t5 zářivky nad akvárium

Chtel bych se zeptat jake zarivky by jste pouzili na akva o hrane 120 cm a hloubce 60 cm.kryci sklo bez deklu. Jedna se mi o pouziti dvou kusu t5 delka 120 cm. Ryby tropheus. Diky

sykora

19.11.2013 21:50

Problém je,že tady není velký výběr,co vím tak je Zářivka Life Glo,Marine Glo a Power Glo,já používám poslední znich.Mám rampy 115cm a jestli tady někdo zná kde sehnat jiný,tak budu vděčnej za odkaz.Možná na 120 to je jiný,ale já na ty 115 nic jinýho nesehnal.

Sony12345
20.11.2013 5:40

Jak píše Sony, velký výběr na zářivky t5 o délce 120 cm není a hlavně jsou drahé. Pokud se jednou rozhodneš dát na akva kryt tak se ti tam ty zářivky nevlezou. Jestli nejsi limitovaný pevnou délkou osvětlení, tak kup zářivku t5 54w o délce 115 cm, ta stojí třetinu co speciálka o délce 120 cm a dá se koupit skoro v každém elektru nebo velkoobchodě. Doporučil bych 865 ky, popřípadně jestli máš rád světlo trochu do žluta tak jednu 865 a jednu 840 ku.

Kuba
20.11.2013 8:49

Já používám tyhle: http://zarovky-akvaria.heureka.cz/hagen-osvetleni-glot5-ho-2x54w-118-162cm/ Nebylo uplně zadarmo,ale i dobře vypadá. Dá se usadit na okraj akva,pověsit nad akva, nebo po sundání platových držáků postavit na krycí skla. Na 120cm je ta délka tělesa uplně akorát. Teď se chystám u Malavi vyzkoušet LED reflektory.

charvis
20.11.2013 9:15

Hale tak to pesne mam doma.... slo mi o to co do toho dat za zarivky....

sykora
20.11.2013 9:44

Tak tam pasuje T5 115cm(přasně myslim, že to je 114,9. Přesně ty zářivky jak píše Kuba. Pro mě je No.1 965/865(rozdíl okem nepoznáš-to první číslo udává procenta podání barev. Ve skutečnocti 8 je třeba 88% a 9 92%. Kup co seženeš normálně v elektru. 840 nebo 830 jsou víc do žluta. To se mi tolik nelíbí. Nebo je pěkná speciálka Life-Glo, ale ta stojí přes 500,-

charvis
20.11.2013 10:01

Pro tlamovce bych spíš doporučil barevnou teplotu 6500K a třeba jinou zářivku trochu do fialova nebo namodralou. Žluté zářivky (840, 827) se moc nehodí k těmto biotopům, vypadá to hrozně.

VGregr
20.11.2013 10:30

Life Glo mam taky,ale podle mě to neni ono,lepši je podle mě Power Glo,je do fialova.

Sony-na mobilu
20.11.2013 14:42

žiadna s týchto farebných trubíc nenahradí klasickú bielu neonku (osram...)ktorú zoženiete v elektre za lacnejšie ako 60% Ja vo všetkých svojich nádržiach mám t8, skúšal som aj t5 ale zdalo sa mi to moc silné a neprirodzené. Na vašu nádrž sa mi hodí: 2x 120cm 36w daylight alebo 1x daylight a 1x relax (s teplým nadychom)-jedná sa o obyčajné neonky na použitie v domácnosti. Ak by ste to chceli mať skutočne presvetlené tak môžem odporučiť 4x 36w t8 neonky.

fishman
20.11.2013 20:16

Nad akva používám Sera Blue Sky Royal, samozřejmě i obyčejná osramka z elektra stačí, ale nemá to takový efekt a pozor na přesvícení! Stačí ti jen jedna zářivka, teda jestli nemáš větší hranu jak 70x70cm :) Já používám 54W T5 na akva 150x60x60cm (540l)

MatthesAqua
20.11.2013 23:10

Nad Akvárkem mi prostě teplý nádech zářivek nesedí. I nad Amazonkou mám stejnou kombinaci, jako nad Afrikou, barvy ryb jsou takto mnohem výraznější, než nad žlutou zářivkou. Ale chápu, že to každý může cítit jinak Fishmane.

