Diskusní fórum

Mohou být spolu v akváriu?

Ahojte,mam Labidochromis yellow a dnes si chci poridit pseudotropheus socolofi.U tehle kombinace vim,ze je v poradku,ale hodi se k tomu Aluonocara modrá? cetla jsem,ze je ze severu Jizni Ameriky.diky

Založil: Hermiona » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak je rozpoznám?

Ahoj,mam koupene4Labidochromis Yellow a nevim,ktera ryby je samec a ktera samice.Ryby jsou mlade a drzi se dost ve trech nebo ve dvou.je to v poradku?

Založil: Hermiona » více k tématu (počet reakcí 3)

PROSIM O RADU

Ahoj,prosim poradte mi nekdo.PRed tzdnem jsem si zalozil akvarko cca 40litru.Predtym jsem ho poradne precistil a kameny se sterkem prevaril.Nakoupil jsem 2xtlaovce,2xbojovnice, 2xskalar, 2 prisavky...Ale nevim proc do tydne mi za jedinu noc vsechny rybky vykapali zustal jenom samecek bojovnice...Muzete mi nekdo poradit co se stalo???ted kdyz se divam do akvarka tak se mi zda ta voda malinko kalna nebo je to nejaka rasa? ICQ: 149282572. Dik Petr

Založil: Petr » více k tématu (počet reakcí 2)

Metriaclima estherae

Nevíte někdo kde bych mohl sehnat tento druh Metriaclima estherae - samičku??? Díky

Založil: Ivoš » více k tématu (počet reakcí 2)

nemoc Krupička

Už podruhé během dvou měsíců se mi objevila v akváriu krupička.Nemáte nějaký typ, jak se ji zbavit co nejefektivněji? Děkuji

Založil: Bara » více k tématu (počet reakcí 8)

Zakládání nového akva 130

Zdravím všechny. Pustil jsem se do založení nového akva 130 l a mám menší problém. Na kamenech se začaly objevovat hnědé flíčky (viz. obrázek) řas. Vím, že na tohle téma je tady na diskusi toho fakt hodně, já si taky všechno pročet, ale že bych tam měl málo světla se mi vůbec nezdá. Tak se chci zeptat, jestli to není přechodná fáze v zajíždění nového. Akva je 80x40x40, osvětlení 2x 18W,60 cm trubice Philips 33-640 (je na tom 1200 lumen). Mně to připada, že by to mohlo stačit, co říkáte? Svítí se více než 12 hodin. Akva bylo napuštěno 16.9., 20.9. byly přidány "zajížděcí" ryby - 4 kominíčci a 2 mečovky. Flíčky jsem zpozoroval včera. Není to nadbytkem dusitanů nebo špatnou filtrací, malou prokysličeností? To světlo se mi zdá dost dost. Poraďte prosím.

Založil: Hb » více k tématu (počet reakcí 2)

Zakládání nového akva 130

Jaké další ryby a kolik?

Ahojky všichni. Prosim poradte mi. Mam 80 l akvarium s 2*L. Yellow,2*Ramirezova Cichlida,2*Pestřenec a nejake Ancitrusy.Chtěla bych k tomu nějaké červené nebo modré ryby,spíše mírumilovné.Nemáte nějaký typ? Děkuji

Založil: Bara » více k tématu (počet reakcí 2)

atlas cichlid

http://www.cichlidae.info/author.php?id=30

Založil: sup » více k tématu (počet reakcí 1)

OTIRANI TLAMOVCU

Prendal jsem ryby do nove nadrze a zacali se mi otirat o sterk a lavu.Cim to muze byt?Je to normalni?Dekuji.Filip.Brno

Založil: filip » více k tématu (počet reakcí 2)

počet tlamovců

chci si pořídit akva na 200 litrů. můžete mi poradit,kolik rybek do této nádrže?Dík

Založil: ro » více k tématu (počet reakcí 4)

Jsou ty ryby normální?

Ahoj,uz jsem si poridila Labidochromis yllelow,ale porad se mi schovavaji za stenu z lavovych kamenu a vyplouvaji jenom na par sekund,a to jen nekolik centimetru od steny na rychly pruzkum.Krmeni jim zapadava i za stenu,takze za krmenim vyplouvat nemusi.Budu jeste porizovat dalsi lavove kammeny a dalsi ryby.diky

Založil: Hermiona » více k tématu (počet reakcí 6)

Jak postavit vnejsi filtr

Chtel bych se zeptat jak mam postavit vnejsi filtr pro 250l akvarium???co k tomu potrebuji???na kolik to vyjde???dekuji za odpovedi

Založil: crteczech » více k tématu (počet reakcí 2)

chování perlovek

mám perlovky a naráží hlavou do kamenů jakoby se drbali.Nevíte proč to dělají?

