Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 ............... 288

Určíte druh ryb?

Dobrý den.Na výstavě jsem zakoupil tyto krásné ryby.Byly prodány jako zebra R+B.Ten samec se mi,ale moc nezdá.Řekl bych, že o zebru nejde.Určí někdo pravé jméno?Nebo je to kříženec?

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 11)

Rada jaké množství ryb

Tropheus moorii Moliro kolik kusů by jste doporučily do nádrže o rozměrech 140-40-50.Děkuji

Založil: Rybaryk » více k tématu (počet reakcí 1)

hledám kontakt na chovatelků ancistrusů z Bílovce

prosím kdo zná tu paní,napište mi prosím její jméno nebo tel.na ni.děkuji

Založil: sunnys » více k tématu (počet reakcí 6)

Pomoc, nemoc

Ahoj všichni Mám pár Neolamprologus Brichardi a v neděli jsem zjistila, že mají nakladené jikry, přelovila jsem je všechny (pár i jikry) do líhně kvůli přerybnění akvária. Dnes (po 5 dnech) mají jiry už ocásky a občas s sebou jakoby zavrtí. Avšak dospělý pár je nemocný! Samec má po celém těle a na ocasní ploutvi zarostlá místa, vypadá to jako plíseň, pohublý se mi ani nezdá. Samice se mi zdá pohublá, už se u ni také "plíseň" začala trošku objevovat a jakoby měla splasklou tlamku (obyčejně ji má špičatou). Občas jsem jim nasypala trošku žrádla a nežerou. Možná je to normální při hlídání mláďat. Samozřejmě zbytky žrádla pravidelně odklízím. Nechápu, že jsem si toho nevšimla dřív, pozorně je sleduji. Jakmile jsem si toho všimla, vyměnila jsem trošku vody, kápla 3 kapky proti krupičce a nasypala trošku soli, snad to aspoň trošku pomůže. Pomozte mi prosím. Nechci přijít o první mladé tohoto druhu, a už vůbec ne o jedinný pár. Co mám dělat?

Založil: Piskot » více k tématu (počet reakcí 4)

Vrubozubci jikry

Ahoj. Před 1 měsícem jsem si koupil pár Vrubozubců pavích a před hodinou se mi vytřeli. Nevíte někdo,prosím,jak dlouho trvá rozplavání plůdků a jestli mohu nechat v nádrži dva sumečky ?

Založil: kulda » více k tématu (počet reakcí 5)

možné křížení

S čím je pravděpodobnější, že se vytřela samice zebry? S 1)Ps. Lombardoi, nebo 2)Ps. socolofi?

Založil: papaya » více k tématu (počet reakcí 5)

Pomoc asi nemoc

Mám v akva samičku Ps zebra rr která má v tlamce pravděpodobně ješte jikry , oproti jiným rybám má ale červenější skřele a připadá mi jako by měla problém s udržením se v patřičné hloubce . Plave nepřetržitě , ale hlavou dolů (nevšak uplně svisle) co to může být?

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 8)

Začínám s Malawi objem 200 litrů

Do ted´jsem delal skalary a tetry.Stehuju se do noveho bytu a chci zkusit nové ryby, tlamovci me vzdy lakali.Poradte jak velký filtr kde nejlepe,sehnat kameny a jaké ryby na začátek .Děkuji předen za odpovědi!!!

Založil: tifík » více k tématu (počet reakcí 26)

Křížení tlamovců?

Zdravím všechny. Mám jeden dotaz. V mém společenském akváriu o objemu 450l chovám tlamovce z Malawi a Tanganiky. Ryby se mají k světu a pravidelně se vytírají. Po nějaké době jsem však zpozoroval zvláštní věc u mých demasonek. Jejich kontrastní zabarvení (inkoustově modré a bílé pruhy) se postupně zesvětluje. Jednotlivé pruhy na těle jsou sice stále jasně patrné, tmavé pruhy však přecházejí spíše do hnědého odstínu. Dokonce jsem zaregistroval i několik exemplářů, kteří se barví spíše do červeno-oranžova. Toto pozoruji u nově odchovaných jedinců a to nejen mladých, ale už i odrostlejších. Může se jednat o křížení tlamovců? Máte s tím někdo zkušenosti? Ještě k obsádce: - Melanochromis auratus - Labidochromis yellow - Pseudotropheus crabro - Pseudotropheus demasoni - Tropheus duboisi - Tropheus bemba - Pseudotropheus zebra

Založil: TomKas » více k tématu (počet reakcí 3)

Sušená artemie

Máte někdo zkušenost s krmením potěru sušenou artemií?U nás vajíčka nemůžu sehnat a tahle je akorád vylíhnutá, ale usušená.Díky za rady

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 3)

Demasonky+tropheove

Vsechny zdravim.-)Prave jsem postavil 400vku , tenhle tyden mi vrtaj hlavou demasoni, rad bych mel skupinu techto tlamovcu a taky topheu duboisy.-) Ve 200 kdyz jsem s tlamovci zacinal to samozrejme jenom v samotnych demasonakach nefungovalo.. Myslite ze s duboisama by to slo dohromady, videl bych to na 16-18 duboisu a tak 14 demasonaku.. + urcite 4 eretmondy, stravou to k sobe jde, ale..budu rad za kazdou zkusenost

Založil: Fido » více k tématu (počet reakcí 5)

Vyklepaný potěr

Jednu samicku jsem úspěšně vyklepal a druhou nechám odchovat volně , ten vyklepaný potěr má jestě nedotrávený žloudkový váček , dal jsem ho tedy do nádoby ve které líhnu artemie a zapnul jemné vzduchování které s potěrem ale víří nepojdou tam ty rybky?

