Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 ............... 288

koreny v malawi

vsechny vas zdravim chci se vas zkusenejsich zeptat! pred 3 dny jsem si poridil jsem vpustil do noveho akva tlamovce ktere jiz pres dva roky chovam...v akva jsem poprve pouzil vice jak jeden koren a dneska rano pri krmeni byly rybky jako zfetovane zradlo jedli jako zpomaleny film a nektere vubec...mam podezreni prave na ty koreny ale zkusenosti s tim nemam...dneska jsem vymenil pul nadrze a jsou zase v pohode...nemuzete mi prosim nekdo poradit?

Založil: jenda » více k tématu (počet reakcí 17)

jak na ph vody

Da se opravdu zvednout ph jedlou sodou.Zkoušel jsem to ze sodou i bez sody a pořad to ukazuje stejne 7,2.

Založil: Vita » více k tématu (počet reakcí 6)

reakce na "začátečníky"

myslím, že zkušenej akvarista má spíš radit a snažit se, aby tlamovce mělo co nejvíc lidí a ne je odrazovat nějakýma machrovskejma řečma. To myslím pro věčinu lidí na fóru(kromě wladyse a pár dalších). Někdy se na některé názory nemůžu ani dívat. Když se třeba někdo pořídí akva, tak je jasný, že to nebude 1000 litrů. Já začínal taky se 120 litrama a dopracoval sem se skoro k tomu 1000. Chce to jen trpělivost. Taky nechápu lidi, kteří si koupí tlamovce a neví co potřebují k životu a když začnou chcípat, tak chcou poradit(to již nejde poradit). Taky na fóru se velikost akva,krmení atd. snad rozebíralo snad 100X, tak si to vy kdo chcete tlamovce všecho pročtěte!!!

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 16)

Umírající tlamovci v malém akváriu

Zdravím. Mám měsíc a půl akvárko s tlamovci, 100 litrů (vím, že je to malé, je pro začátek), a z nepochopitelných důvodů mi tlamovci umírají. Na začátku jsem tam měl 3 zebry, 4 yellow, 3 demasoni. Voda 1/3 - 1/2 měněná 1x za týden, filtr praný v akvarijní vodě (ne v den výměny vody). Ze začátku vše v pořádku, po nějaké době začali odcházet demasoni (v ústraní, nežrali, pošli - žádné jiné přiznaky). Na všech rybách jsou vidět kolem tlamky a na břiše ve spodní části jakési černé tečky (že by pigment? Pouze neznatelně, ale jsou tam). Nevíte někdo, co s tím?

Založil: Matos » více k tématu (počet reakcí 22)

Krmení mladých

Chtěl bych se zeptat za jak dlouho potěr tlamovců tak zhruba ztráví váček a za jak dlouho je samice pouští aby se nažraly?Samici potom odlovit,nebo kolik dní ještě nechat?děkuju za odpověďi.Hodně zdaru

Založil: Tomáš Zrůst » více k tématu (počet reakcí 3)

Moje akvarium

Co si o tom myslite.Napište prosim svuj nazor co je třeba vylepšit.

Založil: Vita » více k tématu (počet reakcí 19)

Uhynula ryba

Zajimalo by me když v akvarku chcipne ryba a rozloži se,jakej to ma vliv na vodu.Jestli se musi cela vymenit a jestli tam nemužou vzniknout nejake nemoci.

Založil: Vita » více k tématu (počet reakcí 8)

Velikost akvaria a tlamovci

Potřeboval bych poradit.Mam 120 litru akvarko a chtel bych v nem mit ps.zebry.Nemate nekdo zkušenost kolik jich tam mužu dat.Vym že 120 litru je pro tlamovce malo,ale vzhledem k prostoru už si vetši akvarko nemužu dovolit.Dřive jsem mival 90 litru.Dekuji za každou odpoved.

Založil: Vita » více k tématu (počet reakcí 20)

Vrubozobec paví

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda někdo neví co je příčinou deformace spodní části tlamy u Vrobozobce pavího a případný způsob léčby. Děkuji za odpověď.

Založil: kudrc » více k tématu (počet reakcí 16)

Amoniak ve vodě

Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Jak zjistím hladinu Amoniaku ve vodě? mám asi týden nové akva NO2 mám 0,3 a NO3 mám 5mg/l díky lukáš

Založil: Lukáš » více k tématu (počet reakcí 1)

Zerou Lombardi sve mlade?

