Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 ............... 288

Rostliny a jejich růst

Prosím o radu nerosto mi rostlinky co s tim mam dělat radili mi kvasnice.

Založil: ronalik » více k tématu (počet reakcí 7)

Odkalování dna

Zajímalo by mě, jak odkalujete dno, když máte jemný písek. Já když odkaluju, tak odsaju i spoustu písku, který potom properu a sypu ho zpátky do akvárka. Přijde mi to docela pracné, neznáte jiný způsob, jak odkalovat jemný písek?

Založil: Petr Vokaty » více k tématu (počet reakcí 8)

Kančík příčnopruhý

Mám 4 tyto kančíky mají 8cm mislíte že jsou už pohlavně dospělí předem dík.

Založil: chovatel » více k tématu (počet reakcí 2)

tření cynotilapia afra

Chtěl bych se zeptat,jestli jikry můžou být oplodněné,protože jsem je viděl,jak se třou ale pak jim tam vplul keříčkovec a oba vyrušil a vyhnal.Samice ještě není ůplně vyprázdněná a je tlustá(malý vak pod hubou má).myslíte,že se do tření vrátí????Moc díky

Založil: Baty » více k tématu (počet reakcí 11)

PORADTE JAK NA POZADÍ

CHTĚL BYCH SI UDĚLA POZADÍ Z POLYSTYRÉNU ALE JEŠTĚ JSEM TO NEDĚLAM TAK NEVÍM JAK NA TO!JAK TO MAM PŘILEPIT NA AKVARKO, A ČÍM BYCH MĚL TEN POLYSTYREN NATŘIT?DĚKUJI MOC ZA RADU!!!

Založil: RENDY » více k tématu (počet reakcí 3)

Písek pro bazénové filtry

Chci použít na dno akvária písek, který se používá pro filtraci do bazénů, musí se propírat či vyvářet ? Proprat bych ho asi měl že ?

Založil: Shakalik » více k tématu (počet reakcí 4)

Jak často čistit filtr?

Rád bych se zeptal na zkušenosti jak často čistíte externí filtr? Já to dělám jednou mesicne a vyhodím tu část ze speciální vaty a vymenim za novou, zbytek jako je akvacit a valecky jen proplachnu.

Založil: jopa12 » více k tématu (počet reakcí 2)

Čím barvit pozadí do akvaria

chtěl bych se zeptat- čím mám barvit 3d pozadí do akvaria- chtěl bych ho mít černé-hnědé (zkrátka hodne tmavé). Vím, že už toho pozadí musíte mít dost :-)

Založil: Jára » více k tématu (počet reakcí 5)

pozadí do akv.

Návod na vlastnoruční pozadí do akv. pro tlamovce? Nebo nějaky vylepšení zadní stěny akvárka.

Založil: lada 2 » více k tématu (počet reakcí 2)

Podložka pod kameny

Potřeboval bych poradit, jakou podložku mám použít pod kameny a aby neovlivňovala chemii vody.

Založil: Shakalik » více k tématu (počet reakcí 2)

Velcí krunýřovci - rozmnožování

Mam krunýřovce tečkovaného (Hypostomus punctatus). Mam dva kousky a jediný čim se liší je velikost,tvar hlavy a malinkatý detaily na ploutvích..Všude sem jen slyšel že tyto ryby se v zajetí nerozmnožují nebo jen s pomocí hormonů..Mam 2 nebo 3 roky,tak se domnívam že by mohli být pohlavně dospělý, ten větší má něco přes 30 cm ten menší má tak o 5 cm míň..Jelikož sem jich dřív měl víc a a viděl jsem jak vypadaj jejich vzájemné souboje,tak si troufám tvrdit že to co se mi teď děje v akvárku jsou námluvy,protože ten větší neustále dolejzá za tim menšim. Neni to nic agresivního a ten menší vždycky jen vklidu chce odplavat a ten větší zase v klidu plave za nim.. Jestli o tom někdo něco víte,tak mi napište nebo aspoň vyvraťte nebo potvrďte muj názor

Založil: Killer » více k tématu (počet reakcí 4)

Hnědá řasa a k tomu zákal...

O hnědé řase toho tady bylo napsano již mnoho... Přikládám fotky mého 2měs. starého akva. Myslím že se mi do něj právě dala.?? Ale nejvyditelnějsí je to na písku, který už není bílý...je trochu i na kamenech a rostlinách. Jde to lehce setřít. Bylo to fofrem během 4 dni kdy jsem byl pryč a pokračuje to dost rychle. Také se přidal zákal. Začal jsem svítit od 8h do cca 22h. MYslíte že to pomůže? Akva je přes roh k oknu, myslel jsem že se bude dělat spíše zelená. 200L, Fluval 304 na pol. průtok, 26st., 1/3 vody výměna týdně, odkaluji skoro každý den. Mám tam zatím 3ks Iodotropheus Spreng. Další tam dám až bude akva OK. Ryby jsou schovane ze je ani nevidim, krmení musím házet do jejich ůkrytů aby něco snědly...Co dělám špatně? Nečekal jsem že udělám akva, dám ryby a bude fajn bez práce, ale že by akva muselo vypadat takhle, to by ho snad nikdo neměl! Nevim co dal.

