Diskusní fórum
tropheus a labidochromis
Myslíte,že můžu do akva 500 l. dát dohromady duboisi nebo moorii a labidochromis yellow.Ještě nemám jasno v rybách a kombinuji pro mě ty nejhezčí.Ještě se mi líbí leleupi,možné jako náhrada za yellow.Jestli ano,tak asi kolik?Dík
Založil: Pavel
» více k tématu (počet reakcí 3)
Nahla umrti po vycisteni filtrů
Mam prosbu, zda by mi nekdo neporadil, co by mohlo způsobit nahle postupne umrti tlamovců. Cca pred 14 dny jsem vycistil filtry a po tydnu zacaly umirat ryby cca 2 denně. V akvariu mam 800 l a 8 druhů tlamovců-Malawi. Ph vody jsem mel 6 a ted je 7,5. Ryby jsou bez viditelnych priznaků nemoci. Diky Tonda
Založil: Tonda
» více k tématu (počet reakcí 16)
IN a OUT filtrace
Můžete mi prosím někdo poradit, jak je nejlepší dát sání a výstup filtrace?Jestli je lepší to dát na stejné místo a nebo sání a výpust na druhou stranu.Děkuji
Založil: awe64
» více k tématu (počet reakcí 6)
čištění akva
Dneska musím kompletně vyčistit celý akvário,protože je špinavý a chci ho předělat.Potřeboval bych vědět,jestli tam pak dát starou vodu co tam byla,nebo celou čerstvou.Chci tam dát nový písek a myslím,že jim 100% čerství vody moc dobře neudělá.Jiný větší akva,kde by tlamovci mohli být,než se tohle akva zajede nemám.
Založil: Baty
» více k tématu (počet reakcí 10)
pomoc - nemoc 2
potreboval bych neco zarucene ucinneho na strevni parazity. Diky
Založil: jarda
Prodám akva ryby
Pseudotropheus zebra red blue od 4 do 10cm 350-400ks, saulosi, socolofi, otopharynx roxy, aulon.sp red, aulon.jacobfreibergi new blue orchid, labidochromis yellow, placidochromis electra, frontosy. Zasílám kurýrem. Ceny dohodou. Tel:.603294435
Založil: Rejzek Aleš
» více k tématu (počet reakcí 7)
Cyphotilapia frontosa Mpimbwe blue
zdravím Cyphotilapia frontosa Mpimbwe blue je jiným názvem Cyphotilapia frontosa gibberosa?? Chtěl bych právě tento druh
Založil: sertini
» více k tématu (počet reakcí 36)
Aulonucara new blue orchid-rozmnožování???
Bylo mi řečeno, že tento druch se rozmnožuje pouze v kroucené mušli. Je to pravda? Poradí mi někdo jak na to. Nejedná se o rozmnožování na kšeft ale byl bych rád, kdyby měli dobré podmínky a povedlo se nějakou tu maličkou rybku někdy vidět.
Založil: Milhaus67
» více k tématu (počet reakcí 2)
filtrace do akvária 480-570 l
Zdravím , jaký fitr si pořídit do akvária o tomto objemu? Máte někdo něaké zkušenosti s různými druhy vnějších filtrů? Aby třeba byl výkonný v poměru k ceně díky moc.
» více k tématu (počet reakcí 8)
ancistrus-množení
dvakrát se mi vytřeli ancistrusy nikdy z toho nic nebylo,co dělám špatně?jikry hlídal samec,po týdnu přestal jevit zájem a když jsem se koukla do domečku kde byli jikry,nic jsem nenašla.
Založil: Jarka
kolik ryb do 300l akvaria 145 45 45
prosim kolik ryb do 300l akvaria a jestli by mohly byt se skalarama tercovci dik za radu
Založil: lenka
» více k tématu (počet reakcí 5)
určení druhu
dostal jsem rybky,snad melanochromis maingano,ale nejsem si jistý,na netu nemohu stále s jistotou určit zda je můj odhad správný a moc informací jsem o tomto druhu také nenašel.Pomozte prosím.Děkuji
Založil: eldro
Cyphotilapia frontosa
Zdravím, mám dotaz. Kolik frontos můžu mít v akva o rozměrech 160x60x50 = 480 l? Možno by bylo i nádrž zvětšit o 10 cm v délce, ale první varianta pravděpodobnější. A popřípadě jaké k nim dát ještě druhy tlamovců?? Abych měl i jinak barevné ryby?
