Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 ............... 288

tlamovci pohlaví

jak poznám u tlamovců samce a samici a jak u cichlid

Založil: smastr » více k tématu (počet reakcí 6)

filtr a jeho průtok

začínám na 160l akváriu a mam v něm filtr aqua clear který má na min. průtok 250l/h a na max 757l/h nevím jaký průtok nastavit aby to nevadilo rybám mám v akvariu 3zebry a 10yellow o velikosti 5cm a ještě bych chtěl vědět jestli je to dobrý fitr nebo jestli mám dát jíný popřípadě jaký předem dík za odpovědi

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 11)

Prosím o radu

Máme akvárium složené z ryb jezera Malawi.S cichlidami teprve začínáme,dříve jsme chovali běžné sladkovodní ryby.Akvárium máme třetí měsíc.I přes to máme takové štěstí,že při posledním čištění jsme objevili (miminko)Pseudotropheus Demasoni a podle všeho další ještě můžeme očekávat.Celá rodina se samozřejmě o miminko bojí a rádi by jsme mu nějakým způsobem pomohli přežít.Bojíme se, že padne za oběť některé jiné cichlidě.Jak máme dál postupovat,kromě fandění a držení palců? Děkuji za radu.

Založil: Nedorost Roman » více k tématu (počet reakcí 4)

Ohodnoďte a poraďte prosím co vylepšit

Co by jste zlepšily??Díky všem za odpovědi.Akva 25 litrů

Založil: Kalos » více k tématu (počet reakcí 11)

Paměť akvarijních ryb

Zamýšleli jste se někdy, jestli se dají ryby nějak "vysvičit"? Třeba jestli si Vás pamatují, protože je krmíte... Prý si akvarijní rybička pamatuje jen krátkou dobu, kolem pár sekund, kde plavala, což se mi zdá blbost!

Založil: Piskot » více k tématu (počet reakcí 12)

co dat za ryby?

Tak jsem konecne dal na stojan prvni (ze dvou) 1000 L akvarko. Dlouho jme s manzelkou premysleli, co tam dame, jelikoz v 600L mame takovej takovou smes tlamovcu, masozravci a bilozravci ...., Tak sme nakonec dosli k zaveru, tropheusy. Co by se k nim jeste hodilo? Nejen ohledne stravy. Dalsi dotaz, co by se dalo dat k Frontosam?

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 10)

Kdo si dělal pozadí do akva sám??

Poradí někdo, z čeho si udělat reliéfní pozadí s předpokladem, aby do vody nevylučulaly použité materiály a barvy toxické látky pro ryby? Děkuji za odpovědi.

Založil: grispin » více k tématu (počet reakcí 4)

lze chovat cichlidy v akváriu s objemem 112 litrů?

Mám zkušenosti jen s chovem běžných akvarijních rybek jako jsou čichavci, skalary... Chtěl bych si založit akvárium s Africkými cichlidami, bohužel na akvárium už nemám moc místa, takže jsem vybral nádrž s objemem pouhých 112 litrů, na druhou stranu mi zbývá dost peněz na kvalitní vybavení tohoto akvária... je možno chovat cichlidy v takto malém akváriu, jestli ano, tak mi prosím doporučte s kterými druhy rybek bych měl začít a kolik jich mohu do takto malého akvária vypustit. Děkuji PS:odpověd na email dzerky@seznam.cz by byla nejlepší. Děkuji moc Petr

Založil: Petr II » více k tématu (počet reakcí 12)

rozmnožování zeber

Po jak dlouhé době se se zebry rozmnožují???je jim teprve rok dík za všechny odpovědi

Založil: ondra15 » více k tématu (počet reakcí 8)

Co zlepšit???

Dobrý den zajímali by mě názory na moje akvárium.Co zlepšit a tak... Díky za rady

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 18)

Pseudotropheus crabro cameleo

Mam tri dospele Crabra.Celou dobu ziju v domneni,ze jsou to klidne a bezproblemove ryby.Prijela jsem z dovolene a nevim si rady.Jeden samec prohani druheho (myslela jsem,ze je to samicka) a ten v mem 200 litrovem akvarku nejspis nema sanci prezit.Asi bych mela urychlene najit chovatele s velkym min. 400 litrovym akvarkem.

Založil: tama » více k tématu (počet reakcí 3)

Sak green a demasoni

Je vhodné krmit demasony sakem green jedenkrát denně? Zbytek dne Dajana Spirulina&Chlorella a zelenina (špenát, salát atd.). Děkuji

Založil: anymous » více k tématu (počet reakcí 3)

ještě jeden dotaz

Mam filtr Agua Clear a ten mi dělá mi dělá proud ve kterým se mi drží ryby je to normální nebo je někde chyba mám Yellow a nějaký zebry jo a bohužel asi i krupičku jestli mi poradíte jak se jí zbavim budu moc rád zatim jsem do akvária 160l nalil 75kapek multimedikalu

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 4)

úprava ph dolomitem

Můžu dát drcený dolomit po celém dně když mám ph 6,5 nebo jiným způsobem se dá zvednout ph páč 6,5 si myslim,že je málo díky za radu

Založil: Ivan » více k tématu (počet reakcí 2)

odchov ztroskotal

Samisi zebry jsem dal do samostatné nádržky měla zatim v tlamě jenom jikry za 4 dny je asi spolkla neřekl bych že se lekla choval jsem se kldně je ňákej jinej důvod než leknutí????