wladys
21.11.2013 13:54

wladys:ja som chcel dať len inšpiráciu pánovy Sýkorovy, já sám mám čisto biele osvetlenie t8

fishman
21.11.2013 16:04

Fishman....však v pohodě. Od toho je diskuze. Taky jsem přidal jen svůj názor. ;o)

wladys
21.11.2013 16:32

Ja mam ten kryt na dve zarivky to bude asi palba. Co?

sykora
21.11.2013 16:43

wladys: presne ako hovoríte, veď diskusia by bez nemala zmysel bez rozhovorov :)

fishman
21.11.2013 16:44

skomolil som to, zbytočne som tam napísal bez :))))

fishman
21.11.2013 16:55

Pro srovnání barvy osvětlení: 1x obyčejná zářivka Polylux XL(Made in Hungary)150cm,58W/860

Gringo1
21.11.2013 16:55

Myslím že univerzální jediná správná odpověď stejně není, po vyloučení nevhodných extrémů zbytek záleží na uspořádání nádrže (barvě písku, pozadí...), na okolí (stěny, nábytek), dalších zdrojích světla (okno...), vkusu a pocitech chovatele atd. Já svítím více do žluta a řekl bych že to vyhovuje i rybám.

St.
21.11.2013 16:56

3x10W LED reflektor teplá bílá

Gringo1
21.11.2013 16:57

3x10W LED reflektor studená bílá

Gringo1
21.11.2013 18:13

Sykora....nebude. Sylvania Aquastar zářivka stojí kolem 300 kč a k tomu ta Skywhite od osramu výjde na 100 kč +-. Aquastar dopředu, skywhite dozadu. To je můj návrh.

wladys
21.11.2013 18:25

To co ti zde doporučuje wladys jsem provozoval jako dost lidí na nádrži s vodním sloupcem 60cm a tahle kombinace není drahá a vypadá velice efektivně. Gringo, tobě pošlu mailem návrh na vylepšení světla v nádrži

hr:-)
21.11.2013 18:27

Ok nemyslel jsem cenove ale svitivosti.... aby to nebylo moc...

sykora
21.11.2013 18:49

Radku, s reflektory jsem maximálně spokojený ;-)

Gringo1
21.11.2013 18:58

Já ví a věřím, jelikož se v tomhle oboru zde drze považuji za průkopníka :-))) ,že návrh který ti pošlu se ti bude líbit a minimálně nad ním budeš přemýšlet a když za pár dnů Ježíš Kristus nebo svatej Nikolas dá, tak najdeš pod stromečkem to co ti pošlu v návrhu. Dnes už ale na to kašlu. :-)

21.11.2013 19:03

Tak jasně, že na to juknu :-)

Gringo1
21.11.2013 19:04

Radek: kludne mozes poslat navrh na vylepsenie Gringovho osvetlenia sem do fora, tiez ma to zaujima. Vymenil som osvetlenie za LED reflektory, podobne ako Gringo...len ja tam mam 5x10W, ale nadrz je aj vacsia a vyssia (70 cm). Zatial to kombinujem s modrymi T5, ale aj tie pojdu casom prec. Predpokladam, ze navrhnes LED pasiky... :) Inak k tym skywhite 880...u nas problem zohnat.

canart
22.11.2013 8:43

Canart tu Osram Skywhite mají běžně u nás v OBI, ale jak je to ve slovenských OBI nevím. Tak omrkni...

