Diskusní fórum
koreny v malawi
vsechny vas zdravim chci se vas zkusenejsich zeptat! pred 3 dny jsem si poridil jsem vpustil do noveho akva tlamovce ktere jiz pres dva roky chovam...v akva jsem poprve pouzil vice jak jeden koren a dneska rano pri krmeni byly rybky jako zfetovane zradlo jedli jako zpomaleny film a nektere vubec...mam podezreni prave na ty koreny ale zkusenosti s tim nemam...dneska jsem vymenil pul nadrze a jsou zase v pohode...nemuzete mi prosim nekdo poradit?
Založil: jenda
» více k tématu (počet reakcí 17)
jak na ph vody
Da se opravdu zvednout ph jedlou sodou.Zkoušel jsem to ze sodou i bez sody a pořad to ukazuje stejne 7,2.
Založil: Vita
» více k tématu (počet reakcí 6)
reakce na "začátečníky"
myslím, že zkušenej akvarista má spíš radit a snažit se, aby tlamovce mělo co nejvíc lidí a ne je odrazovat nějakýma machrovskejma řečma. To myslím pro věčinu lidí na fóru(kromě wladyse a pár dalších). Někdy se na některé názory nemůžu ani dívat. Když se třeba někdo pořídí akva, tak je jasný, že to nebude 1000 litrů. Já začínal taky se 120 litrama a dopracoval sem se skoro k tomu 1000. Chce to jen trpělivost. Taky nechápu lidi, kteří si koupí tlamovce a neví co potřebují k životu a když začnou chcípat, tak chcou poradit(to již nejde poradit). Taky na fóru se velikost akva,krmení atd. snad rozebíralo snad 100X, tak si to vy kdo chcete tlamovce všecho pročtěte!!!
Založil: Ondra
» více k tématu (počet reakcí 16)
Umírající tlamovci v malém akváriu
Zdravím. Mám měsíc a půl akvárko s tlamovci, 100 litrů (vím, že je to malé, je pro začátek), a z nepochopitelných důvodů mi tlamovci umírají. Na začátku jsem tam měl 3 zebry, 4 yellow, 3 demasoni. Voda 1/3 - 1/2 měněná 1x za týden, filtr praný v akvarijní vodě (ne v den výměny vody). Ze začátku vše v pořádku, po nějaké době začali odcházet demasoni (v ústraní, nežrali, pošli - žádné jiné přiznaky). Na všech rybách jsou vidět kolem tlamky a na břiše ve spodní části jakési černé tečky (že by pigment? Pouze neznatelně, ale jsou tam). Nevíte někdo, co s tím?
Založil: Matos
» více k tématu (počet reakcí 22)
Krmení mladých
Chtěl bych se zeptat za jak dlouho potěr tlamovců tak zhruba ztráví váček a za jak dlouho je samice pouští aby se nažraly?Samici potom odlovit,nebo kolik dní ještě nechat?děkuju za odpověďi.Hodně zdaru
Založil: Tomáš Zrůst
» více k tématu (počet reakcí 3)
Moje akvarium
Co si o tom myslite.Napište prosim svuj nazor co je třeba vylepšit.
» více k tématu (počet reakcí 19)
Uhynula ryba
Zajimalo by me když v akvarku chcipne ryba a rozloži se,jakej to ma vliv na vodu.Jestli se musi cela vymenit a jestli tam nemužou vzniknout nejake nemoci.
» více k tématu (počet reakcí 8)
Velikost akvaria a tlamovci
Potřeboval bych poradit.Mam 120 litru akvarko a chtel bych v nem mit ps.zebry.Nemate nekdo zkušenost kolik jich tam mužu dat.Vym že 120 litru je pro tlamovce malo,ale vzhledem k prostoru už si vetši akvarko nemužu dovolit.Dřive jsem mival 90 litru.Dekuji za každou odpoved.
» více k tématu (počet reakcí 20)
Vrubozobec paví
Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo neví co je příčinou deformace spodní části tlamy u Vrobozobce pavího a případný způsob léčby. Děkuji za odpověď.
