Diskusní fórum

prosba o pomoc

Mám akvárium 270 l. v něm 25 labibochromis yelow, ancistrusy, 2 thorokáty a dvě žraločí parmy. Asi před třemi lety jsem si se sumečkem žraločím zanesl do akvária ichtiosporidium hoferi- plíseň napadající vnitřní orgány ryb. Žraloček přežil,nemoc však zlikvidovala polovinu osazenstva. Nyní se problém opakuje a škoda bude zřejmě totální. Poradí někdo jak postupovat? Je třeba zlikvidovat celé osazenstvo akvária a rostliny, nebo je možné po čase doplnit akvárium novými rybami? Vše dezinfikovat a začít znovu? Akvárium jsem budoval mnoho let a všechny ryby byly ve vinikající kondici. Nic na nemoc nezabírá i podle informací z knih je neléčitelná. Mám obavy, aby nezůstávala v akváriu v latentní podobě a časem se znovu nespustila. Prosím poraďte.

Založil: radek » více k tématu (počet reakcí 7)

Jiné ryby a Tlamovci

Snesou vůbec Tlamovci jiné ryby v akváriu mě zatím všechny sežraly ,jediný odolává kančík a ancitr.

Založil: Fidla » více k tématu (počet reakcí 4)

mladé... za jak dlouho

zajimalo by mě, za jak dlouho samicka vypusti mlade z tlamky... ma je tam uz asi 14 dni a ja se nemuzu dockat az je uvidim....:-)

Založil: okej1 » více k tématu (počet reakcí 15)

ZALOZENI AKVARIA

Muzete mi doporucit nejake vhodne barevne pestre slozeni ryb z malawi do 200l akvaria.je-li lepsi jen jeden druh ve vice jedincich,nebo od kazdeho jen samce a skupinku samic,popripade kolik druhu.velikostne tak max do 12-13cm.nadrz mam kompletne zarizenou a jen nevim co presne koupit.dekuji

Založil: sidonius » více k tématu (počet reakcí 8)

nemocni tlamovci

Mám 100l akvárko a v něm 3 zebry , 2 frontosy a 3 ancitrusy. Zjistil jsem že mí tlamovci se občas otírají žábry o kameny a jsou dost nervozní takoví roztržití a pořád u dna a jsou hodne plaché :-( vyměnil jsem 1/3 vody a zalil 50kapkami Multimedicalu FMC, myslíte že by to mohlo zabrat ? Jsou to žábrohlisti nebo co mám použít ?

Založil: big.hany » více k tématu (počet reakcí 14)

Zelená voda v akvariu

Mám problém s vodou v akva... Nedavno se mi zbarvila do zelena tak, že nebylo vidět na 2cm do akva... a voda byla tak 5-6dni stara... jeste nikdy se mi to nestalo tak sem byl docela prekvapen ze se pres noc voda zbarvila az tak moc.... mam 250L akva

Založil: okej1 » více k tématu (počet reakcí 1)

Palvicochromis pulcher

Nemáte někdo mladé od Pelvicochromis Pulcher? Koupil bych mladý párek. Pokud možno,tak okolí Benešovska Děkuji mnohokrát

Založil: Quentin » více k tématu (počet reakcí 9)

Zelenina pro Tropheusy

Docetl jsem se,ze je pro ne nejlepsi zelenina jako je salat,hrasek atd. ! jak tu zeleninu mam upravit ??? Prosim poradte .

Založil: Tom Pe » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak to jenom dělají?

Nevíte jak to udělat,abych měl doma taky takhle krásně zvírazněné pozadí jako je třeba na tomto obrázku??Voda 100% čistá,svítim 2 zářivky Sera tropic sun Royal,S.blue sky Royal (75cm,25w).Někdo říká,že se má tapeta lepit zevnitř akvária,ale já to mám "normálně" zvenku.Myslíte že v tom je ta chyba???

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 7)

Jak to jenom dělají?

Podivná skvrna na hladině

Akvarium s tlamovci (200 l.) se mi daří udržovat poměrně čisté, pravidelně měním vodu každý týden a ancistrusové se také postarali o pořádek. Ale na hladině se pořád drží jakási souvislá skvrna. Je po celé hladině. Dokonce na okrajích se tvoří pěna. Poradíte někdo co s tím ? Díky

Založil: Luboš » více k tématu (počet reakcí 1)

Mouční červi???

Někde jsem se dočet,že se tlamovci také dají krmit moučnými červi.Takovými,jaké se dají koupit například v rybářství,mají i různé velikosti.Já sám k tomu nemám příliš kladné hodnocení a tak by mě zajímal váš názor???