Kozlik
22.11.2013 9:17

No sem jsem to nechtěl posílat z důvodu jediného, abych se tu zase nemusel přít s lidmi, kteří se považují za praktiky, ale mnohdy neznají ani teorii, jak už jsem se zde v dizkusích o LEDkách dost často setkal. Když jsem dělal světla do jednoho Olomouckého zverimexu a upravil tam jednu příšernou Afriku, tak aby vzhledem a osádkou Afriku připomínala, tak jsem studené bílé ledky, které byli instalovány do celé prodejny doplnil u téhle Afriky ještě hliníkovou lištou s RGB páskem, kde si uživatel může na dálkovém ovladači upravit intenzitu tohoto světla a rovněž barevné spektrum. Celá tahle sranda není nijak závratně drahá a když se zkombinuje se stávající studenou bílou, tak stejně tak jako u širokospektrálních zářivek dokáže krásně vytáhnout některé barvy ryb. Dále je tato lišta dobrým starterem před rožnutím reflektorů nebo jiného hlavního světlení a stejně tak nočním světlem až do úplného zhasnutí. Když se podíváte na tři předešlé gringovi srovnávací fotky, tak pro oko je nejhezčí ta první s trubicema. Proč??? Protože je to kombinace studené bílé a širokospektralky, která podtrhuje barevnost osádky a aqa jako celku. www.iwd.cz/led-pasky/led-pasky-rgb/led-pasky-rgb-60led-m-14-4w/led-pasek-rgb-premium-line-5050-60led-m-1m-vodotesny-12v-metraz.html www.iwd.cz/led-pasky/prislusenstvi-pro-led-rgb-pasky/led-pasky-rgb/rgb-led-kontroler-premium-line-s-ir-dalkove-ovladani-24-tlacitek.html

22.11.2013 9:35

Na té první fotce je jen jedna zářivka s dením bílým spektrem, jestli jsem to z toho popisu dobře pochopil. Nádrž jsem viděl naživo pod těma bílýma reflektorama(třetí foto) a vypadá to pod tím světlem super. Pokud by ty RGB pásky ještě vše vylepšili tak by to byla bomba. Je pravda, že já mám k těmto stejným led reflektorům ještě instalovanou jednu trubici Sylvanii Aquastar a je to znát. Nemáš někde Radku foto s té prodejny před a po?

wladys
22.11.2013 11:19

To nemám ale až budeš v olomouci, tak si skoč do zverimexu u ušatého domu (u parku) a popros slečny nebo borca co tam dělá a´t ti ukáže osvětlení nad africkou presentační nádrží co tam mají a on ti rád vyhoví. Lze tam potom názorně demonstrovat když se RBB vypne jak to vypadá před a po. :-) Když jsem ho na RGB zlanařil a zapojili jsme ho, tak najednou se s oranžových a ružových metriaclim stali ultraoranžové z modrých kovově modré a fádním nažloutlým fire fishum vystoupili růžovočervené skvrny na ploutvých a tlamách tak že majitel si zveráku byl velmi spokojen a doteď se ho neznalí afrik ptají na kolik by vyšlo takové mořské aqo. :-))) Ti co znají tak se ptají čím tam svítí. V kombinaci s páskama je intenzita barev sitější i va okolní dekoraci, protože aqo je poněkud hubenější a pásky nemají takovou intenzitu jako reflektory. V kombinaci s reflektorama není intenzita podání barev v nádrži tak znatelná ale s rybama to své udělá a perfektně to vypadá jako rozsvěcovač a noční režim před zhasnutím. Kdo laboroval v životě se zářivkama a ví kolik stojí, tak pořízení cca dvou metrů téhle srandy + kontroleru + zdroje + hliníkové lišty a silikonu na oblepení pásku není zase taková rana a svůj účel to splní.

22.11.2013 11:20

Teda pardón, ne borca co tam dělá, ale majitele :-)))

22.11.2013 12:23

K č.30: zverimex u hospody u parku směrem do centra, u tram kolejí, taková přízemní budova u zastávky? občas tam jezdím, to mě zajímá, omrkl bych.

St.
22.11.2013 12:25

hr:hodils mě brouka do hlavy,zdá se to bejt bezva,budu nad tím vážně uvažovat.Do Olomoca občas jezdím,tak se zajdu mrknout.

Sony12345
22.11.2013 12:53

Jo,ještě jedna věc,nikdy jsem to neviděl namontovaný,nemohl bys mi třeba do mejlu hodit foto jak to má vipadat?Vím,že tě někdy pěkně seru jako ty mě,ale tohle mě fakt zajmá.Předem dík.

