Žábrohlísti. Jak je vyléčit?

Prosim o radu.moje rybky se dost urputné otírají o dno, trohu se ohýbají v bocích a jen polehávají na dně, hodnoty vody v pořádku,výkaly taktéž,mají pěkné tmavé,žádné nitky. Krupičku nepozoruji,začínají jen tak polehávat na dně a otírají se o dno. Vůbec nevím,co by to mohlo být,prosím moc o rady,dala jsem esha 2000,ale už druháý den se vůbec nic nezměnilo

niky

12.5.2013 21:05

jinak to prohýbání je jako by jim něco vadilo na těle,alespon mi to připadá,chut na krmení je neopustila,ale nejsou nijak aktivní. Jsem už zoufalá,neví co to muže byt a jaky popripade aplikovat lek děkuji moc za jakékoliv ohlasy

niky
12.5.2013 22:32

ještě prosím Vás,pokud jsem dala ESHU,mohu ted nasadit treba tremazol? kdyz to nezabírá, abych tim nespustila v akvu nejakou nezadouci reakci tecgto dvou leku.Mam podezreni na zabrohlisty,i kdyz rybky nelapaji u hladiny po dechu,zabry nejsou roztazene,ale i tak... co by to jinak bylo Mam konkretne tyto Tropheusy už pul roku. Nevim,kde se mohla stat chyba. Rada bychbjim hned pomohla,ale nechci se ukvapit. Nikola

niky
12.5.2013 23:16

Jaké jsou hodnoty vody(PH, NO2, NO3). Jak často měníš vodu? Jaké množství? Jak je velká nádrž? Kolik ryb?

wladys
12.5.2013 23:52

400l,NO2 0,NO3 20, ph 7,8, DH 8,KH 11. rybek 40 ,cca 7,8cm velike, Měním přes 1/2 tzdně. Vůbec nevím,co se mohlo stat. kupovala jsem akorat rostliny,že by to???????

niky
13.5.2013 22:08

zdravím niky,také jsem řešil otírání ryb ,hodnoty byly v norně a pořád se otírali,tak jsem se jednou při výměně naštval a přidal jsem mořskou sůl a jedlou sodu a problém zmizel,jaký máš filtr? a jak ho čistíš?

luboš kovařík
14.5.2013 7:09

k 2 již jste se ukvapila, když jste jim naordinovala ESHU. Jako první bych da do akvária kuchyňskou sůl v dávce 2-3 polévkové lžíce na 100 litrů. Při každé výměně vody je dobré dávat jednu polévkovou lžíci soli na 100 litrů vody. Je mi záhadou jak jste přišla na žábrohlísta. HD

Hynek Dařbujan
14.5.2013 8:57

Dekuji,sul už jsem zkoušela ,kuchynskou,jinak pridavam vincentku,i kdyz premyslim posledni dobu o Red sea salt,je to jiste to same. Dnes jiz otirani ustalo. Zhr pred 14 dny jsme meli problem s no2,protoze jsem byla sluzebne pryc a o akva se staral mesic a pul pritel,bohuzel ne tak jak by mel. Uz to nikdy neudelam.!!! A jelikoz v nasem okoli neni zadny akvarista,byla jsem z nouze pro filtracni napln v mistni akvaristice,a to opravdu akutne. Vse bylo 2 den ok,ale asi jsem si zatahla nejakou sr... Mimo to,jsem nasla vznasejici se bily nitkovity bobik,takze to prohybani zrejme souviselo se zazivacimi obtizemi trophs. Byla jsem vcera pro entizol. Davam ho na noc a namacim do neho vlocky,temi pak krmim. Pri ranni vymene vody,cca 1/4 akvarium krasne ozije,ale vecer jsem si vsimla,ze trosku aktivita ubýva. Ty zabrohlisti byla fakt kravina,to uznavam,ale tu Eshu jsem dala,protoze mi prislo,ze je trapi neco z venci,kdo vi jak to bylo. Po druhem dni lecby entizolem se rybky nekrouti,sem tam kdyz dlouho sleduji,tak jedna ,dve slabe. Výkaly maji tmave,ale nejsou nijak tluste,drzi se jim dele u zadečku. Krmim ted vlocky sera flora. Budu fakt vdecna,kdyz mi poradite jak se Vam situace zda a co byste delali na mem miste Vy. Opravdu moc dekuji Asi jsem si zavlekla z te akvaristiky ani nevim co. Vybrala jsem si tam akvarium,ktere vypadalo opravdu zdrave, Jsem holt blbec,ale nutne jsem potrebovala ty bakterky. ACH JOOOO

niky
14.5.2013 9:00

jinak k tomu filtru, Mam tam Atman 202,na neho dva velike bioakvacity At 202 z druhe strany s jednou houbou. Asi ale jeste jednu pridam, tim nic nezkazim.

