Diskusní fórum
Ještě jeden dotaz ohledně písku
Jemný bílý písek v akváriích je sice pěkný, ale dle mého názoru nepraktický...Zvažuji, zda ho koupit-či ne, protože na něm musí být všechno více vidět a čištění dna pomcí zvonu asi taky nebude možné, nebo ano? Děkuji
Založil: papaya
» více k tématu (počet reakcí 3)
neagresivní tlamovci z malawi
chtěl bych se zeptat, zda se dají pořídit nějaké méně agresivnější cichlidy z jezera malawi a pokud ano, tak jaké. Mám totiž zebry a lombardoie a je to docela hukot. Díky za odpověď.
» více k tématu (počet reakcí 2)
chov a odchov tropheus
Ahoj,poraďte mi prosím,jak založit chovnou skupinu nebo dvě u Tropheusů.Když koupím třeba 40 mladých,nepoznám pohlaví a až budou dospělí tak ...Mám trochu zkušenosti s Malawi,ale tyhle ryby mě fascinujou a chci je.
Založil: Míša
biofiltr za pozadim
Chci postavit biofiltr za pozadi normalne lepeny jako kdyz je udelany prepadovy, vaham mezi 3-4 komorami, objem akva 350 l, objem filtru 35-45 l. Co si otom myslite?
Založil: Fido
» více k tématu (počet reakcí 4)
kolik ryb do akvária?
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik cichlid z jezera Malawi mohu chovat v nádrži o objemu 120l?, a jaké kombinace byste mi doporučili? Předem děkuji za odpověď.
Kombinace ryb
Mohu mít ve 400l. akva kombinaci duboisi+leptosoma+lab.yellow?Jestli ano,tak kolik a čím je mám krmit.Dík.
Založil: Míša
» více k tématu (počet reakcí 1)
Kančík v 60ce
Prosím o radu-můžu mít kančíky příčnopruhé v 60litrovém akvárku,myslím jeden pár.Jestli jim to bude stačit.Děkuju
Založil: Kamil Bílek
Problém s řasou
Jsem v koncích.Bují mi řasa a nevím si s ní rady.Poradˇte.Dík.
Založil: Libas
» více k tématu (počet reakcí 5)
300l akvárium
plánuji 300l akva a chtel bych do nej dát tyto ryby:Cyphotilapia frontosa 1+2,Neolamprologus cylindricus 1+2-3,Neolamprologus leleupi 1+2 a Altolamprologus calvus "White" toť vše.Co myslíte bude to fungovat????????? ...
Založil: David12188
Podivná nemoc
Můj kančík perleťový má vypoulené oči a prudce dýchá.Jinak je bez změny barvy a atd.Je více agresivní a méně žere.Co je to za nemoc a jak se dá léčit?Prosím pomozte!!!Nerada bych o něj přišla nebo ji týrala tím že jí nepomůžu!!!!
Založil: Rybka
jak na samice
zdravim,rád bych se zaptal jakým způsobem vyklepáváte mladé ze samice
Založil: rosomák
» více k tématu (počet reakcí 15)
Může být Julidochromis....
Ahoj všichni.. Chtěl bych se zetat, jak velké musí být akvárium pro julidochromis transcriptus.. Děkuju za odpovědi.. Quentin
Založil: Quentin
novy vnejsi filtr
Dobry den chtel jsem se zeptat koupil jsem si vnejsi filtr do 200l akva flual 204 mam tam keramicke porove prstynky a aktivni uhli do akva pouzivam jedlou sodu filtruju celej den a zda se mi ze mi klesa ph tak premyslim jestli to nedela ten filtr ( aktivni uhli) poradte prosim
Založil: tomm
» více k tématu (počet reakcí 11)
naplne do filtru
Chtel jsem se zeptat jake pouzivate naplne do vnejsich filtru?
Založil: Ludek
moorii a duboisi
Tak už dokončuji svých 450l.Chtěl bych chovat Tropheusy,ne na kšeft,ale pár mladých bych taky chtěl.Proč jsou ty ryby tak drahé?Proč je takový rozdíl mezi moorii a duboisi?Do nádrže dám jen jeden druh,ale který?Mají nějaké zvláštní nároky?Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto druhem?Chtěl bych ikola nebo orange.Dík
Založil: Pavel
» více k tématu (počet reakcí 6)
Únosnost stropu-bojím bojím
Zdravím , bydlím v klasickém 3 patrovém domě v přízemí. Barák je starý cca 45 let. Chci tam umístit akvárium o rozměrech 200x60x55= 660 l. Se všim všudy , písek, kamení atd to dělá přes tunu. Myslíte , že by to strop udržel?? Strop je z panelů, které jsou na šířku 50 cm vedle sebe. Vložím i obrázek co jsem kreslil. Tučnou čarou je postavené akvárium.
