Diskusní fórum
MNOZSTVI RYB V AKVARIU
Chtel bych se jen zeptatna vas nazor,jestli by prozatim ,nez si poridim vetsi akvarko,asi tak pristi rok,jestli by mohly byt tyto druhy spolu,zatim sou jeste mladi,ale prostredi jim svedci,nektere druhy se mi uz truo,jako blazni.Mam jich tam zytim asi tak 25ks,ale jak se sparujou,tak ten zbytek dam pryc,takze se uvolni nejake to misto.Mam akva o rozmerech 80x40x40.Zatim mi nezdechla zadna ryba a sou navic pekne zbarvene.Mam tam tyto druhy:JELOVKY,RED-RED,VENUSTUSY,DUBOISY,BEMBY A DAMAZONKY.
Založil: MARTIN
» více k tématu (počet reakcí 9)
NECHCE mi ZRAT
Mam P.Demasoni malou asi 4 cm,a co jsem ji koupil tak nechce zrat,vlocky,granule,salat-nic.Co mam delat.Dekuji.
Založil: phill
» více k tématu (počet reakcí 3)
Cichlosoma temporalis
ahoj víte někdo něco o rybě cichlosoma temporalis? Chov, odchov, agresivita, podmínky atd. Díky za jakékoliv info
Založil: Jara
» více k tématu (počet reakcí 1)
ZVLASTNI CHOVANI RYB
Chtel bych se zeptat,jestli nahodou nevite,proc ryby v akvariu jezdi nekdy jen tak nahoru a dolu cumakem prilepene ke sklu.Vypada to,jako by se zblaznily.
» více k tématu (počet reakcí 6)
Odstránenie lepidla
Dravím už som konečne kúpil akva 300 l a mám na vás takú prozbu neviete ako sa dá odstrániť lepidlo čo sa používa na tapety? Skúšal som okenu jar a nešlo to dole pripadá mi to ako keby to bolo zažrané v tom skle. A možno budem asi debil ale nieje nejaký spôsob na odstránenie škrabancov viem že na autách to robia ale o akvárkach som to nepočul. Ďakujem za každú vašu radu
Založil: LALO
» více k tématu (počet reakcí 5)
Jake kameny do akva?
Jsou vhodne do akva kameny z lomu?pravdepodobne asi vapenec.Dekuji.Filip
» více k tématu (počet reakcí 2)
Jak rozeznat pohlavi PS.DEMASONI
Poradte prosim jak rozeznam pohlavi u Pseudotropheus demasoni.Mam asi 4 cm malou rybu, svetle modra strida tmave modrou.Je to samec nebo samicka?Dekuji.Filip
Jak rozeznat pohlavi?
Poradte prosim jak rozeznam pohlavi u Pseudotropheus lombardoi?Dekuji.Filip
» více k tématu (počet reakcí 1)
TEPLOTA V AKVARIU
Zdravim vsechny,chci se zeptat,jestli nevadi rybam teplota 30-32 stupnu.Topne telisko nemam,pri takovych hicech,jake jsou.mi ta teplota leze nahoru sama.Uz sem jim vymenil aji vodu za chladnejsi,ale zase to leze nahoru.A navic mame jeste teply byt.Diky za odpoved
Nevíte někdo něco o chovu Magrenosepra girga ?
Nevíte někdo něco o tomto druhu africké cychlidy? Event. kdo chová její variantu red x red? Viděl jsem je v Německu v jedné pěstírně, ale byli strašně drahé a majitel stejně nechtěl prodat. Jsou tak pěkné, že bych je chtěl začít dělat i v Česku. Nikde jsem je nenašel na netu. Nejspíš to bude import přímo z Afriky a nějaká novinka. :((
Založil: merlin
» více k tématu (počet reakcí 8)
Ps.lombardoi
koupil sem si 5ks s tím že jsem myslel že to je 1samec+4samice,ale postupně mi samice žloutnou,takže sou to asi samci.už jsou žlutý 3.vymlátí se navzájem?Neuženou samice?.Mam velké akva ale je tam ještě plno dalších cichlid zejmena tlamovců
Založil: Killer
» více k tématu (počet reakcí 7)
VENUSTUS- NIMBOCHROMIS
Chovate nekdo tenhle druh tlamovcu?Jestli jo,jste snima spokojeni?Predem diky za odpoved
Problém s ploutvemi
Ahoj, je možné, že mi mladí tlamovci ohlodávají všechny ryby(zadní ploutve)?Nebo tam mám nějakou chorobu?Skoro všem rybám se třepí ploutve a některé je mají jakoby vykousané.zvýšil jsem teplotu, přidal 3 lžíce soli na 120L akva a dávám preventin.Jo eště něco- na preventinu píšou, že se má přidávat každý den 1 kapka na 2L vody.Je to pravda?Neotrávím ty ryby, když měnim třetinu vody jednou za 14 dní.Děkuji za reakce-spěchá.
