Diskusní fórum
nové akvarium
Ahoj,mám krásné Tlamovce,ale v malém akvariu.Teď si pořizuju nový 200l,ale nevím po jak dlouhé době můžu ty Tlamovce dát do nové vody?...poraďte mi prosím. dík Alena
Založil: Alena
» více k tématu (počet reakcí 4)
Nemocné rybky v akváriu
Ahoj, děkuji za radu. S nemocemi v mém akváriu je to složité. Nedokážu chorobu přesně určit. Některé mají vodnatelnost a ostatním se odlupuje kůže od tlamy.Některé mají bílý povlak okolo tlamy. Typuji si na bakterii Columnaris. Ale také na parazity. Léčím sérem Costapur + ektopur. Také jsem skusila sérum na bakterie a plísně.Ale bez úspěchu. Rybičky jsem proto umístila do jiného akvárka. U starého jsem vyměnila celou vodu, skla a filtr vymyla savem. Ale přesto se bojím, že se nové ryby nakazí. Martina
Založil: Martina
» více k tématu (počet reakcí 5)
Desinfekce akvária po nemoci
Ahoj, prosím o radu. Mám 200l akvárium. Chovala jsem v něm živorodky a skaláry. Všechny rybičky mi onemocněly a mám je v jiném akváriu. Ale nedaří se mi je léčit. Nyní jsem se rozhodla o chov tlamovců, ale nevím jak nejlépe celé akvárium vydezifikovala, aby se mé nové rybičky nenakazily. Mám tam lávové kameny a písek. Za radu předem děkuji. Martina
Založil: Martina
» více k tématu (počet reakcí 2)
Tlamovci se skalarama?
Pořídil jsem si 200 l nádrž, abych ulevil přerybenému akvariu se skalárama a Bigiscens. Potřebuji dát do nové nádrže 3 vzrostlé skaláry, 1 Julidochromis a 1 Bigiscens abych předchozí ulevil. Mohu k nim dát tlamovce? mám zadní lávovou stěnu, klasickou akvarijní 4-8 drť a rostliny. Nechci chov ale aby se snesly. Dík Pavel
Založil: PAVEL
» více k tématu (počet reakcí 9)
začínám s tlamovcema
Žádám Vás o radu. Začínám s tlamovcema a chci si pořídit akvárko 200litrů. Ještě nemám jasno, který speciální druh a kolik, ale tak do 15 cm max délky ryby. Jaké rostlinstvo, pokud nějaké půjde?Prosím o radu a zkušensti. Rád bych je i množil, aby se investice do nich vrátila. Budu tedy potřebovat i jedno menší akvárko na plůdek? Dík Vašek
Založil: Vašek
» více k tématu (počet reakcí 2)
Kolik tlamovců?
Nazdárek, před 2 lety jsem zacal ve 120 litrovém akvarku s 8 tlamovcema + nejake spodní ryby - ancistrusi, péřoveci, trnovci, ale začíná to být docela maso. Kolik doporučujete tlamovců do takového akvárka?
Založil: šejbi
» více k tématu (počet reakcí 1)
Jde sehnat lávový písek do akvária?
Čauky akvaristi! Pánové poraďte kde sehnat lávový písek. Marně sháním a ne a ne sehnat. Koukal jsem i na www Rataj a taky nemá. Hlavně že to v TV propagoval. Dík Piry Litvínov
Založil: Piry
» více k tématu (počet reakcí 14)
Cynotilapia afra
Nevím proč ale když se mi vytřou afry tak to udrží maximálně 3 dny a pak to sežerou.Toplotu mam dobrou i ph.vody.Ostatní ryby jako maingano,saulosi zebra red,red jsou v pohodě.
Založil: tamas
» více k tématu (počet reakcí 9)
Pozadí akva a kameny
Zakládám akvárium, je vestavěné, cca 230x60x60cm, tedy nic malého.Chci se zeptat na Váš názor, zda je možné vložit tlamovcům mořské kameny z Jadranu a popř.i písek?Udělá to s nimi něco? Dále, pozadí bude tvrzený polystyrén, máte zkušenost, čím ho lepit, tvarovat a barvit? Díky moc za radu.
Založil: sam
» více k tématu (počet reakcí 6)
Krmivo SAK 55
Nemáte někdo zkušenost s českým granulovým krmivem SAK 55?
Založil: Danouš
» více k tématu (počet reakcí 8)
Jakou náplň vožit do vnějšího filtru před zprovozněním akvária?
Ahoj lidičky. Založil jsem si akvárko s tlamovcema. Vše už mám skoro připraveno pro první spuštění. Akorát by mě zajímalo co by jste vložili nebo jste vkládali do venkovního filtru Fluval 304 pro zaběhnutí akva než vpustím první kusy. Díky za odpověď.
Založil: michal
» více k tématu (počet reakcí 3)
Křížení tlamovců
Jak je to s křížením tlamovců? Kříží se často? Jsou kříženci plodní? Prodávají se v obchodech? No, už těch otázek je dost....
Založil: Olda
» více k tématu (počet reakcí 8)
Video přímo z jezera Malawi
Zdravím, neví někdo jestli se dá v Čechách sehnat nějaká videokazeta se záběry natočenými přímo v jezeře Malawi?
Založil: Danouš
» více k tématu (počet reakcí 3)
Opravdu
velke akvarium v Torontske zoo. http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/hobbyist%20gallery/hobbyist_gallery_toronto.html
Založil: Tom
» více k tématu (počet reakcí 15)
Zařizuji akvárium
Pořídil jsem nádrž o velikosti 1000 l a chci ji zařídit pro tlamovce a péřovce. Poraďte. Chci co nejbarevnější ryby a více druhů -je to v obýváku. Které jdou k sobě. (S tlamovci začínám.)
Založil: Kamil
» více k tématu (počet reakcí 5)
Mohou být sumečci ve společném akváriu s tlamovci?
Chci si do akvárka s tlamovcema koupit nějaký africký sumečky. Poraďte při výběru.
Založil: Kokos
» více k tématu (počet reakcí 10)
Nikdy nekrmit živými nitěnkami ?????
Nechapu tuto vetu pri popisu tlamovcu? Proc? Osobne je krmim celkem vsim, vcetne nitenek a zadny problem jsem nezpozoroval. Muze mi prosim nekdo objasnit co se muze stat. Diky. P.S. Krmim nitenkami taky hlavne proto, ze spolecne s tlamovci mam vice druhu ryb (kancici, parmy, krunyrovci i sumecci)
Založil: proksik
» více k tématu (počet reakcí 6)
Jsou vhodné rostliny do akvária s tlamovci?
Jaké rostliny do akvária s tlamovcema?
Založil: Kokos
» více k tématu (počet reakcí 11)
Jak přepravovat ryby na větší vzdálenost
Chci si pořídit nějaké tlamovce. Bohužel je budu přepravovat na vzdálenost asi 50km. Rekl by mi někdo jak postupovat a hlavně jak je vpustit do akvárka. Děkuji.
Založil: Tomáš
» více k tématu (počet reakcí 29)