» více k tématu (počet reakcí 26)
poradte mi prosim
vlastním hezky par kančíku červenohrdlích a první výtěr byl obromny vodili tak cca 20dní a pak to sežrali.čim to je muže bít příčina že se chtěli třít znovu a je lepší je nechavat společně s mladymi nebo odlovit po rozplavaní sance a nechat unich samici a jak dlouho.Za nazory mockrat děkuji
Založil: R+L
» více k tématu (počet reakcí 9)
Rady pro začátek
Ahoj začínám s chovem a měl bych pár dotazů. 1-četl jsem příspěvek o dávkování soli do akva a pamatuju si že když jsme měli doma akária s tlamivci tak tam táta dával i sodu do vody je to nutné nebo stačí jen sůl 2-kde se dají sehnat kameny takové jako jsem viděl na foto Vašich akvárii Děkuji za info Michal
Založil: MIKO1
» více k tématu (počet reakcí 10)
nemocne akva?
v akvarku se mi dnes behem dne objevili malinky "cervi"? Maj par milimetru, jsou tenky a je jich celkem dost z vnitrni strany na skle. Je to nejaka nemoc a jak ji lecit? Diky za rychle rady a zkusenosti...
Založil: CTN
nosnost skříněk od Sklorexu
potřeboval bych poradit (ujistit), jestli můžu do akva naházet další šutry. mám akva 576l (v něm cca 100 kg šutrů) a chtěl bych tam "naházet" další, aby bylo víc skrýší. z čeho mám trochu obavu je, aby to vydržela skříňka, protože nemá žádné kovové výztuhy. jedná se o standardní komplet od Sklorexu. v obchodě mě ujistili, že to vydrží, ale stejně mám trochu strach. pokud máte s těmato skříňkama zkušenosti, dejte prosím vědět. díky.
Založil: Rocky
» více k tématu (počet reakcí 11)
solny rostok
prosim nevedel by nekdo kolik solneho rostoku do 300l akvaria a jak se to dela dekuji
Založil: lenka
Černé tečky - co to je ?
Dobrý den. Prošel jsem si nemoci ryb a nikde se mi nepodařilo zjistit o co se jedná - zda-li se vůbec jedná o nemoc. Na rybách se mi začaly vyskytovat černé tečky mezi prsními ploutvemi a tlamkou. Nevíte prosím někdo o co jde popřípadě jak se toho zbavím. Děkuji.
Založil: Radek H
» více k tématu (počet reakcí 4)
co kdyz ji tam necham
uz tejden se snazim odlovit samicku ktera uz by mela kazdou chvily vypustit poter uz me to fakt dopaluje skousel sem to v noci ale to ji nerozeznam od zeber a kdyz rozsvitim tak zdrhne a akva si taky nechci rozbourat kdyz sem ho tak pracne stavel nevite este nakej jinej figl jak ji chytit? nebo co se stane kdyz ji tam necham krom toho ze mi asi pozerou poter?
Založil: Chmila
» více k tématu (počet reakcí 16)
tlamovci a motýlkovec africký
Chci se zeptat jestli někdo má pohromadě motýlkovce afrického a pseudotropheusy bojím se že ho sežerou mám 200litrů akva díky dzin
Založil: dzin
Epoxy 1200-závadné pro vodní živočichy
ahoj-chci si dělat pozadí do akvaria a koupil jsem si na to Epoxy 1200 a vzadu je napsáno-nepoužívat pro styk s vodními živočichy. Máte s tím zkušenost?
Založil: Jaroslav222
» více k tématu (počet reakcí 5)
Proc se artemie nelihnou?
na baleni bylo napsano ze mam pripravit 20-30 procentni roztok a mit teplotu 28 stupnu a samozrejme vzduchovat tak aby se vajicka neustale virily pak tam ale bylo ze se maj do 48 hodin zacit lihnout no takze po dvou dnech sem se dival a nic nechal sem to bezet dal a po dni se dival no a stale se nic nedelo cim to je?
Nemuzu sehnat Ps acei
nevite nekdo kde v Praze nebo Uszteckym az Karlovarskym kraji maj Ps acei ? diky
prosim o radu-tření galvuse
Chtěl jsem se zeptat na radu vlastním galvusi a par se vytřel do mušle samice je v mušli schovana a samec nad ni a ma otazka je takova jak dlouho museji byt u mušle mež budou mlade a zajak dlouho se jeden z paru odloví za odpověd vam mockrat děkuji
Založil: R+H