Diskusní fórum
Podivné chování ryb
Mám několik malých (4-5 cm) tlamovců a v poslední době se začínají podivně chovat - místo aby si při plavání pomáhali ploutvemi, vlní celým tělem. Možná je to špatnou vodou, i když ji každý týden část vyměním za novou. Díky za každou radu.
Založil: Sezam
» více k tématu (počet reakcí 14)
dusičňany a tvorba řas
dobrý den, zajímalo by mě jaký máte obsah dusitanů a dusičňanů ve vašich akva. mám tlamovce malawi v 300l akva cca 18 ks dusitany zatím 0, dusičňany mám 40 - po výměně vody klesne na 20-30. rostliny nemám vůbec, do filtru jsem nasadil nitri bakterie. no3 nad 30 prý podporuje řasy, a postupně se mi už rozrůstají
Založil: Milan
» více k tématu (počet reakcí 2)
Literatura Malawi
Dobrý den chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví jestli u nás byla výdaná nějaká kniha o tlamovcích Malawi, Tanganyika(nebo nějaký atlas Tlamovců) Děkuji za odpovědi.
Založil: Jiří
» více k tématu (počet reakcí 6)
Určení pohlaví u Zeber
Jak mohu zjistit u těchto Zeber o jakou formu se jedná?Všechny mají totiž stejnou barvu takže nevím jestli se jedná o Red-Red nebo samičky Red-Blu. Děkuji za příspěvky
Založil: ales
» více k tématu (počet reakcí 7)
kombinace s cichavci
Nevim jestli si k 5ti vetsim cichavcum muzu poridit nejake tlamovce. Co se stane? No prave abych neudelal nejakou chybu. Diky
Založil: ondrej
Pomůžete mi určir druh ryby?
Prosimvas co je tohle za druh?? Na netu jsem neco nasel, ale nejsem si jistej:) Podle mne to pozna kazdej kromne mne:-))) Diky za odpoved.
Založil: Radek
» více k tématu (počet reakcí 23)
Perlovka červená
Kolik vám dorůstá Perlovka červená?Mam jeden pár ve funkci "šnekobijců" a docela se mi líbí tyhle perlovky
Založil: Killer
» více k tématu (počet reakcí 1)
Anubias Barteri
Jaké nároky má a jak se množí Anubias Barteri ? Myslíte,že s ním Demasoni a pod. zatočí ? Děkuji.
Založil: tomis.h
Kořen barví vodu
Prosím o pomoc,mam koren Mopani,ktery barvi vodu do zluta, prosim o vase rady,predem moc dekuji
Založil: okej1
Neznama ryba
Caute. Kto by vedel co je toto za cichlidu? Pomozte prosim.
Založil: Bobor
» více k tématu (počet reakcí 11)
Vybarvení ps.demasoni
Ahoj,mám 8 ks Ps.Demasoni a chci se zeptat,proč nekteří jsou zbarveni skoro do modro černa a někteří jsou o mnoho více světlejší.Jedná se o znak dominantního samce,nebo je to jen kus od kusu.Všechny mám z jednoho chovu od chovatele. Děkuji T.
Malawi + Tanganika
Co si myslite o miesani Malawi + Tanganika. Rada by som si dala do 200L akva nejaku Tanganiku + Malawi - mensie druhy, ale pekne sfarbene... Doporucite mi nieco?
Založil: Janka
» více k tématu (počet reakcí 3)
ZAKALENÁ VODA
Ahoj, poradíte mi někdo? Asi před měsícem jsme si pořídili 120L akvarium a zaočkovali kulturou z již stávajícího (5 let) akvaria a umístili do něj asi 18 ryb (tropheus..pseudotropheus). Nyní se nám začala výrazně kalit voda (pravděpodobně zelená řasa) a postupně hynout i ryby (během 2dnů - 3ryby). Včera jsme vyměnili asi 60l vody v akvariu a přidali trochu soli. Vodu máme poměrně tvrdou a teplotu udržujeme na 27C. Krmíme granulemi pro tlamovce. Moc děkuji za jakoukoliv pomoc. Lucka
Založil: Lucka
» více k tématu (počet reakcí 7)
200L Malawi a vyber ryb
Ahojte! Mozete mi niekto doporucit kolko a ake druhy cichlid mam dat do 200L Malawi? Ide mi o to, aby to bolo farebne zaujimave a pestre. Mozete mi doporucit aj nejake sumceky k tomu? Dakujem
Založil: cichlidka
P. Demasoni vs. L. Yellow
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký z těchto dvou tlamovců je víc agresivní a ještě jaké jsou pohlavní rozdíly u Pseudotropheus Demasoni. Předem děkuji za odpovědi.