niky
14.5.2013 9:11

Když přidáváš vincentku nemusíš přidávat sůl pro mořská akvária a opačně. Tu kuchyňskou bych úplně vynechal. Co poradit,?, asi nic moc, když se pořádně neví co se děje. Nejlepší bude, když dáš rybám tak 3 dny dietu ať prohrabou dno a pořádně se vyčistí pískem. Potom bych začal pomalu krmit po měnších dávkách až tak během dalších teřch dnů přejdeš do klasiky. Pozoruj ryby a dělej každý druhý den 1/3 vodovýměnu, tak cca týden. Jo a z přítelem se okamžitě rozejdi :-))))

hr :-)
14.5.2013 9:20

:) Přítel je fajn,je z toho neštastný,bylo to vyjimecne. Uz nikam nepojedu. Tak ja jim dam tu dietu.Krmim je ted jen trosku,protoze jsem jim macela vlocky v tom Entizolu,aby to do sebe dostaly. Ale necham 3 dny hladovku. Sice mi tu budou skakat na hlavu,ale zni mi to velice logicky. A Ano,budu misto te Vincentky davat tu morskou, nebo Epsom? A kdyz se konecne bavim s nekym opravdu zkusenym,muzete mi prosim doporucit dalsi krmeni vhodne pro Tropheuse? Krmim jen Sera flora,protoze jsem zatim nenasla nic podobneho,co by se pro zpestreni dalo pouzit,urcite nemam prehled o vsech produktech,proto budu rada,kdyz me nasmerujete. Z mrazeneho mam docela obavy,protoze mam uz jednu spatnou zkusenost z drivejska. Moc dekuji Niky

niky
14.5.2013 9:58

Tak to má přítel štěstí :-))), ale k rybám. Také jsem se u tropheusů, ale i ostatních ryb, snažil vymyslet a vylepšit přilepšovací příkrm jak jen to šlo. Na konec mi došlo, že kvalitní vyvážené komerčně vyráběné krmivo, je pro ryby a nejen pro ně to nejlepší pro jejich růst, celkovou kondici a trávení. Osobně krmím už jen serra flora + serra san mix 1:1. Mám dobrý zdroj na mražený cyklop, ale klidně by se obešli i bez něj a tak už také jen dokrmuji. Jestli dávat do vody vincentku nebo epsom sůl , je otázka složení a obsahu minerálů ve vstupní vodě a její tvrdosti. Tvrdost si změříš jednoduše testrem a pokud by byla hodnota celkové tvrdosti nízká, tak na to je nejlepší epsom sůl. U obsahu minerálů je potřeba mrknout na podrobný výpis z vodáren a porovnat ho s chemismem Afrických jezer, když chceš docílit nějakých přesnějších hodnot: Chemical Constituent L. Victoria L. Malawi L. Tanganyika Electrical conductivity (µmho = microsiemens) 91-145 210-220 606-620 Total solids (mg/L) 76-118 — 460 Total solids (mg/L) average 58.24–118.0 134.4–140.0 387.84–460.0 Sum of cations (meq/L) 1.04-1.21 2.45 7.30-7.46 Sum of anions (meq/L) 1.08-1.77 2.5-2.59 7.25-7.71 Total hardness as calcium carbonate CaCO3 (mg/L) 19.12-70.83 60.58-85.60 186.33-224.0 Total calcium as calcium carbonate CaCO3 (mg/L) 12.50-37.50 41.0-49.0 23.0-44.0 Total magnesium as calcium carbonate CaCO3 (mg/L) 6.625-33.33 19.58-36.60 163.33-180.0 pH 8.0-8.8 8.5-8.6 8.66-9.06* Na (sodium) (mg/L) 10.4-13.5 21.0 57-63.6 K (potassium) (mg/L) 3.7-4.2 6.4 18.0-35.5 Ca (calcium) (mg/L) 5-15 16.4-20.7 9.2-17.6 Mg (magnesium) (mg/L) 1.59-8 4.7-8.8 39.2-43.3 Alkalinity as calcium carbonate CaCO3 (mg/L) 12.5-76.5 118.0-129.0 301.0-340.5 HCO3 + CO3 (bicarbonate, carbonate) (meq/L) 0.25-1.53 2.36-2.58 6.02-6.81 Alkalinity as HCO3 + CO3 (bicarbonate, carbonate ions) (mg/L) 7.62-46.66 71.98-78.69 183.61-207.7 Vím, je to tak trochu maturita s chemie , ale díky podrobnému rozboru vody a obsahů jednotlivých hodnot, si můžeš potom odvodit jaké množství např… soli pro mořskou akvaristiku používat při jednotlivých vodovýměnách. Jestliže měřit nechceš, tak se podívej na pohádku, Byl jednou jeden král, jak tam král a jeho rádce připravovali lívance. Tam najdeš recept jak přidávat minerály do vody. http://youtu.be/Zhbn0PLCt9A .............................................................................................................................. A zde je k nahlédnutí moje trýzněná trops dvoudruhovka, v příšerných podmínkách aqa s 3D pozadím a chudě krmeny pouze mixem sery flory+sanu. akva-pozadi-3d.webnode.cz/fotogalerie/photogallerycbm_85834/40/#p1014504-jpg ………………………………………………………………………………………………………………………………………

