Diskusní fórum
kolik ryb do akva 120*50*50
Dobry den chtel bych se zeptat kolik ryb dat do akva 120 *50 *50 chtel bych tlamovce demasoni ,zebry.. a nejake sumecky nebo ancistrusy
Založil: petr
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jsou pulci vhodné krmení pro tlamovce?
Je jaro a žáby se začínají množit. Napadlo mě jestli by mohlo bejt vhodné krmení pro tlamovce trochu pulců. Loni sem zakopal vanu a měl sem tam paví oka,nakonec se tam dostaly i pulci. Tak mě zajímá jestli se daj použít jako krmení. Myslim že n.livingstoni by si na nich pošmákly a perlovky určitě taky.Co vy na to?
Založil: Killer
» více k tématu (počet reakcí 21)
Pěstírna na Zlínsku?
Nemáte někdo kontakt na pěstírnu tlamovců z jezera Malawi v okolí Zlína nebo Uherského Hradiště. Dík moc
Založil: Dave61
» více k tématu (počet reakcí 5)
Přidávání CO2
Mám v akva pár rostlin, které začínají nějak hnědnout a mají na sobě bílý povlak (jakoby krupičku). Někde tady na netu jsem četl, že je to nedostatkem CO2 ve vodě. Chtěl jsem se proto zeptat jak a kolik CO2 do akva přidávat. mám akva 140l, s aktivním vzduchováním a zatím zajížděcíma rybama (kardinálky a mečovky). Nemám v úmyslu kupovat nějaké přístroje za několik set nebo tisíc korun, díky...
Založil: Hans
» více k tématu (počet reakcí 9)
akvariní burza
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli jsou nějaké prodejní akvarijní burzy, např. jako je živá exotika terra burza, děkuji.
Založil: Pseudotropheus
» více k tématu (počet reakcí 4)
Určete prosím
Řekne mě někdo co je to za druh tlamovce, jsou to moje první rybky. Dík
Založil: Raphael
» více k tématu (počet reakcí 7)
ph u pseudotropheusů
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké má být ph u pseudotropheusů, děkuji.
Založil: Pseudotropheus
PRODEJ TLAMOVCŮ
Chtěl jsem se zeptat jestly někdo prodává nějáké dospívající tlamovce z jezera Malawi, nebo jestli nevíte o jějákém prodejci.
Založil: chovatel
Zastaveni filtru lavou
Chtel bych se zeptat zda je vhodne obestavit nasavaci trubici od vnejsiho filtru lavovymi kameny z duvodu zakryti. Vadilo by to nejak spravne filtraci vody?Diky za odpovedi David-zacatecnik
Založil: Dawwwid
» více k tématu (počet reakcí 2)
Led moonlight
I tento dotaz zde již jednou byl, ale jelikož na něj nikdo neodpověděl a mne by to opravdu zajímalo tak se ptám jestli náhodou nevíte co to je a zda by se to dalo někde sehnat. Pokud jsou to obyč led diody tak by neměl bejt problém, ale jestli to neni něco jiného.
Založil: Shakalik
» více k tématu (počet reakcí 13)
nimbochromis livingstoni
prosím kdo mi poradí s chovem těchto krásných cichlid.děkuji milda
Založil: douglas
» více k tématu (počet reakcí 14)
Lombarďáci .....
Zjistil jsem že mám v akva tři samice které jsou ale dost nažloutlé ??? Mam tam dva samce a tři samice které jsou fakt dost žluté,ale samice to jsou určitě,protože všechny tři teď nosí mladé !!! Nejsou žluté úplně,mají pruhy tmavší než samci !!! Setkal jste se s tím někdo ???
Založil: pelda
Fluval 405-poskládání košů
Ahoj. Poradí mě někdo jak mají být uspořádané filtrační média od horního koše do spodního (keramika atd). Asi jsem je prohodil.
» více k tématu (počet reakcí 2)
Určete prosím
Už to zde jednou bylo, někdo napsal že to je Aulonocara....ale jaká to už nikdo nedokázal určit.
