Diskusní fórum
POTŘEBUJI PORADIT
Chtěl bych vědět jaké máte skušenosti s tlamovci:Pseudotropheus demasoni.Každá rada s jejich chovem je pro mě důležitá .Předem dík
Založil: chovatel
» více k tématu (počet reakcí 4)
Cichlida Ramirezova
Jakou potravu mam použít pro ramirezku?Mam zaběhlou kulturu z bananové slupky-mužu použít?
Založil: Ondrášek
» více k tématu (počet reakcí 9)
Úhyn mečovky při zajíždění akva
Zdravím všechny! Dneska jsem našel jednu Mečovku zkroucenou na dně. Akva je v záběhu už měsíc, přičemž po týdnu jsem nasadil zajížděcí ryby (13ks neonek nepravých a 2ks mečovek). Jedna z mečovek se stále schovávala a málo žrala.Poslední dobou ji nebylo téměř vidět, byla věčně zalezlá. Ostatní ryby jsou v pohodě, obzvlášť ty neonky. Kde se stala chyba? Příští týden mám v plánu nakoupit tlamovce, tak jsem dostal trochu strach...Ale zase to mohl byt jenom nejaky slabsi kousek, ktery se bal toho hejna neonek,ne?
Založil: Hans
» více k tématu (počet reakcí 8)
potřebuji znát název
potřebuji zjistit název,předem děkuji.Je to ten tlamovec za tím Auratusem,dostal jsem jí jako samici od Auratuse ale vím že to není Auratus.
Založil: radek
Prosím o Váš názor na výběr ryb
Asi před měsícem jsem zrušil "společné akvárko" s tím že ho "udělám" pro tlamovce.Kdysi jsem je už měl.Vzhledem k tomu že to bylo před revolucí tak moc velkej výběr nebyl.Při nákupu ryb jsem tedy nechal vše na doporučení prodávajícího.Akva má 250l a prodavač mě doporučil tyto ryby(vše po třech kusech): Labidochromis caeruleu,Melanochromis auratus,Pseudotropheus socolot,Pseudotropheus zebra R,Nimbochromis venustus a Pseudotropheus demason.Prozatím se rybky chovají velice "společensky"(furt v hejnu) Zajímal by mě Váš názor.Díky moc H.S.
Založil: simpson homer
Pseudotropheus zebra rede red - jak poznat pohlavi?
Poradi mi jak se rozlišují samci a samice u uvedeneho druhu. Nekteré rybky jsou svetlejší ale nevím jestli je to rozhodující.
Založil: jopa
» více k tématu (počet reakcí 2)
Jak dlouho žije?
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho žije Beta bojovná. Díky.
Založil: Tereza
PROSIM O RADU
MAM 450l AKVARKO STAČI TAM MIT VNITŘNI FILTR A JAKY BYSTE MI DOPORUČILY??DĚKUJI ZA RADU!!
Založil: MIKI
» více k tématu (počet reakcí 5)
Prosím o radu
Prosím o radu. Založil jsem nové akvárko pro tlamovce 120x50x50(své první tohoto druhu) a nevím jak by se dalo zakrýt topítko a nasávací koš filtru aby se neomezila jejich funkce. Dík za rady
Založil: Dave61
Starost o mladé.
Prosím všechny o radu. Ve společném akváriu se mi rozplaval potěr od Kančíků příčnopruhých a já jsem si předtím nevšiml žádných jiker. No tak mi tu najednou plave a já nevím co s ním. Mám ho zkusit vylovit nebo nechat osudu starostlivého otce který je střeží? Předem děkuji všem za rady.
Založil: Unique
» více k tématu (počet reakcí 3)
Lenost ryb .....
Prosím o radu,poslední dobou se mé ryby chovají ňák divně ! Skoro vůbec nevylézají a jsou schovány mezi kameny ! Nevíte,čím to může být ???