hr :-)
14.5.2013 10:50

NOOO,PAAANNNIII, natohle,abych si dodelala vysokou. Mam tu vodu Vstupní PH 7,dh i kh 4-5,davam sodu a tu vincentku.. obsah mineralu opravdu nevim, mohla bych dat treba tak lzicku Epsom na 100l? bez te vincentky ovsem.tim snad nic nezkazim..Mam tam ale anubiasy,zatim je ryby nechavaji,uvidim jak to bude,až budou v plne sile,s Vincentkou rostou docela dobre,ta Horka sul by jim take nemela vadit,ne? Myslim,až tak moc. Stejne bude mozna casem po nich/ snad ne/.

niky
14.5.2013 11:52

Když znáš vstupní GH a KH, tak si můžeš v 10 l vstupní vody rozmíchat a rozpustit desetinku z lžičky nebo jiné dávky na 100 l dopouštěné vstupní vody a uvidíš jaký skok naměříš po rozpuštění třeba za hodinu. Podle to ho zjistíš, jestli ti lžíce nebo jiná celá dávka nezvedá celkově GH moc. Stejně tak si můžeš změřit posun hodnot směrem nahoru za pomocí sody u pH a KH. Podle takového jednoduchého měření v desetině litráže ze sta litrů, potom můžeš upravit dávky přidávaných prostředků na ovlivnění chemizmu vody. Zkus a uvidíš. Co se přidávání soli pro moře týká, tak tam bych postupoval jako ti dva v té pohádce ale krotil bych se, aby si sté vody neudělala mořskou minerálku. Tak že bych přidával tak zarovnanou polévkovou lžíci na sto litrů dopouštěné vody. Jestli budeš rybám nějak zásadně hýbat s dosavadníma hodnotama a vyzkoušíš si to nanečisto, jak jsem ti psal v kbelíku, je potom důležité proměřit finále v nádrži a to třeba každý den během týdne a sledovat jak se hodnoty drží nebo se mění a podle toho potom vycházet. Jestliže se rybám chystáš vodu upravit, udělej to pozvolna , zase třeba během třech výměn s nárůstem hodnot od minimálních nárůstů až za cca tři výměny do finále jaké chceš poladit a potom už jenom třeba další tři výměny kontroluj stav udržitelnosti nebo drobných výkyvů hodnot. Nádrže se během pár výměn finálních hodnot ustálí a změny by měly být jen minimální a to hlavně v pH a KH. Ze začátku když jsem upravoval vodu, jsem měřil denně a po pár výměnách jen cca co tři dny. Dnes strčím do vody prst, řeknu si jaká je ve vodě teplota, potom ho olíznu a vyhodnotím pH a KH a vím na čem sem :-))))

hr :-)
14.5.2013 11:54

V prvním odstavci rozpouštím epsom :-))))

hr :-)
14.5.2013 13:48

Bezva příspěvek,co víc dodat. S tím strčeným prstem ve vode,to se mi moc líbilo. Jinak někteří tvrdí,že tvrdosti nejsou až tak důležité,hlavně ph. Ale podle mých zkušeností rybky pookřejí,když se tvrdost zvedne/možná se mi to jen zdálo/proto se zeptám jaké jsou Vašich zkušeností,ideální hodnoty tvrdostí kh a dh. Osobně třeba při přidání sody dosahuji hranice ph kolem 7,8. Myslím,že i kdybych tam nasypala kilo,tak to výš nepoleze. Nebo možná blbé testy. Na péháčko používám Dajanu.