Založil: Trike
» více k tématu (počet reakcí 5)
premisteni jiker
potreboval bych poradit, akary mi ve velkem akva nakladli hafo jiker a ja bych to potreboval dat do mensiho akva, vydrzi jikry kdyz je prendam s tim na cem jsou a s chovnym parem???? nakladly je vcera.
Založil: Jara
» více k tématu (počet reakcí 4)
zavzdusnovani FLUVAL 304
Od spusteni filtru FLUVAL 304 pred 14 dny u nej neustale dochazi k zavzdusnovani. Mel jsem ho uz 3x rozebrany ale zadnou chybu v montazi (napr. v tesnicim o-krouzku) jsem nenasel. Myslel jsem ze by mohlo dochazet k prisavani treba u spoje hadice s trubickou sani, tento spoj jsem ale uz umistil pod hladinu a neprestalo to. Co s tim?
Založil: MARIN
Shark s aktivním uhlím
Zdravím všechny akvaodborníky, před cca. třemi měsíci jsem si koupil filtr SHARK 700l/h, jedemi na 50%, ale potřebuji zjistit jak často mám měnit patronu s aktivním uhlím??? Nebo obecně jak často se mění aktivní uhlí ve filtru?? Díky za radu
Založil: Ivoš
» více k tématu (počet reakcí 3)
Pohlavní dimorfismus u Pseudotropheus elongatus
Rád bych se dozvěděl, jak rozlišit u druhu Pseudotropheus elongatus samce od samice. Barevné i tělesné rozdíly. Předem díky za radu.
Založil: Bedřich
Tropheus Duboisi
Chtěl bych si k tlamovcům z Malawi do nového 500 litrového akvária pořídit také Tropheus Duboisi. Jaký na to máte názor? Přemýšlím o deseti T. Duboisi a zbytek ryb z Malawi (cca 35-40 ks). Chová je takto také někdo? Nejsou moc agresivní?
Založil: Jerry
» více k tématu (počet reakcí 10)
3D pozadí z YTONGu
Zkoušel někdo vyrobit pozadí do akvária z tvárnice (jumbo bloku) Ytong? Dá se prý dobře tvarovat (sochat), ale nevím co by to udelalo ve vodě. Za koždou reakci budu vděčný.
Založil: Jerry
rostlina echinodorus
potreboval bych poradit zacina se mi rozrustat rostlina Echinodorus Marble Queen cetl jsem ze se novy vyhonek ma zatezkat k zemi ale nechat na hlavni rostline nez si vytvori korinky. to jsem udelal a rostliny rostou ale nevim kdy dokazou bejt samostatny a muzu je odstrihnout nebo odehnijou od hlavni rostliny sami??? dik za odpoved
Založil: Jara
vzduchování a úprava vody
Existují vzduchovací kameny,které vypouštějí velice jemné vzduchové bubliny? Dále prosím o radu,jaké a jak správně dávkovat přísady na úpravu vody pro malawi. Sůl apod- Začátečník. Děkuji. Tom
Napln filtru Fluval 304
Jake slozeni filtracnich medii je nejlepsi ve filtru Flaval 304. Mam ho tyden a tak se rad vyvaruju spatnemu slozeni. Nejlip popsat jednotlive vrstvy postupne. Diky
Založil: MARIN
» více k tématu (počet reakcí 9)
Zatížení stolu pod akváriem 120x40x50
Nejsem si jistý nosností stolku pod akva 240l – 120x40x50. Koupil jsem jako kopmplet a údajně…je stolek na tuto váhu konstruován. Viz obr. Poraďte prosím,zda a jak by bylo vhodné stolek vylepšit a nebo zde to stačí takhle. Trubky jsou zřejmě z nějákého lehčího kovu či plastu… Děkuji
Založil: hav01
» více k tématu (počet reakcí 4)