Diskusní fórum
Tropheus Moorii orange
Dnes se mi konečně poprvé vytřeli T.moorii, samička má nyní vše v tlamce, takže mám teď nějaký čas rozmyslet co dál.Tak se chci zeptat: až budou mladé vylíhnuté mám samičku odlovit do samostatné nádrže? Nebo to nechat přirizenou cestou jelikož ryby jsou mladé a je to první vytření. Vyklepávat určitě nebudu. Chtěl bych aby mi něco přežilo i když hodně lidí tvrdí, že z prvního výtěru většinou nic moc nebývá.
Založil: Míla
» více k tématu (počet reakcí 3)
Zvětšil jsem akva na 240l
zvětšil jsem akva na 240l oproti níže uvedeným rozměrum v tytulku začínájící s tlamovci to už by snad mělo stačit né?Rozměry jsou 120x50x40 je vněm celkem 5 ryb které ještě nejsou dospělé je to dost nebo ne?Děkuji
Založil: Luba
» více k tématu (počet reakcí 7)
poradte se zebrami red+blue
potřeboval bych vědět něco o zebrách red+blue jak se chovají ve společnocti jiných tlamovců a jaké máte kdo snimi skušenosti děkuji za odpověď všem
Založil: luba
» více k tématu (počet reakcí 8)
Moji tlamovci 2
a bude se třít L. trewawasae a L.caeroleus. Snažím se tlamovce odchovávat(Za rok 2005 přes 300ks-není to moc, ale nedělám to pro prachy).Jak se vám dařilo v roce 2005?Doufám, že v roku 2006 to bude lepší:o)
Založil: Ondras
» více k tématu (počet reakcí 1)
Moji tlamovci 1
Jaký máte názor na třepání tlamovců? Dřív sem je přelovoval do malých akvárek (20l) a nechával je ať te o mladý poostarají. Teď jsem začal z prostorových důvodů vytřepávat. Teď mám třeba vytřenjch 11ryb(P.demasoni, 3 L.caeroleusy, 2 P.zebry, 2 T.moori, 1 M.maingano)
» více k tématu (počet reakcí 10)
Malavi x Tanganika
Chtěl bych se zeptat , co si myslíte o kombinact malawi a tangantka. Tlamovcema se už nějakej tan pátek zabývám, takže moc dobře vím co každá ryba potřebuje. Mám mbuna cichlidy s T.moori bemba (orange II). Rybky prospívají a nijak jim to nevadí.
» více k tématu (počet reakcí 2)
Krmení Ancistrusů
Mám problém s krmením ancistrusů, jelikož jsou u tlamovců tak se jim vůbec nic nedostane dolu. Krmím je Sera viformo,plankton tabs,spirulina tabs,chips. Zkoušel jsem je krmit před tlamovcema, po nich, v noci , během krmení tlamovců. Nic se nesetkalo s úspěchem, tak už mi taky dochází nápady.
Labidochromis Yellow
potřeboval bych vědět, kdy se v tlamičce samičky z jiker vykulí rybičky a kdy bych měl zyčít krmit. Mám dvě samičky odděleně. Nerad bych něco zanedbal a potěr odchoval. Díky.
Založil: Jaroslav
» více k tématu (počet reakcí 7)
Problém s umíráním tlamovců
V listopadu jsem pořídil akvárium s tlamovci (200 l, 4x lab.yellow, 5x ps. zebra, 10 x ps. socolofi, 5x ps. saulosi) Vše se rozjelo docela dobře, ale za posledních 14 dní mi postupně už 5 ryb chcíplo. Vidím ji divně plavat, po dně, nebo těsně pod hladinou a druhý den je mrtvá. Zkoušel jsem měnit vzduchování, ale zatím nic. Netušíte čím to může být? zkoušel jsem zvýšit vzduchování, ale chcípla další.
Založil: Luboš
» více k tématu (počet reakcí 4)
Co žerou Tropheusy ve 150 litrovém akváriu
Na Vánoce jsem si koupil akvárium. 27.prosince jsem zašel do akvaristiky a koupil jsem si 10ks P. demasoni a 10ks ?.venustus. Akvárko vypadalo prázdně, a tak jsem si koupil ještě 10ks T.moori.O těch tropheusech nic nevím, poraďte mně co žerou atd.
Založil: jozef
» více k tématu (počet reakcí 31)
Jak odchovat ancistrusy?
Mám u tlamovců párek Ancistrus dolichopterus a pravidelně se mi po měsíci třou.Mám však problém s odchovem mladých.Samec se mi o ně stará do určité doby a pak je samozřejmě musím odlovit, ancistrusy mám v druhé nádrži o objemu 120l povyrostou tak na 2 cm a pak najednou hromadně umírají tak nevím proč.Voda je stejná jako v rodné nádrži,teplota ok,filtrace ok, krmení rostliná složka občas viformo (samozřejmě v přiměřené dávce). Taky se mi jich rodilo tak 70 a dnes jsem odlovil další a je jich jen asi 15 tak jsem byl překvapen.Co se mohlo stát?Mohli splesnivět, nebo prostě občas nemají tak plodný měsíc nebo něco jiníého??Děkuji za všechny rady..