niky
14.5.2013 14:32

http://www.heureka.cz/?h[fraze]=ph%20metr%20adwa&utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:.heureka.cz/&gclid=CJj3ke3MlbcCFbMQtAodgn4AYw používám ph metr a nemá chybu +- 0,1ph

Salatos
14.5.2013 15:16

PH neurčuje tvrdost nýbrž kyselost nebo zásaditost vody. KH je tvrdost uhličitanová a GH je tvrdost celková. Všechny tři hodnoty mají jistě vliv na určité druhy ryb. Soda je pufrovaná do 9 ph a výše by neměla změnit hodnotu vody. Jediné co hrozí při předávkování je tzv nasycený roztok a to může spusobit, že voda bude tak hustá a kalná, jako mlha před rybníčkem brčálníčkem.

hr :-)
14.5.2013 16:11

To hr:Jak to myslíš v čís.11,že máš dobrý zdroj na mražený cyklop.Máš s běžným mraženým z obchodu špatné zkušenosti?Mám ted koupený od Grygery a trochu jsi mě nasadil brouka.

petrikza
14.5.2013 16:41

niky-najdi si vlákno ze dne 20.12.2005 v 02.52 hod./516-595/,tady to perfektně a dopodrobna vysvětluje..pivo.

Iren
14.5.2013 18:03

Dekuji Iren, jeste odbocim a vratim se k puvodnimu tematu. Koukala jsem ted cca 30 min v kuse na rybky a stale pozoruji jejich ohybani,trochu v záhlaví za žábrama,to otírání je nejčastější v okolí tlamky,spodní část tlamky,žábry a sem tam třepou hřbetními a prsními ploutvičkami,o předvádění se ale t nejedná.Vypadá to jakoby ze sebe chtěly něco setřást. Tak fakt nevim,krupice to není. Hovínka už vypadají dobře, předevčírem plavaly ve vodě asi 3 bílý bobečky,ale budu ještě pokračovat Entizol na noc. Nerada bych nakonec kupovala Bact.direct,kdyz jsem pred 14 dny dala akva do rovnováhy. ACH JO

niky
14.5.2013 20:05

Pro petrikza- cyklop jsem bral od chovatele, který má svého zaručeného dodavatele a krmní s ním své ryby v pěstírně. Tento zdroj má dlouhou dobu a nikdy s ním neměl problém. Kvalita cyklopu nebo mraženého krmiva se predevším odvíjí od pečlivosti zmražení a udržení ve zmrzlém stavu po celou dobu, aby nedocházelo k rozmražování a opětovnému zmražování. Žádný chovatel co má větší množství ryb nebo ryby nějak cenné by si snad ve zverimexu jen tak mražené nekoupil. Jestli máš dobrého dodavatele a cyklop vypadá ve zmražené formě pěkně tmavý jako flák hovězího, tak buď v klidu. Na mysli jsem měl hlavně takové ty zmražené tabulky ve zverimexech, které jsou zmražené bůh ví jak dlouho a nebo byli i několikrát třeba rozmražené a zase zmražené. To jsou časované bomby, které roztrhají ryby.

hr :-)
14.5.2013 20:32

Mohl bych poprist pana hr, aby mi tady dal foto mraženého čistého cyclopu, který má barvu tmavou jako hovězí? Díky moc

Bajer L.
14.5.2013 21:39

Nemohl, pan hr:-) má ban jako celá afrika a přes anonymizéry nejdou fotky vkládat. No ale když poprosíš, tak ho snad vyfotím a pošlu ho někomu hodnému kdo ti sem foto vloží.

hr :-)
15.5.2013 8:16

Má tady někdo tip na OSVĚDČENÉHO dodavatele mraženého cyclopu nebo artemie z Prahy nebo okolí?

Lukáš Vysočina
15.5.2013 12:16

Tak Radku, hezky prosím. Lukas -pan Grýgera - Praha Motol. Jsem s ním spokojen.

Bajer Lubor - neprihlasen
15.5.2013 13:50

Když jste u toho cyclopu. Nevíte o někom kdo ho nabízí okolí Plzně?? Díky

RUMburak123
15.5.2013 15:22

Já totiž tak trošku asi vím Radku co myslíš. Ve světě se dají obrázky takového cyclopu najít. Ale opravdu bych poprosil foto takového cyclopu od tebe z domu ... Zajímá mě kde ho teda kupuješ. Přiložím foto z internetu co jsem našel - mražený cyclop. U nás jsem takový ještě neviděl, když pominu s astaxantinem např., nebo nepřibarvovaný cyclop a o to

Bajer L.
15.5.2013 15:24

A tady takový ten klasický. Dá se sehnat s tou barvou jak popisuješ, ale jsi si jistý, že je to čistý cyclop?