Založil: ondra15 » více k tématu (počet reakcí 2)

Plyn v břišní dutině

V dutině břišní pod páteří byl vzduch, plynový měchýř OK. Rybu to nadnášelo, problém s potopením, mírné zvětšení DB, osychání hřbetní ploutve. Pouze 1 ryba z celého akva. Celkově prospívala, žrala. Samec Aulonocara. Zkušenosti, názor?

Založil: grispin » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak často měnit vodu!

MAM 450l.AKVARKO. 2:FRONTOSY 8:DEMASONY 8:ZEBER 5:AFRY 6:YELLOW 4:ANCITRUSY.CHTĚL BYCH SE ZEPTAT JAK ČASTO MĚNIT VODU.FILTR MAM HLAVICI ATMAN. DĚKUJI ZA ODPOVĚD

Založil: noe » více k tématu (počet reakcí 4)

Tropheus duboisi

ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu. Ve svém 400 litrovém akvariu chovám 20 Tropheus duboisi (choval jsem). Ryby začaly postupně po jednom kusu za den hynout - přitom jsem na nich nesledoval nic neobvyklého - "nekolébaly se", žraly, nebyly okousané.... nic. Ale skoro co den jedna pošla. Měřil jsem NO3 - 10mg, NO2 - Omg. Přidal jsem tedy do vody větší dávku soli, ale nic. Nyní jsem si všiml, že uhynulá ryba má zvětšenou břišní dutinu. Krmím již půl roku stejným způsobem a krmivem - ráno mražená Artemie, večer Sera - flora. Napadlo mě - zda nedostávají mnoho bílkovin, které nespotřebuji, tak jsem nyní vysadil artemii a krmím pouze florou. V současné chvíli mám 8ks. Voda - pH 7,8 CT-22, el.vodivost 750mS. Děkuji za radu

Založil: David Splýchal » více k tématu (počet reakcí 26)

Cím začít krmit

Tropheus moorii Moliro .poradí někdo čím začít krmit o výkendu si je přivez domů(popřípadě co mám zakoupt)a co doporučujete

Založil: Rybaryk » více k tématu (počet reakcí 6)

Má to vůbec cenu?

čaute lidičky, dlouho sem tady nebyl protože jsem byl na praxi v německu, ale už sem zpět a hned mam menší problé....po příjezdu jsem musel kompletně vyčistit akva, naši sice dělali co mohli, ale nestačilo to! No a v neděli večer jsem sledoval tření Ps.acei! to by nebylo tak neobvykle, ale ta samicka asi nic v tlamce nema, sice se ji trochu ta tlamka zvetsila, ale tak malo, ze se tam podle me nic nevleze! a je to 1. výtěr, tak to asi stejne vyplivne, nebo sežere! ale jen bych chtel slyset vase nazory, jestli to ma vubec cenu ji prelovit, nobo pockat az bude mit po pristim treni tlamku pekne plnou jak to by to melo byt? sice neji a zmenila chovani,ale podle me tam bude mit tak 3-5 jiker......tak co myslite ma to cenu, nebo mam zachovat klidnou hlavu? jo a mam ted k dispozici jen 25 litru kam bych ji mohl dat......zatim moc diky a sorry za to úvodní vykecávání!

Založil: M.M. » více k tématu (počet reakcí 11)

Stojan pod akva

ahoj,mám tu zatim prázdné akvárium 385litru a řešim pod něj stojan . Myslíte, že to unese dřevotřískovej, nebo je lepší udělat konstrukci ze železa a obložit to dřevotřískou? Rozměry akva jsou 140d x 55h x 50v Popřípadě hodte sem fotky Vašeho stojanu pro inspiraci Dík Jarda.P

Založil: jarda » více k tématu (počet reakcí 4)

500L na podlaze

Myslíte nebo spíš máte někdo zkušenost,jestli mohu položit cca 500L akva na plovoucí podlahu a ještě k tomu v paneláku?

Založil: pavel » více k tématu (počet reakcí 4)

Jaké je lepší akva?

Rozměry: 120x60x60 nebo 150x50x45 Děkuji

Založil: Lerion » více k tématu (počet reakcí 10)

Ryby a rostliny

Nevite co se da delat aby mi ryby neokusovali rostliny?Mam Anubiase a vždycky mi vydrži jen chvilku,protože mi je Ps.zebry sežerou.

Založil: Vita » více k tématu (počet reakcí 4)

Co je to za druh?????

Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte co je tohle za tlamovce?? Hele Kure možná seš dobrej co se týče tlamovců, tak sem zvědavej jak moc ses naučil ty? diky za odpovědi...

Založil: Stück » více k tématu (počet reakcí 16)