Založil: CTN » více k tématu (počet reakcí 11)

Chlordioxid ve vodě z kohoutku

Hezký den všem. V poslední době se hodně používá k úpravě pitné vody chlordioxid. Rád bych se zeptal, jestli někdo nevíte, jaký to přináší pro nás akvaristy rozdíl o proti chlorování vody. Stačí nechat vodu odstát a jak dlouho? Jak je to se stabilitou chlordioxidu? Co udělá s nitrifikačníma bakteriema? Ani na netu jsem toho o něm moc nesehnal. Předem děkuji za odpovědi!

Založil: cucumber » více k tématu (počet reakcí 5)

Jak koupit Entizol

Entizol je občas potřebným léčivem při léčbě infekcí bičíkovců ale je pouze na předpis. Pokud nechcete obtežovat lékaře, napíšou vám recept v každé zvěrolékařské ordinaci, kde ho předepisují drobnému zvířectvu. Cena receptu cca 10kč a entizol stojí pak asi 35 Kč (podle lékárny).

Založil: jopa12 » více k tématu (počet reakcí 32)

N. livinstoni versus N.vevestus

Nevíte kdo znich dorůstá menší velikosti moc se mi totiž líbí ale nevim kolik dorůstají.Jeden prodavač mi říkal že 12cm ale někde jsem četl že dorůstají až 20cm.Prosím poradte jestli s nimi máte nějáké zkušenosti.

Založil: nimbochromis » více k tématu (počet reakcí 3)

Nejoblíbenější tlamovci z Tanganika

Kteří tlamovci z tanganika se vám nejvíc líbí? Mě se teď nejvíc líbí Tropheus moori Ilanga a Tanganicodus irsacae.

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 10)

tlamovec čelnatý (cyphotilapia frontosa)

ahoj moc Vás prosím jestli by ste mi poradili osobní zkušenosti s chovem těchto krásných ryb

Založil: David12188 » více k tématu (počet reakcí 3)

Omezeni filtru

Ja si myslim ze kdyz si udelate stenu s polistirenu a zaroven sni schovate filtr a ikdyz tam udelate diry ze ten filtr uz nebude filtrovat jako predti co vy na to?

Založil: metalic » více k tématu (počet reakcí 3)

Fotogalerie na nic.

Nevíte někdo proč je tady fotogalerie ? Posílal jsem tam už asi pětkrát fotky a nikdy nic ! Poslední ryba tam přibyla snad před čtvrt rokem,asi na to pěkně prděj nebo nevim jak jinak si to vysvětlit :-(((

Založil: zebra » více k tématu (počet reakcí 17)

úhyn ryb, prosím poraďte

Prosím o radu, asi před měsícem mi uhynuli tři demasoni.Začali se schovávat,nežrali a celé to trvalo asi týden.Teď se mi to samé stalo u jedné zebry ta taky uhynula a teď to pozoruji i u jednoho L caerulellus.Ostatní ryby jsou v pořádku.Celkem to vždycky přijde náhle a trvá to asi týden.Krmím granusreenem a sem tam antemia. Díky moc za radu H.S.

Založil: simpson homer » více k tématu (počet reakcí 6)

Vaše akvárium a ryby

Chtěl bych se zeptat, jak dlouho se tlamovci zabíváte, jaké máte druhy, kolik nádrží, ryb, jestli mladé odchováváte a kolik. Někdy mě připadá, že jsou některé odpovědi dost skreslené a od akveristů "neakvaristů". Díky za odpovědi!

Založil: Ondra » více k tématu (počet reakcí 17)

Demasoni nechce vylezt z ukrytu

Mam asi 3 Demasoni, kteri nechteji opustit ukryt a dokonce ani na krmeni.( jsou ukryti ve sparach pod kameny] Vi nekdo co s nimi muze byt?

Založil: jopa » více k tématu (počet reakcí 5)

akva má pořád zákal

Je to už 10 dní a bílí zákal poýád nemizí drobet se to zlepšilo, ale pořád to není vono takhle dlouho jsem zákal nikdy neměl.

Založil: Petr Vokaty » více k tématu (počet reakcí 3)

Krmení tlamovců - dotaz

Máte někdo zkušenost s krmením tlamovců žížalami ?

Založil: Xseal » více k tématu (počet reakcí 1)

nákup tlamovců na brněnsku

Nevíte kde v okolí Brna, případně jihu Moravy nakupovat tlamovce? Díky.

Založil: Rocky » více k tématu (počet reakcí 6)