Diskusní fórum

Stránky 1 ............... 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288

Snesou se dvě samice?

Ahoj.Můžu odlovit dvě samice ps.saluosi (s jikrami) ze společné nádrže do 45 litroveho akva?Výtěr byl osm dnů po sobě.Zajímá mě,jak budou reagovat na cizí potěr až ho vypustí a jak se snesou spolu?Dik

Založil: Roman » více k tématu (počet reakcí 1)

Pěna na pozadí

Prosím o radu, jak udělat pěnové pozadí. Dá se to dělat rovnou na sklo? Jaký je nejjednodušší postup aby to pak dobře vypadalo, v životě sem to totiž nedělala.Díky

Založil: markéta » více k tématu (počet reakcí 6)

Tropheus moorii "orange"

Chystám se zřídit nové osazenstvo mého akvária. Respektive jsem již před samotným koncem. Kolega mě nakonec nadchl pro tropheus moorii orange. Mluvil o tom, že se tyto ryby cítí nejlépe ve skupině, kde tvoří jakousi komunitu. On je také tak chová a proto jsem se rozhodl pro 25 ks stejného druhu. Mátě s tímto někdo nějaké zkušenosti nebo informace. Když čtu na zahraničních stránkách a sleduji osazenstvo jednotlivých nádrží tak tam mají od každého druhu maximálně 4ks, spíše po dvou nebo dokonce po jednom. Myslíte si, že čekají až se jim druhy zkříží, nebo dávají raději přednost pestrobarevnému osazenstvu? Díky za diskuzi k této problematice. Osobně si myslím, že společenství jednoho druhu je přirozenější, nebo ne?

Založil: Josef Típálek » více k tématu (počet reakcí 3)

Tlamovci vs. čichavci

Zdravím všechny. Uvažuji o založení "Afriky" a chtěl bych se zeptat. Snesou se tlamovci s čichavci? Mam pár čichavců zlatých. Musel jsem je přelovit, protože terorizovali ostatní spolubydlící... Díky za radu.

Založil: gartik » více k tématu (počet reakcí 10)

Hrubost písku a jeho odsávání

Jaká zrnitost je vhodná pro malawi a jak se jemný písek (0,3 mm) odsává? Nenasává to i filtr, když to ryby rozvíří? Díky.

Založil: Martin Novák » více k tématu (počet reakcí 2)

UV Lampa - použití

Mám při dohotovení dekorací a při úplném napuštění akvárka použít UV lampu? Před nakoupením rybiček... K čemu všemu se má vlastně UV lampa použít? V návodu je napsaný pěkný houby. Díky

Založil: zuzajda » více k tématu (počet reakcí 4)

Neměl by být na dně akvária polystyrén?

Chci vědět, jestli pod kameny - z bezpečnostních důvodů- není třeba něco dát. Třeba polystyrén... Pokud ano, tak po celé ploše dna? Mám akvárko průhledné z obou stran, máte nějaký tip na uspořádání kamenů? Mám výšku 60cm. Mám z toho docela obavy. Budu tvořit poprvé... Můžu dát kameny z obsahem vápence? Krásné bílé kameny z lomu Mikulov... Díky

Založil: zuzajda » více k tématu (počet reakcí 37)

Na jak dlouho vypnout filtr?

Chci změnit osazenstvo se společenského na Malawi. Ale nemám na to moc času při dvou malinkých dětech. Rybky už jsou rozdané, akvárko má třetinu vody, ale pořád filtruju. Můžu vypnout filt, případně na jak dlouho bez poškození? Chci tento týden naskládat kameny, ale nechci zničit "starý" písek. Nádrž 320l byla skvěle zajetá. Díky - zatím laik, ale nadšený.

Založil: zuzajda » více k tématu (počet reakcí 4)

vybavení akvária 720 litrů

může mi prosím někdo poradit, jaké vybavení pro akvárium o objemu cca 720 litrů pro cichlidy. V souřasnosti mám akvárium 220 litrů a rád bych větší, ale nechci experimentova, hlavně s rybami. Za každou radu děkuji

Založil: plynař » více k tématu (počet reakcí 1)

Jak zabezpečit filtrt proti vcucnutí mláďat?

V radách a zkušenostech se píše že v akváriu se samicí a potomstvem by se měl filtr zabezpečit proti vcucnutí mláďat.Jak ho mám zabezpečit? A je vůbec výhodnější samici odlovit a dát do samostatného akvária?

Založil: Tomáš » více k tématu (počet reakcí 4)

Zkušenosti s pískem

Mám v akváriu s tlamovci jemný bílý písek. Oni ho ale pořád hloubí, přesouvají a dělají velké díry až na dno akvária ... mám strach, že popadají kameny, které v akváriu mám. Mám to vyměnit? dát tam jemné kameny? nebo to mám prostě nechat? jsem zvědav na vaše zkušenosti.

Založil: Luboš » více k tématu (počet reakcí 3)

Zkumavka do topítka

Dobrý den. Praskla mi zkumavka u topítka a nemohu sehnat jinou. Chtěl bych se zeptat, kde by se dala sehnat nová, protože jsem se ptal v lékárně a ve zverimexu a nikde ji neměli. Vnitřní průměr-1,36cm,délka-25cm. děkuji

Založil: Honza » více k tématu (počet reakcí 3)

cichlidy a tlamovci

Děkuju Vám za reakci na dotaz TLAMOVCI VS. ŠNECI.Když tedy tlamovci nežerou šneky, tak by mě zajímalo jestli jsou některé cichlidy, které šneky žerou a zároveň si nevadí navzájem s tlamovci.AKVARIUM- 840l

Založil: Killer » více k tématu (počet reakcí 2)

Je možné krmit tlamovce hovězím srdcem?