Bajer L.
15.5.2013 19:57

mražená červená dafnie vypadá jako mražený hovězí. Sice to není cyklop, ale nachytat se to u nás dá:-)

Martin_Parizek
15.5.2013 20:22

Martine, ale jak sám upozorňuješ, mluvíme o cyclopu. Dafnie se dá nachytat krásně tmavá jako hovězí, to jo, moina taky :) ALE je tu řeč o cyclopu ...

Bajer L.
15.5.2013 20:31

Lubore, jen se snažím jemně nastínit možné vysvětlení záhady červenýho cyklopu:-)

Martin_Parizek
15.5.2013 20:34

:) ...

Bajer L.
17.5.2013 8:52

LLubore, vyfotil jsem ti ten cyklop, ale má barvu jako ten v č.28 a když by si psal více k rybám a ne jen číhal za bukem aby si mohl vybafnout s dětinským sporem, kdo že má pravdu v barvě cyklopu, tak by to bylo fajn. Vzhledem ke stejné barevnosti cyklopu je zbytečné abych ti fotky přes někoho posílal, aby je zde přišpendlil. Sám si ze sebe udělal mladé hovězí už tím, že jsi mi napsal, že cyklop nemá barvu jako hovězí a hned na to tu přiložíš fotku cyklopu, který vypadá jako hovězí tatarák a druhého který má barvu tmavšího hovězího v syrovém stavu např krk. Vy horalé na Jičínsku jistě baštíte hovězí jenom tak, ale když ho trochu tepelně poupravíš, třeba na grilu, tak je s toho pořád flákota a má barvu více do hněda. Když už tady chceš slovíčkařit, tak jsem napsal, že cyklop bude mít barvu jako flákota hovězího. A flákota hovězího zůstává flákotou ať už je syrová nebo jakkoliv upravená. Opravdu nechápu proč tu rozebýráš tyhle věci. Se zřejmě nudíš. Tak že znovu opakuji a podrobněji pro ty méně bystré, že cyklop by měl mít barvu jako flák hovězího ať už syrového nebo tepelně upraveného, nikoliv však několikrát rozmraženého nebo vysušeného mrazem, který má barvu jako písek. Kdyby měl někdo problém s tím že písky mají více barev, tak bych to přirovnal k tomu kopanému hnědému, který když je suchý , tak má barvu stejnou právě jako ten nedobrý cyklop. UFFFF, no snad se povedlo, ale pro doplnění raději přikládám pár obrázkových porovnání. Jo a ty fotky jsem našel. Mám je v práci, tak je pošlu někomu kdo bude tak hodnej a přidá je do této plodné diskuse, pro ukojení tužby zdejších odborníků na rozmanitost barev a jejich správného řazení. www.ssss.cz/files/kpucebnice/p/pv/1/maso/hovezimaso.htm www.foodnetwork.com/recipes-and-cooking/easy-steak-dinner-recipes/pictures/page-3.html www.sterkopisky.cz/grafika/sterkopisek/DSC_9491.JPG

hr :-)
17.5.2013 9:33

Děkuji za pozornost hr :-)

mattes
17.5.2013 9:34

Ať se daří hr :-)

mattes
17.5.2013 9:37

Napsal jsi prostě holý nesmysl a teď se snaží spát o tepelne upravené flakote? Tebe je tu škoda,využili by tě na hradě,aby jsi příště vymýšlel proč se náš prezident mota. Co tady placas o Jicinsku? Chceš napsat i kde pracuju,aby jsi příště mohl použít argument,že jsem jen dělník? Nenudim se, ty tu porad zevlujes, ne ja. A detinsky jsem .estartoval.ale spatne jsi popsal barvu cyclopu, mě to zajímalo,proto jsem psal. Proč spát k rybám,když je tu takové eso jako ty ? Někdo další je zbytečný. Ahoj ty buku :)

Bajer Lubor - neprihlasen
17.5.2013 10:36

Radku-technická:-) já tedy nevim, ale čerstvě namraženej cyklop je šedivej:-) pokud je zamraženej chcíplej, nebo se rozmrazí a zase zamrazí, tak lehce zoranžoví. krásná akademická diskuze:-) bo, hovezí může být taky šedivé, s lehce nazelenalým nádechem:-))

