Diskusní fórum

malé akvárko

Zapoměla sem ještě napsat,že bych chtěla modře zbarvené,teda pokud to bude možné..Jinak poradte jak akvárko zařídit!jaé filtrování.teplotu, a prostě vše co je do začátků potřeba...děkuji moc

Založil: Anna » více k tématu (počet reakcí 2)

problém-malé akvárko

dobrý den,chtěla bych se zeptat!Je to asi problém,ale akvaristikou se zabívám už dlouho,ale chtěla bych si pořídit tlamovce!Nemám ale prostor a tak mám tak 60 l akvárium!Vim,že pro tlamovce to neni vhodné,ale prosím poradte mi!Chtěla bych Pseudotropheus Saulosi a Melanochrismis maingano!Kolik si jich do tak malého akvária můžu pořídit?Kolik samců a kolik samic?jak akvárium vybavit a podobně!z tlamovcema nemám vůbec žádné zkušenosti!prosím poradte mi...děkuji

Založil: Anna » více k tématu (počet reakcí 6)

Krmení tlamovců salátem..??

Mám tlamovcům podávat salát??A když,mám ho spařit pod horkou vodou,nebo je to zbytečné?.

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 6)

Příloš silné filtrování??

Potřeboval bych vědět jestli není moc pumpa s průtokem 1200l/h do 250l akvária???Mám tam Tropheus Moorii,P.elongatus neon spot,P.demasoni,Aulonocary

Založil: Míla » více k tématu (počet reakcí 2)

tropheus dubois

v mem hejnu citajici asi dvacet ryb, je par jedincu (dva, tri), kteri se na miste vlni, prohybaji, zerou jenom sporadicky. krmim 2krat denne-mrazenou buchankou, spirulinou. me akvarium ma 300l, vymena vody sca jednou za 10 dni-priblizne polovina,cistotu udrzuji dva filtry. prozatim jsem prisolil vodu,ale zatim zadna viditelna zmena. nerad bych pouzival nejake chemicke prostredky-baktopur,.... mel by nekdo nejake reseni, radu, jak dostat tyto ryby do perfektni kondice??? dik zdenda

Založil: zdenda » více k tématu (počet reakcí 2)

filtrovani v akvariu

ahojte,myslite si,ze filtr FAT-2 je dostacujici do 200l akvarka?

Založil: martin » více k tématu (počet reakcí 2)

thiosíran sodný

nevíte někdo jak se dávkuje na odstranění chloru z vody?

Založil: arena64 » více k tématu (počet reakcí 20)

Odkud raději žerou

Mbuny, ze dna nebo z hladiny???

Založil: Tatoch » více k tématu (počet reakcí 5)

Děsná barva bioakvacitu

Za jak dlouho se to zašpiní ať to nemá tak děsnou modrou barvu? Vždycky když jdu kolem tak se leknu...

Založil: Tatoch » více k tématu (počet reakcí 1)

Velikost a filtrace

Chci si pořídit akvárko a mám dva takové zásadní dotazy. Mělo by mít rozměry 160x60x50(60). to je první dotaz, výšku mít jen 50 nebo vzít raději 60cm? (budete to jen výhradně pro malawi) A druhá otázka je ohledně filtrace, líbí se mi eheim clasic 2217, napřed se mi líbila hodně řada profesional II, ale to se mi už zdá hodně drahé. Máte nějakou jinou alternativu, co se týče filtru? (odzkoušeno, doporučit, atd..?) dík

Založil: Tomáš » více k tématu (počet reakcí 9)

minimum pro šnekáče

Na jedněch zahraničních akvaristickejch stránkách jsem se dočetl, že šnekáči jsou jediný cichlidy, ketrý se daj chovat v 5ti gallonovém akváriu. Buhužel nikde nebylo uvedeno, jestli sejedná o britské či americké gallony. Proto tedy dotaz:Jak musí být minimálně velké (malé) akvárium pro tyto ryby (jeden pár)? Díky za každou odpověď.

Založil: P.J. Tunat » více k tématu (počet reakcí 10)

Vnitřní filtr - vibrace

Koupil jsem filtr TetraTec IN 600 Plus. Jede dobře, ale tak jednou za 10 minut vydává docela hlasité vrčení. Vyměnil jsem ho za jiný kus a u toho je to stejný. Uvažuji vyměnit ho za Fluval 2 Plus. Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky za každou radu.

Založil: Rocky » více k tématu (počet reakcí 3)

podstavec pod akvárium

chtěl bych vědět kde se dají koupit podstavce pod akváruim 240l,nechci dělaný svařovaný z jeklů,aby to mělo i svůj desing.

Založil: vojta » více k tématu (počet reakcí 8)

Zive rostliny

Muzou mit tlamovci v akvariu nejake zive rostliny ktere by neozirali?

Založil: Jara » více k tématu (počet reakcí 15)

jak velke akvarko staci???

Jak minimalne musi byt velke odchovne akvarko pro tlamovce a co je pro samicku (yellow)pri noseni jiker dulezite???

Založil: Jara » více k tématu (počet reakcí 2)

Poraďte krmivo

Jaké granule jsou pro tlamovce nejlepší???

Založil: Tatoch » více k tématu (počet reakcí 3)

Cladophora aegagropila

Máte někdo s tlamovci tuto rostlinu (řasu)???

Jak zasadit Anubias?

do písku nebo jen přivázat k šutru???

Založil: Tatoch » více k tématu (počet reakcí 3)

osvetleni akvaria

Nazdarek,mam 2 zarivky bile a chtel sem se zeptat,jestli bych mohl 1 vymenit za fialovou,kamos to tak ma a tvrdi,ze se i tlamovci lepe vybarvuji,tak nevim?Diky

Založil: martin » více k tématu (počet reakcí 5)

Travertin do Malawi

Jsou vhodné šutry z travertinu do akvarka s tlamovci nebo je to moc vápennaté?

Vymena vody u tlamovcu

Ahojte,mel bych takovy dotaz.Nekdo uz tady psal,ze tlamovcum meni vodu kazdy tyden,teda aspon vetsi cast vody,tak sem se chtel zeptat,jestli to neni trochu prehnane.Podle me by to nemuselo byt az tak casto,pokud to neprekrmuje a nehnije tam zradlo,stacilo by to snad asi tak 1 do mesice ne?Pokud je ovsem i dostatecne filtrovani.

Založil: martin » více k tématu (počet reakcí 3)

Poraďte skladbu ryb

Mám v cca 100l akva 3 Labidochromis yellow co knim přidat aby se to sneslo. Chtěl bych něco modré, ne moc divoké(nějaké pseudotropheus). Jsem začátečník. Děkuji za jakékoliv info.

Založil: Tatoch » více k tématu (počet reakcí 6)

Druh tlamovce

Nikdo neznate druh IODOTROPHEUS SPRENGERAE RED?Ze se nikdo neozval?

Založil: martin » více k tématu (počet reakcí 4)

Rozmnožování

Jak musi byt velci tlamovci yellow aby se mohli rozmnozovat nebo muzou i kdyz jsou maly??? To same bych poterboval vedet u Akar.

Založil: Jara » více k tématu (počet reakcí 8)

Nutná odpověď!!!

Doufam ze nevadi kdyz krmim tlamovce(yellow) mrazenymi nitenkami a nejakymi granulemi s rostlinymi prvky??? Neco sem tu o tom cetl.

Založil: Jara » více k tématu (počet reakcí 5)