Sony12345
22.11.2013 18:48

Radku dík. Tak tohle určitě vyzkouším. První otázka: mohl by být pásek nalepený asi 3cm nad hladinou nad krycím sklem u předního skla?(na čtvrté fotce je vidět pásek, který mám jako pozdně večerní osvětlení, místo něj bych dal ten RGB) A druhá otázka: jaký zdroj by byl vhodný? Ale brouka jsi dal do palice ;-)

Gringo1
22.11.2013 21:11

Kluci, fotky sem nemůžu vkládat a tak až přemůžu kopr k focení a vkládání fotek tak to šupnu na AM a dám sem na to link. Jinak je to velice snadné. Je potřeba si koupit L profil hliníkové lišty. Nejraději používám 20/10 mm tloušťka čím tlustší tím lépe odvede teplo, ale mám dojem že u toho rozměru 20/10 je to nějakých 1-2 mm. Profil kupuji ve ferocentru nebo jiném železářství, kde mají kovový materiál na přířez, protože to tam narozdíl od eshopů s lištama na led vyjde na pár šupů. Lištu používám přes celou délku nádrže. Pásek vám prodají po celých metrech a rovněž ho lepím co se do nádrže vejde. Zadní strana pásku je samolepka, kterou nalepím na lištu a po stranách obtáhnu akvarijním silikonem, který voděodolný pásek k liště lépe zafixuje a pojistí ve vlhkém prostředí proti povolení samolepky od lišty a rovněž to po stranách odizoluje proti vlhkosti. Nikdy pásek nezapínejte bez toho aby byl nainstalovanej na hliníku. Jeho konec, nebo částečné oslabení diod vlivem přehřátí by bylo během chvilky. K pásku a předřadníčku s kontrolerem je třeba objednat zdroj: www.iwd.cz/napajeci-zdroje/led-zdroje-standardni/12v/vnitrni/napajeci-adapter-pro-led-sunny-12v-2-a-24-w.html Osobně používám takové světla pod Farao kryty, bez krycích skel přímo cca 2cm nad hladinou. nemají rády když na ně dlouhodobě prská voda s vzduch kostky nebo difuzoru. Když je chci položit na sklo tak klidně, protože tím že je pásek vlepen ve vnitřní hraně L profilu výše zmiňovaných rozměrů, tak se skla nedotýká a tak se neprohřívá. Kdo chce může podlepit lištu ještě hliníkovými cucky, aby ležel profil kousek hranou nad sklem. Pásek svítí pod úhlem 120° a proto je jedno jak je vysoko nad aqem. Teda vlastně není to jedno, protože má pouze 600 lm na metr, tak je vhodné aby byl hladině co nejbílž a eliminoval tím snížení svítivosti. Když jsem instaloval RGB u nádrže 2 m s výškou vodního sloupce 90 cm nad kterou svítí 2 x 30W a 1 x 20 W reflektory, tak efekt RGB nebyl až tak pro oko znatelný. Důvod vysoký sloupec vody v kombinaci s extra silnýma reflektorama. V této nádrži slouží více jako ranní rožínací světlo a večerní zhášecí režim, ale počítám že až ryby trochu povyrostou a bude na nich co zvýrazňovat, tak i tam bude fungovat jak má. Předpokládám ale, že nikdo z vás nádrž s podobným sloupcem vody nemá a stejně tak tam nesvítí takovou palbou. Uff, tak a to je asi tak všechno co vím o krevetách..:-)))

22.11.2013 22:24

hr: očakával som RGB pásiky a aj nad nimi uvažujem. LED ma dosť bavia a pôvodne som počítal s RGB reflektormi, ale myslím, že pásiky budú praktickejšie. Ja potrebujem k LED reflektorom (studená biela 6000K) doplniť skôr modré spektrum. Ale s RGB sa dá vyskúšať ten najvhodnejší odtieň. Zatiaľ som sa tým nezaoberal a neorientujem sa v tom (čo sa týka jednotlivých komponentov), takže možno uvažujem nesprávne...potrebujem teda: - RGB LED pásik, ktorý mi predajú na metráž po 1m - zdroj (asi 24W?) - ovládač (asi jedno aký, čiže stačí s 24 tlačítkami?) - Al lištu Spomenul si predradníček, čo si tým myslel? Aké ďalšie drobnosti sú ešte potrebné? Len v rýchlosti som prebehol weby a videl som tam rôzne drobnosti, spojky atď. Ak by som chcel napr. 2 ks RGB pásika po 2m, dajú sa nejako prepojiť alebo na každý treba samostatne zdroj atď? No a ešte otázka ohľadom stmievania...aký stmievač použiť? Plánoval by som, povedzme, 1 pásik použiť ako rozsvecovač na začiatku svietenia a potom stmievač na konci večer. Čiže aký komponent pripojiť a ako? Ide mi o to, čo s čím prepojiť, všetko by to išlo asi do spínacích hodín. Fakt sa v tomto neorientujem...ja si to zoštudujem, len potrebujem nasmerovať, aby som zase nelúskal niečo nepotrebné :) Dík!