» více k tématu (počet reakcí 5)
Chov ocelátů
Moje ryba cislo jedna je ocelat a rod sbyram foto jich a rad se s nima chlubym tak se s nim chlubym.Tak se s vasema taky pochlubte a ukazte mi je.Vim ze tajta fotka tady uz jednou byla ale je moje nej.
Založil: metalic
» více k tématu (počet reakcí 8)
Problém ohladně stresu ryb
Proc se me ryby porad schovávají a kdyz přijdu k akvarku tak se schovají a pokud je pohyb u akvaria tak neviplavou dekuji za radu
» více k tématu (počet reakcí 12)
Začínající s tlamovci
Mám akva 60x70x35 cm mam v něn Labidichrimis yellow 6x a zebra 4x ryby jsou ještě mladé mají kolem 7cm v tomto akva dorostou tak kolem 10 cm a samci o něco více ale to není hlavní důvod proč píši důvod je v tom jestli to na ně neni malé a jestli jim tyto rozměry stačí je to moc visoké ale ryby plavou po celé víšce akva a nepřipadá mi že by jim něco vadilo a že by se trápili a také jaké je pro tyto dva druhy dobré krmení a jak je mám chovat poraďte jsem začátečník a moc o tom nevím děkuji za odpověď
» více k tématu (počet reakcí 20)
Problémy s Mainganama
Ahoj. Mám hezký akvárko s tlamovcama (demasoni,maingana,caeroleusy...).Když po 14dnech vytřepu samice, tak dám mladý nejdřív do promívačky,až plavou,tak je dám do 25l a až povyrostou (3-4týdny)tak je dám do 50l akva.Když je dám do toho většího, tak některý začnou tak nekontrolovatelně plavat a většinou zdechnou.(Ph i teplota je stejná).Co stím?U ostatních je vše OK.(i u Trophrusů)
písek pro rostliny
chtěl bych se zeptat,jestli je pro pěstování rostlin lepší jemnozrnný nebo hrubozrnný písek.chtěl bych si pořádně osázet akvário a nevim o jaké zrnitosti si písek koupit.děkuju
Založil: Baty
» více k tématu (počet reakcí 14)
Je to normalní
je normalní velikost zeber 10cm a u samců 11-12cm a u Labibochromis yellow stejně jako u zeber mam je v 150 l akva je jich tam 10 6 Labidochromis a 4 zebry bude jim to stacit a jakou stravu dávam jim granule sak a sušené vločkové krmivo sera s rostlinými výtažky a co jaka by mohla být jiná strava
Tlamovec.Prosím o radu
Prosím o radu.Před Vánoci jsem si koupil 1 malého tlamovce Tropheus Duboisi(černý puntíkovaný a až dorosté bude černý a puntíky se změní na dva bílé pruhy)a dnes tj 28.12. jsem k němu dokoupil dalšího toho samého a též malého a jak si se spolu ,,hrají,, nahání se a pokaždé jim zmiznou puntíky.Může mi někdo říct čím to je?A jak často krmit tlamovce?Může to být pára nebo samci?děkuji Je to Tropheus Duboisi
Založil: Radek
FILTR A VZDUCH
CHTĚL JSEM SE ZEPTAT MÁM AKVÁRKO ASI 350 LITRŮ 20 RYB - FILTR AQUAEL FAN- 3, JESTLI JE TO DOSTAČUJÍCÍ? A JAK TO ŘEŠÍTE SE VZDUCHEM V AKVÁRKU- MÁTE NĚJAKÉ VZDUCHOVÁNÍ JESTLI JO JAKÝ TYP- JDE MI HLAVNĚ O HLUK - AKVÁRKO MÁME V OBYVÁKU,DAL JSEM TAN MOTOREK A DOST VRČEL? DÍKY ZA RADU.(BEZ VZDUCHU TO ASI NEJDE? VODA SE DOST KAZÍ?)
Založil: ANDREAS
Lidi poradte jak fotit
Kdys fotim bez blesku tak ta fotka je zluta a zozmazana pritom zlutou vodu nemam
» více k tématu (počet reakcí 6)
Je to normální?
Má to jako jediná samička. je to zebra red/red to ale poznate.. Ten pruh má i na druhé straně a chová se neklidně!!!
Založil: Grem
Pseudotropheus zebra
Mrkněte se na mého P.zebra - samec.Myslíte, že je to normální zbarvení??Protože všechny co jsem zatím viděl jsou většinou červeno-oranžoví,teda samozřejmě podle formy, ta moje by měla být red/red ??
KOUKAM ZE JE TO TU DNES NEJAKY MRTNI
Tak co lidi co ne nej rikate no neni nadhernej?
» více k tématu (počet reakcí 9)
Problem ohledně velikosti
Potřeboval bych poradit ohledně velikosti ryb Labidochromis yellow a zebra červená samice a tmavý samec jak dorostou v akvariu 140l a jestli jim to bude stačit ryby jsou mlade kolem 6 měsíců a jsou asi tak 5,5-7 cm velke dekuji za radu.
rasy na umelich rostlinach
Jak ucine odstranit rasy na umelich rostlinach? Dekuji moc.
Založil: Mimon