Založil: romana » více k tématu (počet reakcí 5)

Filtr PJF 1501

Ahoj, nemá tady náhodou někdo zkušenost s tímto filtrem. http://www.akvashop.sk/product_info.php?cPath=91&products_id=1161&language=cz Je za dobrou cenu tak bych chtěl vědět názory. Chtěl bych ho do akva 375l. Díky.

Založil: Martin » více k tématu (počet reakcí 5)

Pozadí z montážní pěny

Nemáte někdo návod na výrobu pozadí z montážní pěny jde mi hlavně o to zda není pro ryby škodlivá!Díky

Založil: Jirka » více k tématu (počet reakcí 3)

Něco pro fajnšmekry

120 l akvarko tanganika s A.calvus F1 - 5 ks. Rostliny bambus.Jaxe vam libi ?

Založil: Tom » více k tématu (počet reakcí 20)

Něco pro fajnšmekry

Jsou tyto ryby vhodné pro začátečníky?

Ahoj,ráda bych si pořídila tyto ryby:Labidochromis caeruelus yellow,Pseudotropheus tropheus,Ps.zebra,Ps.flavus a Ps.msobo.Chtela bych hlavne vedet,jestli jsou vhodne pro zacatecniky,ale taky jestli se k sobe hodi a jestli ano,tak po kolika kusech,akva je 160l.Dekuji za odpoved

Založil: Hermiona » více k tématu (počet reakcí 4)

Poter v Akvariu

Potreboval bych radu,jestli muzu dat do 25L elementky mezi poter stary asi tak 4 dny,dalsi samici plnou mladych.Nevim ,jestli by po vypusteni svych mladych ,nesezrala ty prvni.Jedna se o PS Demazoni,diky za radu.

Založil: GARFILD » více k tématu (počet reakcí 1)

ŠTĚRK(cca 0,5cm) v talamovčím akvárku

Zdar.Potřebuju poradit.Vadí hodně v akvárku s tlamovcema štěrk(cca 0,5cm).

Založil: wildy » více k tématu (počet reakcí 4)

Nemoc nebo šílenstvý?

Ahoj všichni, nějak se mi zbláznila ryba. Teda už je v nebi, ale chtěl bych zjistit co bylo špatně. Z ničeho nic začala plavat a při tom válela sudy,pak i když stála na místě pořád válela. Jinak byla normálně plachá. Nevíte někdo co bylo špatně? Jo byla to Labidochromis sp. yellow samice.

Založil: Kwjeta » více k tématu (počet reakcí 4)

TMEL NEBO SILIKON

ahoj, jaký mám použít prostředek k lepení starého velkého akva asi 300l?tmel nebo silikon?jaké značny?kolik stojí?kde ho seženu?a jaký k nalepení břidlice na zadní stěnu akva abych neotrávil němé tváře.dikec.filip

Založil: filda » více k tématu (počet reakcí 1)

Mladé v tlamě

Jak poznám že má tlamovec-kyně mladé v tlamě jsem začátečník a jedna ryba už pár dní nežere. Co dělat v případě že se vylíhnou mladé. Je možné je nechat s dospělími. díky za rady.

Založil: kolovrátek » více k tématu (počet reakcí 11)

Mladé v tlamě

Jak poznám že má tlamovec-kyně mladé v tlamě jsem začátečník a jedna ryba už pár dní nežere. Co dělat v případě že se vylíhnou mladé. Je možné je nechat s dospělími. díky za rady.

Založil: kolovrátek » více k tématu (počet reakcí 2)

Hnědá řasa v akváriu

Ahoj lidi,na skle a kamenech se mi tvoří hnědá řasa,nemáte někdo zkušenosti v boji s tímto neduhem?

Založil: Kuba » více k tématu (počet reakcí 1)

Přemnožení šneků!

Mám v akvárku s tlamovcema přemnožené šneky.Nevim co je to přesně za druh, ale jsou to takový ty obyčejný-zřejmě jsem si je přines s rostlinama.Myslíte že proti tomu něco existuje??Nebo si s nima tlamovci poraděj sami??

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 4)