Diskusní fórum
Tvrdost vody
Dobrý den, již několik let chovám am. cichlidy. Zanedlouho budu kupovat nové akvárko cca 700l, kam si chci pořídit tlamovce z jezera Malawi. Bydlím v Českých Budějovicích a je zde voda dosti měkká. Bydlí také někdo v ČB nebo okolí, které zásobuje Římovská přehrada a chová tlamovce, který mi pomůže poradit s úpravou PH vody pro tyto ryby ??? Předem moc děkuji za pomoc a přeji mnoho úspěchů. PETR
Založil: Petr
» více k tématu (počet reakcí 3)
Perfektní malawi
mrknete na tohle akvarko i kdyz si myslim ze uz ho znate. http://jiri-pavlas.akvarista.cz
Založil: tomiš
» více k tématu (počet reakcí 2)
odchov Cichlidky ramirezove
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Před třemi dny jsem si do nádrže s bojovnicí koupil párek Cichlidy Ramirezove. Dnes se vytřeli. Párek co jsem koupil obhajoval své místo v akváriu. Ryby pravděpodobně budou z nějakého dobrého chovu (krásné barvy, vitalita ryb, cena :)) a proto bych chtěl aby odchov byl uspěšný. V akváriu je sameček Bojovnice pestré a Přísavka thajská. Nádrž 25l a je hustě zarostlá. Poraďtě čím potěr krmit... prostě každá rada dobrá.
Založil: Tomáš
» více k tématu (počet reakcí 7)
Kde koupit kameny do akvária s tlamovci?
Akvárium s tlamovci je pěkné pouze pokud je v něm pěkná dekorace, mám na mysli břidlicové desky, lávové kameny a podobně. V akvaristice v malém městě však nic takového nemají, poradíte někdo kde tuto dekoraci koupit ? Je možno někde na internetu ?
Založil: Luboš
» více k tématu (počet reakcí 29)
Šnekové cichlidy
Dobrý den Zná nebo ví někdo z Vás něco o šnekových cichlidách?Nevbyla by špatná nějaká internetová adresa.Dekuji Radek
Založil: Radek
Kdo přežije s tlamovci ?
Chci se začít věnovat tlamovcům. Chci je nasadit do asi 200 l. akvária, kde mám kančíka příčnopruhého, kančíka perleťového, asi deset skalár a několik ancistrusů. Které z těchto ryb se nemusím bát nechat s tlamovci a které mám radějí dát jinam ? Děkuji
Založil: Luboš
» více k tématu (počet reakcí 7)
zvýšit ph sodou jde?
Můžu zvýšit ph ve 160 litrovém akváriu sodou a vjakém poměru? Děkuji.
Založil: Milan
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jak zvýšit PH
jak zvýšit ph z 5,7 na 7-8 ph u 160 litrového akvaria Dekuji.
Založil: Milan
silikon - tmavý/ transparent
Ahoj, vždy jsem měl akva s černým silikonem, nyní jsem ale pořídil cca 550l s transparentem. Chyba vznikla při zadání do výroby. Teď už je doma a napuštěné, s pozadím.... Je pravda, že se transparent po čase( event. po jakém) rozpadá???? Díky za info, literatura, výrobci i sklenáři se totiž podstatně liší...
Založil: roman
» více k tématu (počet reakcí 5)
řasa na štěrku !!!
Chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s tvorbou štětičkové řasy? Mám černý štěrk zrnitosti 5-8 mm a vytváří se na něm ohyzdná řasa. Jak je to s jemnějším bílým štěrkem? Máte někdo podobný problém, poraďte. Díky
Založil: nik
Název tlamovce většího vzrůstu s brbolem na hlavě
Prosím, někde na obrázku se mi moc líbil velký tlamovec, měl výrazný hrbol na hlavě, barva tak tmavá trochu možná nevýrazné pruhy a nádech do modra. Velká tak asi 25-30 cm. nevíte co by to mohlo být? Na netu to nikde nemůžu najít a chtěla bych se o ní něco dočíst, ale bez názvu to nejde. Díky
Založil: markéta
» více k tématu (počet reakcí 14)
Písek v akváriu
Dobrý den, poraďte mi, prosím, jak se čistí akvárium, když je v něm dole písek. To ho odkalovač nenabere? Neusazuje se v něm nepořádek? Děkuji
Založil: Líba
» více k tématu (počet reakcí 4)
Použít půdni filtr?