Založil: sertini
» více k tématu (počet reakcí 10)
Tlamovci plachost
Prosím o radu.Mám tři roky tlamovce.Po letošních vedrech kdy mi dosahovala teplota vody kolem 33 C mi pozvolna ryby hynpu tak 2kusy po týdnu.Poslední ryby jsou stále schovaný ,plachý.Kromě výmšny vody ,a běžné upravy se nic nezměnilo.Prosím co dělám špatne??
Založil: Roman Najvar
Melanochromis auratus
Protože jsem měl dva samce a jednu samici melanochromis auratus, objednal jsem si v nejmenované pražské akvaristice 6 samiček velikosti 8 cm za dost velký peníz.Když jsem si pro ně po výzvě přišel,ryby byly nachystané v sáčku, včechny byly dost tmavé, ale vím že ve stresu tyto ryby trochu ztmavnou. Když jsem je dovezl domů, už jsem viděl, že z těch 6 ryb jsou dva samci, takže jsem měl samce čtyři.Po dvou měsících ztmavly i ostatní, ne tak jak samci, ale dohněda. Žlutá je jen moje původní samička. Jikerné skvrny nemají, samci to nejsou, jedna vychovala dvě mladé.Ty jsou žluté.Přikládám fotku mé původní samičky a nově koupené.Nekoupil jsem zase nějaké křížence?
Založil: pityn
mam se pustet do tlamovcu se 140ti litrovym akva?
Ahoj, sem na techhle strankach novy a potreboval bych poradit.Tak dvacet let delam akvaristiku takovim tim panelákovym způsobem:tri akvarka okolo 140litru, ale zatim jenom tetry, zivorodky a pod.Chtel bych zkusi nejaky mensi druh cichlid,ale nevim, jestli 140l neni malo, abych je zbytecne netejral. Poradite mi s nejakym mesim druhem, nebo to mam rovnou vzdat? Diky moc za jakykoliv nazor.
Založil: Faktor22
Spotřeba energie?
Zdravím dalo by se zjistit kolik spotřebuji energie při akvárium 200x60x55? Byly by tam 2 vnější filtry Tetra ex dohromady 42 W, ohřívač nevím kolik mám dát W, potom světlo nevím kolik W,+ motorek na kamínek 2 W. Kolik by to celkem dalo wattů? Poraďte s tím světlem, ohřívačem. A chtěl bych vědět kolik bych platil el. energie za rok. Díky moc všem.
Založil: sertini
» více k tématu (počet reakcí 9)
digitalni ph - metr
Vcera me postou dosel elektronicky pH metr. Pred tim jsem meril pH sadou od fi. AQUAR .... a vysledky? Voda z kohotku opravdu nema pH5 (test AQUAR) ale pH 6,12.
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 7)
Hnojeni rostlin
Dobry den vsem! Chtel jsem se vas zeptat jestli pouzivate co2 na hnojeni rostlin nebo jake jine hnojivo? A jestli pouzivate co2 tak co do nej a v jakych pomerech davate? Predem dekuji za radu
Založil: Ludek
automaticke krmitko
hele chtel jsem zeptat jestli tady nekdo pouziva automaticke krmitko? jsem totiz dost casto pryc a tak uvazuju ze si koupim digitalni automaticke krmitko...nema s tim nekdo zkusenosti?
Založil: jenda
Jak dlouho nechat ustat vodu z vodovodu
Jak dlouho nechavate stat vodu pred napustenim do akvaria - ja tak den a v nouzi tak 8 hodin. Nikdy jsem nemeril jak klesa obsah chloru ve vode a jak se meni PH. Urcite se obe hodnoty na vzduchu meni. Jaky vliv na to maji pripravky na upravu vody nevim a rovnez jak dlouho by mely pusobit nez se voda upravi. Videl jsem i nazory ze vodu z vodovodu klidne vpoustet do akvaria. To v pripadech ze se nepouziva chlor k desinfekci vody ale nejake sloucenïny chloru. Nemam vsak zkusenosti a pokusy jsou v tomtu smeru riskantni.
Založil: jopa
» více k tématu (počet reakcí 11)
Kviz pro vsechny
Tak todle tlamovce mi prodali jako zebra red red co na to rikate?.-)
Založil: Fido
» více k tématu (počet reakcí 8)