Martin_Parizek
17.5.2013 11:04

Mattes, díky za zveřejnění. Lubore, zřejmě bylo zasaženo slabší dělníkovo místo a proto ta reakce. Martine, když už si tu ukazujem fotky, tak máš možnost Luborovi a dalším znalcům barev ukázat, jak je takový čerstvě zamražený cyklop šedivý. Hmmm, já zatím v životě viděl jen ten tmavší do hněda, jak tu vložil Lubor a ten červenější co jsem tu vložil já, teda respektive Mattes. A zase mi to nedá a musím napsat že, Luborku, ať už flákota syrová nebo upečená, tak důležité je to, že když se mrkneš na ten můj cyklop, tak je prostě jako hovězí maso a konkrétně pro tebe jako hovězí syrové. S tím nic ani jakop dělník nenaděláš. Prostě to ber tak že jsem měl pravdu a ty si teď jenom nasranej. Čest práci.

hr :-)
17.5.2013 11:39

Já tak nerad fotím, mě z toho dycky vycházejí strašný zvěrstva:-)) dobře, vyfotím várku co mám doma, ale dejte mi čas:-)

Martin_Parizek
17.5.2013 11:51

Martine, čas je relativní pojem a vzledem k tvé zmiňované zálibě ve focení nezbývá tedy než čekat a doufat. :-)))))

hr :-)
17.5.2013 12:15

hr: Psal jste, že ten váš cyklop je od nějakého chovatele, který ho bere od nějakého osvědčeného zdroje. Nemůžete prosím zjistit, odkud ten Cyklop pochází a kdo ho vyrábí? Je totiž klidně možné, že je to třeba nějaký import nějakého u nás ne příliš běžného druhu cyklopu. Asi bych nedělal nějaké závěry typu: Já jsem viděl červený cyklop, takže každý správný cyklop musí být jedině červený., zvláště když sám píšete, že jste v životě viděl jen dvě varianty Cyklopu. Cyklopu je strašně moc druhů a určitě všechny nevypadají stejně. Třeba ten červený cyklop na fotce, co se jmenuje Cyklop-eeze, je nějaký speciálně vyšlechtěný a pěstovaný druh právě kvůli té barvě (a obsahu pigmentu), ale v běžných vodách se nevyskytuje.

Archie
17.5.2013 12:23

V tom případě, Radku , žeres zkažené maso,pokud na takovou barvu Nic víc nemám,ale jestli ti to posílý ego,klidně piš :)

Bajer Lubor - neprihlasen
17.5.2013 12:41

No mi přijít na špalek hovězí co má barvu jak cyklop,tak ho hodím do kýble,bez urážky.

miran
17.5.2013 13:13

mi ten cyklop příde jako červená dafna, nemůžu si pomoct:-)

Martin_Parizek
17.5.2013 14:06

Pro Archie raději ne. Potom by se tu mohlo začít tvrdit, že ten a ten pěstitel skrmuje cyklop ve svých chovech který nemá správnou barvu, podle zdejší skupiny hodnotitelů toho jak má cyklop vypadat a tudíž i jeho ryby budou stát za kulové. Archie, asi každému normálnímu člověku je jasné, že když se napíše že cyklop by měl mít barvu jako flákota hovězího, že by měl být tmavý a ne jako ten který popisuji. Vymrzlý a několikrát rozmražený, tedy s barvou pískovou jaká je mimochodem vidět na levém cyklopu v mých fotkách presentovaných Mattesem v č.35 na levé straně fotky. Tento cyklop, protože je mi líto ho spláchnout do hajzlíku,hážu pouze na skrmení karasům. Jen zaujatí ignoranti se budou pouštět do debaty o tom jak jsem to myslel nebo nemyslel s barvou hovězího a budou tu slovýčkařit a hádat se o hovně. Mirane, když už si se tak nestraně vložil do debaty máš možnost také vložit fotku a ukázat jakou že má barvu ten správnej cyklop, kterej by si nevyhodil do koše. Jste nějací chytří pánové, být váma tak bych se mrkl do trenek jestli tam nemáte nějakej cyklop. Mimochodem, když už jsme zase u toho srovnávání s barvou hovězího, tak všechny 4 zde presentované fotky cyklopu, mají barvu jako hovězí, jen v ruzných odstínech. Je to zvláštní, ale já se prostě s některými lidmi nikdy neshodnu a to jen proto, že jejich dětinská alergie na nick hr je tak silná, že kdybych zde napsal, že tohle je písmenko .....a......., tak by mi odepsali, že možná je ale že ho musím napsat takhle ....A... a proto jsem vlastně kretén který ničemu nerozumí. Když už je to dlouhé a zase začínám mít dojem že se tu tvoří nějaká obrana a společenstvo kamarádů, kteří budou tvrdít za použití všemožných argumentů, že hr prostě pravdu nemá, tak začínám mít trochu chuť někoho poslat do hajzlu. Proto vás v tomto vlákně, mistrů světa v určování barevosti cyklopu, nechám raději samotné, jakožto největší odborníky, aby jste se tu nikým nerušeni mohli utvrzovat o svých dokonalých vědomostech.