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 14)

DOKUMENTARNI FILMY NA DVD

AHOJTE VSICHNI.MEL BYCH PROSBU.MOHL BY MI NEKDO Z VAS NAPSAT,JESTLI VYSLY NEJAKE DVD S TLAMOVCAMA?JESTLI ANO,PROSIM DEJTE MI NEJAKY ODKAZ,S KAMA SE TO DA OBEDNAT,POPRIPADE INTERNETOVOU ADRESU.DIKY MOC

Založil: GARFILD » více k tématu (počet reakcí 3)

Pozadi z polystyrenu ?

Muze nekdo poradit postup pri vyrobe akvarijniho pozadi z polystyrenu ? Moc dekuji za rady.

Založil: Tom Pe » více k tématu (počet reakcí 1)

prosim o radu

chtel bych se zeptat,jestli nemáte někdo zkušenosti s chovem labidochromis caeruellus yellow,chtel bych vědět,jak poznám samce od samice.mám jich pět ve velikosti asi 4cm.děkuji

Založil: Petr » více k tématu (počet reakcí 18)

Tropheus duboisi - krmivo??

zdravím všechny , měl bych takový jeden dotaz co dávat tlamovcům rodu Tropheus Duboisi na krmení?Někde na internetu čtu že granulovaná rostlinná krmiva,vločky a patentky-a tytto patentky někde píšou,že mám dávat a někde že v žádném případě.Nítěnky chapu ,že přenášeji bakterie ale patentky nevim proč jo či ne.Chtěl bých Vás poprosit, kdo chová tyto tlamovce o odbornou radu jaké krmení podávat a nějaké rady k úspěšnému chovu tohoto tlamovce.A ještě mám druhy Pseudotropheus zebra,Labidochromis red pro ně platí taky že nedávat nítšnky atd??Předem všem děkuji za odpověď.

Založil: Lukáš » více k tématu (počet reakcí 1)

Přeplněné akvárium

Myslíte že by akvárium o objemu 250l,s dobrou filtrací+rostliny (anubiasy,vallisneria,microsorium) a rybí osádkou 14 kusů tlamovců (3 P.elongatus,3 A.stuartgranti,4 T.moorii,1 P.demasoni,3 P.zebra red/red) a 4 kousky Ancistrusů mohlo být přeplněné???Ptám se na to,protože mi ryby nic moc nerostou,hlavně ty moorii rostou velice pomalu.Už nevím čím jiným by to mohlo být.Jo a krmím hlavně výrobky sera + mraženíé patentky,krill..+ čas od času živé patentky.Kdyby jste někdo věděl čím to je,nebo co zanedbávám PROSÍM o radu.

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 8)

Optimalni pocet dospelych tlamovcu do 210 litru?

Ptali jsme se nekolika chovatelu a dostali jsme prekvapive ruzne odpovedi - od 10 az do 28 ks. Jedna se o ryby, ktere meri dospele prumerne 10 cm. Auratus, Electric Yellow, Saulosi, Acei, Demasoni, Socolofi, 1 par Ice Blue Zebra (Metriaclima Greshakei), Aulonocara.

Založil: A+I » více k tématu (počet reakcí 7)

prosím o radu

chtěl bych se zeptat,v kolika stupních chováte tlamovce.

Založil: Petr » více k tématu (počet reakcí 3)

CHOVÁM RYBY JEZERA TANGANICA TAK 12 DRUHÚ

Ryby chovám už pár let tak již ně co vím a to je to že není nad to když si každý projde nezdary ani mě moc nepomohli rady z kušených choatelú každý si musí přijít nato co jeho ryby potřebují u nyverzální rada ne existuje

Založil: zdenda » více k tématu (počet reakcí 2)

Jak znicit sneky

Muze nekdo poradit jak se zbavit malinkych vodnich sneku ??? Dekuji .

Založil: Tom Pl » více k tématu (počet reakcí 3)

Můžu chovat tlamovce v akváriu 60 litrů?

Chtěl bych se vás zeptat,jestli má cenu chovat tlamovce v 60 litrové nádrži a kolik bych jich tam mohl mít???děkuji!!

Založil: Petr » více k tématu (počet reakcí 42)

Narození tlamovci

Budu mít každým dnem malé tlamovce.Někdo mi říká oddělej hned samici,ale kamoška má ty malé asi 14dní narozené a zatím je nikdo nesežral.Poradí někdo z vlastní skutečnosti?

Založil: Katka » více k tématu (počet reakcí 3)

Dospele ryby pro chov.

Nevite prosim vas kde by jsem mohl koupit dospele ryby na chov ? Zaridil jsem si ve sklepe malinkou pestirnu a chtel bych zacit s chovem ! Dekuji za rady.

Založil: Tom P » více k tématu (počet reakcí 4)

Vystavy-kdy a kde ?

Ahoj,nevite nekdo prosim kde a kdy se poradaji vystavy tlamovcu ? Dekuji.

Založil: Tom P » více k tématu (počet reakcí 1)

Cim krmit malicke rybicky

Co je nejlepsi krmivo pro malinke rybky v prvnich 2 tydnech?

Založil: Kapr » více k tématu (počet reakcí 7)