Diskusní fórum
Počet samců a samic
Líbí se mně jak tady každej píše kup 3+1, 4+1 atd. Ale při nákupu sou to většinou ještě malý ryby, kdy pohlaví nejde rozeznat. Měl sem představu, že musím koupit tak 8 ryb, abych měl skoro jistotu, že aspoň 1 ryba bude odlišná. Můžete se podělit o zkušenosti jak to řešíte?? Moc rád bych si v tomhle nechal poradit. Díky za odpovědi.
Založil: Rocky
» více k tématu (počet reakcí 3)
Přísavka thajská
Sežrána za 3 min.tak nevím,nevím.Tlamovci ji roztrhaly
Založil: Amater
» více k tématu (počet reakcí 8)
Přísavka thajská
Tak jsem poslechl radu že k tlamovcům se může dát tato ryba,ale k mému údivu z ní nezbyl po 3 min.ani ocásek.Tak nevím nevím,asi záleží na druhu tlamovců
Založil: Amater
» více k tématu (počet reakcí 2)
Kolik ryb a jake druhy doromady do nádrže okolo 150L ?
Zdravím všechny.Potřebuji radu od zkušených.Libí se mi Malawi akvarium, mám ale jen místo na akvarium cca 100x40x50. Neco kolem 150-200L. Dost info jsem tu už vyčetl - že musím mít vnější filtr s průtokem kolem 500L/h, osvětlení sun+aqua, kdy svítit, topení s termostatem na cca 26st. Dotaz mám jestli musím mít vzduchování, a kolika W topení. Z diskuze jsem vyrozuměl že bych neměl mít více než tak 10-15 ryb. Líbí se mi Pseudotropheus lombardoi, demasoni, Labidochromis caeruleus yellow,Labidochromis hongi,Tropheus moori,Cyphotilapia frontosa. Jdou tyto ryby vubec dohromady a v jakem poměru je můžu v této nádrži mít (třeba více druhů po párech 1+1)? Nebo mi někdo doporučí jinou skladbu? Četl jsem o Ph vody... jsem z Prahy 5, nevím jaká tu je...Chci ryby chovat, ne trápit nebo věznit, nemusím je moc množit (nevím co s odchovem...) Jsem uplný začátečník, za jakékoli rady a moudra či připomínky děkuji.
Založil: Ondrej
» více k tématu (počet reakcí 8)
Živé krmení pro tlamovce
Používáte živé krmení? Jaké a jak často?
Založil: supina
» více k tématu (počet reakcí 5)
Mám těhotnou rybku :-)
Na konci listopadu jsem si pořídila 50ks tlamovců ve velikosti 3-4cm.Teď je leden a jedna samice už má 12dní plnou tlamku. Zdá se mi ještě dost mladá a malá na to,že už se vytřela. Stalo se vám to? Mám z toho velkou radost.
Založil: Katrina
» více k tématu (počet reakcí 10)
Jaké používáte testy vody?
S jakými testy máte nejlepší zkušenosti.Koupila jsem si nějaké kapátko a je to uplně kničemu.Prosím doporučení. Ještě mám dotaz,rybky se mi často otírají o písek,znamená to něco? Moc děkuji za odpovědi.
Založil: Katrina
povlak na hladine
Na hladine mam jemny svetlesedy povlak cim to muze byt? Dekuji za odpoved.
Založil: mimon
» více k tématu (počet reakcí 4)
Neolamprologus brichardi
Všechny zdravím, a zároveň se zase na něco ptám aby nestála řeč...=) Prosím napište mi jaké máte zkušenosti s Neolamprologus brichardi??? zaujal me jejich způsob starání se o potomstvo... u tak dobře sehraného týmu hlídačů a ošetřovatelů, snad musí přežít i většina jejich potomstva i ve spol. akva, co?? no pokud tam není moc ryb a nějací šílení dravci...=) tak se pochlubte s vášima zážitkama.?! zatim se všichni mějte a pište..............
Založil: M.M.
» více k tématu (počet reakcí 7)
Cynotulapia afra nebo P. Kingsizei
Nevíte, který z těchto druhů to je a jaký je mezi nima rozdíl? Mně tydle dva druhy prostě připadaj stejný :-)
Bichir senegalsky
Mate nekdo zkusenosti s Bichirem senegalskym? V akvaristice me ubezpecovali, ze je to mirumilovna ryba. Na netu sem ale nasel, ze je to dravec. Mam je v akvarku (600L) spolecne s tlamovcema.
Založil: jarda
» více k tématu (počet reakcí 1)
můžou ryby zvracet?
Dneska sem nakrmil tlamovce a jeden livingstoni byl zase totalně přežranej.Chvíli sem to sledoval a najednou začal plivat hafo malejch granulí a postupně se mu také zmenšilo břicho. Ostatní ryby to hnesd sežrali...Co to má jako znamenat?
Založil: Killer
Je to vůbec možné?