canart
23.11.2013 2:18

hr:dik.popsals to pěkně ,ale některý věci mě hlava nebere,budu muset zabojovat,jak píše canart tak mám tu samou otázku,ber to tak,že tady jsem absolutní neználek.

Sony12345
23.11.2013 8:31

Zavolejte nebo napšte mail na mnou avizované stránky IWD paní Hlavicové, která mě zná a ledky řeším s ní: hlavicova@ivd.cz Odkažte se na mě a řekněte, že by jste chtěli RGB (např nádrž kolem dvou metrů si objednáte 2 m pásku, na který si necháte připájet čtyřžílový kabel délky 2m, aby vám dosáhl někam do skříňky k zásuvce. Dále spojovací kus mezi kabelem od pásku a kabelem snímače kontroleru-ovladače a k tomu zdroj 24W s koncovkou která pasuje do chytré krabyčky od ovladače.) Ano ovladač stačí ten jednoduchý, protože všechny ostatní čudlíky které jsou am navíc jsou různé režimy blikání atd. Stmívač pro tyhle pásky mají pouze ruční a tak něco takového by vám musel udělat nějaký známý elektrikář. Telefonicky nebo mailem se zeptejte paní Hlavicové a ona vám řekne co kolik stojí a pošle vám to jako komplet napájenou věc, kterou pouze spojíte a nalepíte na lištu a zaizolujete kolem dokola k liště silikonem.

23.11.2013 11:43

OK, dik! Ja to poriesim asi u nas, predsa len je to menej komplikovane a lacnejsie. Este ma zaujima: 1. ked si to zlozim sam, da sa kupit prepojovaci kabel ku kontroleru roznej dlzky? Cize keby sok potreboval napr. tie 2-3 m? 2. Ak kupim zdroj vacsej wattaze, napr. 30W a pripojim 1 pasik 2m, aky to bude mat efekt? Aky zdroj vlastne treba z hladiska wattaze, lebo pasiky, ktore si tu uviedol maju podla vsetkeho 14,4W/m, takze 2m pasik prekracuje 24W. Neviem, ci je toto rovnake ako u ziariviek...wattaz ziarivky a predradnika/tlmivky. Pytam sa preto, lebo pravdepodobne najprv skusim 1 pasik 2m a ak to nebude stacit, dokupim dalsi. Teda ci 24W zdroj bude stacit napr. na 2x2m pasik. Ale uz aj 2m maju vyse 28W.

canart
23.11.2013 19:41

1.)Kabel je klasická čtyřlinka, která může být libovolně dlouhá. 2.)Zdroj lze použít silnější, protože L ledky si ze zdrojů berou tolik co potřebují. Zdroj sám o sobě taky něco malinko žere a tak není potřeba nijak zvlášť extra silnější. Délku je jak píšeš potřeba posléze doladit. V případě že jedna lišta nebude stačit je potřeba přidat a kdyby to už bylo moc je možné ovladačem upravit jak barvu jednotlivých lišt, tak intenzitu. Samozřejmě jen v případě že bude mít každá lišta svůj předřadníček. Myslím si ale, že u těch 10-20W reflektorů bude stačit jedna lišta přes celou délku nádrže. U provedení pásek studená bílá přes celou nádrž v zadu a RGB prez celou nádrž v předu to krásně stačí v poměru svítivosti pásku 1200 lm/m a RGB 600 nebo 800 lm/m.

