad,který samospádem pouští vodu do čistících komor a čerpadlo mi pak žene s poslední komory vodu zpět na horu.Fitr funguje perfektně.Přijde mi každý den odkalovat,trochu moc a na dno když dám nějaké čerpadlo,tak mi ten jemný písek bude jen výřit.Máte někdo pro mě nějakou radu,nebo zkušenost.Moc Vám děkuji za cokoli. Luboš
Založil: LUBOŠ-BLATA
» více k tématu (počet reakcí 27)
dobrý obchod
Ahoj lidi. Neznáte některý obchod v Praze a okolí, kde by se dalo dobře vybrat rostliny a kořeny? díky moc
Založil: Drcz
Talmovci a písek
Někde jsem četl, že Tlamovci potřebují písečné dno, ne kameny. Údajně jim to pomáhá trávit. Co je na tom pravdy? Včera jsem tady v okolí navštívil všechny možné prodejny a stavebniny, ale žádný bílý písek jsem nesehnal. Mám dno z kamínků, taková ta klasická velikost. Kde jste sehnali ten písek co vidím na fotkách? Díky za odpovědi. Jura
prodám aquarium 100l 80x36x40 by oko
prodám aqua 80x40x40 by oko přidám světlo obyč a strojek obyč jsem z havířova popř jsem na seznam lidé nebo icq 274-300-386
Tropheus bemba a Julidochromis marlieri
Jen se chci zeptat. Tropheus bemba a Julidochromis marlieri ve 370 litrech, půjde to dohromady? Tropheus bemba asi 20 ks Julidochromis marlieri max. 6ks. Díky za odpověď. Jura
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jak upravujete vodu?
Z mého vodovodu teče, uhličitanová trdost 4dh a celková 6dh (všechno v něm. stupních), ph 8,0. Mám ji nějak upravit? Jak? Sůl přidávat nebudu a ph zvyšovat nebudu. Můžu ph snížit citrónem? Už jsem to zkoušel v lavoru a jde to. Mám možnost Sera sůl nebo Dajana kh+. Je možné tyto dva výrobky kombinovat? Pokud přidám Sera sůl na zkoušku do lavoru, dle návodu zvýšení tvrdosti o 1.5 stupně, voda se zakalí, je to normální? Máte s těmito výrobky nějakou zkušenost? DĚKUJI :)
Založil: anymous
» více k tématu (počet reakcí 16)