Založil: pelda
» více k tématu (počet reakcí 6)
krmení tlamovců
CHtěl jsem se zeptat co kdyby se krmili tlamovci jen buchankami?Jaký na to máte názor a popřípadě jaké stím máte skušenosti.A jestli nevíte něco o chovu aulonocar a jaké snimi máte skušenosti.Děkuji
Založil: LUkos
» více k tématu (počet reakcí 3)
kolik ryb do akva 120*50*50
Dobry den chtel bych se zeptat kolik ryb dat do akva 120 *50 *50 chtel bych tlamovce demasoni ,zebry.. a nejake sumecky nebo ancistrusy
Založil: petr
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jsou pulci vhodné krmení pro tlamovce?
Je jaro a žáby se začínají množit. Napadlo mě jestli by mohlo bejt vhodné krmení pro tlamovce trochu pulců. Loni sem zakopal vanu a měl sem tam paví oka,nakonec se tam dostaly i pulci. Tak mě zajímá jestli se daj použít jako krmení. Myslim že n.livingstoni by si na nich pošmákly a perlovky určitě taky.Co vy na to?
Založil: Killer
» více k tématu (počet reakcí 21)
Pěstírna na Zlínsku?
Nemáte někdo kontakt na pěstírnu tlamovců z jezera Malawi v okolí Zlína nebo Uherského Hradiště. Dík moc
Přidávání CO2
Mám v akva pár rostlin, které začínají nějak hnědnout a mají na sobě bílý povlak (jakoby krupičku). Někde tady na netu jsem četl, že je to nedostatkem CO2 ve vodě. Chtěl jsem se proto zeptat jak a kolik CO2 do akva přidávat. mám akva 140l, s aktivním vzduchováním a zatím zajížděcíma rybama (kardinálky a mečovky). Nemám v úmyslu kupovat nějaké přístroje za několik set nebo tisíc korun, díky...
Založil: Hans
akvariní burza
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jsou nějaké prodejní akvarijní burzy, např. jako je živá exotika terra burza, děkuji.
Založil: Pseudotropheus
Určete prosím
Řekne mě někdo co je to za druh tlamovce, jsou to moje první rybky. Dík
Založil: Raphael
» více k tématu (počet reakcí 7)
ph u pseudotropheusů
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké má být ph u pseudotropheusů, děkuji.
Založil: Pseudotropheus
PRODEJ TLAMOVCŮ
Chtěl jsem se zeptat jestly někdo prodává nějáké dospívající tlamovce z jezera Malawi, nebo jestli nevíte o jějákém prodejci.
Založil: chovatel
Zastaveni filtru lavou
Chtel bych se zeptat zda je vhodne obestavit nasavaci trubici od vnejsiho filtru lavovymi kameny z duvodu zakryti. Vadilo by to nejak spravne filtraci vody?Diky za odpovedi David-zacatecnik
Založil: Dawwwid
Led moonlight
I tento dotaz zde již jednou byl, ale jelikož na něj nikdo neodpověděl a mne by to opravdu zajímalo tak se ptám jestli náhodou nevíte co to je a zda by se to dalo někde sehnat. Pokud jsou to obyč led diody tak by neměl bejt problém, ale jestli to neni něco jiného.
Založil: Shakalik
» více k tématu (počet reakcí 13)
nimbochromis livingstoni
prosím kdo mi poradí s chovem těchto krásných cichlid.děkuji milda
Založil: douglas
» více k tématu (počet reakcí 14)
Lombarďáci .....
Zjistil jsem že mám v akva tři samice které jsou ale dost nažloutlé ??? Mam tam dva samce a tři samice které jsou fakt dost žluté,ale samice to jsou určitě,protože všechny tři teď nosí mladé !!! Nejsou žluté úplně,mají pruhy tmavší než samci !!! Setkal jste se s tím někdo ???
Založil: pelda
» více k tématu (počet reakcí 14)
Fluval 405-poskládání košů
Ahoj. Poradí mě někdo jak mají být uspořádané filtrační média od horního koše do spodního (keramika atd). Asi jsem je prohodil.