Jaké máte zkušenosti s hromaděním "odpadu" pod skalkami,nebo velkými kameny?Mam velmi výkonný vnější filtr,ale myslim,že tomu nezabrání.A odkalování na těchto místech je prakticky nemožné.Akvárium začínam sestavovat.Dík
Založil: Roman
» více k tématu (počet reakcí 13)
Co do 56 litrovém akvária?
Prosím porad´temi, jaký nejvhodnější druh rybiček mohu umístit do 56 litrového akvária? Díky
Stale nam umiraji ryby.
Prosim o radu, mame 110litr akvarko, v nem lavove kameny a potrebne vybaveni. Nevime cim to je, ale uz mame asi 20 ryby, ktera nam chcipla. Muzete nam poradit. Diky moc.
Seskupení ryb
Dobrý den, mám dotaz. Můžu do akvária s rozměry 130x50x50 dát společně ryby: Cichlidka Ahlo, Tlamovec Brichardův, Tlamovec Keňský( Pseudotropheus lombardoi) a Tlamovec Africký ( Melanochromis chipokae). Děkuji za odpověd. Pavel. Hezký den.
Založil: Pavel
» více k tématu (počet reakcí 15)
Jaké rostliny do akvária
Dobrý den, jaké rostlinky mám dát k tlamovcům do akvária? Umělohmotné nebo přírodní. Případně jaké přírodní, aby je nesežrali. Díky moc za radu.
Založil: Libuše Bažantová
» více k tématu (počet reakcí 18)
Jaká výška akvária?
Rád bych začal chovat tlamovce a vybírám akvárko.Prostorově jsem bohužel omezen velikostí 100x40 a jde mi o to jaká bude lepší výška,vím že pro tlamovce je lepší spíš nižší.Mám volit 40 nebo 50cm?Můžu v použít trojrozměrné pozadí? A jaké druhy a kolik ryb bude nejlepší v tomto akvárku chovat? Díky
Založil: Mirek
oranžové ryby s černýma skvrnama jaký je to druh?
mám africké cichlidy - tlamovce a nevím jak se jenuje druh jsou oranžové a mají černé skvrny. Často se mi rodí malé a ty jsou zpočátku cerné pak mění teprve barvu díky
Založil: Lucka
» více k tématu (počet reakcí 3)
Fotky mojeho akvária
Tak tady se můžete mrknout jak vypadá moje akvárko a rybičky http://www.kralici.cz/alba.asp?a=1572
Založil: markéta
» více k tématu (počet reakcí 12)
Plachost ryb
Mohu chovat tlamovce v akvariu (230l), které je z obou stran otevřené (vestavěné ve zdi)? Mám strach, že se budou příliš plašit. Díky
Založil: fishi
křížení tlamovců
Kříží se mezi sebou tlamovci? Když mám více druhů tlamovců, může se stát že se vytře jeden druh s jiným??
Založil: michalek
» více k tématu (počet reakcí 12)
Tlamocvi+páry
Dobrý den, mohl byste mi někdo prosím poradit,kteří tlamovci tvoří páry na celý život? A jestli bych je mohl dát do akvária s rozměry 130x50x50 .Děkuji za odpověd. Jirka.
Založil: Jiří
pohlaví u Tlamovců
Prosím Vás porad´te mi někdo, jak poznám pohlaví-Tropheus Duboisi a Pseudotropheus zebra red-Prodím o fotku.
Založil: Radek Holuša
Ponorné světlo
Dobrý den, chtěl jsme se zeptat jestli je dobré používat pro cichlidy ponorné světlo.Mám 325 l akvárium.Světlo má výkon 35W. Děkuji za odpovědi.
Založil: Karel