hr :-)
17.5.2013 14:57

stačí vědět že hovězí maso má barvu jako ten cyklop v příspěvku 27,tobě nic radši vysvětlovat nebudu,protože máš svojí jedinou pravdu,a druzí oponenti jsou hloupí mašinfírové,zedníci,dělnící. tam řekni Mattesovi ať ti vyfotí svůj cyklop,krmí stejným jako já od stejného člověka,který to chodí denně chytat,a uvidíš jakou má barvu.Mě hlavně baví,že ty jsi schopný tady napadat někoho,kvůli tomu jak dlouho mu plave cyklop v nádrži,ale sám nepoznáš ani barvu-možna další dis.prostě nikdo není dokonalý,stačí si to jen přiznat.

miran
17.5.2013 15:02

Pak kdo je nasranej ty šmoulo :) Podívej, jak píšeš a reaguješ ty a kvůli blbostem jsi sprostej na jiné lidi. Co ty tu chceš prosazovat chování a hraní si na nějakýho borca? No někomu fakt nezbývá nic jiného, než si na něco hrát :) Už fakt vše, hoj Jo a Ať se daří

Bajer L.
17.5.2013 15:44

MIrane ale Mattes se nikam narozdíl od tebe nesere a neřeší tu takovou chujovinu jako pan Bajer. Mirane, ty nevidíš že ten cyklop který tu je na 4 fotkách má barvu jako hovězí??? Jerstli ne tak si skoč s Luborem k očařovy a hned potom do zdi. Lubore co to zase píšeš za sračky. Kde jsem na koho sprostej.Až do teď jsem tu psal slušně a na nikoho neslušně nereagoval. Mimochodem ty pracující inteligente, před pár příspěvky si mě oslovyl ty buku, takže jedinej kdo tu uráží jseš ty. A ještě za tím přikreslíš smajlíka. Když někoho oslovuju takhle hanlivě, tak to může jako humor brát jenom chudák.

hr :-)
17.5.2013 16:24

Tak ještě jednou a naposledy, silnější osobnosti to jistě pochopily. Buku jsem tě oslovil, jelikož si psal, že číhám za bukem... Jinak já vlastně zapomně, to nejsi ty, co lidi uráží kvůli tomu, kde pracují a podobně :) Promiň. .. Já se ze začátku slušně ptal a dal jsem fota, byl jsem zvědav jaký cyclop používáš, jelikož ho máš jako hovězí, proto jsem dal první obrázek, ale ty si se začal vztekat :) Tak klid a měj se ... Mimochodem, viděl jsi někdy opravdový hovězí? Nebo radši nic, nechci zasekávat dotaz, vrat se k žábrohlístům ;)

Bajer L.
17.5.2013 20:37

Lubore o co ti jde?????????????????? Jestli je podle tebe slovo dělník urážka, tak potom už fakt nevím. Vždyť si tady sám napsal, že dělník si a já jen konstatoval ten fakt, že s tím jako dělník nic nenaděláš. Kdyby si mi napsal že jsi lékař, tak bych ti napsal že s tím nic nenaděláš ani jako lékař, ale to bych tě zřejmě také urazil, protože někteří borci zde jsou uraženi už jen tím, že slušně pozdravím. Souvislost s bukem asi pochopil každý, ale tobě zřejmě uniká význam tohodle slova. Jestli se tak oslovujete, i ze srandy třeba v práci nebo doma, tak pro mě je to prostě urážka a to opět nezměníš ani jako dělník. Toš pěkně jsem si pokecali mládenci.

hr :-)
17.5.2013 21:25

Všem zasvěceným asi došlo,že jsem myslel Sonyho , máš v oblibě urážet lidi . Na sebe jsem to jako urážku nebral. Tak snad je to vše :)