Založil: Shakalik
Kančík červenohrdlý
Koupil jsem kančíky červenohrdlé..mohly by jste mi poradit jake ryby a kolik.. by k nim bylo vhodné dát?? mam akva 270 litrů dík za radu...
Založil: Mike79
» více k tématu (počet reakcí 8)
Zakládání akvária
Dává se do vody sůl při zakládání akvária? Dík
Barva na akva
Jakou barvu mam použít na akva,abych neotrávil ryby?
Založil: nick
pseudotropheus tropheops
nedaří se mi je rozmnožit jinak mám spoustu jiných druhů a bez problémů vytřou se samice veme jikry do tlamky a pak je pomalu sežere
Založil: karel
» více k tématu (počet reakcí 1)
Samec nebo Samice?
Ahoj, měl bych dotaz. Pořídil jsem si tlamovce lombardi. Koupil jsem samce a tři samice, ale po měsíci jsem zjistil, že jedné ze "samic" se udělaly na řitní ploutvy dvě skvrny, které u samců slouží ke tření. Teď nevím zda to je samec nebo samice. Barvu má zatím do modra. Zakoupený semec je už trochu nažloutlý. Může mi někdo poradit? díky
Založil: gerrard
cim blbejsi sed...
tak opet se mi potvrdilo porekadlo " cim blbejsi sedlak, tim vetsi brambory" jen co mi tri samicky vypustili mlady cca 120, tak jsem v akvariu nasel dalsi dve, co uz nosi jikry dalsi dve, co snima budu delat? je to Zebra RED - RED a jedna nevim co je zac prikladom foto
Založil: jarda
vyklepávání mladých-problém
Potřeboval bych nutně vědět,jak se vyklepávají samici mladé z tlamy.Několikrát jsem to zkoušel tak,že jsem jí prstem otevřel tlamu a naklonil jsem jí hlavou dolu,ale nic nevypadlo.A když jí chytnu a otevřu jí tlamu,tak tam nic nevidím.Vak má docela malý.tak nevím.Moc díky za rady
Založil: Baty
Masožraví abíložraví tlamovci.
Zdravim chtel bych se zeptat je mozne chovat masozravy tlamovce spolecne s bilozravyma napr. auloncoary a pseudotropheuse? A jestli jo tak jak je krmit? Diky
Založil: zeli
astotilapia latifasciata
Chtěl bych se zeptat,za jak dlouho vypustí mladé samice od latifasciaty.Nosí je už 3 týdny a mám jí odlovenou ve 45 litrovém akva.Netopím jí tak tam je asi 21-22 stupńů.Ale nezdá se mi její vak,je dost malý a to by měl po 3 týdnech být nafouklý k prasknutí.Na fotkách jsem vyděl samice s pořádným vakem.Ta moje samice má asi 10 cm.díky za odpověď
Založil: Petr
» více k tématu (počet reakcí 3)
lahvicka s bakteriemi.
V posledni dobe tady povicero lidi pouzilo zazracne lahvicky s nitrifikacnimi bakteriemi.To je podle mne blbost.Tyto bakterie prece potrebuji k zivotu kyslik ,kdyz se vypne na delsi dobu filtr tak pochcipaji.Vite nekdo ze zdejsich chemiku,biologu a spol. co to vlastne v tech zazracnych flaskach prodavaji ???
Založil: Tom
Jak založit nové akvárium pro tlamovce?
Zdravim vsechny zalozil jsem avarium 300l (150*50*50),vlozil kameny koren atd. napustil vodu zapojil vnejsi filtr tetra ex 1200 zapnul topeni na 36 stupnucista a zatim -do rana byla voda krasne tak zustala ,po ctyreck dnech jsem tam vylil bakterie (biofiltr dajana pet) a vpustil dva ancitrusy a dve "zebry" ktere zatim plavou uz paty den bez ujmy na zdravi a ted konecne otazka muzu uz vlozit dalsi ze dve rybky nebo jeste neni zdaleka vyhrano ! diky za rady jsem zacatecnik
Založil: martas1234
» více k tématu (počet reakcí 31)