23.11.2013 21:22

Aha, čiže mi stačí kúpiť klasickú 4-linku a k tomu konektor ku kontroleru. Opačný koniec 4-linky naletujem na LED pásik...right? :) No a čo sa týka zdroja, ak dám k LED pásiku slabší zdroj, tak vlastne nevyužijem kapacitu pásika. Som zvedavý, aký to bude mat efekt, keďže nádrž je pomerne vysoká, spomínaných 70 cm a svieti tam 5x10W reflektor studená biela. Neviem, či RGB pásik bude schopný presvietiť tie reflektory, čiže, či pri nich nebude príliš zanikať. Už aj ceny LED trubíc sú dnes dosť priaznivé a neviem, či nie je výhodnejšie kúpiť trubice ako reflektory. Aj z hľadiska montáže, keďže na reflektory treba vyriešiť držiaky a často zrušiť kryt, ak chcem dosiahnuť efekt odrazu vlniacej sa hladiny. Tento efekt je zase plusom pre reflektory.

canart
24.11.2013 14:38

Ano stačí klasická 4 linka ale na její konec je potřeba naletovat koncovnu se 4otvory, do které se zasune spojovací 4zubá oboustraná vidlička, která pasuje do kabelu s koncovkou od předřadníčku. U hladiny 50 cm dělají efekt odrazu světla s hladiny do nádrže i pásky a trubice, záleží však na jejich intenzitě.U sloupce nad 50 je tento efekt slabší s rostoucí výškou hladiny. Pásky 5630 mají zatím nejvyšší intenzitu co vím.

24.11.2013 21:24

hr: nestačí to spraviť takto? 1. kúpiť 2m LED pásik 2. na LED pásik priamo naletovať 4 linku 3. na koniec 4 linky naletovať protikus (obojstrannú vidličku) 4. túto vidličku pripojiť na konektor kontroleru 5. kontroler pripojiť na konektor zdroja Pýtam sa ako na základnej škole, ale keďže to chcem objednať cez net, nechcem na niečo zabudnúť :) hr: aký predradníček to stále spomínaš? Myslíš kontroler?

canart
27.11.2013 7:26

taky zvažuju jiné osvícení akvária. Používám momentálně 9x Cree power led taktované momentálně na 50% výkonu, cca 5W, ale je to teplá bílá a je to celé takové žluté. Zvažuju přejít na studenou bílou, ale nevím, zda použít pouze led pásky bílé, případně použít do toho třeba i modrou. Kytky už neřeším, protože mi tam stejně nejdou. Ještě zvažuju Gringo variantu s reflektorama, ale bohužel bych je musel mít nad akváriem, kde prostor není zakryt http://rybicky.net/nadrze/15885

Losky
27.11.2013 10:41

Canart odpověď na tvé otázky zní... ANO. Kontroler rozepisuji jako předřadníček proto, aby zdatní angličtináři nemysleli, že se jedná pouze o to dálkové ovládání. Jak vidím, tak ale podrobnější popii usnadňující orientaci může být někdy zbytečně zavádějící a celý popis jen ztíží. :-)))))

28.11.2013 9:40

hr: dik! Chapem...ja som sa orientoval podla toho, co sa predava, preto mi to nesdelo :)

canart
29.11.2013 12:25

paní jsem psal mail už včera a zatím nic:-) Jinak na ten levný RGB ovladač musí být opravdu vidět? Jako vysílač a přijímač?

Losky
29.11.2013 13:23

Losky osobně tyhle věci řeším telefonicky. 1. Jsem nedočkavej člověk 2: můžu probrat najednou vše sco s debaty vyplívá a ne psát deset mailů. Předpokládám že pokuď se ptáš mailem na nějaké info, tak paní která řeší spíše objednávky tri nebude popisovat nějakou fukci. Nemusí jít na něho vidět.Jen když ho chceš jakoliv vypnou zapnout nebo upravit barvu a podobně. Předpokládám ale že když RGB bude součástí akvarijního osvětlení že bude nastavené jak chceš a připojené na spínací hodoiny, které budou nastavené hodnoty vypínat a zapínat. Není duvod něco neustále ladit kontrolerem a dělat rybám v aqu discotéku. Pro ty jenž si chtějí neustále hrát s barevným spektrem RGB jde jednoduše od předřadníčku rozmotat drátek s čidlem a to vystrčit někam kam se na něj dá namířit dálkový ovladač.