Bajer Lubor - neprihlasen
18.5.2013 8:16

No to není vše, tak že Lubore, když člověk který si říká jako japonská elektronika je zaměstnán jako mašinfíra a já mu napíšu mašinfíro stejně tak jako tobě dělníku nebo lékaři doktore, tak je to urážka, že ho oslovuji tak jakou má profesi????????????? Zvláštní to jsem, nevěděl. Já jsem třeba vyučený kovář a někteří známí mě oslovují kovářskej, takže mám jim dát přes hubu, protože mě vlastně uráží???? Někteří tu berete, jak už jsem napsal, jako urážku i můj pozdrav. Vsadím boty, že když se někteří pánové možná i dámi bavíte, tak například při vášnivém rozhovoru u pivka nebo v zaměstnání s kolegou dělníkem, mašinfírou či doktorem, o politice nebo podobně sem tam nějaká p.ča nebo k.rva uletí a já když tu někomu nenapíšu že je buk a nepřidám smajlíka a potom se tu jako kretén neobhajuji jak jsem to myslel, ale rovnou napíšu někomu ať jde do hajzlu, tak jste všichni strašně dotčeni s toho jakej je ten hr hrubián a co strašného to zase napsal. Víš co Lubore, jdi do hajzlu a ostatní moralisti a hnidopiši taky. Píšu tak jak se mi na koho hodí. Někoho mám za pitomce tak mu to narovin u napíšu jiný se chová normálně tak s ním nemám problém. FUCK OFF Mimochodem jsme tu řešili barvu cyklkopu ale vy dva chuidáci Miran a Lubor jste to tu začali rozvádět až do nějakejch nesmyslů jen aby se odbočilo a přehlédlo to že jste si vlastně nasrali do huby, protože ten cyklop kterej tu byl prezentovanej má prostě barvu hovězího a proč jsem to zdůrazňoval v klidném rozhovoru s petrikza bylo zcela jasné všem normálním lidem kteří pochopili že ten cyklop prostě nemá být světlej přemrzlej nebo několikrát zmraženej a tím znehodnocen, což jsem se tu snažil vysvětlit proč to přirovnání, ale pitomci jako vy dva pánové, s toho musí udělat kovbojku s docela nesmyslnou přestřelkou. Pište co chcete můj názor na vás znáte a jestli ne tak vám ho tu klidně bez smájlíku na férovku napíšu blbečci.

hr :-)
18.5.2013 9:46

Ráďo, už pořád nechceš chápat. Já jsem nejdřív úplně normálně položil otázku, jakej že cyclop to máš doma, psal jsi,že dobrej cyclop ma barvu jako hovězí, což si každý představí cyclop na prvním obrázku. To,že nemá rozmzly a znovu zmrzly ti nikdo nebere. To je fakt. Já se slušně ptal,ty si to začal motat a pak už si nevěděl kam. Pak až ta přestřelka. Do té doby jsem myslel,že máš doma to hovězí s cyclopem jako na prvním obrázku .

Bajer Lubor - neprihlasen
18.5.2013 10:35

hr: Můžete prosím nějak zdůvodnit, proč si myslíte, že by měl mít cyklop barvu zrovna hovězího a ne žádnou jinou? Chápu že rozmražené a znovu zmražené potraviny ztrácejí na kvalitě, ale to nijak zásadně nesouvisí s jejich barvou. Jsou prostě různé druhy cyklopu a mají různé barvy. A také se různě přibarvují. Třeba zde můžete vidět fotky živého! cyklopu v pěkné pískové barvě http://forum.splendenspower.cz/viewtopic.php?p=29624 Spíš bych tipoval, že mražený cyklop světlejší barvy má světlou barvu proto, protože je řídký - je tam méně cyklopu a více vody.

Archie
18.5.2013 11:01

Nebo rozdíl barvy podle lokality a tím pádem i stravou?

Bajer Lubor - neprihlasen
18.5.2013 20:01

5ešíte tady neuvěřitelný blbosti. Barva zmrazeného cyklopu závisí hlavně na potravě, kterou buchanky přijímaly a kolik v nich je tedy karotenů. Taky závisí jak moc čerstvý cyklop byl zamražen a jakou technoligií, tedy jak rychle. Nejkvalitnější je tmavě zelený. Brava se také mění jeho opakovaným zamražováním. a to směrem do hněda. HD

Hynek Dařbujan
10.6.2013 22:36

tady je ta slibovaná fotka hovězího:-)) ale asi jen prostě nemám štěští na červenou buchanku, to je pro mě něco jako svatý grál nebo jednorožec:-))

Martin_Parizek

VLOŽIT ODPOVĚĎ