Dobrý den, dočetl jsem se zde, že nítěnky by pro tlamovce neměly být vhodné. Já jen občas tak jednou týdně dám rybám malý kousek hovězího srdce nastrouhaného a rozpuštěného ve vodě. To by snad vadit nemělo. Nebo ano?

Založil: prizak » více k tématu (počet reakcí 10)

Je možné krmit tlamovce hovězím srdcem?

Tlamovci Afrika

Chci se jenom zeptat jaký rozdíl je mezi tlamovci rodu Metriaclima estherae a Pseudotropheus zebra (blue/red). Mám za to že se jedná o stejnou rybu. Díky za odpověď. Vondra

Založil: Pavel Vondra » více k tématu (počet reakcí 3)

Určení pohlaví

Chovám mj. P. lombardoi cca. 6 měsíců. Ryby jsou velikosti 8-10 cm. Byly pořízeny najednou od jednoho chovatele. Z celkem 10 mláďat zbarvených klasicky modře s pruhy se vyklubali krásně žlutí samci a samice se světle modrou barvou těla, na kterém mají tmavě modré (někdy až černé) pruhy - klasika. Avšak u 2 ks velikosti cca. 8 cm se zbarvení ustálilo na modrém těle (spíše tmavší modrá než je základní podkladní barva samic), pruhy jsou občas vidět, ale většinou nejsou skoro žádné. A hlavně - na řitní ploutvi se objevila jasná jikerná skvrna. Původně jsem si myslel, že jsou to - rybky mi prominou - "opožděné samice", ale teď mne zmátla ta jasně žlutá jikerná skvrna. Chování v akvárku je neutrální (ani teritoriální samec ani plachá prchající samice). Takže poraďte prosím. Je barevná odlišnost vyvolaná např. zařazením ve skupině? Ve 240l 20 ks (lombardoi, trewavase, crabroú). Dík.

Založil: Tomáš N » více k tématu (počet reakcí 3)

tlamovci vs. šneci

Zdar mam v akvárku (840l) šneky,chci se jich zbavit a zároveň pěstovat tlamovce.A proto se ptám jestli někdo nevíte jestli tlamovci žerou šneky,jako třeba oceláti?

Založil: Killer » více k tématu (počet reakcí 12)

mřenka nádherná

Již jsem se jednou ptal,ale bohužel moc odpovědí jsem nenašel. ´Je možné přidat 4 ks Botia do akvaria Malawi. Mají asi 12 - 14 cm. Děkuji za každou radu.

Založil: kubrt » více k tématu (počet reakcí 1)

oprava akvaria

Poradí mi někdo, jak "odříznout" dno akvaria 240 l z 8mm skla. Nějakým nedopatřením mi prasklo, nyní bych ho chtěl vymněnit, ale i tenkým nožem se do spáry nedostanu, žiletky praskají. Za radu předem děkuji.

Založil: hadik » více k tématu (počet reakcí 16)

automat na krmení

Jako začátečník sháním informaci, zda existuje nějaký automatický dávkovač krmiva pro rybky, pro případ mé několikadenní nepřítomnosti. Zatím to řeším "obtěžováním" mých známých, kteří musejí mít klíčky od mého bytu a pravidelně docházet krmit.

Založil: Radek » více k tématu (počet reakcí 2)

dotaz pro Roman

Díky za odpověď.Mam akvarium 500 l a bylo mi řečeno, že je třeba asi 100 kg lávy. Prosím o tvůj názor a radu kde se dá sehnat láva za rozumnou cenu. Díky

Založil: kubrt » více k tématu (počet reakcí 4)

Jak zakládat nové akvárium

Jaké procesy probíhají při založení nového akvária aneb
SYNDROM NOVÉHO AKVÁRIA - volný překlad od Toma. Své názory a připomínky k článku piště prosím sem do diskuse.

Založil: Admin » více k tématu (počet reakcí 6)

bakterie Malawi x Tanganika

Ahoj, dostala jsem jako dárek Pseudotropheus zebra red-blue 2 samičky a 1 samce, nastudovala jsem informace, vše co jsem našla,snažím se jim to zařídit tak, aby jim to vyhovovalo, mají 200 l nádrž. Zašla jsem do akvaristiky, kde měli dost tlamovců, aby mi poradili, které k nim můžu dát. Nakonec jsem k zebrám měla labidochromis yellow, tropheus duboi, pseudotropheus demasoni. Uhynul mi duboi, dvě zebry. Všechny z ničeho nic, velmi rychle, asi v rozmezí čtrnácti dnů. Mrtvé změnili barvu, jakoby vybledly, připadali mi trochu nafouklé. Známý, který tlamovce chová a daroval mi je, mi řekl, že každá ryba má v sobě bakterie, které jí samotné neškodí, ale nesmí se míchat ryby z Tanganiky a z Malawi, neboť ty bakterie je zahubí. Je to pravda? Nebo je v tom něco jiného? V akvaristice mi řekli, že je to nesmysl, dle nich měli špatnou vodu, dali mi preventivní kapky, ale uhynula další. Můžete mi prosím poradit?

Založil: andrea » více k tématu (počet reakcí 15)

kameny z lávy ano nebo ne?

Prosím poraďte, zda jsou tedy lávové kameny vhodné nebo ne. Když ne tak jaké?

Založil: kubrt » více k tématu (počet reakcí 1)

Tropheus duboisi+poter

ahoj chtel bych se zeptat, jestli - pokud mam chovnou skupinu T. duboisi a ve spolecenskem akvariu se mi budou trit a ja nemam moznost odlovu samic-sezerou je¨, nebo ne? Stejny dotaz bych mel i v pripade Cyphotilapia frontosa. dekuji za odpoved

Založil: Jarda » více k tématu (počet reakcí 3)