29.11.2013 13:33

HR: Tak to si tam v pondělí zavolám a objednám. Vůbec mi nedošlo, že ovladač normálně ani potřebovat nebudu, jen pro nastavení;-) Chci objednat 150 cm cool white pásku 14W/m a to samé RGB. A Asi na každý okruh jedno trafo. Profil buď to Lko a nebo Učko. Vím, že máte své starosti, ale nemohl byste mi poslat nějaké foto Vaší práce? Mám akva 170 cm dlouhé, 50 vysoké a 40 hluboké. Ještě místo led pásku zvažuju použití asi 2 ks 10w led reflektorů

Losky
29.11.2013 13:58

Nevykej mi to může jen MK :-))). Zdroje dva, paní ti když tak poradí. Na to studené bilé chtěj páserk 5630. Ty mají nejlepší svítivost. A nezapomeň že oba pásky musí mít IP 56 nebo kolik to je a to znamená voděodolný. Oproti normálním páskům jsou tyhle zalité v silikonu. Při objednávce se mužeš odkázat na mě a říct že chceš ty pásky které si bere milostivý a sličný pan Havlena :-)))

29.11.2013 14:09

tak slušnost;-) Ok, určitě se odkážu na pana Havlenu:-) Sice nemám malawi, ale i tak akary a kanci by mohli vypadat lépe. Ta žlutá je prostě moc zažloutlá a vše to tak nějak zaniká. Byl jsem sice odpůrce pásků, ale myslím, že to bude dobrý. Jen doufám, že paní až uslyší, že jsem ze středu republiky mi nepošle něco jiného:-)

Losky
29.11.2013 14:14

Posílám ti fotku, kde jsou dva L profily na nádrži. U L, profilu je třeba pásek nalepit do vnitřní hrany, aby při položení byl v luftu a nehřál si pod sebou sklo kterého by se ještě nedej bože dotýkal. U profilu U, je jdno u které hrany bude, protože tam bude v luftě vždy. Akorát by to učko nemělo být příliš hluboké, aby nezůžovalo zbytečně moc vyzařovací úhel. Proto raději používám Lko. Když se mi zdá, že kratší profilová strava stíní kam nechci, tak jednoduše profil otočím jako vrtuli a jeto. Na těch fotkách je sice kulový vidět, ale mě se opravdu nechce doma hopsat s foťákem po gaučí, zhášet nádrž, fotit světlo,hledat USB šňůru, vkládat fotku do noťasu a někam posílat. Když budeš tak hodnej, tak mi můžeš oplatit mou ochotu a vložit sem alespoň fotku kterou ti pošlu mailem. Já sem nic vkládat nemůžu.

29.11.2013 14:24

V pohodě, to chápu;-) S tím L profilem je to asi lepší nápad. Večer sem fotky dám. Teď jedeme pryč. Díky moc za ochotu, řád si nechám poradit od někoho, kdo má zkušenosti;-)

Losky
29.11.2013 20:36

Tady přikládám fotku od HR:)

Losky
2.12.2013 22:24

nie je lepšie nalepiť pásik na U profil zvonka na spodnú časť U-čka? Odpadne problém s tienením. Však nemusí profil ležať priamo na skle.

canart
2.12.2013 23:06

záleží na vkusu každého soudruha:)

Losky
3.12.2013 13:15

Canart, jak je libo jde pouze a jenom o to co píšeš a to aby profil plnil v prvé řadě funkci chladiče byl jedinou plochou které se pásek dotýká. Losky to není otázka vkusu, ale funkce. Používám L profil z důvodu toho, že po vložení k vnitřní hraně se jednodušeji izoluje hrana vnitřní a zbylá venkovní. Tolik kouzlo L profilu.

5.12.2013 14:45

RGB zapojenej a asi nejlépe to vyniká při bílé. Zítra ještě zapojím studenou bílou a uvidí se

Losky
15.12.2013 17:42

Dobry den. Zaujimalo by ma,ked s tym dialkovym ovládaním nastavím určitu farbu tak či po vypnuti svetla spinacimi hodinami si to dokáže to moje nastavenie zapamätat pri dalšom zopnuti. Dakujem.

starec62

VLOŽIT ODPOVĚĎ