Založil: kudrc
Amoniak ve vodě
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Jak zjistím hladinu Amoniaku ve vodě? mám asi týden nové akva NO2 mám 0,3 a NO3 mám 5mg/l díky lukáš
Založil: Lukáš
» více k tématu (počet reakcí 1)
Zerou Lombardi sve mlade?
Sezere Lombardi samicka sve vlastni mlade, kdyz je odlovena ve vlastnim akvariu? Diky David
Založil: Dawwwid
Hrúbka skla AQ 100x50x40
Chcem si dat spravit AQ 100x50x40, DxHxV z hrubkou skla 6mm. Ale niesom si isty ci to bude stacit. u AQ 100x40x40 je hrubka 6mm u AQ 100x40x50 je uz 8mm. Ale podla mna je dvolezita vyska cim nizsie tak mensi tlak. Rozdiel v cene hrudsieho skla je dost citelny. dakujem za pomoc...
Založil: stefan 111
» více k tématu (počet reakcí 5)
treni tlamovcu - popis
Mohl by tady nekdo strucne popsat(nebo pridat odkazy) hlavni znaky treni tlamovcu a nejak to casove priblizit. Napr. kdyz samicka se samcem krouzi na jednom miste, tak se teprve namlouvaji nebo uz dochazi k oplodneni? Jedna samicka mi ted plave a tlamku pri dychani skoro neotvira..je mozne, ze uz tam neco ma? Jak dlouho trva vyvin rybky od oplodneni? Diky moc David.
Založil: Dawwwid
pohlavní dospívání
V kolika letech pohlavně dospívají tropheusy a frontosy?Dík.
Založil: petr007
prosim o radu
chci se zeptat co znamena když se ps. zebra chvěje?
Založil: kaja
» více k tématu (počet reakcí 2)
plachost tlamovců
Zdravím všechny na tomto fóru,mám problém s plachostí tlamovců,nikdy jsem nemněl ryby tak plaché jako ted´,nejsem si vědom,že bych dělal něco jiného než doposud-poradte čím by to mohlo být. díky
Založil: ico
cerna krupicka
Ahoj máme doma akvárko s tlamovci,je zařízené zhruba před měsícem a půl.Asi tak před třemi týdny některé rybky umřeli a na sobě měli něco jako černou krupičku.Jemné malé tečky.Hodně jsou vidět na tlamě.Poradí někdo.
Založil: Pavla
prosím o radu ,,Kyslík,,
poraďte mi prosím vadí když se naplní sáčky na transport kyslíkem technickým(z autogenu)nebo musí být lékařský děkuji.
Založil: xxl
» více k tématu (počet reakcí 4)
foto akvaria
a druhé foto.taky prosím o názory
Založil: Radík
» více k tématu (počet reakcí 9)
foto akvaria
tak prosím o nějaké nápady co zlepšit.
Založil: Radík
Šnekové Cichlidy
Zdravim. Neví nekdo, kde bych v Praze sehnal Lamprologus Kungwensis, signetus a Neolamprologus similis??? Předem dík za odpovědi
Založil: Liny
Copadichromis Borleyi
prosím o radu mohu nechat zaplněnou samici která nosí mladé u ostatních nebo je lepší jí odlovit a nechat jí v klidu?A kolik prosím má tak mladých
Založil: xxxl
testy na kvalitu vody...
Ahoj všichni, vím že jsem celkem dotěrnej s mýma otázkama ale mám ještě otázku jaky testy mam koupit na kontrolu kvality vody KH?, GH?, PH? a jaké hodnoty jsou optimální pro chov tlamovců. těch testů je celkem dost na trhu ale nevím které jsou ty správné a nerad bych kupoval všechny (nejsou totiž levné) Díky Lukáš
Založil: Lukáš
Vhodné krmení.
Chtěl bych se zeptat jaké krmení je dobré pro tlamovce.Děkuji za rady!
Založil: Novák Petr
vsade dobre doma najlepsie
prisiel som z dovolenky a zistil ze 5 ryb skapalo. dedko dal moc jedla do akvarka a voda skysla nic som nevidal cistil som to 4 a pol hodiny
Založil: rune