Žltá voda a úmrtie rýb
Zdravím založil som si akvárium a napustil som vodu z vodovodu dal SERA agutan a nasadil rybky a po jednom týždny mi polovička rýb zomrela a mám žltú vodu Je to normálne?Chápem že pri založený nového akvárka sa tvoria dusitany a čpavok ale nachápem tú žltú vodu :( Poradťe prosím
Obsah nádrže 112 litrů?
Chtěla bych si zařídit biotop Malawi a nejsem s jistá, zda mohu použít stávající nádrž 80x35x40 cca. 112 litrů. Zajímá mě chov Pseudotropheus lombardoi (nebo p. tropheus, p. saulosi) jako dominantního druhu. Mohou se v takové nádrži tyto ryby chovat přirozeně nebo mám pořídit větší nádrž? Předem děkuju za názory.
Založil: Bischop
» více k tématu (počet reakcí 13)
Tření tlamovců
Jak staří jsou tlamovci než se poprvé třou?Vytřou se mi v akvariu kde jsou i ostatní ryby jiných druhů?Jaká je nejlepší teplota pro tlamovce?Děkuji Filip
Tlamovci pro začátečníky
Jaké tlamovce byste mi doporučili jako začátečníkovi? Měl sem spoustu druhů ryb a teď sem se rozhodl pro tlamovce!Poraďte díky
Založil: Jirka
Seznam tlamovců
Mohl by mi někdo zaslat nějaký rozsáhlý a přehledný seznam tlamovců se stručným popisem a fotografií?předem díky
Založil: Jirka
demason a nároky
Jsou demasoni náchylnější co se týče potravy než jiné druhy ps. a další malawi.Mezi 25 ks ve 300l mám 7 demasonů. Jeden už umřel a druhý k tomu nemá daleko.Je pasivní,nežere a je pořád na jednom místě schovaný na skále... Děkuji za každou radu.
Založil: josefff
Prezentace chovatelů
Měli byste zájem o možnost prezentace svého akvária na těchto stránkách? Získali byste adresu www.tlamovci.cz/zvolenýNázev, kde byste si mohli zřídit různé sekce, fotogalerii, přiřazovat texty, články a další informace podle potřeby.
Založil: admin
» více k tématu (počet reakcí 9)
Perlovka červená v jednom akváriu s tlamovci
Dobrý den, jaké máte kdo zkušenosti se společným chovem těchto druhů ryb: Elongátus, Yelow a Perlovka červená. Nemyslím, že Yelowky se snesou s Elongátama... Dík Bob
Založil: bob
» více k tématu (počet reakcí 36)
Jak přesně funguje demineralizační kolona?
Zdravím všechny akvaristy odborníky a chci Vás poprosit o radu a rozšířit tak můj obzor :-) Chci se zeptat jaký proces probíhá uvnitř demi kolony. Mám jí doma a nevím vlastně co se uvnitř deje :-) Moc děkuji za vyjasnění Mějte se
Založil: Květa
Je vhodný vápenec?
niekde som videl že mali pri cichlidách použíte vápencové kameňe ako sa používajú v mori. Keď si budem zostarávať akvárku môžem ich použiť nebude to mať nejaký vliv na rybky alebo na kvalitu vody? Ďakujem za oddpoveď nechcem sa dopustiť chyby.
» více k tématu (počet reakcí 8)
Pomoc při určení názvu
V pondělí jsem na Moravě koupil čtyři kusy tlamovců, prodavač neznal nmázev a asi tomu moc nerozuměl, protože mi jako samce prodal dvě samičky, které mají v tlamce jikry nebo potěr. Já se domnívám, že jsou to Haplochromis obliquidens zebra nebo venustos. Pomůže mi někdo určit název?
Založil: pityn
Rzoznanie samce od samice
Zdravím všetkých nevie mi niekto poradiť kde by som na nete našiel info ako rozoznám samaca a samicu jednotlivých druhov tlamovcov alebo mi popíšte či majú všetky druhy niečo špecifické podľa coho ich rozpoznám? Ďakujem za oddpoveď budem vám veľmi vďačný
» více k tématu (počet reakcí 6)