Dobrý den, nedávno sem tady řešil pohlaví mých yellowů, dospěl sem tedy k závěru, že to sou 2 samci. Před 3 dny sem dal známýmu většího yellowa, za 2 dny se pozůstalému menšímu yellowovi zvětšilo kladélko. Dnes, když sem přišel domů, se mi yellow vytřel sám od sebe, má v tlamce jikry, takže to není samec, ale samice, ale co je mi záhadou : Může se vytřít samotná samice yellowa? Žádně jiné tlamovce tam nemám, ani nějaké podobně ryby....
Založil: Trike
» více k tématu (počet reakcí 10)
Hornbach a kurýr ČD
mnohokrát jsem si tady na Fóru přečetl že nemame kupovat ryby v hornbachu, proč si to myslíte??? jo a jaký máte názor kdybych si nechal poslat ryby vlake vzdalenost cca 50km...bylo by to moc drahé, nebo kolko taková služba stojí???
Degenerace ryb
Jak je to s degenerací u ryb, pokud mají mladý ryby ze stejného odchovu? Má to nějaký vliv nebo ne??
Rybky mají bílé tlamky
Rád bych požádal o radu. Rybky mají bílé tlamky (pouze "rty"). Nasadil jsem Baktopur direct, ale moc to nepomohlo. Rybky se chovají normálně a jiné příznaky nemají. Normálně žerou. Teplota vody 25° C. Máte prosím někdo s tímto zkušenost. Pokud ano poraďte mi prosím co se s tím dá dělat. Předem děkuju moc za radu.
Založil: Romario
Jaký filtr použít
Prosím o radu jaký filtr do ak. 160x60x60 (malawi)? Uvažuji buď o Tetratec ex 1200, nebo Unistar Resun Cyclone 165. Nevíte někdo jaký objem má Cyclon 165, případně zkušenosti s ním? Rady jako nejlepší je udělat si vlastní filtr prosím neuvádějte. Díky.
Reklamace přes e-obchod
Nezkoušeli jste někdo v praxi reklamovat cokoliv koupeného přes e-obchod. Na všechno zboží se samozřejmě vztahuje záruka a klasické obchodní podmínky - ale to je psáno. Rád bych věděl, jestli to funguje i v praxi nebo jsou s tí obštrukce....Díky
Založil: Hyphen
Aulonocary a jejich chování
Jsou Aulonocary agresivní nebo spíš mírumilovné???
Pseudotropheus zebra
Pomohl by někdo v bodech objasnit, jak je to vlastně s barevnými varietami Pseudotropheus zebra, která je která ( resp. jak jsou vybarvena obě pohlaví ), případně odkaz na stránky, kde by se to dalo vykoukat? Moc děkuju.
» více k tématu (počet reakcí 16)
Malawi a Tanganika dohromady ve společném akváriu
máte někdo zkušenosti s chováním ryb z obou uváděných jezer dohromady??? na týhle fotce je Labidochromis yellow(malawi) společně s Frontosou (tanganyika)..... takže by to asi mělo fungovat,co?
» více k tématu (počet reakcí 2)
Tropheusi moori
Koupil jsem si před rokem 13 T.moori orange, a zezačátku jich pár zdechlo. Teď jich je jen 7(3samice a 4samci). Teď mám možnost koupit dospělý hejno od chovatele (je jich asi 20-poměr 1:1). Má někdo s přidáním novejch Tropheusů do akva skušenost? Jen si nejsu jistej, jak to dopadne, jestli se snesou. Odpovídejte jen když máte s Tropheusama skušenosti (nezajímá mě až tak teorie jako spíš praxe). Dík za odpovědi.
Založil: Ondra
Samec nebo samice
Nevim jestli je to samec nebo samice.Mladí lombardáci mají jakou barvu žlutou a pak se mění do barev samic nebo naopak? Jikerny skvrny mají někdy i samice tak nevim.Mam auratusy a jeden samec se zbarvuje do barev samice aby ho druhý dominantnější neotravoval, myslíte že to je i u něj? Dikec Lada
Založil: Lada 2
Minimalní teplota vody....
Jaká je minimalní teplota pro tlamovce optimální je 24-28 stupnu to jsem tady vycetl. Jak ale vytopim 500 l akva. Okolni teplota mistnosti je cca 20 stupnu a topeni by bylo hrozne financne narocne z duvodu elektriny ale prezili by i ve chladnejsi vode urcite nebudou tak cile bude to mit jeste nejake nasledky....?? Mate nekdo podobne akva a kolik cca protopite jak je to narocne...??? Jake zvolit topene teleso...???
Založil: Sailo
Filtry Tetra tec nad Fluvaly
Když jsem se v poslední době pídil po kvalitním vnějším filtru, probíral jsem se vší možnou literaturou dostupnou na netu, specializované stránky firem a kontaktoval několik akvaristů. Výsledek byl ( aniž bych chtěl generalizovat ), že vnější Tetra Tec je lepší než Fluval a kvalitativně ( samozřejmě ne cenově ) srovnatelný s Eheimem. Je Vás tu určitě spousta se zkušenostmi s těmito filtry, za Váš názor a zkušenost bych byl moc vděčný....