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak máte přichycené rostlinky?

Já dnes viděl ve zverimexu přichycené Anubiasy za ty jemné kořínky ke dřevu , ale jak ke kameni?

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak dlouho nosí elongatusy?

Chtěl bych se zeptat jek dlouho nosí elongatus flavus???? nebo obecně elongatus to je stejny... kolem těch 20 dnů určitě.. dikec

Založil: Stück » více k tématu (počet reakcí 4)

Rohové Malawi

Je vhodné pro Malawi rohové akvárium? Rozměry jsou 90x90x70výška. Mám možnost toto akvárium získat od známého (snad) zdarma - má necelých 450 litrů.Pokud jsem správně studovala, litráž by byla v pořádku, ale pro tlamovce je lepší nižší hladina a delší akvárko. Předem díky za odpovědi.

Založil: Vladi » více k tématu (počet reakcí 18)

ryby do 180l posadka :) Je to vhodna kombinacia?

Poradte prosim niekto kto ma skusenost. Podla teorie o "namiesani" ryb a poctu samcov na samicu, resp. toho co by sa pacilo chovat aj mne, mi to vyslo na nieco taketo: Melanochromis auratus 3:1, Pseudotropheus zebra 3:1 a Pseudotropheus demason 3:1 Cize spolu 12 cihlid + 3 prisavky thajske/tie su tam od zaciatku nitrifikace/ Bude to ok? Alebo radsej iba 2 skupiny po 4:1 ? Nejake prakticke skuesnosti vzhladom na moj objem akva a vyber ryb? Diky vopred.

Založil: Peeto » více k tématu (počet reakcí 13)

akva po 29dnoch

Zdar, akva je po 29 startovacich dnoch /3 rybky/, dusitany pri nule. A ja sa pytam, ci mam teraz nejak zasahovat do vody /vymena 30% a mierne odkalenie dna/ a mam nasadit plnu osadku cihlid, alebo mam prvu ciastocnu vymenu vody uskutocnit az po tyzdni od vpustenia ryb. Neviem to nikde najst, poradi niekto? Vdaka moc.

Založil: Peeto » více k tématu (počet reakcí 9)

Kolik musi byt kamenu?

Kdyz budu mít v akva víc jak 500L vody a budou tam : 5xLc yelow ,5X Ps zebra,6x Ps acei, 5x Nějaký ten dravec z předešlého tématu a 6x M aurarus, kolik by tam približně mělo být kamenů? Mělo by to spiše být akva na chov než na okrasu.

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 9)

Neolamprologus brichardi a sp. Daffodil

Ahojky Jsem začátečník v chovu tlamovců a hodně se mi líbíi. Plánuji pořízení většího akvária. Mohli byste mi poradit, kolika litrové akvárium byste mi pro ně poradili? Teď mám 8 ks, do budoucna plánuji asi 2 skupiny po asi 6 ks + 1 pár ocelatu + 1 pár Metriaclima, tzn. kolem 25 až 30 ryb. Nevíte, kolika let se N. brichardi a Daffodil dožívají? Děkuji

Založil: Piskot » více k tématu (počet reakcí 32)

jaká je šance odchovu ve společném akváriu

doufám že mi někdo poradí - mám akvárium (cca 300l) včera jsem zjistil že jedna ze samic má plnou tlamu jiker.potřeboval bych poradit co mám dělat aby pokud možno mladé odchovala nebo alepoŇ jak zařídit aby ji přestali pronásledovat ostatní ryby které už mi takto jednou samici s jikrami zabili.předem děkuji za radu

Založil: pavel gelbíč » více k tématu (počet reakcí 2)

Nemocná zebra?

Mam problém s rybou je na místě,cuká sebou a tře se o kameny.Víte někdo jak jí pomoc?

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 4)

Zařízení akvária Malawi

Chtěl jsem se zeptat mám 300l nádrž a zakoupil jsem tlamovce těchto druhů vše je zatím je n 4 cm velký:4xLivinktini 10x Saulosy 5xLabidochromis yellow 10x Demasoni.Ty livinktoni jsem tam dal aby později likvidovali mladé.Co říkáte na tuto kombinaci.

Založil: Lubos Ryba » více k tématu (počet reakcí 10)

uhyn demasonek

Ahoj vsem prosim vas o radu mam akva 300l a v nem ps.zebra,ps.acei,lab,yelow,tropeus dubois a mel jsem tam pet ps.demasoni po celkem kratke dobe zustal demasonak jenom jeden zbytek se bud placal u hladiny nebo jakoby trhane plaval a po kratke dobe konec.Jeden co to prezil byl v pohode nez jsem k nemu koupil koupil dalsi ctyri.Asi 14dni v pohode potom uhynuljakoprvni, dalsi to stejny co minule ostatni rybky ok.Dost me to stve jsou to fakt krasny ryby.Vodu mnenim po asi 10 dnech,filtr v pohode cim to muze byt ?Diky za rady.

Založil: mates » více k tématu (počet reakcí 11)

Dravci z Malawi

Jake druhy z Malawi krom Sciaenochromis jsou dravé ? Od Sciaenochromis jsou asi 4 druhy jaké jsou další?

Založil: Chmila » více k tématu (počet reakcí 22)

Kalná voda v akváriu

Potřeboval poradit co dělat s kalným akváriem.Včera jsem tam dal nový filtr Fluval 305 který o proti starému skoro nešel.Mam podezření na kameny v akváriu -Moonstone jsou takové bílé s velkými pory jestli to neni vápenec a proud vody ho nesmívá a potom je tam snad neškodná břidlice.Znáte někdo příčinu problému??Předem děkuji za odpovědi

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 31)