Sezere Lombardi samicka sve vlastni mlade, kdyz je odlovena ve vlastnim akvariu? Diky David

Založil: Dawwwid » více k tématu (počet reakcí 1)

Hrúbka skla AQ 100x50x40

Chcem si dat spravit AQ 100x50x40, DxHxV z hrubkou skla 6mm. Ale niesom si isty ci to bude stacit. u AQ 100x40x40 je hrubka 6mm u AQ 100x40x50 je uz 8mm. Ale podla mna je dvolezita vyska cim nizsie tak mensi tlak. Rozdiel v cene hrudsieho skla je dost citelny. dakujem za pomoc...

Založil: stefan 111 » více k tématu (počet reakcí 5)

treni tlamovcu - popis

Mohl by tady nekdo strucne popsat(nebo pridat odkazy) hlavni znaky treni tlamovcu a nejak to casove priblizit. Napr. kdyz samicka se samcem krouzi na jednom miste, tak se teprve namlouvaji nebo uz dochazi k oplodneni? Jedna samicka mi ted plave a tlamku pri dychani skoro neotvira..je mozne, ze uz tam neco ma? Jak dlouho trva vyvin rybky od oplodneni? Diky moc David.

Založil: Dawwwid » více k tématu (počet reakcí 3)

pohlavní dospívání

V kolika letech pohlavně dospívají tropheusy a frontosy?Dík.

Založil: petr007 » více k tématu (počet reakcí 3)

prosim o radu

chci se zeptat co znamena když se ps. zebra chvěje?

Založil: kaja » více k tématu (počet reakcí 2)

plachost tlamovců

Zdravím všechny na tomto fóru,mám problém s plachostí tlamovců,nikdy jsem nemněl ryby tak plaché jako ted´,nejsem si vědom,že bych dělal něco jiného než doposud-poradte čím by to mohlo být. díky

Založil: ico » více k tématu (počet reakcí 6)

cerna krupicka

Ahoj máme doma akvárko s tlamovci,je zařízené zhruba před měsícem a půl.Asi tak před třemi týdny některé rybky umřeli a na sobě měli něco jako černou krupičku.Jemné malé tečky.Hodně jsou vidět na tlamě.Poradí někdo.

Založil: Pavla » více k tématu (počet reakcí 1)

prosím o radu ,,Kyslík,,

poraďte mi prosím vadí když se naplní sáčky na transport kyslíkem technickým(z autogenu)nebo musí být lékařský děkuji.

Založil: xxl » více k tématu (počet reakcí 4)

foto akvaria

a druhé foto.taky prosím o názory

Založil: Radík » více k tématu (počet reakcí 9)

foto akvaria

tak prosím o nějaké nápady co zlepšit.

Založil: Radík » více k tématu (počet reakcí 16)

Šnekové Cichlidy

Zdravim. Neví nekdo, kde bych v Praze sehnal Lamprologus Kungwensis, signetus a Neolamprologus similis??? Předem dík za odpovědi

Založil: Liny » více k tématu (počet reakcí 2)

Copadichromis Borleyi

prosím o radu mohu nechat zaplněnou samici která nosí mladé u ostatních nebo je lepší jí odlovit a nechat jí v klidu?A kolik prosím má tak mladých

Založil: xxxl » více k tématu (počet reakcí 1)

testy na kvalitu vody...

Ahoj všichni, vím že jsem celkem dotěrnej s mýma otázkama ale mám ještě otázku jaky testy mam koupit na kontrolu kvality vody KH?, GH?, PH? a jaké hodnoty jsou optimální pro chov tlamovců. těch testů je celkem dost na trhu ale nevím které jsou ty správné a nerad bych kupoval všechny (nejsou totiž levné) Díky Lukáš

Založil: Lukáš » více k tématu (počet reakcí 2)

Vhodné krmení.

Chtěl bych se zeptat jaké krmení je dobré pro tlamovce.Děkuji za rady!

Založil: Novák Petr » více k tématu (počet reakcí 6)

vsade dobre doma najlepsie

prisiel som z dovolenky a zistil ze 5 ryb skapalo. dedko dal moc jedla do akvarka a voda skysla nic som nevidal cistil som to 4 a pol hodiny

Založil: rune » více k tématu (počet reakcí 1)